Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről
Elküldve: 2005. 10. 04. 08:28
http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis.../fsp-psu_8.html
itt az FSP FSP300-60THN-P (300W) and FSP400-60THN (azaz P nelkuli 400-ast) hasonlitottak ossze:
"The junior model of the two is equipped with a passive PFC device, while the senior model has none"
Azaz a P passiv PFC-t jelol. Nekem melyik kell ? mi az a Passiv/aktiv pfc, es ha nincs az mit jelent? melyik a jobb ?
a gepbolt errol ezt irja (fsp400-60thn-p)
(http://www.gepbolt.h...f=PSU&o=0&k=1):
"EATX
Kimeneti túlfeszültség védelem
Rövidzárvédelem minden kimeneten
Bemeneti biztosíték védelem
Aktív PFC ( Power Factor Correction ) áramkör
Fokapcsolo"
Aktiv PFC ????? (tobb oldal is ezt irja, valszeg ugyanonnan vettek, pl. juventus-team)
EATX: ez mit jelent, xbitlabs-on ATX2.0-at irtak ... Vagy a ketto egy es ugyanaz ?
A DT400A2 a kellytech.hu-n (http://kellytech.hu/...ec/dt400a2.htm)
"Túlmelegedés elleni védelm
Túlfeszültség elleni védelem
Aktív PFC"
@Newyorker: jo, ha van a PCIEx-es csati, de amostanidhoz nem kell ...
@MC Pite: akkor a DT400A2 = GPS-400AA-101A -val ???
csak neten lattam az fsp tapot arlistakon, pl. juventus-team
akkor a DT milyen gyartmany ????
Elküldve: 2005. 10. 04. 08:36
És ebben a tápban van PCIx-es csati?
(Chieftec 420W tápegység aktív PFC-s)
MIlyen lapokhoz kell az?, valami naon brutkókhoz, vagy az sli-hez?
Elküldve: 2005. 10. 04. 08:48
Idézet: Newyorker - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 7:36
És ebben a tápban van PCIx-es csati?
(Chieftec 420W tápegység aktív PFC-s)
MIlyen lapokhoz kell az?, valami naon brutkókhoz, vagy az sli-hez?
Hogy van e rajta ilyen csati, arrol fogalmam sincs ... (keves a leiras, teszt, info a CT-krol)
Erosebb videokartyakhoz kell ... De ezt sokkal konyebb megallapitanod: vagy megnezed a sajatod, vagy rakeresel a neten a konkret videokartyara: itt nincs hiany testekbol, kepekbol (foleg a kulfoldi oldalakon)
pl. google: Asus EN6600GT-TD test
Elküldve: 2005. 10. 04. 08:52
Gondolatam nem nyitok újabb topikot.
Elég termékeny ez a topik, augusztus óta 40 oldal....
Kemény!

Nos, didyman-nel már egy privi erejéig értekeztem már, de talán itt is felteszem kérdésemet, több szem, többet lát, hall. Meg könnyebb így, mint priviben.
Tehát konfigom átalakításán dolgozom.
Vízhűtés kerül a gépbe (fullos, FET, minden, by Zollka) de a tápkérédést szeretném megoldani, úgy.hgy a víz mellett nekem ne legyen zaj. Aludni akarok a konfig mellett, amíg a drága pl renderel, stb.
Tehát csend az első szempont.
Második, hogy megbízható legyen, hiszen munkaeszközről van szó, és a kiesés nem csak az eszközkár, hanem a munkakiesés is.
Harmadik szempont, hogy el kell vigyen 8-9 vinyót (régebbit, újabbat vegyesen) és 2-3 DVD-t. SocketA lap, 3200+ procc tuning, GF6os kártya AGP.
Ez lenne a konfig.
Tehá összegezve: Hallásküszöb alatti működés (víz mellett hülyeség lenne elrontani a csendet egy hangos táppal), megbízhatóság, mert ha elvisz nekem mindent...és magas teljesítmény a sok eszköz miatt.
Ti mint gurui e témának mit javasoltok?
Rendundáns megoldások esetleg? Lehet, hogy kardomba dőlök az ára miatt..?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Üdvözlettel:
Obi-Wan
Elküldve: 2005. 10. 04. 08:58
Idézet: chros69 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:48
Erosebb videokartyakhoz kell ... De ezt sokkal konyebb megallapitanod: vagy megnezed a sajatod, vagy rakeresel a neten a konkret videokartyara: itt nincs hiany testekbol, kepekbol (foleg a kulfoldi oldalakon)
pl. google: Asus EN6600GT-TD test
Okey, THX az infót, nem zaklatlak tovább

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:24

Sziasztok!
Asszem az alaplapom megkapja a biborszív kitüntetést! 2 táp nyiffant ki alatta a 3 év alatt, és egyik sem vitt semmit! Az első egy 300-as acorp, egy átlag amd 1700+ os konfigban! 2 hónap után látványos füstjelenség mellet szállt el! Gariba becserélték egy 400-as mercury-ra! Napiros számokkal ráirva 400 watt! Gyanus volt de eddig huzta! De a 4 winyo már sok volt neki.. pedig hát... Mondjuk paráztam is hogy nem vitte el a 2 db 160 samsungomat, meg a 120 maxit, meg a 40 es seat! Meg a többit! Szal beújítottam egy 450-es chieftec-re! Biztos ami biztos! Tehát mindenki kerülja az alsókategóriás tápokat! Nagyon messzire! Nekem eddig mázli volt, hogy nem gyulladt kia ház/ nem mentek el a perifériáim! Tehát fokozottan érvényes az óccso nagyon drága tud lenni!
Elküldve: 2005. 10. 04. 09:24

