Idézet: stol - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 8:13
Aztat, nem mondtam, de a ZEN-ben direkt van 3-4 dióda párhuzamosan (csak ezt mondtam)...
Szerk.:
Csabának, van Green Power-je, és megnézte a kapcsolását, szerinte, >80% az egyezés a meghajtásban.
De, mondtad, olvass vissza

.
És Zen-je is van? És a Bluestrom-mal hány százalékban egyezik? És más márkákkal...?

A meghajtásban előforduló IC-k száma meglehetősen korlátos, van a TL494-es dual, a 3842/44 féle primer táplálású egyutas, az SG6105, meg az FSP által matricázott, ki tudja, mennyire saját áramkörök. Mivel mind a kettő FSP, ezért nyilván vannak közös pontjaik, pláne, ha a vezérlő egy bevált darab, csakhogy ez az egész termékpalettán belül igaz, de szerintem túl erős párhuzamot vontok a két termék között. Való igaz, hogy az alkatrészek kissé szokatlan elrendezése hasonló, ez valószínűleg egyfajta generációváltás. A greenpower elsősorban a környezetbarát gyártástechnológia miatt lényeges újítás, a hatásfok jelentősége meg úgyszólván egyértelműen fontos szemponttá vált mind környezetvédelmi, mind zaj szempontjából. Nézd meg a GPS-ek belét (

Csokis), ott is alig vannak bordák. Az én véleményem még mindig az, hogy nem a GP hajaz a Zen-re, hanem a Zen hasonlít a többi, újabb,"hagyományos" FSP-re, helyenként a hatékonyság szempontjából kritikus ponton jól hozzányúlva, de alapvetően mindkét modell egy újabb vonulat eredménye.
Szerkesztette: didyman 2005. 11. 08. 09:20 -kor