HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1221 Felhasználó inaktív   fejesl 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:02

Feltettem az új Catalyst-ot, előtte pedig a legfrissebb DirectX9c-t.
A 3DMark06 2375 pontról 2396 pontra "javult"  :confused:
Tényleg csak ennyire képesek Atiék?
Gigabyte GA-MA770T-UD3 | AMD Athlon II X4 630 | 5GB/1333 | 1TB Samsung SATA-II 32MB | 500GB WD SATA-II 16MB | Samsung DVD+-RW | FSP-350PNF Passive PFC | MSI 5670 1GB | Windows 7 32bit

#1222 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 16:17

Idézet: fejesl - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 17:02

Feltettem az új Catalyst-ot, előtte pedig a legfrissebb DirectX9c-t.
A 3DMark06 2375 pontról 2396 pontra "javult"  :confused:
Tényleg csak ennyire képesek Atiék?

Lecseréltem a procit x2-re, feltettem 64 bites xp-t és 93.81-es forcewaret. 05 pontszámom 150ponttal lett több. Tényleg csak ennyire képesek nvidiáék?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1223 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 17:07

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 17:17

Lecseréltem a procit x2-re, feltettem 64 bites xp-t és 93.81-es forcewaret. 05 pontszámom 150ponttal lett több. Tényleg csak ennyire képesek nvidiáék?

Ja ha te 3DMakkal játszol, akkor én kérek elnézést.  :respect:  :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1224 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 18:24

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 18:07

Ja ha te 3DMakkal játszol, akkor én kérek elnézést.  :respect:  :D

Látom nem sikerült észrevenni a gúnyt :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1225 Felhasználó inaktív   fejesl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 19:01

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 18:24

Látom nem sikerült észrevenni a gúnyt :)

He-he! Nem vagyok én olyan vaskalapos. Csak hát azt olvastam egy cikkben, hogy akár 60%-os sebességnövekedést is el lehet érni. Már nem vagyok túl fiatal, nem is hiszek a mesékben, de úgy gondoltam, hogy ennek a teljesítmény növekedésnek valahol a tesztekben is látszódniuk kellene.
Újra elolvastam a cikket: úgy látom, a Vista-s verzióra írták a 60%-ot.
Gigabyte GA-MA770T-UD3 | AMD Athlon II X4 630 | 5GB/1333 | 1TB Samsung SATA-II 32MB | 500GB WD SATA-II 16MB | Samsung DVD+-RW | FSP-350PNF Passive PFC | MSI 5670 1GB | Windows 7 32bit

#1226 Felhasználó inaktív   Sebyke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 01:16

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 19:29

Sebyke: Ez telepítve lett? Link Elek

Persze hogy telepítve lett legalább négy verzóval kipróbáltam, a kártyát felismeri, felrakja a drivert, telepíti a catalystot, és minden gép-induláskor ezt írja vagy amikor bármelyik ati alkalmazást el akarom indítani Pl: CCC, CCC-súgó stb

#1227 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 11:52

Hát én a 7.2 és 7.3 Catalystal is csak szívtam eddig...én is próbáltam mindent úgy csinálni mint a ''nagykönyvben'' telepítéskor, de csinál egy olyan dolgot ami nem igazán nyerte el a tetszésem. Egyébként csak az Ati Display driver(x1900GT avivo) van fenn és Ati Tray tool.
Az asztalon ha háttérkép van kirakva (egyébként nem), Firefox böngészőben pár képnél 60Hz-en 1280*1024-ben(19'' TFT) zöld-kék csíkokat rak bele meg pöttyöket. Ha emelem a Hz-t 75-re úgy tűnik nem csíkozna annyira. Ezt egyébként nem mindíg csinálja, hanem főleg akkor ha visszatér készenléti állapotból a monitor. Ja játékokban, filmnél nem jelentkezik a hiba. Monitort előtte 7600GT-vel használtam analog bementettel semmi baja nem volt, most DVI-vel használom a jelenlegi kártyával. Gondoltam hátha a kártya rossz, de akkor mindenütt kéne jelentkeznie a hibának, nem csak ezen a két helyen. És a csíkozás nem véletlen szerű, hanem mindíg ugyan ott jelentkezik. Például ha böngészőben a felső képnél pöttyöz, legörgetem a lap aljára, hogy ne látszódjon a kép akkor már nem is látszik...visszagörgetem megint látszik...van fenn Ace Codecs pack de csak minimalist pack (6MB) megpróbálom még az nélkül...meg lehet kipróbálom 7.1-el még hátha eltűnik a hiba...de valakinek valami ötlete?
Egyedül a gép nem volt még újratelepítve a két kártya kicserélése előtt, még ebben reménykedem...

