HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#4841 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 29. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 04. 29. 14:26

Nem értem amúgy ez ta betöltéses hülyeséget.
Mihez képest tölt be lassabban? NV? jó vicc mivel nincs DX10.1-11 támogatása.
A megoldásod meg egyszerű használd DX9 ben ahogy az összes NV-s VGA-val rendelkező és nem lesz ilyen jellegű gondod, sőt még beta drivert sem kell telepítened.

Ez egyike azoknak az áldozatoknak, amikről beszéltem. Csakhogy van egy DX 10.1-es kártyám, amit 10.1-esnek vettem és nem AMD GeForce-ként. Mellesleg egy jó adag egyéb mellékhatással jár. Van valamim, amit kifizettem és szeretném használni. Én ilyen egyszerű vagyok, de már elismerem, hogy ezt nehéz elfogadni. :)

szerk.: mielőtt mellékvágányra megyünk: vegyük észre, hogy tisztában vagyok a kerülőutakkal, de azért lássuk már azt is, hogy én csak egyenesen vagyok hajlandó haladni. Inkább lassabban haladok egyenesen, mint gyorsan, néha pofára esve a kerülőutakon. Van egy hardverem és kizárólag a teljes hozzáadott értékekkel együtt vagyok hajlandó szoftveresen frissíteni. Értsd: pl. "as is" driverek messziről kerülése. Ami rásra késztetett ezzel kapcsolatban, az az, hogy 2 hónapnyi b*szakodást vélek felfedezni az egyenes úton és nem látom a valódi okát. Ezért is emlegettem fel a P4-es korszakot, mégha hangsúlyát tekintve szánalmasan túlzó is a hasonlat.

Szerkesztette: Yany 2010. 04. 29. 13:39 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#4842 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 13:50

A Catalyst 10.4a ugyanazokat a Core komponenseket használja, amit az MS aláírt. Egyébkén ez nem beta driver, hanem Preview.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#4843 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Yany - Dátum: 2010. 04. 29. 15:16

A fenti gondolat bőven feleslegessé teszi a kettes kérdésedre is a reakciót. Nem keresek precedenst. Az, hogy nem találok, nem jelenti azt, hogy nincs és a kivétel sem szeretnék lenni. Nem azt írtad, hogy normális, hanem sokadszor azon az oldalon kardoskodsz, ahol teljesen természetes egy beta verzió feltelepítése. Keresheted a szó szerinti összefüggéseket, de amikor ilyen szintre megy le egy vita, azért magáért beszél, hogy elfogytak az érvek.

Hónapokon keresztül azzal érveltél, hogy rengeteg olyan hozzászólást olvastál amiben a bétás driverekre panaszkodnak. Mert az volt a bajuk hogy mivel nem volt WHQL aláírásuk ezért szakították össze a rendszert..stb. Úgylátszik mégse. Nekem teljesen természetes dolog hogy kipróbáljam a bétás drivert. Neked egy preview driver ajánlottunk. A preview egy kiadás elötti driver ami átment a béta tesztelésen. Remélem érthető volt, mert ennél szájbarágósabban nem lehet leírni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Yany - Dátum: 2010. 04. 29. 15:16

Még1x leírom: nem fogok beta meghajtóprogramot telepíteni sem grafkártyára, sem másra.

Elég régi a dolog, lehet már nem is emlékszel rá, de nekem eszembe jutott.
https://forum.hwsw.h...2-c-alaplaphoz/
Ha régen is érdekelt, akkor most is érdekel.
Innentől kezdve nem olvasom a hozzászólásaidat mert szerintem nem érdemes.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#4844 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 04. 29. 15:32

3 monitort kellene használni azon a gépen.

Amit írtál HD5x kártyát az alapból 3 monitort tud kezelni.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#4845 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 04. 29. 15:23

főleg Win7 alatt mert nem igazáb lehet szétbarmolni a rendszert ezzel, akkor meg főleg nem ha használsz valami karbantartó progit (személy szerint ccleaner de nem ez a reklám helye).
Én speciel kipróbáltam a 10.3 -as prewiev drivert mikor kijött mivelszeretem ha frissek a drivereim még akkor is ha a HD3-as szériánál márnem számít annnyira, töbször is fagyott töröltem visszaraktam a régit és kész. Próbát megért.

Miből állapítottad meg hogy a preview driver miatt fagyott és nem a ccleaner registry pucolásától ? Az hogy a preview driverral fagyott az nem jelenti hogy az miatt. De egyszerűbb így levonni a következtetést.

#4846 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:52

LOL, szerinted 2002-ben pont ugyanarra használtam a gépem, mint ma! Jesszusom, ítélj már meg ez alapján. Gratulálok! Hatalmasat fordult körülöttem azóta a világ ezen a fronton (is), de ezzel teljesen magánjellegű szempontokat hozol be a fórumba, amire nem kívánok érdemben reagálni. Egyébként meg idézd be kérlek, hogy hol beszélek arról, hogy a WHQL hiánya okozza a problémát, mert egyszer már betámadtál ezzel és akkor sem volt rá válaszod. Felsoroltam egy halom dolgot egymás mellett, amiből te kiragadtad anno a WHQL-t és ahhoz társítottad az összes megjegyzésem. A pontatlan "visszaidézéseiddel", a "számba adott szavaiddal" valójában szívességet teszel, ha nem reagálsz a jövőben.

szerk.: ha már ilyen alapos :blink: kutatómunkát végeztél és képes voltál egy 2002-es esetet idekeverni, erre találsz egy kis tükröt, hogy felfedezd önmagad.

szerk2: A "ha régen is érdekelt, akkor most is érdekel" szöveged meg egyrészt rágalom, másrészt tényeket nélkülözve, gyakorlatilag következtetsz. Gondolom nem tervezed a jövőben minősíteni magad ilyen megnyilvánulásokkal. Költői, ne reagálj, elvileg amúgy sem olvasol. :p

Szerkesztette: Yany 2010. 04. 29. 17:16 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#4847 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 16:59

Én eddig is a WHQL-ről írtam, nem másról. Még mindig itt vagy ?

