HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:57

Nekem is Tagan van, Black 480-as.

Szerintem is rendkívül jó minőségű táp, bár van aki szerint fuhyyu kondik vannak benne, ami meg rossz. Namost hogy tényleg az van e benne, és ha igen, tényleg rosszak e, nemtom.
De szerintem nem kapna ennyi minősítést, meg nem is ennyibe kerülne, ha szar kondikkal szerelnék.

#2542 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:13

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 19:25

tiszteletem, van dtk tápom...

Találkozunk, megszerelem, lófuxt veszel új tápot :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2543 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:17

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:13

Találkozunk, megszerelem, lófuxt veszel új tápot :D .

meggyőztél, mikor vigyem, hova vigyem, mit vigyek még mellé? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2544 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:21

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 20:57

Nekem is Tagan van, Black 480-as.

Szerintem is rendkívül jó minőségű táp, bár van aki szerint fuhyyu kondik vannak benne, ami meg rossz. Namost hogy tényleg az van e benne, és ha igen, tényleg rosszak e, nemtom.
De szerintem nem kapna ennyi minősítést, meg nem is ennyibe kerülne, ha szar kondikkal szerelnék.

Mindig örülök, amikor valaki úgy véli, hogy a levegőbe beszélek.
A Fuhhyu kondikat ellenőrizheted a szekunder oldalon, semmi sem gátol meg, aztán ránézhetsz a badcaps listára google-al és lesheted rajta a fuhhyu-t is. Az, hogy mennyibe kerül, hagyjuk, a Rubycon, a Nippon és a többi biztosan sokkal drágább. Nevezett kondi nem egy Vargáné tápban is feltűnt anno.
-Az Easycon jó ötlet, de egy csatlakozással több hibalehetőség (hogy mennyire, majd kiderül)
-Árnyékolt tápkábel kb. akkora malacetetés, mint a 2x12V.
-Koshin a primer körben van, azokról se tudni semmit.
-Az impozáns hűtőbordák ráborulnak a kondikkal sűrűn zsúfolt sarokra, garantálva a kiszáradás megfelelő ütemét.
-A kombinálható 2x12V éppen sérti az ATX2.0-t, érdekes megfelelés :think:
-10 féle szervezet. Acorp matricát láttál már? :D 5 féle azon is előfordul :D
-ESD védelem: Minden beépített elektronika egyben ESD-védett is, szabványi előírás okán...Na látod ez az, amikor a hangzatos papírnak hisz az ember. Marketing ez is...

Tudom, hogy impozáns a körítés, de megintcsak nem erre kéne adni, hanem a belbecsre. Az élettartamgaris csíftekekből is van minden héten nálam kondiszáradással, gondolom azok is sok szabványnak megfelelnek, rengeteg minőségteszten átmentek, csakhogy a tartósság egy olyan üzemi körülmény, aminek a tesztelése inkább hangzatos, semmint valós.
És azokra a CT-kre is 100.000 óra az MTBF...

Szerk, találtam honlapot:
Fuhhyju katalógus
Érdemes megnézni a ápokban is előforduló TM, TN típusok élettartamát. A korábbiakban linkeltem Rubycon YXF adatlapot. Ha nem akarod megnézni, leírom: 5-7000 órásak. És ezek általános célú kondik, a tartósak 15000 órán futnak. Szóval beszélhetünk a minőségről továbbra is.

Szerkesztette: didyman 2006. 01. 23. 21:51 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2545 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:17

meggyőztél, mikor vigyem, hova vigyem, mit vigyek még mellé? :)

Jelenleg betegácsi, talán csütörtök lesz pesti túra, amúgy meg sörözést beszéltünk, és szó volt egy lehet,. hogy közös ismerősről is :) .

#2546 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:31

közös ismerős megszervezése hmm... nehézkes, sose ér rá :) (vidió kell? :D )
csütörtök ki van zárva, bolondokháza lesz, pénteken egy kicsit még jobban, szal jövőhét, viszont jobbulást :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2547 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 21:41

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 20:43

atosz!
Igen ezek a tipusok már sokkal jobbak, mint a Bluestorm, de nálam fontos szempont volt a 12cm-es venti. De mintha nem tudnának túláram védelmet. >>Link<<

A Tagan-hoz adott doksiban pedáns leirás van a beüzemelésröl a táp paramétereiröl stb.
Grafikon a feszültségek felépüléséröl PWR_OK jelröl bekapcsoláskor.
A fesz. kimenetek kapacitiv terhelései és a tranziensei is publikálva vannak.
Valamint a megszokott OVP,OCP,SCP mellett ESD védelemmel is elvan látva a táp.
Több mint 10 szervezet jóváhagyásával is rendelkezik(Tüv,Nemko,Semko stb.)
Szóval nagyon impozáns.
Nem bántam meg, hogy megvettem, remélem sokáig fog szolgálni.