#1228 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 20:47

Sziasztok!

Megint nem vált 2D-ből 3D-be a CCC...
De a 3D-s alkalmazások futnak, csak a 2D-s órajeleken.

Kb 2 napig nem volt a gépben a kártya /Asus X1950XT/, addig egy nála jóval erősebb S3-Virge-öt használtam, pusztán net-ezésre.

Előtte már a legújabb 7.3 Catalyst volt felrakva szűz WinXP-re, .netestül, mindennel...

Mikor visszaraktam, már nem váltott órajeleket a CCC... :mad:

Egy ismerősöm is erre panaszkodik, de megspékelve avval, hogy hiába rakja vissza a régebbi driver-eket, már azokkal is csak a 2D-s órajelekkel fut 3D-ben.
Az övé Sapphire...

Vagy csak nem írja ki rendesen az órajeleket, az owerdrive fül... :think:
Nektek rendesen megy?

Köszönettel:

M
"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#1229 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 21:28

Használj Ati Tray Tools-t.
Sajnos az XP-hez a CCC egy kalap xar. Pistán egész jó.

Nekem ATT-vel XP-n emeli és vissza is rakja az órajeleket...

Üdv.

Wittman
Wittman

VMH59

#1230 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 22:18

Idézet: wittman - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 22:28

Használj Ati Tray Tools-t.
Sajnos az XP-hez a CCC egy kalap xar. Pistán egész jó.

Nekem ATT-vel XP-n emeli és vissza is rakja az órajeleket...

Üdv.

Wittman

Na ja...

Kár, hogy a pistát a 7.3 lefagyasztja... :)

Üdv:

M
"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#1231 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 08:43

Idézet: Messor - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 21:18

Na ja...

Kár, hogy a pistát a 7.3 lefagyasztja... :)

Üdv:

M

Olvastam én is, de nekem mükszik rendesen, pedig az a szolgáltatást le sem tíltottam, amit a pistának nem tetszik és okozza a kékhalált.

Akkor én szerencsés vagyok.

Szerkesztette: wittman 2007. 04. 04. 08:43 -kor

Wittman

VMH59

#1232 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 08:51

no lehet megvan a hiba, csak azért írom le hátha más is tanul belőle...a d3d beállításoknál az ati tray tool-ban meg lehet adni, hogy hány Hz-en frissítsen ha azt beállítod mondjuk 75Hz-re a windows alapértelmezett ettől függetlenül 60Hz marad...fasza...ha lemegy készenlétibe visszajön godnolom nem egyértelmű neki melyiket szeresse és ''keverednek''. Az az érdekes, ha már egyszer beállítottad ati tray toolba majd uninstallálod ugyan úgy megjegyzi az értéket ergo nem jössz rá, hogy az okozta a hibát...  én is így jártam sajna...no sok sikert a catalysthoz mindenkinek!

#1233 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 08:53

Idézet: wittman - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 8:43

Olvastam én is, de nekem mükszik rendesen, pedig az a szolgáltatást le sem tíltottam, amit a pistának nem tetszik és okozza a kékhalált.

Akkor én szerencsés vagyok.

