Idézet: béna - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:12
Üdv!
Végigolvastam a topicot és a myip+UVNC mellett döntöttem. Persze lama vagyok és tele kérdésekkel.

Dinamikus ipm van, router mögött pihenek, erre javasoltátok a myipt. Megcsináltam, van saját domainem. Elindítom a myip klienst majd az UVNCt, de egyből a 192.168.1... ipt favorizálja. Mit kéne tennem hogy lássam a gépet? Ms logonnál megadtam a myips domaint, nem bír kapcsolódni, de még csak nem is látja a gépet. ...
Nemrég csináltam meg....
Remélem jól írom le:
1. A router nem engedi át alapból a vnc-t (be kell állítani)
A UVNC-n jó szám van (ne állítsd át, az a géped ip-je)
2. A dinamikus ip-d amit a net szolgáltató ad megnézheted a www.whatismyip.com on.
Ha regisztráltál amyip-n akkor ezt kell majd a myip-ben megadnod.
3. Ezzel az a baj, hogy ha az ipd frissíti a szolgáltató, és nem ua-zt kapod, akkor nem fogod elérni a géped, csak ha beállítod megin a myip.hu-n az új ipd. (Hallottam olyat, hogy van egy kis programocska, ami autómatikusan frissít a myip-re. (nézz utána a weboldalukon, azt hiszem ott olvastam.
4. ha nincs ilyen, de szeretnéd az ebből adódó kellemetlenségektől megóvni magad, akkor tedd ezt.
- menj be a router configjába (nekem D-link van ott ezzel kell bemenni 192.168.0.1, böngészőbe beírni)
- ha van ilyened keressd meg: DHCP Server és álltsd enable-re. Elméletileg itt meg kell jelenni annak a gépnek a nevének, ami a routerre csatlakozik. Nekem ez alatt jelenik meg: Dynamic DHCP Client List
ebből átmásolod ebbe: Static DHCP Client List (persze ha neked is ilyen van.)
- aztán mikor ezt megcsináltad akkor megkeresed a Virtual Server(menü), és ott hozzáadod a géped amit szeretnél elérni, és portot nyitsz, azaz megadsz neki egy portot. (persze ha mén nincs benn közte)
Lényegében azt csinálod, hogy a routerre érkező jelet (a megadott porton, ), be kell engedned és a router továbbítja az általad beállított gépre.
És még egy fontos mozzanat: a routerben be lehet állítani hogy a router frissítse a myipd, vagy ehhez hasonlót (persze az álltala felkínált helyekről csak), nálam a a No-IP.com volt amit ismert. A myip.hu-t nem. Így itt regisztráltam. És a routerben ezt beállítottam. És értelemszerüen kitöltöttem a routerben amit kér. A no-ip-s felhasználó nevet, kódot..stb. Így a router autómatikusan frissíti a no-ip.com-on az ip-címet. Szóval. Egyszer beállítod a routert, a géped, és regisztrálsz egy a ruoter által ismert helyen és működik a dolog.
Ennél a logmein egyszerűbb vsz-leg

. De nekem ennél bonyorultabb volt

(igaz erre volt segítségem
)
Ha ennek ellenére (amit fenntebb írtam) a UVNC-t választod...írj
Na csá