Üdv.

Ha a linkelt táp szarabb ataganodnál, körbenyalom afenekedet :D
A TE taganodnak van ágankénti vezérlése?

#2548 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:03

didyman

Nem érted! Azért tud annyi féle szabványvt, mert variálható! Ha két ágat használsz akkor ATX2.0 -nak megfelelö ha egyesited a két 12V-ot akkor pedig ATX 1.3 -nak a táp.
Remélem ez a magyarázat már elég világos.

Idézet

-Az impozáns hűtőbordák ráborulnak a kondikkal sűrűn zsúfolt sarokra, garantálva a kiszáradás megfelelő ütemét.

Jó takar az igaz, de azért ha megfigyeled ugy van kialakitva a borda, hogy csak a felület felét takarja ki.

Idézet

Ha a linkelt táp szarabb ataganodnál, körbenyalom afenekedet 
A TE taganodnak van ágankénti vezérlése?

stol

Az én Taganom a leggagyibb Tagan amit lehet kapni, ráadásul egy uj széria. A belinkelt FSP pedig elég jó, bödületes teljesitményü(550W), de nem tudja azt amivel szerintem a jövöben érvényesülni lehet. Itt most nem a teljesitmény-röl beszélek mielött vki bekém kötne, hanem a csatlakozói-ról és az univerzális voltáról.

Amugy mit értesz ágankéni vezérlés alatt??

Üdv.

Szerkesztette: pet 2006. 01. 23. 22:07 -kor

#2549 Felhasználó inaktív   sothur 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:08

Mindenkinek hatalmas köszönet az infókért! A Tagan tápok a tesztekben elég felemásan muzsikálnak, a 12V-os ág amolyan Enermaxosan fluktuál, a hatásfokuk is relative alacsony és a már említett kondiprobléma se túl bíztató, de persze az árnyékolás és aranyozottság jól hangzik és állítólag példásan halkak. :) A manuális kábelcsatlakoztatás elsőre jól hangzik, de pl. a Silverstone tápok tesztjeiben kivétel nélkül szinte mindenhol gondként merült fel, volt olyan, hogy túl laza volt a kapcsolat és az egyik teszter megsütötte a winyókat is, amikor valamit fordítva kötött be, ami azért elég gázos. Jelen pillanatban a Seasonic S-12 500-zal szemezek, minden ágon atomstabil, viszont mintha nem lenne teljes a védelmek palettája, OVP, OPP és SCP, ezzel kifújt, hmm...

Szerkesztette: sothur 2006. 01. 23. 22:09 -kor

#2550 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:14

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 22:03

didyman

Nem érted! Azért tud annyi féle szabványvt, mert variálható! Ha két ágat használsz akkor ATX2.0 -nak megfelelö ha egyesited a két 12V-ot akkor pedig ATX 1.3 -nak a táp.

Jó takar az igaz, de azért ha megfigyeled ugy van kialakitva a borda, hogy csak a felület felét takarja ki.

stol

Az én Taganom a leggagyibb Tagan amit lehet kapni, ráadásul egy uj széria. A belinkelt FSP pedig elég jó, bödületes teljesitményü(550W), de nem tudja azt amivel szerintem a jövöben érvényesülni lehet. Itt most nem a teljesitmény-röl beszélek mielött vki bekém kötne, hanem a csatlakozói-ról és az univerzális voltáról.

Üdv.

Van benne túláram védelem, de már nagyon lazára kell engedni a leadott teljesítmény miatt.
30/40A-nál, már nem lehet nagyon áramkorlátról beszélni, mert mit is nevezünk túláramnak a tápfelől nézve? :rolleyes:

Ő le fog kapcsolni, 50A-nél, de lehet, hogy ekkor már szénnéégett a végén valaki.
Túlfeszvédelmet tud, ez a leglényegesebb.
Nekem többet jelentenek az ott felsorolt többi jellenző, mint a szép csicsá grafikonok.
A taganban, TL494-re épített bél lakozik, nekem meg a hátam borsódzik 2005/2006-ban egy ilyen táptól.
Régi technikának lehet nevezni.
Az egész felépítése nem tér el az alap DTK kapcsolásától, csak utólag belegórtak egy-két dolgot.
Hatásfoka sem lenyűgöző valóságban.

