Nanana. Már megint keverünk sokmindent.
A Badcaps lista tagjai zömmel az alacsony ESR kondenzátorokból tevődnek ki. Ha ilyen lelkesen olvasgattok, ott van az ok is leírva: Az alacsony ESR kondik elektrolitja vízbázisú és ebből kimaradt a Rubycon-tól ellopott recept alapján egy fontos összetevő, ennek köszönhető a probléma, ami az összes, 2000-2004 körüli (pontos dátum nincs, mert sok cég a botrány kirobbanása után hónapig ugyanabból a löttyből gyártott) időszakban készült (dátumkód a legtöbb kondin található) taiwan-i típust érinti. A primer köri pufikondik nem alacsony ESR kondik, hanem általános célúak, mint írtam, azokkal jellemzően nincs gond!
A Fuhjyyu-nak van kék színű kondija, küldjek levélben, vagy lefényképezzem?
Kondiknál nincs ilyen, hogy csúcsszéria! Rosszul veszed le a termékpaletta jelentőségét. Más szempont az ESR, a nagy áramterhelhetőség, a hosszú élettartam, az üzemi hőmérséklet és az üzemi frekvencia! Ezek alapján kb. ez az 5 nagy termékvonulat van, valahol van egy termékpalettájuk is, faszerkezet szerűen vázolva, ott jól látszik az alkalmazási terület és az oda vezető ösvény: Ezek a területek zömmel nem átjárhatóak.
Locotus, amit Te írtál az élettartamról, én is leírtam, bennem van a hiba, vagy az én hozzászólásaimat a fórummotor kicenzúrázza?
Pet, amit említettél statisztika, azzal pont az a helyzet, hogy nem egy-két példányos. Ezért merjük leírni, amit leírunk. Marokszámra dobálok ki ilyen kondikat, szerinted ez egy-két darabról alkotott vélemény? A ráírt adatoktól függetlenül, az eddig nálam parkolt tápokban a badcaps-en is szereplő típusokat rendre cserélni is kellett, a meghibásodások 90%-ban ez az ok, egy-két kivételtől eltekintve, míg Nippon, Rubycon kondikat sosem, pedig azok között is voltak öreg, alacsony órás típusok és mégsem csökkentek olyan drasztikus mértékben a paramétereik (és nem púposodtak meg), mint a többinek.
Pet, a megállapításod arról, hogy a régi kapcsolás sokszor jobb és nem érzed úgy, hogy szar tápot vettél, kicsit olyan "az én gyerekem a legszebb, legokosabb" dolognak tűnik. Én is így érzek az enermax-om iránt, Stol is az FSP-je iránt, de ettől még mindegyiknek vannak hátrányos tulajdonságai. És ismét leírom, senki sem állította, hogy a tagan egy szar táp, pusztán azt, hogy a felépítése és az alkalmazott alkatrészek alapján nem várható tőle olyan hosszú és problémamentes életút, mint mondjuk egy FSP-től.
De ti ketten rendre kiforgatjátok a szavainkat, lovagoltoka témán feleslegesen. El kéne hinni, hogy nem ma kezdtük az ipart és hogy sz*rból nem lesz se vár, se szalonna. Túl azon, hogy hoz némi plusz jövedelmet, épp elég baj nekem, nekünk ez a kondihistória, mert alaplaptól a modemig, hangkártyától router-ig, TV-től DVD-ig minden érintett, és sok évvel a botrány kiderülése után is ugyanazokat a szar, kotvák kondenzátorokat szerelik be a legújabb termékekbe is, így gyakorlatilag lehetetlenné téve azt, hogy ebből a szempontból valóban megbízható rendszert tudjak, tudjunk építeni belőlük.