HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#2601 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 10:46

...

Hát ez az!

A fenti FSP Epsilon is egy igen komoly táp 30eFt-tól kezdödik az Epsilonok ára. És láss csodát ott van benne egy Badcap !!

A behalt tápegységekröl is illene tudni, mióta mentek és mik mentek róla, milyen környezetben voltak stb. Szóval vigyázni kell az általánositásokkal. Persze ha egy konkrét tipusból sok hal be az már gyanús, de 1-2 halott példányból következtetéseket levonni nagy merészség.
Az ADAC statisztikák szerinti legmegbizhatóbb autók is százával hibásodnak meg, mégis ök a legmegbizhatóbbak.

Szerintem csinálni kellene egy vállalkozást, vennénk Vargáné tápokat és az összes kondit kicserélnénk benne vmi olcsó Ruby kondira. Szerintem pár hónap mulva a mi tápunktól vizhangozna a net.  ;)

Az "elavult" régi  technikára visszatérve az élet számos területén bebizonyosodott, hogy a régi jól bevált konstrukciók sokszor megbizhatóbban az ujaknál.

Szóval én nem érzem, hogy szar tápot vettem volna.

Üdv.

#2602 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:33

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 22:25

Inkább FSP :)

Köszi :respect:

#2603 Felhasználó inaktív   sothur 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 13:11

Köszi az infót, stol és didyman! :) A badcaps oldalt én is tegnap találtam meg és azért is linkeltem be a képeket, mert ott nagyon szidták a CapXont. Ezek szerint az FSP Epsilon se valami tartós darab? A teszt alapján nagyon stabil feszkóértékekkel rendelkezik és 85%-os hatásfokot tudhat magáénak, a CapXont leszámítva biztos befutónak tűnik (tudom, a 600W overkill, de a magamfajta lámának biztonságérzetet ad). :)

Szerkesztette: sothur 2006. 01. 25. 13:22 -kor

#2604 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 14:36

Nanana. Már megint keverünk sokmindent.
A Badcaps lista tagjai zömmel az alacsony ESR kondenzátorokból tevődnek ki. Ha ilyen lelkesen olvasgattok, ott van az ok is leírva: Az alacsony ESR kondik elektrolitja vízbázisú és ebből kimaradt a Rubycon-tól ellopott recept alapján egy fontos összetevő, ennek köszönhető a probléma, ami az összes, 2000-2004 körüli (pontos dátum nincs, mert sok cég a botrány kirobbanása után hónapig ugyanabból a löttyből gyártott) időszakban készült (dátumkód a legtöbb kondin található) taiwan-i típust érinti. A primer köri pufikondik nem alacsony ESR kondik, hanem általános célúak, mint írtam, azokkal jellemzően nincs gond!

A Fuhjyyu-nak van kék színű kondija, küldjek levélben, vagy lefényképezzem? :)

Kondiknál nincs ilyen, hogy csúcsszéria! Rosszul veszed le a termékpaletta jelentőségét. Más szempont az ESR, a nagy áramterhelhetőség, a hosszú élettartam, az üzemi hőmérséklet és az üzemi frekvencia! Ezek alapján kb. ez az 5 nagy termékvonulat van, valahol van egy termékpalettájuk is, faszerkezet szerűen vázolva, ott jól látszik az alkalmazási terület és az oda vezető ösvény: Ezek a területek zömmel nem átjárhatóak.

Locotus, amit Te írtál az élettartamról, én is leírtam, bennem van a hiba, vagy az én hozzászólásaimat a fórummotor kicenzúrázza? :rolleyes:

Pet, amit említettél statisztika, azzal pont az a helyzet, hogy nem egy-két példányos. Ezért merjük leírni, amit leírunk. Marokszámra dobálok ki ilyen kondikat, szerinted ez egy-két darabról alkotott vélemény? A ráírt adatoktól függetlenül, az eddig nálam parkolt tápokban a badcaps-en is szereplő típusokat rendre cserélni is kellett, a meghibásodások 90%-ban ez az ok, egy-két kivételtől eltekintve, míg Nippon, Rubycon kondikat sosem, pedig azok között is voltak öreg, alacsony órás típusok és mégsem csökkentek olyan drasztikus mértékben a paramétereik (és nem púposodtak meg), mint a többinek.

Pet, a megállapításod arról, hogy a régi kapcsolás sokszor jobb és nem érzed úgy, hogy szar tápot vettél, kicsit olyan "az én gyerekem a legszebb, legokosabb" dolognak tűnik. Én is így érzek az enermax-om iránt, Stol is az FSP-je iránt, de ettől még mindegyiknek vannak hátrányos tulajdonságai. És ismét leírom, senki sem állította, hogy a tagan egy szar táp, pusztán azt, hogy a felépítése és az alkalmazott alkatrészek alapján nem várható tőle olyan hosszú és problémamentes életút, mint mondjuk egy FSP-től.