#2551 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:14

didyman

Ennek a variálhatóságnak semmi köze a szabványokhoz. Magyarázatnak meg elég érdekes, olyan intelligens gomb jellegű.

A linkelt FSP-ről majd Stol ír valamit, de az egy szerverkörnyezetbe szánt táp és kicsit más a minősége, mint a Tagan-nak. Pozitív irányban.

#2552 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 22:15

Üdv.

Minden ág saját stabilizátorral rendelkezik. Ennek kialakítása sokféle lehet.

Szerk.: Egészen irreális asszimetrikus terheléselosztásokkal is hajszálponots feszértékeket produkál.
2A-es 5V ággal, és 30A-es 12V-ági terheléssel is stabil, amit egy mai desktop táp nem tud produkálni.

Szerkesztette: stol 2006. 01. 23. 22:18 -kor

#2553 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 01:37

Én egy szóval sem mondtam, hogy a Tagan tápok  lennének a legjobbak! De hirtelen ez volt a legjobb amit betudtam szerezni. Haver szólt, hogy du. ugorjak el vele pestre, mert vmi dolga volt. Volt 3 órám tápot nézni és miután felhivtam a pixel-t és kiderült, hogy van nekik több darab is  beugrottunk érte, ja és a bolt is utba esett nagyjából ;)

Tehát ezért vettem meg.

A hatásfokát nem mondanám alacsonynak inkább átlagosnak mint sok más tápnak. lsd.fenti táblázat.
A régebbi belsöre való hajazás pedig nem biztos,hogy hátrány.
A felcsatolható kábeleit pedig nem lehet forditva rádugni.
Igaz ismertem egy srácot aki egy CDromra anno forditva dugta rá a tápcsatit, ne kérdezzétek, hogy hogyan csinálta, de sikerült neki.Szerintem nem a CDROM volt a hibás.
A Koshin kondikat, ugy látom nem nagyon ismeri senki ezért ne is törjünk pálcát felette, majd kiderül mit bir.
Találtam én is teszteket, de nagyon felületesek voltak az alaplapi szenzor által mutatott feszeket vették alapul, amik mint én is tapasztaltam messze vannak a valóságtól.

Kipróbáltam, hogy mi van ha egyesitem a 2db. 12V-os ágat! Igy a 12V-os ág jóval stabilabb lett , most nem tudom,hogy használjam a tápot? didyman te mit javasolsz?

Üdv.

Szerkesztette: pet 2006. 01. 24. 01:45 -kor

#2554 Felhasználó inaktív   Biz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 08:50

Sziasztok!
Milyen tápot tudnátok ajánlani az aláírásomban lévő géphez? 15 ezernél nem szeretnék többet áldozni rá, speciális igényeim nincsenek, csak annyi hogy halk legyen és megbízható.  Itt a helyi boltban egy ilyenen akadt meg a szemem: Aerocool AeroPower 450W ez durván 15k Vélemény?
Gigabyte 965-S3, E2140, Galaxy 7600GS Zalman, 2*512MB DDR800 A-Data, Samsung 250GB SATA, NEC 7173A , FSP 350W

#2555 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:03

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 21:21

Mindig örülök, amikor valaki úgy véli, hogy a levegőbe beszélek.
A Fuhhyu kondikat ellenőrizheted a szekunder oldalon, semmi sem gátol meg, aztán ránézhetsz a badcaps listára google-al és lesheted rajta a fuhhyu-t is. Az, hogy mennyibe kerül, hagyjuk, a Rubycon, a Nippon és a többi biztosan sokkal drágább. Nevezett kondi nem egy Vargáné tápban is feltűnt anno.
-Az Easycon jó ötlet, de egy csatlakozással több hibalehetőség (hogy mennyire, majd kiderül)
-Árnyékolt tápkábel kb. akkora malacetetés, mint a 2x12V.
-Koshin a primer körben van, azokról se tudni semmit.
-A kombinálható 2x12V éppen sérti az ATX2.0-t, érdekes megfelelés :think:
-10 féle szervezet. Acorp matricát láttál már? :D 5 féle azon is előfordul :D
-ESD védelem: Minden beépített elektronika egyben ESD-védett is, szabványi előírás okán...Na látod ez az, amikor a hangzatos papírnak hisz az ember. Marketing ez is...