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 10. 04. 10:37
Didyman, úgylátom nem jár erre a Jahno sztem feladom majd neked a cuccokat postán. Csak félek tőle, mert félek hogy mire odaér nem lenne ép vagy a csomagolás többe kerül mint a cucc. Vagy továbbra is ajánlom, hogy hamarosan megyek Bp fele és ha ki tudsz jönni a 6-osra ott találkozhatunk vagy Bp-en akár. Tehát akkor van egy Zalman 350W táp, APC BACK UPS CS 350. Remélem akksi nem kell az UPS-hez, mert azt nem merem postára adni. JNC tápok amiket felajánlottam, azokat feljavítod? Van még egy Codegen 300W-os is ami nem kapcsol fel.
Szerkesztette: Freddy001 2005. 10. 04. 10:39 -kor
Elküldve: 2005. 10. 04. 12:02

Megoldjuk valahogy. Jahno-val meg beszélj, annyi dolga van, ha valamit elfelejt, előfordul, mert amit csinál egész nap, az 3 másiknak is sok lenne.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 10. 04. 12:22
Milyen 6000ft-os chieftech? Én a 450-est vettem 15 ezerért! De ha nem dobja fel a talpát akkor megérte! Amúgy mindenképp nyugodtabban alszok, amióta megvan! Szó szerint! Tegnap ejjél pl ment a letöltés..
Elküldve: 2005. 10. 04. 12:37

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:42
Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:52
Gondolatam nem nyitok újabb topikot.
Elég termékeny ez a topik, augusztus óta 40 oldal....
Kemény!

Nos, didyman-nel már egy privi erejéig értekeztem már, de talán itt is felteszem kérdésemet, több szem, többet lát, hall. Meg könnyebb így, mint priviben.
Tehát konfigom átalakításán dolgozom.
Vízhűtés kerül a gépbe (fullos, FET, minden, by Zollka) de a tápkérédést szeretném megoldani, úgy.hgy a víz mellett nekem ne legyen zaj. Aludni akarok a konfig mellett, amíg a drága pl renderel, stb.
Tehát csend az első szempont.
Második, hogy megbízható legyen, hiszen munkaeszközről van szó, és a kiesés nem csak az eszközkár, hanem a munkakiesés is.
Harmadik szempont, hogy el kell vigyen 8-9 vinyót (régebbit, újabbat vegyesen) és 2-3 DVD-t. SocketA lap, 3200+ procc tuning, GF6os kártya AGP.
Ez lenne a konfig.
Tehá összegezve: Hallásküszöb alatti működés (víz mellett hülyeség lenne elrontani a csendet egy hangos táppal), megbízhatóság, mert ha elvisz nekem mindent...és magas teljesítmény a sok eszköz miatt.
Ti mint gurui e témának mit javasoltok?
Rendundáns megoldások esetleg? Lehet, hogy kardomba dőlök az ára miatt..?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Üdvözlettel:
Obi-Wan
FSP Zen elég masszív táp többek szerint, ráadásul passzív.
Itt jön 2 DE:

Minimális légmozgás nem árt hozzá, VISZONT a bordák nagyobb része csavarozható.
Emiatt vízhűtést még a tápra is lehet tolni (bár gondolom nem egyszerű és veszélytelen, de azért a táp alatt marad), akkor viszont tökéletes ventilátor nélküli géped lehet.
Elküldve: 2005. 10. 04. 13:45
Halk és ventinélküliség ok, de halk és ventis mégjobb.12-15dBes ventiket nem hall, de egészséges az alktrészeknek. Röviden... Olcsón Silentblade@5V.
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2005. 10. 04. 13:48
Idézet: ati27x - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:24

Sziasztok!
Asszem az alaplapom megkapja a biborszív kitüntetést! 2 táp nyiffant ki alatta a 3 év alatt, és egyik sem vitt semmit! Az első egy 300-as acorp, egy átlag amd 1700+ os konfigban! 2 hónap után látványos füstjelenség mellet szállt el! Gariba becserélték egy 400-as mercury-ra! Napiros számokkal ráirva 400 watt! Gyanus volt de eddig huzta! De a 4 winyo már sok volt neki.. pedig hát... Mondjuk paráztam is hogy nem vitte el a 2 db 160 samsungomat, meg a 120 maxit, meg a 40 es seat! Meg a többit! Szal beújítottam egy 450-es chieftec-re! Biztos ami biztos! Tehát mindenki kerülja az alsókategóriás tápokat! Nagyon messzire! Nekem eddig mázli volt, hogy nem gyulladt kia ház/ nem mentek el a perifériáim! Tehát fokozottan érvényes az óccso nagyon drága tud lenni!

nekem csak a 6800-t vitte magával. most várom gariból vissza. azóta fsp 350 dobog itt mellettem.
Elküldve: 2005. 10. 04. 14:06
Elküldve: 2005. 10. 04. 14:08
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 13:37

nem hiszem. Biztosan OK minden az alkatrészekkel?
Elküldve: 2005. 10. 04. 15:29
Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 15:08
Minden zsír új, de természetesen ettől még lehet rossz bármi. Mit próbáljak először, vigyem vissza az alaplapot vagy vegyek egy szerviztápot (amire nem igazán van keret)?
Elküldve: 2005. 10. 04. 16:45
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 13:37

Én ezt pontosan valamelyik Asus lappal kapcsolatban olvastam.

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:52
Idézet: vatom - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 17:45

Ennek a leírásában benne van, hogy megy. Csak 350W-os tápot ajánl + alaplapi csatlakozó +12V-ján 15A-t. Watt mizériát azthiszem nem kell itt taglalni, az utóbbit pedig tudja a táp.