én azt olvastam, hogy ez a Vista fagyás erőssen hardverfüggő...tehát télleg nem mindenkénél jelentkezik... ;)

#1234 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 15:52

nem tudjátok, ebben a 7.3-as katában megy már vista alatt a theatre mód?
Per Aspera Ad Astra

#1235 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 00:00

Idézet: voneout - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 7:51

no lehet megvan a hiba, csak azért írom le hátha más is tanul belőle...a d3d beállításoknál az ati tray tool-ban meg lehet adni, hogy hány Hz-en frissítsen ha azt beállítod mondjuk 75Hz-re a windows alapértelmezett ettől függetlenül 60Hz marad...fasza...ha lemegy készenlétibe visszajön godnolom nem egyértelmű neki melyiket szeresse és ''keverednek''. Az az érdekes, ha már egyszer beállítottad ati tray toolba majd uninstallálod ugyan úgy megjegyzi az értéket ergo nem jössz rá, hogy az okozta a hibát...  én is így jártam sajna...no sok sikert a catalysthoz mindenkinek!

És uninstall-kor törlöd a profilokat is és így újra rakva csont új ATT-d lesz. Utána se tudod belőni?
Wittman

VMH59

#1236 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 05. 08:04

Idézet: wittman - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 0:00

És uninstall-kor törlöd a profilokat is és így újra rakva csont új ATT-d lesz. Utána se tudod belőni?

Megoldódott a problem, csak annyi kellett, hogy az ATT a monitor frissítését most a Desktop-ból szedi...tehát nem én adtam meg egyéni értéket. Belőttem képernyő-beállításoknál a 75Hz-et és lassan két napja nem jelentkezett a hiba. Szerintem valamiért akkor sem működik rendesen, ha mind a két helyen azonos érték szerepel, de hogy miért csinlája nemtudom. :) Egyébként volt, hogy default profillal raktam újra. De ugye az volt az első, hogy átállítottam 75Hz-re d3d-be...a másikon meg maradt ami maradt :omg:

#1237 Felhasználó inaktív   legend91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 08:37

Lehet már volt, de nekem 7.3al opengl játékot (CS és stalker) indítok és resetel a gép. 9600xt winxp sp2 semmi sem változott felraktam az új drivert és a legújabb ati tray tools-t. előtte a driver cleanerrel lekaszáltam mindent. Visszarakjak egy régebbi verziót? Köszi!

#1238 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 13:26

Sziasztok!

Most vettem egy MSI X1950 Pro videókarit és az lenne problémám vele, hogy eszméletlenül hangos. A bekapcsolás után folyamatosan teljes fordulatszámon teker a ventilátor. Úgy tűnik, mintha a legalább az élete múlna azon, hogy minél gyorsabban forogjon. Leginkább egy porszívóra hasonlít a hangja.

Próbáltam ATI Tool-lal, ill az Omega driverrel állítani a fordulatszámot, de le van tiltva - azt írja, hogy not supported. Ez az első ATI kártyám, de nem akarom elhinni hogy nincs valami szabályzási lehetőség - ill. hogy a kártya nem képes a saját fordulatszámát szabályozni a teljesítmény függvényében.

A másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet megnézni, hogy hány fokos a GPU? Az előző kártyámon (6600GT) ezt simán meg lehetett nézni.

:confused:

#1239 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 14:20

Valahol olvastam talán hogy ezeknek tök mind1 mekkora a terhelés mindig ugyanolyan a teljesítménye a ventinek.
Én azt javasolnám neked hogy valami kézi szabályzót iktass közbe és ha jáccol csak akor tekerd vel.

#1240 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 14:37

Ez így nem teljesen igaz, nemrég láttam egy cikket, ami Bios verziókat hasonlított össze, és a régebbi X1950pro biosokban minden hőmérséklet mellé 100% volt beégetve. Az újabbak meg 43-100% közötti értékek. Vagy utána kéne járni, vagy át kell editálni :(
Egyébként szerintem bekapcsolásnál minden kártya hangos, onnan gondolom, hogy a Club3D GF8600GTS testben minden kártyánál odaírták a hangerőt bekapcsoláskor. Szerintem csak onnantól állítja a fordulatszámot, hogy bebootolt, nem?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.