Tudom, hogy impozáns a körítés, de megintcsak nem erre kéne adni, hanem a belbecsre. Az élettartamgaris csíftekekből is van minden héten nálam kondiszáradással, gondolom azok is sok szabványnak megfelelnek, rengeteg minőségteszten átmentek, csakhogy a tartósság egy olyan üzemi körülmény, aminek a tesztelése inkább hangzatos, semmint valós.
És azokra a CT-kre is 100.000 óra az MTBF...

Szerk, találtam honlapot:
Fuhhyju katalógus
Érdemes megnézni a ápokban is előforduló TM, TN típusok élettartamát. A korábbiakban linkeltem Rubycon YXF adatlapot. Ha nem akarod megnézni, leírom: 5-7000 órásak. És ezek általános célú kondik, a tartósak 15000 órán futnak. Szóval beszélhetünk a minőségről továbbra is.

Én nem vettem úgy, hogy a levegőbe beszélsz, csak megvannak a kétségeim az ilyen urban legendekkel kapcsolatban. Mindkét oldalról. Arról is, hogy a Tagan über, meg arról is, hogy ennyire rossz lenne. Főleg.

Hány tagan tápot bontottál szét, hogy ennyire biztos vagy a fuhhyu kondikban?
Amúgy a Black 480W-ben nincs külön 2x12V, hanem egy van. Ez nem a 2force, és nem is az easycon sorozat.

Amúgy arról miért nem ejtesz szót sosem, hogy az agyonfikázott fuhhyu van az FSP tápokban is? Mert ugye az említett wikipedia erről is szól, nem csak a Taganról. Mégis, az FSP agyon van istenítve itt.

Pontosan melyik helyre is gondolsz, ahol nem megfelelő a hűtés?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Btw, azok ott TEAPO kondik, nem fuhhyu. Bár nemtom, lehet te valamelyik másik eldugott sarokra gondoltál.

A tesztek szerint 37°C-on marad a táp belső hőmérséklete extrém esetekben is, míg más ilyen telejsíményű tápoknál ez átlagosan 45°C.

Találtam ilyet is, de biztos ők tévednek:

Idézet

The first scientific lab test ever carried out by a UK publication has revealed Tagan as the No. 1 PSU.

A recent intensive lab investigation (grand total of 472 tests) carried out by Custom PC, part of Dennis Publishing published in issue 015/ December 2004 has awarded the Tagan 480 as the No. 1 PSU with an overall score of 92% (95% stability, 95% features & 84% value). The Tagan fought off eleven other PSUs including Enermax, Antec, Akasa, AOpen and FSP. The Tagan 480 was honoured with Custom PC Approved and the Premium Grade award, James Goldbold, Deputy Editor of Custom PC who carried out the project gave Tagan 480 the verdict "The turbocharged 12V rail and upgrade flexibility make this the dream PSU".

The readings from the test report showed the output generated by Tagan from the 3.3v, 5v and 12v rails as 28A, 48A and 28A respectively. The test also showed that the Tagan's efficiency never dropped below 99% even under full load. The Tagan marketed for its power, efficiency, stability and silence has certainly lived to more than what it expected.

The award winning Tagan 480 has also been implemented in the world's most powerful gaming system manufactured by Scan, the 3XS- SLI Cobra, Approved by Custom PC (issue 015/ December 2004 ). The Tagan 480 is used to power a dual Xeon 3.4GHx processor, 2 GB Corsair DDR2 400MHz memory, a pair of 256MB XFX GeForce 6800 GT graphics card, two S-SATA Western Digital Raptor 74GB HDD, a 300GB Maxtor DimondMax 10 HDD and to top things off a Plextor PX- 712A 12xDVD Writer.

