Túlfesz/alulfesz (és ez az egyik legfontosabb), hő/túlmelegedés, túlteher, ágankénti túláram/rövidzár ellen.
Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről
Elküldve: 2005. 10. 24. 21:29
Túlfesz/alulfesz (és ez az egyik legfontosabb), hő/túlmelegedés, túlteher, ágankénti túláram/rövidzár ellen.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 10. 25. 09:08
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2005. 10. 25. 10:01
Hanem ez a szöveg:
Idézet
Aki aképet megnézi ( http://www.pureoverclock.com/images/review...erty/inside.jpg , 63kB) és kicsit konyít az elektronikához, tudni fogja, hogy a sárga kocka az bizony kondenzátor, graetz-hidat sehol nem színeznek ilyene, amire ők gondolnak, az egy szűrőkör, EMI-filter, ahogy szeretik nevezni. A graetz a panel alsó részén, a két durung tekercs között foglal helyet, kicsiny rézbordával a tetején. Azért ekkora baromságot írni elég ciki.
Aztán tovább:
Idézet
A tekercsek közül az egyik valóban aluláteresztő szűrő (jobbra, bifiláris tekercs), a másik azonban marad PFC-nek, mert az is van benne, de ha mindkettő szűrni akar, mi tárol energiát a PFC-hez? :Đ A kondit meg eddig sehol sem láttam "pre-FET" -FET-előtti- kondinak elnevezve, primer pufferkondinak szokjuk hívni. Honnan veszik ezek ezt a sok marhaságot?? Aztán akondit elnevezni MOSFET-nek
Az állandó fluxust meg sem hallottam...
Idézet
Ez komplett hülyeség, kisebb szekunder fesz, a Q=C*U szerint a primer, 330uF/400V-os kondi jóval több töltést kell tároljon, nagyobb helyen, mint pl. egy 3300uF/10V-os kondi...
A válaszidő meg baromira nem ettől fog függeni, a szekunder kondik alapvető jellemzője az alacsony ESR érték, nagy kivehető áramokkal, míg a primer pufi egy viszonylag közönségesebb típus.
A kis NYÁK a primer pufi előtt szinte biztosan a PFC áramköre s nem a FET visszacsatolása (
Stol, kíváncsi vagyok, mit reagálsz :Đ .
Jó kis tápnak tűnik, érezhető azért, hogy nem GreenPower-kategória. A 120-as venti hátrányait ismerjük, de ha a proci melegét valamelyest távol tudjuk tartani tőle és a régebbi enermax-okra jellemző kondikészlet van benne, akkor ez egy elég tartós táp lehet, majd kiderül.
Az tényleg gáz, hoyg kevés molex van hozzá.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 10. 25. 10:07
Elküldve: 2005. 10. 25. 10:09
A stabilitása az SLI 7800-akkal valóban kimagasló, ez sem volt jellemző az enermax-ra (bár mint az sokszor írtam, nem is vált hátrányukká)
Elküldve: 2005. 10. 25. 10:17
Elküldve: 2005. 10. 25. 10:36
http://www.phoronix.com/images/picture.php...er2_inside3_lrg
Itt jól látszik a graetz a hűtőkengyellel, a PFC vezérlőelektronikája és a visszacsatolás is :Đ .
Elküldve: 2005. 10. 25. 13:26
nah visszajöttem vidékről, megnéztem a haverom Codegen 300w-os tápját belülről.
semmi különös, a kimeneti elkók nem dagadnak a büszkeségtől, sőt a tetejük egészen lapos!
na mindegy, legalább annyit csináltam, hogy azt a bizonyos thermisztort közelebb nyomtam 1 kicsit a "hűtőbordához". talán most 1 kicsit gyorsabban forog a venti, de nem annyira.
előtte elég gyengén ment benne a venti, mert szinte alig nyomott ki hátul 1 kis szellőt, talán azért nem is volt olyan poros a belseje.
a táp 1ébként már 2 éves!
viszont lenne 1 kérdésem: az ő konfigjába tennénk 3 vinyót, azokat elbírná ezzel a 300-as CG táppal?
-abit ic7, 2.4Ghz@2.65ghz cerka (én állítottam be neki, mert ő megkért rá
na? :confused:
vagy inkább vigyem a gembird 400-as tápomat?
