HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 18:29

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:03

nem :( nem ilyen a hangja.

Amit halottam magas sípolás, ezt 3 különböző alkalommal 3 különböző frekin :(
Akkor morgás mintha a ventillátor akadozna.
Egyszer csináltam olyat hogy megakasztottam ventit, hogy nem-e az zörög stb azt nem akart elindulni csak akkor ha adtam neki kezdő lendületet.

Enermax után raktam be átmenetileg (2-3 hete, régebben másik gépben, 4-5 hónapja ment 2hónapot, de amúgy vatta új), de ha így továbbra is így csinálja a kukába/szerelőhöz adom meg a kezdő lendületet :(

Én, nem nagyon idegesíteném magam a zajok miatt, ha nem túl hangosak.
A táp, megdögleni nem fog.

#782 Felhasználó inaktív   Daler 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 21:17

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 20:37

nem lettem okosabb :D

Itt van néhány NAGY felbontású kép (Stol :fear::D

http://daler.tar.hu/psu/ISO_1.jpg
http://daler.tar.hu/psu/ISO_2.jpg
http://daler.tar.hu/psu/ISO_3.jpg
http://daler.tar.hu/psu/ISO_4.jpg :ph34r:
daler(kukac)freemail.hu            http://daler.uw.hu           

#783 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 23:15

Megfogtál. A PFC tekercsének mérete abszolút elüt attól, amiket eddig láttam házhoz csavarozva-más ismérvet meg nem látok.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#784 Felhasználó inaktív   ratson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 11:06

Sziasztok!

most veszek új gépet de ház-táp viszonyba nem sikerült még zöldágra vergődnöm...
a gép:
athlon 64 3000+
radeon x800GT
asus a8n-e
2x512 DDR
2*200GB sataII vinyó

a gép minél több részét szeretném sulinetre megoldani, így 2 fajta ház jöhet szóba (egyelőre ez a kettő szimpi):
21k: Chieftec BG-01B-B-SL-350 350W
15k: Cooler Master Centurion CAC-T05-UW táp nélkül

melyiket tudjátok ajánlani? nekem a szívem a cooler master fele húz, de ahhoz már végképp nem tom milyen tápot kéne beszerezni... ha tudnátok némi gyakorlati tanáccsal szolgálni megköszönném.. ill. ha van valami másfajta sulinetes ház amit ajánlotok... ;)

thnks 4 all

RS

#785 Felhasználó inaktív   babomester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 11:10

Ne csiftekezz!
Macron, vagy Coolink! (ugyanaz a belük...) ;)

#786 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 11:22

Nem tunik gagyi tapnak:

http://www.tweaknews...ntek/index2.php

Erdekes, hogy 1 12V-os aga van, bar az bazi eros.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#787 Felhasználó inaktív   ratson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 11:31

illetve még egy
Foxconn TH-002-es van ami szóbajöhet 16k-ért

(bocs hogy uj post, de nem engedte szerkeszteni az előzőt...)

babomaster: ez a 3 közül kéne választanom sulinet miatt, ha lehet indokold már meg pliz... thnks

Szerkesztette: ratson 2005. 09. 20. 11:35 -kor

#788 Felhasználó inaktív   babomester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:44

10 Csiftekből 8 rossz. Azért ilyen drága, mert van rá egy rakat garancia, természetesen mindet visszahozzák, de csak így éri meg nekik mert ugye a garancia miatt úgyis veszik mint a cukrot. De nem jó. Egy hónapja egy komplett gépet zúzott tönkre egy csiftek.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:57

Idézet: babomester - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 13:44

10 Csiftekből 8 rossz. Azért ilyen drága, mert van rá egy rakat garancia, természetesen mindet visszahozzák, de csak így éri meg nekik mert ugye a garancia miatt úgyis veszik mint a cukrot. De nem jó. Egy hónapja egy komplett gépet zúzott tönkre egy csiftek.

ezek szerint a coolink szerinted jobb? ugyanúgy védelem nélküli a legtöbb és robbantja a gépet magával, csak a kondik nem annyira fosok mint a CT-nél, ezért kicsit több idő kell neki a halálra...
Persze a legújabb széria lehet megbízhatóbb, mint a tavalyi nagy menő 400DX...
De se coolink se chieftec beles tápot nem vennék. Ha van pénz a minőségre akkor Enermax, Antec, ha olcsón kell jó, akkor FSP, Aerocool.

#790 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:02

sziasztok

elérkezett az idő, hogy új tápot vegyek. a régi noname valószinüleg szétvágta a vidkártyát. ime egy két tipus amiből lehet itt pécsett válogatni.
a rendszer 3db 120GB-s vinyóból, 1 gef 6800-s vidkártyából, AMD 2400+ prociból, 512 RAM-ból és egy  NEC 3500-s dvdiróból állna össze.
gondoltam ha már új lesz a táp, akkor legyen elég nagy:)
ezért vannak 500W-tól

500W  PFC  Q-Tec 13981

PFC  HIPER Power  23 dB !!!  TripleFan

550W  PFC  Q-TEC 13492  DualFan

560W  PFC  Thermaltake  W0023R 

650W  PFC Q-Tec 14103  TripleFan 

650W  PFC Q-Tec 14348  TripleFan

kösz előre is

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:11

a gépednek egy jó minőségű 300/350-es táp bőven elég, ne akarj gagyi 500W-os szutykokat venni hanem vegyél egy tápot. Ami nem csak annak látszik. Mivel AthlonXP ezért Aerocool 450W-ot ajánlom (kisebb nincs belőle asszem :Đ) vagy ha a jövőre gondolsz akkor 24pines tápok közül egy 350/400-as FSP.
Mellesleg ha visszaolvasol láthatod, hogy mindenkinek ezt a 2 tápot ajánljuk, mert olcsók és jók. Az általad említett Q-tech az nem táp, csak valami annak látszó, a TT meg a melegedő, szar kondis sirtec belsős táp, szóval kiesett az is. A Hiper talán jó lehet, de még nem találkoztam vele, de minek vennél ismeretlent ha a tuti jót is megkapod olcsó?  :think:

Szerkesztette: diegho 2005. 09. 20. 13:12 -kor

#792 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:16

Markuz: Ezek közül a Hiper az egyetlen, amit ajánlani merek, de a konfigodhoz egy jól skálázott (12V-on erős) 350W-os táp is elég. Esetleg a Thermaltake sem lehet olyan rossz, talán már nem az a félresikerült széria.

