HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:49

Kívül:
Kép
Kép
Kép
Belül:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Idézet

Végső soron kijelenthetjük, hogy 480X DLX dicséretes próbálkozás a Codegen részéről. A megmosolyogtató csomagolásban érkező táppal kapcsolatban a rövidtávú használat során semmilyen probléma nem merült fel, egyedül a magas üzemzajért, illetve a nem a legszerencsésebb ventilátorelrendezés miatt kár. Ugyanakkor mielőtt ezen hiányosságok vagy bakik miatt leírnánk a terméket, nem árt figyelembe venni, hogy a 480X DLX fogyasztói ára megáll a 10 000 forintos határ alatt, ami máris más fényben tünteti fel a Codegen luxustápját.

;)

Szerkesztette: Digitel 2005. 08. 05. 09:49 -kor

#102 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:52

És a kistesó:
Kép
Kép
Kép

#103 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:54

A "kistesó" továbbá azért jó, mert jó 1,5 centivel hosszabb a szabványnál, igy imád nemegy házba nem beleférni :D

#104 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

"Összességében nem kis önellentmondást vélünk felfedezni a Yesico passzív hűtésű tápegység-koncepciójában; mint rögtönzött tesztünk is bizonyítja, a táp névleges teljesítményét meg sem közelítő terhelés mellett gyakorlatilag pár percen belül annyira felmelegedett a rendszer, hogy huzamosabb ideig aligha - vagy csak nagyon "forró fejjel" - tudott volna működni a kisegítő hűtés nélkül (ennek fényében különösen érthetetlen, hogy a TMS rendszert nem tartalmazó FL-420-as modell kézikönyvében sehol nem említik, hogy kiegészítő házhűtés nélkül ne használjuk az egységet)."

Na ezért nem akarok passzív tápot venni...
És az FSP passzív tápjai is szarrámelegednek, maximum azok jobban bírják a hőt, de ha nem hűtöd valamivel, akkor szvsz az élettartama nagy mértékben csökken. Az ember ha már elkölt 30+x ezer forintot egy tápra, akkor azt nem egy évre veszi.

#105 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Azért a kistesót már nem venném meg. :D A nagyot is csak egy biz. szintű konfighoz. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:06

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:54

Na ezért nem akarok passzív tápot venni...
És az FSP passzív tápjai is szarrámelegednek, maximum azok jobban bírják a hőt, de ha nem hűtöd valamivel, akkor szvsz az élettartama nagy mértékben csökken. Az ember ha már elkölt 30+x ezer forintot egy tápra, akkor azt nem egy évre veszi.

Te már csak tudod hogy szarrámelegedik  :omg:

90% feletti hatásfok mond neked valamit?

#107 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:07

Mit is mondott Zollka, 50 fok a külseje a tápnak? Az nem kicsit meleg. Annyit TUTI nem fog kibirni, mint egy ventis. Ugyanis a magas hőmérséklet négyzetesen csökkenti az élettartamot.

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:14

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:07

Mit is mondott Zollka, 50 fok a külseje a tápnak? Az nem kicsit meleg. Annyit TUTI nem fog kibirni, mint egy ventis. Ugyanis a magas hőmérséklet négyzetesen csökkenti az élettartamot.

de akkor se szarrá melegszik, ha jó minőségü kondikkal van szerelve akkor 1 évnél simán többet bír.

#109 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:21

Idézet: diegho - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:06

Te már csak tudod hogy szarrámelegedik  :omg:

90% feletti hatásfok mond neked valamit?

Jelent, de ne mondd, hogy újra feltalálták a Spanyolviaszt...

#110 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:22

Igen, 1 évet simán, a 2-3ik után meg kezdi majd eregetni a feszeket errearra. Főleg, ha egy olyan házba kerül, ahol full vizhűtés, mert csendmániásnak lenni nagyb*zi divat lett manapság. Nézd meg a vizhűtéséses, kompresszoros hűtésű lapok halálát: még ha van is a FETeken borda, akkor sem birják addig, mint egy léges cucc, vinyók hasonképpen, ugye légnél a táp indulásakor rajtol a venti, igy nem tud felfűteni a vinyó 40-50 fokra pillanatok alatt. Tuningolt prociknál ott van, hogy ha nem előre inditot, járó vizhűtésed van, hanem a tápod inditja a keringetést, az elején mig nincs meg a megfelelő hűtőteljesitmény, kap olyan terhelést a procid, hogy majd 2 év mulva nézegetsz, hogy miért nem birja már a magas FSBt.

#111 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:25

Idézet: diegho - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:14

de akkor se szarrá melegszik, ha jó minőségü kondikkal van szerelve akkor 1 évnél simán többet bír.

Én kb. annyir túloztam azzal, hogy "szarrá melegszik", mint amennyire Te FSP-fan vagy :D Még mielőtt nekem esel: tudom, hogy az egyik legjobb minőséget gyártó, de szvsz az, hogy jobban járok egy passzív 300-as FSP-vel, mint mondjuk egy másik gyártó szintén minőségi, de ugyanakkor nagyon halk léghűtéses és nagyobb teljesítményű tápjával, az egyszerűen nevetséges.

Ha igazad lenne, akkor mindenki 300 Wattos passzív FSP-t használna...

Szerkesztette: PyRex 2005. 08. 05. 10:29 -kor

#112 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:32

Ugyan már, tudod hogy egy 300as codegen is elviszi az X800at prescottal, gigarammal :D Havernak biztos a 600k jutalékból nem tellett nagyobbra :D
Na jó, ende off, viccet félretéve, ennek a passzivtáp-dolognak annyi értelme van az FSP részéről, hogy akar a csendbuzikon is kaszálni egy kicsit.