De ti ketten rendre kiforgatjátok a szavainkat, lovagoltoka témán feleslegesen. El kéne hinni, hogy nem ma kezdtük az ipart és hogy sz*rból nem lesz se vár, se szalonna. Túl azon, hogy hoz némi plusz jövedelmet, épp elég baj nekem, nekünk ez a kondihistória, mert alaplaptól a modemig, hangkártyától router-ig, TV-től DVD-ig minden érintett, és sok évvel a botrány kiderülése után is ugyanazokat a szar, kotvák kondenzátorokat szerelik be a legújabb termékekbe is, így gyakorlatilag lehetetlenné téve azt, hogy ebből a szempontból valóban megbízható rendszert tudjak, tudjunk építeni belőlük.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2605 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 14:50

A Ruby termékkínálatának ábrája: http://www.rubycon.co.jp/en/catalog/e_pdfs...m/Chart_Eng.pdf

Locotus, az élettartam értelmezése ismét: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...dpost&p=3750671

A Badcaps-történet: http://www.badcaps.n...hread.php?t=425
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2606 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 14:53

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 14:36

...

A Fuhjyyu-nak van kék színű kondija, küldjek levélben, vagy lefényképezzem? :)

...

Mutasd meg a fuhjyyunak, "nézd ilyet is gyártotok ám" :D

#2607 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 15:15

Kép
Gondolom, ők is meglepődnének :rolleyes: . TMR.

#2608 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 15:56

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 15:15

Kép
Gondolom, ők is meglepődnének :rolleyes: . TMR.

Ez a fénykép miből való?

#2609 Felhasználó inaktív   sothur 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 16:03

Aha, most látom, kicsit félreértettelek titeket, tehát a nagy fekete bumszli CapXon nem vészes, a kicsiket meg nem lehet beazonosítani a képekről, hát táncsak nem valami gyökszi márka. :) Ez az ellopott elektrolit receptes téma nekem kicsit urban legendnek tűnt, ezek szerint ti hisztek benne?

#2610 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 16:09

Idézet: sothur - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 16:03

Aha, most látom, kicsit félreértettelek titeket, tehát a nagy fekete bumszli CapXon nem vészes, a kicsiket meg nem lehet beazonosítani a képekről, hát táncsak nem valami gyökszi márka. :) Ez az ellopott elektrolit receptes téma nekem kicsit urban legendnek tűnt, ezek szerint ti hisztek benne?

Didyman-ék hisznek benne, mert ők már találtak egy pár típust, amiben tényleg tönkrementek :)
Nekem még megvannak a kétségeim :)

#2611 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 16:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 15:56

Ez a fénykép miből való?

Tápból. Nem én csináltam.

A badcaps-históriáról amit írtatok, elég vicces számomra :) , aki egy kicsit is benne van a szakmában, evidensként kezeli és ugye Locutus sem került vele kapcsolatba azzal az Epox lapjával, amit megkondiztam egyszer, úgy emlékszem...
A szkeptikusságod természetesen elfogadom (hiszen egyrészt nem értesz hozzá, másrészt sose foglalkoztál ilyesmivel), csak azt nem, hogy ezzel az én szavamat vonod kétségbe. Tudod, mi szakmailag ebben benne vagyunk és figyelemmel kísérjük egy ideje. Az az egypár típus meg egypárnél kicsivel több ám...Vagy csak azért nehéz kinyitni a szemedet és esetleg elhinni, mert neked egy olyan tápod van, ami esetleg érintett lehet?
Most már csak az a kérdés, hogy tulajdonképpen nektek mit lehet bebizonyítani és megmagyarázni, illetve kinek hisztek el szakmai tényállásokat? Mert kb. úgy tűnik, hogy akármit írok, hiába tépem a szám félholtan-betegen jobb dolgom biztos nem lévén, talán hallucinálok csak.

A Zen szekunder oldalon úgy emlékszem, Yageo-val dolgozik (vagy az előd Teapo-val, ez a cég állt rá elsők között a normálisabb minőségű elektrolitra, a 2002-es gyártási évű kondijaik már nem púposodnak).

#2612 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:01

Dell egzotik psu

Kicsit elbizonytalanodtam hogy meghalhat a gépemben lévő 3-4 éves táp, főleg a fentebb írott "egy_idő_múlva_úgyis_meghal" szisztéma miatt.
Nem sürgős,de ha esetleg didyman vagy stol lenne időtök, plz nézzétek meg a képeket róla, csak 10 mega és tök érdekes :Đ Még decemberben készültek, párat összenyomtam belőlük h kisebbek legyenek.

Érthetetlen dolog hogy a ventik kiszedve némák, beszerelve kicsit brummognak, pedig brutál masszív az egész szerkezet.  :confused:

#2613 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:17

Porold ki, a hűtőbordára csavarozott alkatrészeket pucold körbe, a csavarjaikat húzd meg kicsit, ha lehet rajtuk húzni,  nézd át a melegedő/rezgő alkatrészek forrasztásait, hogy nincsenek esetleg körberepedve-ezeket forraszd át, használd tovább. A kimeneti oldal Nippon LXF-el, LXJ-vel, Ruby YXF-fel van megpakolva-ezek mérettől függően 5-15000 órás típusok, ilyen bordázással, hűtéssel nem lesz vele gond. A bemenőoldalon van Nichicon meg Rubycon-mindenhol csak jó minőségű. Nem lesz vele gond.

