HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   chros69 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:28

@Freddy001: az xbitlab-on lattam FSP roundup-ot:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis.../fsp-psu_8.html
itt az FSP FSP300-60THN-P (300W) and FSP400-60THN (azaz P nelkuli 400-ast) hasonlitottak ossze:
"The junior model of the two is equipped with a passive PFC device, while the senior model has none"
Azaz a P passiv PFC-t jelol. Nekem melyik kell ? mi az a Passiv/aktiv pfc, es ha nincs az mit jelent?  melyik a jobb ?

a gepbolt errol ezt irja (fsp400-60thn-p)
(http://www.gepbolt.h...f=PSU&o=0&k=1):
"EATX
Kimeneti túlfeszültség védelem
Rövidzárvédelem minden kimeneten
Bemeneti biztosíték védelem
Aktív PFC ( Power Factor Correction ) áramkör
Fokapcsolo"

Aktiv PFC ????? (tobb oldal is ezt irja, valszeg ugyanonnan vettek, pl. juventus-team)
EATX: ez mit jelent, xbitlabs-on ATX2.0-at irtak ... Vagy a ketto egy es ugyanaz ?

A DT400A2 a kellytech.hu-n (http://kellytech.hu/...ec/dt400a2.htm)
"Túlmelegedés elleni védelm
Túlfeszültség elleni védelem
Aktív PFC"

@Newyorker: jo, ha van a PCIEx-es csati, de amostanidhoz nem kell ...

@MC Pite: akkor a DT400A2 = GPS-400AA-101A -val ???
csak neten lattam az fsp tapot arlistakon, pl. juventus-team
akkor a DT milyen gyartmany ????

#1222 Felhasználó inaktív   Newyorker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:36

THX az infót chros 69!
És ebben a tápban van PCIx-es csati?
(Chieftec 420W tápegység aktív PFC-s)
MIlyen lapokhoz kell az?, valami naon brutkókhoz, vagy az sli-hez?

#1223 Felhasználó inaktív   chros69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:48

Idézet: Newyorker - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 7:36

THX az infót chros 69!
És ebben a tápban van PCIx-es csati?
(Chieftec 420W tápegység aktív PFC-s)
MIlyen lapokhoz kell az?, valami naon brutkókhoz, vagy az sli-hez?

Hogy van e rajta ilyen csati, arrol fogalmam sincs ... (keves a leiras, teszt, info a CT-krol)
Erosebb videokartyakhoz kell ... De ezt sokkal konyebb megallapitanod: vagy megnezed a sajatod, vagy rakeresel a neten a konkret videokartyara: itt nincs hiany testekbol, kepekbol (foleg a kulfoldi oldalakon)
pl. google: Asus EN6600GT-TD test

#1224 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:52

Üdv kollégák!

Gondolatam nem nyitok újabb topikot.

Elég termékeny ez a topik, augusztus óta 40 oldal....
Kemény! :-)

Nos, didyman-nel már egy privi erejéig értekeztem már, de talán itt is felteszem kérdésemet, több szem, többet lát, hall. Meg könnyebb így, mint priviben.

Tehát konfigom átalakításán dolgozom.

Vízhűtés kerül a gépbe (fullos, FET, minden, by Zollka) de a tápkérédést szeretném megoldani, úgy.hgy a víz mellett nekem ne legyen zaj. Aludni akarok a konfig mellett, amíg a drága pl renderel, stb.
Tehát csend az első szempont.
Második, hogy megbízható legyen, hiszen munkaeszközről van szó, és a kiesés nem csak az eszközkár, hanem a munkakiesés is.
Harmadik szempont, hogy el kell vigyen 8-9 vinyót (régebbit, újabbat vegyesen) és 2-3 DVD-t. SocketA lap, 3200+ procc tuning, GF6os kártya AGP.
Ez lenne a konfig.

Tehá összegezve: Hallásküszöb alatti működés (víz mellett hülyeség lenne elrontani a csendet egy hangos táppal), megbízhatóság, mert ha elvisz nekem mindent...és magas teljesítmény a sok eszköz miatt.

Ti mint gurui e témának mit javasoltok?
Rendundáns megoldások esetleg? Lehet, hogy kardomba dőlök az ára miatt..?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Üdvözlettel:
Obi-Wan
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#1225 Felhasználó inaktív   Newyorker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:58

Idézet: chros69 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:48

Hogy van e rajta ilyen csati, arrol fogalmam sincs ... (keves a leiras, teszt, info a CT-krol)
Erosebb videokartyakhoz kell ... De ezt sokkal konyebb megallapitanod: vagy megnezed a sajatod, vagy rakeresel a neten a konkret videokartyara: itt nincs hiany testekbol, kepekbol (foleg a kulfoldi oldalakon)
pl. google: Asus EN6600GT-TD test

Okey, THX az infót, nem zaklatlak tovább :D

#1226 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:07

Mosolyt kérek  :D

#1227 Felhasználó inaktív   ati27x 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:24

Hát leirom azt amit a táphalálok topikban! Csak okulásul!:)

Sziasztok!