Ismétlem, mindent kétségbe vonok. Ha te kétséget kizáróan meg tudod magyarázni, és meg tudod mutatni, hogy az ott szar benne, és az ott tönkre fog menni benne, méghozá emiatt és amiatt... akkor ennyi. Nem kötekedni akarok, csak vitatkozni arról, ami nekem nem egyértelmű :)

#2556 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:33

Locotus:
-A Wikipedia-s fujyyu bejegyzést történetesen én (igen, én) szerkesztettem be, miután kiderült, hogy az FSP korábbi szériái is ilyeneket használnak-az újak nem (vajh miért). Egyébként ha olvasnád a táptopikot sűrűbben, akkor azt is megjegyezhetted volna, hogy itt is írtam erről a tényről :rolleyes:
-Teapo kondik a primer körben szoktak előfordulni, ott a Koshin jelenléte (itt pet-nek válaszolok: Ha egy cégről nem hallani ebben az iparágban, akkor az eddig sajnos nem azt jelentette, hogy minőségi alkatrészeket gyártott) számomra újdonság volt. Íme, kicsit jobb felbontásban: http://www.pc-experience.de/Bilder-Reviews...nt/tagan.18.jpg
Lesd csak meg. A két kicsin, balra alul olvasható a fuj... és látható a márkajelzés is, a két hátsó, nagyobbon pedig a TMR/TNR típus betűi vehetők ki. Szóval biztosan a levegőbe beszélek és urban legend-et terjesztek, ugye?
-A hűtésre szintén a legalsó kép adja meg a választ. Az a sarok ott balra nem szellőzik megfelelően. Felülről ráborul a borda, jobbról az áramváltó, hátulról a kábelek. Sűrű az egész.
-A belső hőmérsékletet vajon a hűtőbordán, vagy a kondenzátorokon mérték? Mert a kettő elég messze szok lenni egymástól, az áramváltó pedig egyes esetekben 60-70 fokon működik, üresjárásban is.
-Az általad talált tesztben ki téved és miért? Ki állította közülünk, hogy a tagan egy nem jól működő táp? Párszor leírtuk, hogy impozáns, jól teljesít (a hatásfokát leszámítva, ami ugye nem egyenlő az aktív PFC-nek köszönhető hatékonysággal-vagyis ugye nem akarod azt állítani, hogy 400W kivétele esetén 4W disszipál a tápon?) baromi halk, de a hűtés megoldása és a gyenge minőségű kondenzátorok a várható élettartam jelentős csökkenésével járnak. Olvass, ezt írtam: A tartósság olyan üzemi körülmény, amit nem lehet így tesztelni, sehol sem tesztelnek egy tök új konstrukciót 3 éven keresztül, hogy mit bírnak az alkatrészek. Az alkalmazott eljárások (hőkemence pl) nem helyettesítik 100%-osan a valós életbeni körülményeket és csak hozzávetőleges becslésre adnak lehetőséget, de az alkatrész-élettartamot nem határozzák meg. A többi paraméterével nem sok gond van, csak ezzel az eggyel.
-Az, hogy Te szakmailag nem tudsz valamit megcáfolni és lila köd lebeg a szemed előtt, nem az én bajom. Az asztalom tele van ezekkel a kondikkal, ha egy öregebb tápban meglátom, azonnal cserélem. Ez lehet, hogy nem bizonyíték, nevezzük akkor egyszerűen szakmai tapasztalatnak :) .
-Még annyit, hogy eddig azt hiszem, sehol sem jelentettem ki olyat, hogy ez 100%, hanem hozzátettem, hogy majd az idő megmondja. De a szervizes tapasztalatok és a felépítés alapján ezt lehet leszűrni. A régi FSP szellőzése viszont messze jobb volt, nem a csendre gyúrták őket, szellős is volt, hűvös is volt, nem is kellett ekkora gépeket vonszolnia.

Szerkesztette: didyman 2006. 01. 24. 10:02 -kor

#2557 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:44

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 9:03

...

Hi!

FSP azért jobb, mert 5 évnél fiatalabb példányt, NEM kapot kondzásra.
Ez, vizont szép teljesítmény.
Szerver FSP-t is egyet kaptam, de az is 6 éves volt.