#2614 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 18:02

Ezek jó eredmények, mert a -12V-on pl csak 7,5 körül ad le áltban

Csatolt fájl:

<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 25. 18:06

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:02

Ezek jó eredmények, mert a -12V-on pl csak 7,5 körül ad le áltban

a - eredmények nem érdekelnek senkit, téged se érdekeljenek.

#2616 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 18:24

Félre értesz didyman.

Azzal vádolsz, hogy védem az igazam de én is pont ezt érzem az irásaidban.
Miért is?
Veszek egy tápot amiröl jókat olvasok meggyöző belülröl rászánom a zsé-t.
Erre azt kapom innen, hogy Gagyi kondik vannak benne, nagy a hütöborda az igaz, de ezzel  gátolja  a hütést, elavult IC van benne aminek már nem szabadna 2006-ban léteznie stb.
Az 1-2 példányt pedig kifelyezetten a Tagan tápokra értettem. Mert ha jól emlékszem ezeket a kondik miatt húztad le,nem vársz tölük sokat, de még igazából nem jártak nálad.
Szóval én csak ezekre reagáltam, nem akartam senkit sem megbántani azért kutakodtam a neten is, hogy ne csak 1-2 ember véleményét halljam.  De mint te is beismerted mindenki a saját tápja felé hajlik.
Továbbra is bizok a tapasztalatodban, ha vmi kérdésem lesz ugyis itt neked fogom föltenni.Ha vmivel nem értek egyet azt ugyis leirom.
Én elméletileg közelitettem meg a dolgokat te pedig a gyakorlati oldalról.

Szóval remélem nincs harag.

Üdv.

#2617 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 18:38

Idézet: sothur - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 14:46

... azt is írják, hogy valamilyen RoHS környezetvédelmi szabványnak is megfelel, ami biztosan nagyon jó, ha nem pusztán porhintés.

Az Európai Unió veszélyes anyagok korlátozását célzó (RoHS) direktívája a tervek szerint 2006. július 1-én lép hatályba mely az összes Európai Unió tagállam területén gyártott vagy forgalomba hozott elektronikus eszközre vonatkozik. A korlátozás limitálja ezekben a készülékekben használható ólom mennyiségét. A felhasználók ólommentes félvezető eszközök alkalmazására történő gyors áttérését lehetővé téve egyes gyártók már jóval a határidő előtt szükségtelenné teszi az ólom használatát a gyártási folyamatban. Terveik szerint fokozatosan szünteti meg az ón/ólom (SnPb) fémbevonatú eszközökből felépített raktárkészletüket még a 2006-os utolsó határidő előtt.

(mondattani szerkezet és forrás: chipcad.hu)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2618 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:20

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 18:24

Szóval remélem nincs harag.

Dehogy van harag :) Ez szakmai dolog.
Tudom, hogy a tesztek jók, impozáns a megjelenés, mi is ezt valljuk róla, de a tartósságot nem lehet tesztelni, csak "megtudni". De azért nyilván vannak ésszerű dolgok is, tapasztalatok alapján leszűrt megállapítások, amikről lehet következtetni, nyilván hibásan is. Én úgy vélem, ezek állnak közelebb a valósághoz.
Az utolsó válaszomban az volt a bajom, hogy itt néhányan nem pl. a kondik tényleges minőségét kérdőjelezik meg, hanem azt, amit mi tapasztalunk ezzel kapcsolatban-erre viszont allergiás vagyok.

#2619 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:24

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 19:20

Dehogy van harag :) Ez szakmai dolog.
Tudom, hogy a tesztek jók, impozáns a megjelenés, mi is ezt valljuk róla, de a tartósságot nem lehet tesztelni, csak "megtudni". De azért nyilván vannak ésszerű dolgok is, tapasztalatok alapján leszűrt megállapítások, amikről lehet következtetni, nyilván hibásan is. Én úgy vélem, ezek állnak közelebb a valósághoz.
Az utolsó válaszomban az volt a bajom, hogy itt néhányan nem pl. a kondik tényleges minőségét kérdőjelezik meg, hanem azt, amit mi tapasztalunk ezzel kapcsolatban-erre viszont allergiás vagyok.

Igen, de ez csak te vetted így magadra, hogy mindenki a te tapasztalataidat kérdőjelezi meg. Holott nem, csak a tapasztalataidból levont egyes következtetéseket, meg a neten terjengő legendákat :)

#2620 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:26

Idézet: gsc73 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 14:11

Sziasztok!

Egy nagggyon  :lama: kérdés  :o (remélem nem gond, csak hogy most nézegettem sok-sok tápot, meg olvasgatok itt, és ott is, valahogy elgondolkodtam... :think: )

A 12 cm-es ventillátorral rendelkező tápok hűtési mechanizmusa hogyan működik :confused: (venti alul, felül, fúj/szív...) ugyanis mindegyik (4 db.) verziónak látom a hátrányát, előnyét.

g.

:confused:  :think:
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.