HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (82 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista avagy Longhorn

#1121 Felhasználó inaktív   BlueGold 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 14. 00:30

Helló! Valakinek már sikerült beüzemelni egy SoundBlaster 128-as hangkártyát a Vistához. Eddig két XP-és driverel próbáltam mind a kettő  :mad: induláskor "kék halál" normál módban.
Ha egy reggel úgy ébredsz fel, hogy semmid se fáj valószínűleg Meghaltál.

#1122 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 00:41

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 0:39

Én nem.

ja és persze xp mellé tenném, egy másik partícióra (~8gb).. na majd holnap még próbálkozom ha lesz türelmem  :D

#1123 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 14. 00:48

Idézet: NeveMania - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 1:41

ja és persze xp mellé tenném, egy másik partícióra (~8gb).. na majd holnap még próbálkozom ha lesz türelmem  :D

a 8Gb kevés neki...  10-re felmegy bár csak ~4 -et foglal és igen a leírásában hibásan 6Gb a javasolt, legalábbis a 64 bitesnél így van
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1124 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 00:59

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 1:48

a 8Gb kevés neki...  10-re felmegy bár csak ~4 -et foglal és igen a leírásában hibásan 6Gb a javasolt, legalábbis a 64 bitesnél így van

Nekem 10-re simán felment, nem problémázott és remélem el fog férni rajta  :)
Kép

#1125 Felhasználó inaktív   helkis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 07:28

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 1:48

nálam 6,2Gb-ra felment, szó nélkül, a Fat32-t nem, csak az NTFS-t szereti.. :up:

ja és ez a 32bit-es..

Szerkesztette: helkis 2005. 08. 14. 07:29 -kor

"We unlock the mysteries of knowledge and technology" - Symphony X

Balatoni ingatlanok, Veszprémi ingatlanok

#1126 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 08:22

letoltottem ujra, de meg mindig azt irja a telepites elejen, hogy error copying files, tapi32.dll not found :(

#1127 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 08:27

HDD-ről indítod? Ki kell írni DVD-re, vagy Daemon Tools segítségével be kell mountolni az image filet.
JóSebesség

#1128 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 08:44

az elso letoltest kiirtam dvd-re (2x-es sebesseggel), akkor ugyanez a hiba volt.
aztan ujra letoltottem mar 50MB rar-okban, sfv file-t elinditottam, ok, kitomoritettem az iso-t, Virtual CDRom Control Panel-bol inditottam (ez olyan, mint a daemon tools, csak egy msdn-es faszi csinalta), de ugyanaz a hiba..
google-n talaltam mindenfele zagyvasagot. van akinek akkor mukodott, ha kihuzta az adsl modemjet..... ?? :D
egy sata vinyom van, 9GB-os particiora probaltam felnyomni. :confused:

#1129 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 09:22

Idézet: ion - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 9:44

az elso letoltest kiirtam dvd-re (2x-es sebesseggel), akkor ugyanez a hiba volt.
aztan ujra letoltottem mar 50MB rar-okban, sfv file-t elinditottam, ok, kitomoritettem az iso-t, Virtual CDRom Control Panel-bol inditottam (ez olyan, mint a daemon tools, csak egy msdn-es faszi csinalta), de ugyanaz a hiba..
google-n talaltam mindenfele zagyvasagot. van akinek akkor mukodott, ha kihuzta az adsl modemjet..... ?? :D
egy sata vinyom van, 9GB-os particiora probaltam felnyomni. :confused:

Elsőre én is kiírtam 4x-esen és ugyanaz volt a hiba. Aztán leszedtem újra és Daemonból egyből, hiba nélkül felment 40 perc alatt. ADSL modemet nem húztam ki.
Kép

#1130 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 10:26

akkor en mit csinalok rosszul? :(

#1131 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 14:46

Idézet: ion - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 11:26

akkor en mit csinalok rosszul? :(

hű 1x nekem is hiányolta a tapi-s dll-t.. de már annyi módon próbáltam feltenni hogy nem emléxem pontosan melyik esetben..
de mostanában nem sír miatta (dvdre van írva, mountolni nem próbáltam 1x se, és volt, mikor xp-ből próbáltam telepíteni - sikertelenül - újabban pedig dvd-ről bootolom az installt..)
ja és számít-e az, hogy hányszorosan van felírva? (nemtom már asszem 8x pörköltem)

edit:
most belegondolva: win alól próbálkozva nemis arra a partícióra másolta a file-okat, ahova én mutattam neki, hanem a c-mre, viszont a boot.ini-ben a kijelölt partíció volt és emiatt is volt vmi gubanc talán épp a tapi-s gond..

#1132 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 18:07

Hi!

Most olyat kérdezek, ami nem publikus, de szerintem a topik olvasóinak nagy része már átesett rajta!

Windows Vista aktiválása. Illetve a megkerülése.
Felraktam kb 2-3 hete (megjelenés után 1-2 nappal). Piszkálgattam 1-2 napig, aztán szünet.
Ma ismét bebootoltam az adott vinyóról, és kérte az aktiválást. Cancel, és lehetett dolgozni.
Reboot után ismét kérte az aktiválást.

Ok, van nekem a :

"Antiwpa 3.0 BETA for x64 and x86
================================
How to use:
Start Amd64.exe for 64-bit Windows (X64-AMD)
Start Win32.exe for 32-bit Windows.

Manual install:
open SFX-Archives Amd64.exe/Win32.exe with winrar
* copy Antiwpa.dll to C:\windows\system32
* doubleclick (import) on Antiwpa.reg
"

Hát lefuttattam a win32.exe fájlt, mivel nekem egy IBM notin fut a cucc.