#2558 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:04

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 9:33

Locotus:
-A Wikipedia-s fujyyu bejegyzést történetesen én (igen, én) szerkesztettem be, miután kiderült, hogy az FSP korábbi szériái is ilyeneket használnak-az újak nem (vajh miért). Egyébként ha olvasnád a táptopikot sűrűbben, akkor azt is megjegyezhetted volna, hogy itt is írtam erről a tényről :rolleyes:
-Teapo kondik a primer körben szoktak előfordulni, ott a Koshin jelenléte (itt pet-nek válaszolok: Ha egy cégről nem hallani ebben az iparágban, akkor az eddig sajnos nem azt jelentette, hogy minőségi alkatrészeket gyártott) számomra újdonság volt. Íme, kicsit jobb felbontásban: http://www.pc-experience.de/Bilder-Reviews...nt/tagan.18.jpg
Lesd csak meg. A két kicsin, balra alul olvasható a fuj... és látható a márkajelzés is, a két hátsó, nagyobbon pedig a TMR/TNR típus betűi vehetők ki. Szóval biztosan a levegőbe beszélek és urban legend-et terjesztek, ugye?
-A hűtésre szintén a legalsó kép adja meg a választ. Az a sarok ott balra nem szellőzik megfelelően. Felülről ráborul a borda, jobbról az áramváltó, hátulról a kábelek. Sűrű az egész.
-A belső hőmérsékletet vajon a hűtőbordán, vagy a kondenzátorokon mérték? Mert a kettő elég messze szok lenni egymástól, az áramváltó pedig egyes esetekben 60-70 fokon működik, üresjárásban is.
-Az általad talált tesztben ki téved és miért? Ki állította közülünk, hogy a tagan egy nem jól működő táp? Párszor leírtuk, hogy impozáns, jól teljesít (a hatásfokát leszámítva, ami ugye nem egyenlő az aktív PFC-nek köszönhető hatékonysággal-vagyis ugye nem akarod azt állítani, hogy 400W kivétele esetén 4W disszipál a tápon?) baromi halk, de a hűtés megoldása és a gyenge minőségű kondenzátorok a várható élettartam jelentős csökkenésével járnak. Olvass, ezt írtam: A tartósság olyan üzemi körülmény, amit nem lehet így tesztelni, sehol sem tesztelnek egy tök új konstrukciót 3 éven keresztül, hogy mit bírnak az alkatrészek. Az alkalmazott eljárások (hőkemence pl) nem helyettesítik 100%-osan a valós életbeni körülményeket és csak hozzávetőleges becslésre adnak lehetőséget, de az alkatrész-élettartamot nem határozzák meg. A többi paraméterével nem sok gond van, csak ezzel az eggyel.
-Az, hogy Te szakmailag nem tudsz valamit megcáfolni és lila köd lebeg a szemed előtt, nem az én bajom.

Ez mind rendben van, de arra még mindig nem látok választ, hogy
a.) mitől biztos, hogy ez a fuhyyu szar
b.) mitől biztos, hogy ez a fuhyyu a taganban szarrá fog menni
c.) mitől biztos, hogy ez a fuhyyu a taganban az átlagos élettartam ELŐTT fog szarrá menni
Van olyan táp a birtokodban, ami ugyanilyen teljesítményű táp, ugyanezzel a kondival, és teszem azt idő előtt tönkre ment?
Ismétlem, lehetséges. De sehol sem látom tényekkel alátámasztva.

Btw, a kép amit linkeltél, nem egyezik meg azzal, amit én linkeltem. Nézd csak meg jobban.
Nemtom milyen tagan táp ez, ami a te képeden van, de átlátszó ventivel szereltet még nem láttam, de legalábbis az enyém (480-U01) biztosan nem ilyen. Ezenkívül a kérdéses kondik sem úgy néznek ki. (+ még egy pár dolog)

A másik meg az, hogy ez a TAGAN 480-U01 széria 2003 közepe-vége óta forgalomban van, és azóta csak kisebb módosításokon esett át 2004-ben (TC nyák elhelyezkedés, meg hűtőborda is picit máshogy festett a kezdeti darabokban - de a layout ugyanez volt). Tehát ha még a 2004 óta készültekből indulunk ki (amely a képeken is szerepel), akkor is durván 2 év telt el. De valahogy nem látok sehol TAGAN-ra panaszkodó topikokat, sem usereket. Sőt, tavaly nyár óta igencsak megszaporodtak a magasztaló review-ek is a neten róla.

Kiváncsi volnék valakinek a Taganjára, akinek már 2 éve megvan. Hogy abban hogy festenek ezek a kondik. Nekem még mindig az az érzésem, hogy ez a fuhyyu téma túl van lihegve, néhány rossz példa alapján.