Babomester: Örülünk neked, hogy közöttünk vagy, de legalább ne mondj éktelen marhaságot. Mirte alapozol 80%-os hibaarányt? És mi van akkor, ha egy csíftek elvitt egy gépet? Sajnos minden márkás táppal előfordul. Én enermax-tól döglött gépet is láttam. Srácok, ne vegyetek enermax-ot. Ugyan már. :) Csak az arányok mások.

Ratson: A Foxconn nagyon pofi ház! A szellőzésük remek. A többi sem rossz, szvsz ebben döntsön a kinézet. A Foxconn-ban vagy FSP, vagy az előző oldalon említett ISO táp van. Utóbbiról semmit sem tudni, de talán a Foxconn nem ezen engedi a gyeplőt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#793 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:17

Chieftecből, ezt nem lehet elégszer elmondani, a 410 wattos 12 centis modellen kivül, kevés gázos szokott lenni, legalábbis nagyságrendileg nem több mint másból. Tudtommal a Macronnak meg a Chieftecnek az életben nem volt közös bele, hacsak nem a fehérholló FSP beles Chiefet nézzü, a Coolinknak se nagyon, ami a legendás 300-400as régebbieket leszámitva amugy egy ótvaros nagy fostalicska.
A CM ház amennyivel olcsóbb, annyiból nem kapsz jó tápot, viszont a 350es Chief meg az ekkorka gép mellé karcsú lesz valoszleg 12 volton, ugyhogy a cerka mindenképp a végén vastagabban fog fogni. Aerocool nem rossz, ekkorka géphez meg már nem érdemes óssójános tápot venni a jobbakból sem, ugyhogy én speciel egy CM+FSP Bluestorm, vagy ami óssón van, de FSP motyó mellé tenném a voksomat. Hangsúlyozom, a Chieftecet az egy dolog, hogy korábban érinti a kondikiszáradás, de amióta ez felreppent, a legutolsó kovácsjózsika is ezzel riogati mindenkit. A "korán" alatt pedig években mérhető időtartamot kell érteni, ami ésszerű használat mellett, pl nem 24/7 UD, kitolható elég rendesen.

#794 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:33

Nekem is voltak már problémáim chieftec-el sajnos, ezért kezdek kiábrándulni. Gépet azért még nem vitt magával. Viszont egyre többet olvasok róla itt a fórumon, hogy hajlamos. Egyik itthoni Linux szerveremben 300W-os Delta-m van, kezdjek félni?

#795 Felhasználó inaktív   ratson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:28

Köszi a hozzászólásokat, a Foxconn elég meggyőző, 18e HUF mellett 400Wos tápot adnak, ami nagy valószínűséggel FSP mint azt egy Prohardveres cikk is mutatja... legrosszabb esetben ha mégis az említett ISO táppal jön mire számíthatok??
(chieftektől elvettétek a kedvem nameg csúnya is, Cooling masterral meg még értelmes táppal kb  2x annyi pénzbol jovok ki, szal Foxconn sulinet powah) :D

RS

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:28

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 14:33

Nekem is voltak már problémáim chieftec-el sajnos, ezért kezdek kiábrándulni. Gépet azért még nem vitt magával. Viszont egyre többet olvasok róla itt a fórumon, hogy hajlamos. Egyik itthoni Linux szerveremben 300W-os Delta-m van, kezdjek félni?

Delta-tól nem kell félni az egyik legjobb táp belső gyártó, ha nem a legjobb...

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:30

Chieftec-ből az új 410-es 12 centis se a legjobb, valahogy a 410-es szar, nem tudom miért. De pl. a 450-est meg merném már venni, max azzal kezdeném hogy rendes venti bele és rendes kondik és akkor tuti hogy egy bika több évig is tartós táp lenne.

#798 Felhasználó inaktív   babomester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:47

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 14:16

Mirte alapozol 80%-os hibaarányt?

Kb. ennyi kellett a boltba utóbbi időben. Nyolc vissza lett küldve. Védelem? Szart nem ért.
Jahhh, plussz a macron és coolinkbe is van már.
Vargáné és társai meg még most is működnek, ez a sok drága új szar meg nem bír ki két hónapot.

Elküldve: 2005. 09. 20. 17:16

Idézet: babomester - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 16:47

Kb. ennyi kellett a boltba utóbbi időben. Nyolc vissza lett küldve. Védelem? Szart nem ért.
Jahhh, plussz a macron és coolinkbe is van már.
Vargáné és társai meg még most is működnek, ez a sok drága új szar meg nem bír ki két hónapot.

szerintem te nem vagy normális - szerintem
és esetleg adok egy kötelet ha nem találnál a garázsban, sőt még megmutatom a fát is :Đ

#800 Felhasználó inaktív   babomester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 17:33

Kedves fogadtatás. Közöltem a tapasztalatomat. Where is the problem?

Szerkesztette: babomester 2005. 09. 20. 17:34 -kor

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.