Ezután reboot, és meglepődve látom hogy ismét kéri az aktiválást.
Viszont innen a cancel után kapásból shutdownt nyom.

Safe módban bootolva ismét végigcsináltam az aktiválást, de minden maradt a régiben.

Kérdésem: gondolom ti sem egyedi szériaszámmal nyomjátok a vista próbáját (vagyis hozzám hasonlóan meg kellett kerülnötök az aktiválást)(tisztelet a hivatalos beta tesztereknek). Mit szúrtam el, vagy mi az amit másképp csináltam mint ti?

Az a gáz, hogy nem egyből a feltelepítés után vertem fejbe az aktiválást?
Esetleg rossz patchet használtam?(Antiwpa.Beta.3.for.microsoft.windows.vista.longhorn.beta.1.32bit.and.64bit.DVD.Winbeta.releases.Antiwpa.) 

Nem szívesen raknám újra, mivel USB-s DVD íróról telepítettem és marha lassan mászott fel a Centrinos notimra (kb 1.5 óra). Pedig igazán bivaly a notesz(2.0GHz Dothan, 1GB ram, és kapott 40 giga üres vinyót az Ultrabay Slimben).
Minden segítséget szívesen veszek!
Köszi!

Szerkesztette: FőDudu 2005. 08. 14. 18:10 -kor

#1133 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 19:54

Esetleg megnézné valaki, hogy nála mi az értéke az alábbi kulcsnak?
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WPAEvents]
"OOBETimer"=hex:7f,63,3e,be,ec,25,8e,19,be,a7,92,c6

Köszi!

#1134 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 22:35

Valakinek nincs véletlenül longhorn-hoz müködö nforce chipset driver?Az xp-set nem igen komálja!Vagy töröljem az egészet a francba?
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1135 Felhasználó inaktív   BlueGold 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 00:07

Idézet: uboat - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 21:35

Valakinek nincs véletlenül longhorn-hoz müködö nforce chipset driver?Az xp-set nem igen komálja!Vagy töröljem az egészet a francba?

Szia! Itt nézzél körül: http://www.nvidia.co...?keywords=vista
Ha egy reggel úgy ébredsz fel, hogy semmid se fáj valószínűleg Meghaltál.

#1136 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 00:12

Idézet: BlueGold - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:07

Szia! Itt nézzél körül: http://www.nvidia.co...?keywords=vista

Ez vga-ról szol!DE nekem hang,lan,memoria,sata driverekre van szükségem az nvidiatol! :rolleyes:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1137 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 11:47

Idézet: PyRex_w - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 13:27

A hardver eszközök között:

- monitor eltűnt, hozzáadni nem engedte...
- VGA megvolt, mint 9800PRO (+secondary), nem volt felkiáltójeles, de az Aero nem ment
- VGA driver update-je semmit nem segített, monitort meg egyszerűen nem tudtam hozzáadni, mert az Add new hardware alatt az eszközöknél nem volt olyan típus, hogy megjelenítő :)

Reinstall Vista. :D

Akkor please írd le, hogy milyen sorrendben milyen drivereket tegyek fel, hogy ne mennjen szarrá... Mert már unom, hogy vagy hangom nincs, vagy Aero nincs, vagy egyik sem :D

Neked az nvmixer is müxik??

ilyenkor nem updatelni kell, hanem szigorúan unisnstallálni, esetleg rollback-ezni, és majd a követletkező bootnál visszaáll az alap vistás állapot, ahonnan kiindulva ismét fel lehet tenni az egyedi drivert.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1138 Felhasználó inaktív   Polesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:06

Idézet: Gyorgym_ms - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 22:51

nem licencokokból nem lehetséges a telepítés...hanem mert egyszerűen túl nagy rizikó lenne, ha a nyelvi fájlok összekeverednének...

Közlöm, hogy fel lehet telepíteni magyar xpsp2-re is az angol ie7 bétát és nagyon bűvészkedni sem kell vele. Bár amennyit én láttam belőle azért tök felesleges  :eek:

A menet: az exe-t kicsomizod egy alkönyvtárba, az update alkönyvtárból az update.inf fáljt elmented, majd ebben a második sorban a language... akármit átírod en-re. Ezután elindítod az update.exe programot. Most már nem fog sírni a nyelvi különbözőség miatt. Ha megjött a kezdő képernyő akkor az elmentett update.inf-et a helyére visszamásolod és folytatod a telepítést.

Ennyi meg egy bambi, mindenki saját felelősségére használja.  :omg:

#1139 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:24

Idézet: freeone - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 13:31

Akkor sem ha eredetim van? Úgy értem MS oldaláról sem tudok elérni semmi patch-et vagy ilyesmit?
Egyébként legidegesítőbb, hogy nem kaptam idehaza angol wint amikor vettem, így lett magyar :(

Jó, hogy mondod, engem is érdekelne, hogy legális seriallal telepíthető-e azonos verziójú, de más nyelvű oprendszer LEGÁLISAN? Ugyanis az angol xp is meg fogja enni legjobbb tudomásom szerint a magyarhoz adott serialt.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1140 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:22

Idézet: NeveMania - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 23:53

megpróbáltam, mert kíváncsi lettem, de csak nem akar feltelepülni:
iso dvdre írva, reboot, install elindul, másol.., a zöld csík kb. képernyő feléig elér, rebootolni kell, rebootol
itt aztán azt mondja h windows boot error meg h a system32-ben nemjó a winload.exe

láttatok már ilyent?

próbáld iso-ból xp alól daemon tools-szal

Martin

Téma megosztása:

• (82 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.