Asszem az alaplapom megkapja a biborszív kitüntetést! 2 táp nyiffant ki alatta a 3 év alatt, és egyik sem vitt semmit! Az első egy 300-as acorp, egy átlag amd 1700+ os konfigban! 2 hónap után látványos füstjelenség mellet szállt el! Gariba becserélték egy 400-as mercury-ra! Napiros számokkal ráirva 400 watt! Gyanus volt de eddig huzta! De a 4 winyo már sok volt neki.. pedig hát... Mondjuk paráztam is hogy nem vitte el a 2 db 160 samsungomat, meg a 120 maxit, meg a 40 es seat! Meg a többit! Szal beújítottam egy 450-es chieftec-re! Biztos ami biztos! Tehát mindenki kerülja az alsókategóriás tápokat! Nagyon messzire! Nekem eddig mázli volt, hogy nem gyulladt kia ház/ nem mentek el a perifériáim! Tehát fokozottan érvényes az óccso nagyon drága tud lenni!

#1228 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:24

Ááááá! :nevet2: :lol:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1229 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 10:37

Nem győzöm írni, hogy a Mercury tűzveszélyes.. Addig mindenkinek "jó az" amíg valami bajt nem csinál, netán tüzet nem okoz. Mellesleg a 6000Ft-os Chieftec is lekapcsol ha túlmelegszik (személyes tapasztalat).

Didyman, úgylátom nem jár erre a Jahno sztem feladom majd neked a cuccokat postán. Csak félek tőle, mert félek hogy mire odaér nem lenne ép vagy a csomagolás többe kerül mint a cucc. Vagy továbbra is ajánlom, hogy hamarosan megyek Bp fele és ha ki tudsz jönni a 6-osra ott találkozhatunk vagy Bp-en akár. Tehát akkor van egy Zalman 350W táp, APC BACK UPS CS 350. Remélem akksi nem kell az UPS-hez, mert azt nem merem postára adni. JNC tápok amiket felajánlottam, azokat feljavítod? Van még egy Codegen 300W-os is ami nem kapcsol fel.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 10. 04. 10:39 -kor

#1230 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:02

Ésa 6-ostól kell nekem hazacipelnem UPS-t meg rakat tápot? :D Gyalog vagyok ám :) .
Megoldjuk valahogy. Jahno-val meg beszélj, annyi dolga van, ha valamit elfelejt, előfordul, mert amit csinál egész nap, az 3 másiknak is sok lenne.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1231 Felhasználó inaktív   ati27x 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:22

"Mellesleg a 6000Ft-os Chieftec is lekapcsol ha túlmelegszik"

Milyen 6000ft-os chieftech? Én a 450-est vettem 15 ezerért! De ha nem dobja fel a talpát akkor megérte! Amúgy mindenképp nyugodtabban alszok, amióta megvan! Szó szerint! Tegnap ejjél pl ment a letöltés..

#1232 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:37

Nagyon beszívtam ezzel az ASUS P5GL-MX-el ugyanis 20->24-es konverterrel sincs kép. :( BIOS reset már megvolt, RAM-ot kiveszem sípol, átrakom másik slotba ugyanúgy nincs kép. Elfogytak az ötleteim. Lehetséges, hogy a köcsög alaplap tudja, hogy nem 24-es a táp és b@szik elindulni?

#1233 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:42

Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:52

Üdv kollégák!

Gondolatam nem nyitok újabb topikot.

Elég termékeny ez a topik, augusztus óta 40 oldal....
Kemény! :-)

Nos, didyman-nel már egy privi erejéig értekeztem már, de talán itt is felteszem kérdésemet, több szem, többet lát, hall. Meg könnyebb így, mint priviben.

Tehát konfigom átalakításán dolgozom.

Vízhűtés kerül a gépbe (fullos, FET, minden, by Zollka) de a tápkérédést szeretném megoldani, úgy.hgy a víz mellett nekem ne legyen zaj. Aludni akarok a konfig mellett, amíg a drága pl renderel, stb.
Tehát csend az első szempont.
Második, hogy megbízható legyen, hiszen munkaeszközről van szó, és a kiesés nem csak az eszközkár, hanem a munkakiesés is.
Harmadik szempont, hogy el kell vigyen 8-9 vinyót (régebbit, újabbat vegyesen) és 2-3 DVD-t. SocketA lap, 3200+ procc tuning, GF6os kártya AGP.
Ez lenne a konfig.

