Idézet: Raynes - Dátum: 2013. 10. 23. 10:39
Igen, megéri. Különböző játékokban megdobhatja a teljesítményt, és néha böngészők újabb verziói is kihasználhatják optimalizált hardveres gyorsítás formájában. Plusz nem ártott még meg senkinek, ha a legfrissebb stabil drivert használta.
Köszi a választ!
Azért kérdeztem, mert immár ~14 éve használok különböző ATI videokártyákat, és a korábbi, már "legacy" státuszba került darabok esetében mindig az volt a jellemző, hogy a korábbi driver-ek működtek stabilan, és egyes, a kártya "legacy" státuszba kerülése után kiadott illesztőszoftver problémát okozott. Az ATI Radeon VIVO, ATI 8500, és ATI 9600-as VGA-im esetében ez történt.
Igaz... azóta sok víz lefolyt a vén Dunán, az ATI-t felvásárolta az AMD, és a Catalyst driver-ek is átalakultak.
Most egyébként a régi gépemről (sikerült beüzemelnem

; csak működjön is még nagyon sokáig! KOPP! KOPP! KOPP!

) írok éppen, és ebben egy ATI X1650-es videokártya szolgáltatja a képet. A Catalyst verziója: 2008.1201.1504.27008.
Netán ezt is érdemes újabbra cserélni?
Ne tessék meglepődni azon, hogy régi a driver! Még 2010. decembere végén vettem meg az új számítógépemet, ez pedig, amiről most írok egy kicsivel annál korábban ideiglenesen "nyugdíjazva" lett. (A merevlemez állandóan "eltűnt" használat közben. Az alaplapi IDE csatorna meghibásodása volt gyanús, egy ideig egy PCI-os IDE kártyával használtam, de nem sokkal később már azzal sem látta a merevlemezt. Szóval lehetséges, hogy más hiba - is - van a dologban. Mindenesetre most tettem egy próbát, és működik az alaplapi IDE csatival.)
Egy szinte null kilométeres FSP 350 APN tápegység, egy mindössze 56 napot futott WD Caviar Blue IDE merevlemez, és a fent említett - szintén még akkor, újonnan vásárolt - X1650-es VGA van a gépben. Kár lett volna, ha csak áll itt még évekig kihasználatlanul.
Viszont az eltelt csaknem 3 évben az új gépemben lévő 5770-es VGA is "legacy" lett. Amúgy az is az eredeti, első Win7 és Catalyst telepítésekkel működik (szóval ez több játékban és alkalmazásban biztosan lehet a jelenleginél gyorsabb is), és mivel most úgyis újratelepíteni szándékozom a Win7-et (és még az XP-t is feltelepítem mellé), akkor már a legoptimálisabb Catalyst változattal használnám, ha egy mód van rá.
Summa summarum: Ezért kérdezem, hogy ezek a régi kártyák mennyire szeretik az új driver-eket!?