#113 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:34

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 10:49

Nemá! Mér van összebarmolva a hűtőborda teteje? Vagy tökmind1, mert úgyse látszik? Nem tetszik nekem ez a szemlélet... :confused:
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:22

Igen, 1 évet simán, a 2-3ik után meg kezdi majd eregetni a feszeket errearra. Főleg, ha egy olyan házba kerül, ahol full vizhűtés, mert csendmániásnak lenni nagyb*zi divat lett manapság. Nézd meg a vizhűtéséses, kompresszoros hűtésű lapok halálát: még ha van is a FETeken borda, akkor sem birják addig, mint egy léges cucc, vinyók hasonképpen, ugye légnél a táp indulásakor rajtol a venti, igy nem tud felfűteni a vinyó 40-50 fokra pillanatok alatt. Tuningolt prociknál ott van, hogy ha nem előre inditot, járó vizhűtésed van, hanem a tápod inditja a keringetést, az elején mig nincs meg a megfelelő hűtőteljesitmény, kap olyan terhelést a procid, hogy majd 2 év mulva nézegetsz, hogy miért nem birja már a magas FSBt.

egy újrakondizás kell neki az biztos, de ha megnézed a mai tápokat, akkor mindegyiknek ez kell majd 2-3 év alatt mert szar kondikat raknak beléjük, procitól szívják a meleget, főleg ha a chieftec-et nézzük, azok közül sok még az 1 évet se bírja ki újrakondizás nélkül.

vízhűtést soha nem fogok a gépembe rakni, mert hülyeségnek tartom. A FET-ek miatt, a proci környéke úgy van tervezve hogy azért légmozgást kapjon na most ez víznél nincs. 

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:42

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:32

Ugyan már, tudod hogy egy 300as codegen is elviszi az X800at prescottal, gigarammal :D Havernak biztos a 600k jutalékból nem tellett nagyobbra :D
Na jó, ende off, viccet félretéve, ennek a passzivtáp-dolognak annyi értelme van az FSP részéről, hogy akar a csendbuzikon is kaszálni egy kicsit.

jaja, látom neked csak 1 haverod van, ugye mindenki magából indul ki és szerinted nekem is csak 1 lehet ha már neked csak egyre futi... mellesleg ha visszaolvasol pár hónappal akkor már mondtam hogy egy meghalt 360-as CT helyén volt 1 hétig a codegen. De nem offolok az a te dolgod ebben a topicban.

Szerkesztette: diegho 2005. 08. 05. 10:44 -kor

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:43

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:25

Én kb. annyir túloztam azzal, hogy "szarrá melegszik", mint amennyire Te FSP-fan vagy :D Még mielőtt nekem esel: tudom, hogy az egyik legjobb minőséget gyártó, de szvsz az, hogy jobban járok egy passzív 300-as FSP-vel, mint mondjuk egy másik gyártó szintén minőségi, de ugyanakkor nagyon halk léghűtéses és nagyobb teljesítményű tápjával, az egyszerűen nevetséges.

Ha igazad lenne, akkor mindenki 300 Wattos passzív FSP-t használna...

mindenkinek van pénze passzív tápra szerinted?  :eek:  ejjha
mellesleg nem fsp fan vagyok ;)  :cool:

#117 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:44

Nocsak, mintha magam is ezt mondtam volna.
Amugy, az Enermaxból is van kétventis, alulról sziv, mégse kellett még benne kondit cseréljek, de még csak jele sincsen.
Amugy, a Chieftec nem mérvadó, a ventijeik elég halkak, szükségképpen alacsony a légszállitási képességük, ezt kompenzálják a marha nagy bordákkal, de elárulom, zsúfolt gépben, vagy olyan helyen, ahol a venti nem tudja hova fujni a meleget, a frisset meg nem tudja beszivni, az FSPk meg a gyári Delta-k is döglenek, egy-két specifikus kondival, van itt a közelemben ipari PCkben elég, régebben annyi delta volt mint a szemét ami lehalt.

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:51

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:44

Nocsak, mintha magam is ezt mondtam volna.
Amugy, az Enermaxból is van kétventis, alulról sziv, mégse kellett még benne kondit cseréljek, de még csak jele sincsen.
Amugy, a Chieftec nem mérvadó, a ventijeik elég halkak, szükségképpen alacsony a légszállitási képességük, ezt kompenzálják a marha nagy bordákkal, de elárulom, zsúfolt gépben, vagy olyan helyen, ahol a venti nem tudja hova fujni a meleget, a frisset meg nem tudja beszivni, az FSPk meg a gyári Delta-k is döglenek, egy-két specifikus kondival, van itt a közelemben ipari PCkben elég, régebben annyi delta volt mint a szemét ami lehalt.

Valami új dolgot is mondj már léci!
Enermaxban normális kondik vannak nem mint egyes másik gyártókéban, de már enermax-ban is volt hogy 1-2 év alatt kiszáradtak, ha visszaolvasnál látnád, hogy volt rá példa, nem is egy. ;) Ha jól emlékszem 465-ös volt 2 is de talán 550-est is említett valaki.

Szerkesztette: diegho 2005. 08. 05. 10:53 -kor

#119 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:56

Idézet: diegho - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 11:43

mindenkinek van pénze passzív tápra szerinted?  :eek:  ejjha
mellesleg nem fsp fan vagyok ;)  :cool:

Akik helyette vesznek 480 Wattos csodákat, azoknak VAN. És ha végignézed csak itt a HWSW-n a konfigokat az aláírásokban, azt hiszem, hogy nem kevesen vannak ilyenek.

#120 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:56

Kb annyi újat mondok, mint te, csak én nem a 2 sorral fentebbit irom le újra :D :D :D

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.