Szerkesztette: Locutus 2006. 01. 24. 10:05 -kor

#2559 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:22

Van egy Compaq gépem, régi, P2@350. A tápra írt infókból annyit bírtam kisilabizálni, hogy a 3,3V és az 5 V együtt 100W-ot tud, de hogy mennyi a táp összteljesítménye, nem tudtam meg. Alapvetően az lenne a kérdésem, hogy ez a táp vajon el fog bírni egy 600-as slot1-es pIII-al is? Nagyon nem szeretném lecserélni a házat sem, meg a tápot sem, mert régi ugyan, de nagyon strapabíró darab, a tápban lévő ventillátornak meg így 7-8 évesen sincs semmi hangja... Köszi a segítséget.

Ps.: Neten talált watt számolgató oldal szerint cca 150-160W-os tápra lesz szükségem a tervezett konfighoz...

#2560 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:04

Btw, a kép amit linkeltél, nem egyezik meg azzal, amit én linkeltem. Nézd csak meg jobban.
Nemtom milyen tagan táp ez, ami a te képeden van, de átlátszó ventivel szereltet még nem láttam, de legalábbis az enyém (480-U01) biztosan nem ilyen. Ezenkívül a kérdéses kondik sem úgy néznek ki. (+ még egy pár dolog)

A másik meg az, hogy ez a TAGAN 480-U01 széria 2003 közepe-vége óta forgalomban van, és azóta csak kisebb módosításokon esett át 2004-ben (TC nyák elhelyezkedés, meg hűtőborda is picit máshogy festett a kezdeti darabokban - de a layout ugyanez volt). Tehát ha még a 2004 óta készültekből indulunk ki (amely a képeken is szerepel), akkor is durván 2 év telt el. De valahogy nem látok sehol TAGAN-ra panaszkodó topikokat, sem usereket. Sőt, tavaly nyár óta igencsak megszaporodtak a magasztaló review-ek is a neten róla.

Kiváncsi volnék valakinek a Taganjára, akinek már 2 éve megvan. Hogy abban hogy festenek ezek a kondik. Nekem még mindig az az érzésem, hogy ez a fuhyyu téma túl van lihegve, néhány rossz példa alapján.

Idézet

Ez mind rendben van, de arra még mindig nem látok választ, hogy
a.) mitől biztos, hogy ez a fuhyyu szar
b.) mitől biztos, hogy ez a fuhyyu a taganban szarrá fog menni
c.) mitől biztos, hogy ez a fuhyyu a taganban az átlagos élettartam ELŐTT fog szarrá menni
Van olyan táp a birtokodban, ami ugyanilyen teljesítményű táp, ugyanezzel a kondival, és teszem azt idő előtt tönkre ment?
Ismétlem, lehetséges. De sehol sem látom tényekkel alátámasztva.

A kérdést nem nekem tetted fel, de magaménak is érzem.

a.-b. Szar, mert tapasztaltam. Mercury-tól, az FSP-ig. De, FSP-ben, 4-5 éetkibírnak beépítési helytől fügően. Roszabb szellőzésű tápokban, mint pl. Sirtec, 1,5-2éva alatt szétszáradtak.
c. Ezt garantálja a beépítési sűrűség, és várható üzemi hőmérsékllet.
Igen, van/volt birtokomban egy 360-as Sirtec, amiben, 1 év után dagadtak a büszkeségtől.
(Sajnos a szar alkatrészek 90%-át kidobom, így fotos bizonyítékom, már nincs, kénytelen vagy egy sokat látott, és hivatásszerűen munkáját végző műszerésznek hinni  ;) )
Azok az elkók átlagos élettartama, 3000-5000óra.
24/7-ben, 3,5 hónap után várhatóak meghibásodások,(3e h-ra vonatkoztatva) 8/5-ben, majd 1-1,5év.

Íme, az abszolute pirítós változat, felűl 12-es ventivel, szépen befújja a kondikra a forró levegőt:
Ugye milyen szépen látszik az összedobált konstrukció? :eek:

http://prohardver.hu...psu/tagan01.jpg
http://prohardver.hu...psu/tagan07.jpg
2006-ban, még mindíg a TL949-nél ragadtak meg, és nem túlozták a körbeépítést --link--

Idézet

Igen, mivel nincs pénzük/emberük új kapcsolás kikísérletezésére. Ez, sacc 1998-as konstrukció, azóta tapossák ezt. Nézd csak meg az etalonnak tartott DTK kapcsirajzot!

Idézet

Instabil példány, már van a környezetemben, de a Pistike júzer nem fogja fel, hogy mitől is libeg be a 12V-ja.

Szerkesztette: stol 2006. 01. 24. 10:38 -kor

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.