#4848 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 22:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2010. 04. 29. 16:11

Amit írtál HD5x kártyát az alapból 3 monitort tud kezelni.

Az lehet, de 2 DVI, meg egy HDMI kimenet van rajta. Ezekkel hogyan tudnék 2 DVI, és egy D-SUB-os monitort meghajtani?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#4849 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 00:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2010. 04. 29. 17:16

Miből állapítottad meg hogy a preview driver miatt fagyott és nem a ccleaner registry pucolásától ? Az hogy a preview driverral fagyott az nem jelenti hogy az miatt. De egyszerűbb így levonni a következtetést.

Talán abból hogy miután visszatettem a normált utána már jó volt? :rolleyes:
Nekem nincs bajom se a beta se a prewiev se a tököm tudja milyen elnevezésű driverekkel, ha van rá lehetőség és kedvem is akkor kipróbálom. Ha nem jön be.. na bumm... visszarakom a régit.
Reg pucolást meg nem én csinálom hanem a program szal amiatt nem lehet mert akkor a nomrál driver mellet is ugyanúgy baszakodnia kellene.

#4850 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 03:48

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 04. 30. 00:39

Az lehet, de 2 DVI, meg egy HDMI kimenet van rajta. Ezekkel hogyan tudnék 2 DVI, és egy D-SUB-os monitort meghajtani?

Egy DVI to DSUB fordítónak kell a kártya dobozában lenni, ha nem vegyél. Ezzel meg van oldva a DSUB. A HDMI-ről szintén tudsz fordítóval DVI-t vezérelni.

Kép

HDMI - DVI D kábel, 2m hosszban, HQ minőség.
Egységár (darab): 2 478Ft. (25 % áfával)

http://www.techshop....HQ-minoseg.html

#4851 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 12:13

Igen, de az is plusz kiadás. Mindegy, köszönöm, valszeg' akkor ez lesz. Az biztos, hogy 3 (vagy több) különálló monitort tudnak (az összes 5xxx?) kezelni, azaz 3 db független képet, más tartalommal (vagyis legalább 3 RAMDAC)? Vagy nézzek azért utána?

#4852 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 12:44

Hmmm...

Idézet

HD5770 3 monitors from the primary GPU via 2xDVI and 1xDisplay port...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4853 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 13:09

Aham, 3 monitort kezelnek, de ha ennyit kell használni, akkor ebből 1-nek mindenképpen a Displayport-on kell bekötve lennie. Persze, hogyan is lehetne másképpen, hiszen az ahhoz való átalakító (DP->DVI) a drágább. :D

#4854 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 20:35

Ma bekapcsolás után a következő fogadott: "Catalys Control Centre Host Application működése leállt". Képtelen vagyok elindítani a Control Centert, az előbb említett hibaüzenet folyamatosan felugrál... 10.3 volt fent win7 64 bit alatt. Lepucoltam mindent, feltettem a 10.4-et Control Centerrel együtt, ugyanaz az eredmény: működés leállt...
Mivel akadhat? Nem telepítettem semmit a gépre mostanában.

#4855 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 06:43

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2010. 05. 19. 21:35

Ma bekapcsolás után a következő fogadott: "Catalys Control Centre Host Application működése leállt". Képtelen vagyok elindítani a Control Centert, az előbb említett hibaüzenet folyamatosan felugrál... 10.3 volt fent win7 64 bit alatt. Lepucoltam mindent, feltettem a 10.4-et Control Centerrel együtt, ugyanaz az eredmény: működés leállt...

Én a virusírtot gyanítom volt mikor telepíteni se hagyott dolgokat mig ki nem kapcsoltam.

Szerkesztette: solyomferi 2010. 05. 20. 06:44 -kor

#4856 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: solyomferi - Dátum: 2010. 05. 20. 07:43

Én a virusírtot gyanítom volt mikor telepíteni se hagyott dolgokat mig ki nem kapcsoltam.

AVG-t használok, eddig semmi gond nem volt vele... de kipróbáltam és ha leállítom akkor is fagy a CCC...

#4857 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 07:28

Üzenet megtekintéseIdézet: begbie - Dátum: 2010. 05. 19. 21:35

Microsoft .NET 2 rendben?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4858 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 20. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 05. 20. 08:28

Microsoft .NET 2 rendben?

Tudtommal igen. Ha külön letöltöm és telepíteném, nem is engedi, mivel az operációs rendszer része (win7 64bit)

#4859 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 21. 14:10

Nem kellett volna mar megjelennie a 10.5-nek ?
Lassan mar ugy csuszik a Catalyst kiadasi datuma, hogy a 10.6 idejen adjak ki az egy honappal korabbi driver verziot.
Eleg nagy szegyen ez egy ekkora cegtol.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#4860 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 25. 14:07

Sziasztok!

El tudná valaki magyarázni, hogyan is működik az ATI 120Hz-es 3D support-ja?
Azt hiszem csak a 10.4-től támogatja /vagy csak a 10.5 beta/, de hiába telepítem fel, és póbálok nézni egy dvd-t a PowerDVD 10-el, szemüveggel, nem működik...
Lehet, hogy nem pont 120Hz-es crt-re gondoltak?
Kell valami speciális 3D-t támogató mmonitor is?

Köszönettel:

M
"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első