Tehá összegezve: Hallásküszöb alatti működés (víz mellett hülyeség lenne elrontani a csendet egy hangos táppal), megbízhatóság, mert ha elvisz nekem mindent...és magas teljesítmény a sok eszköz miatt.

Ti mint gurui e témának mit javasoltok?
Rendundáns megoldások esetleg? Lehet, hogy kardomba dőlök az ára miatt..?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Üdvözlettel:
Obi-Wan

FSP Zen elég masszív táp többek szerint, ráadásul passzív.
Itt jön 2 DE: :).
Minimális légmozgás nem árt hozzá, VISZONT a bordák nagyobb része csavarozható.
Emiatt vízhűtést még a tápra is lehet tolni (bár gondolom nem egyszerű és veszélytelen, de azért a táp alatt marad), akkor viszont tökéletes ventilátor nélküli géped lehet.

#1234 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:45

Lehet, de nem ajánlott, épp ez volt a kérdés a vizes topicban, ott leírtam, olvassa el akit érint.
Halk és ventinélküliség ok, de halk és ventis mégjobb.12-15dBes ventiket nem hall, de egészséges az alktrészeknek. Röviden... Olcsón Silentblade@5V.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1235 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:48

Idézet: ati27x - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:24

Hát leirom azt amit a táphalálok topikban! Csak okulásul!:)

Sziasztok!

Asszem az alaplapom megkapja a biborszív kitüntetést! 2 táp nyiffant ki alatta a 3 év alatt, és egyik sem vitt semmit! Az első egy 300-as acorp, egy átlag amd 1700+ os konfigban! 2 hónap után látványos füstjelenség mellet szállt el! Gariba becserélték egy 400-as mercury-ra! Napiros számokkal ráirva 400 watt! Gyanus volt de eddig huzta! De a 4 winyo már sok volt neki.. pedig hát... Mondjuk paráztam is hogy nem vitte el a 2 db 160 samsungomat, meg a 120 maxit, meg a 40 es seat! Meg a többit! Szal beújítottam egy 450-es chieftec-re! Biztos ami biztos! Tehát mindenki kerülja az alsókategóriás tápokat! Nagyon messzire! Nekem eddig mázli volt, hogy nem gyulladt kia ház/ nem mentek el a perifériáim! Tehát fokozottan érvényes az óccso nagyon drága tud lenni!

:)

nekem csak a 6800-t vitte magával. most várom gariból vissza. azóta fsp 350 dobog itt mellettem.

#1236 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:06

Nekem a 6V-ról korgó Silentblade borzalmasan hangos lett, kenés sem segített. Egy éves sincs. Állandó 40-50 fokot húz ki a házból a tetején, talán ezt nem szerette.

#1237 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:08

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 13:37

Nagyon beszívtam ezzel az ASUS P5GL-MX-el ugyanis 20->24-es konverterrel sincs kép. :( BIOS reset már megvolt, RAM-ot kiveszem sípol, átrakom másik slotba ugyanúgy nincs kép. Elfogytak az ötleteim. Lehetséges, hogy a köcsög alaplap tudja, hogy nem 24-es a táp és b@szik elindulni?

nem hiszem. Biztosan OK minden az alkatrészekkel?

#1238 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:29

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 15:08

nem hiszem. Biztosan OK minden az alkatrészekkel?

Minden zsír új, de természetesen ettől még lehet rossz bármi. Mit próbáljak először, vigyem vissza az alaplapot vagy vegyek egy szerviztápot (amire nem igazán van keret)?

#1239 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:45

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 13:37

Én ezt pontosan valamelyik Asus lappal kapcsolatban olvastam.  :think: Vagy nem ajánlott vagy nem is megy 20 pines tápról (lehet, hogy még átalakítóval sem :confused: ).  :(

#1240 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:52

Idézet: vatom - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 17:45

Én ezt pontosan valamelyik Asus lappal kapcsolatban olvastam.  :think: Vagy nem ajánlott vagy nem is megy 20 pines tápról (lehet, hogy még átalakítóval sem :confused: ).  :(

Ennek a leírásában benne van, hogy megy. Csak 350W-os tápot ajánl + alaplapi csatlakozó +12V-ján 15A-t. Watt mizériát azthiszem nem kell itt taglalni, az utóbbit pedig tudja a táp.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.