Elküldve: 2005. 10. 25. 13:43
Próbáltam visszaolvasni, de sokkal okosabb nem lettem,c sak elhűlve nézegettem, hogy mik is kerülnek itt terítékre..
Szóval a kérdés a következő (he nem uncsi már):
Mi a lényegi különbség ezek között?
FSP Green Power 400W
FSP 400-60THN-P
FSP Blue Storm 400W
Az ár sorrend is így alakul, de nem értem miért, melyik mivel tud többet a másiknál?
Egy Asus A8N-E, AMD 64 3000+, 200G SATA, CD-író, Sapphire X800GTO, 1 giga ram géphez kellene.. Talán sok is az a 400W, de inkább legyen benne tartalék.. (Csendesebb fajta táp kellene..)
rc
Szerkesztette: raycoon 2005. 10. 25. 13:43 -kor
Elküldve: 2005. 10. 25. 13:53
Raycoon: A GreenPower amolyan könnyített kivitel, nincs vele semmi baj. A THN és a Bluestorm ugyanaz, csak utóbbit dobozban kapod.
Elküldve: 2005. 10. 25. 14:05
Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 14:53
ühüm, thnx.
akkor ezek szerint vihetem a tápomat is, ugye?
mert ugye egy GB jobb mint egy CG?
ja és ebben a konfigban még 2 ODD is van, az 1ik közülük egy Pio 110D DVD-RW.
Elküldve: 2005. 10. 25. 14:08
Elküldve: 2005. 10. 25. 17:11
Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 10:01
Hanem ez a szöveg:
Aki aképet megnézi ( http://www.pureoverclock.com/images/review...erty/inside.jpg , 63kB) és kicsit konyít az elektronikához, tudni fogja, hogy a sárga kocka az bizony kondenzátor, graetz-hidat sehol nem színeznek ilyene, amire ők gondolnak, az egy szűrőkör, EMI-filter, ahogy szeretik nevezni. A graetz a panel alsó részén, a két durung tekercs között foglal helyet, kicsiny rézbordával a tetején. Azért ekkora baromságot írni elég ciki.
Aztán tovább:
A tekercsek közül az egyik valóban aluláteresztő szűrő (jobbra, bifiláris tekercs), a másik azonban marad PFC-nek, mert az is van benne, de ha mindkettő szűrni akar, mi tárol energiát a PFC-hez? :Đ A kondit meg eddig sehol sem láttam "pre-FET" -FET-előtti- kondinak elnevezve, primer pufferkondinak szokjuk hívni. Honnan veszik ezek ezt a sok marhaságot?? Aztán akondit elnevezni MOSFET-nek
Az állandó fluxust meg sem hallottam...
Ez komplett hülyeség, kisebb szekunder fesz, a Q=C*U szerint a primer, 330uF/400V-os kondi jóval több töltést kell tároljon, nagyobb helyen, mint pl. egy 3300uF/10V-os kondi...
A válaszidő meg baromira nem ettől fog függeni, a szekunder kondik alapvető jellemzője az alacsony ESR érték, nagy kivehető áramokkal, míg a primer pufi egy viszonylag közönségesebb típus.
A kis NYÁK a primer pufi előtt szinte biztosan a PFC áramköre s nem a FET visszacsatolása (
Stol, kíváncsi vagyok, mit reagálsz :Đ .
Jó kis tápnak tűnik, érezhető azért, hogy nem GreenPower-kategória. A 120-as venti hátrányait ismerjük, de ha a proci melegét valamelyest távol tudjuk tartani tőle és a régebbi enermax-okra jellemző kondikészlet van benne, akkor ez egy elég tartós táp lehet, majd kiderül.
Az tényleg gáz, hoyg kevés molex van hozzá.
A cikk, egy nagy lol....
Mindent úgy mondanék, ahogyan te
Elküldve: 2005. 10. 25. 17:12
Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 13:53
Raycoon: A GreenPower amolyan könnyített kivitel, nincs vele semmi baj. A THN és a Bluestorm ugyanaz, csak utóbbit dobozban kapod.
Azért, azt is jegyezd meg, hogy a Green Powa, más kapcsolástechnikása épűl, és jobb a hatásfoka is (ezért kisebbek a bordák).
Elküldve: 2005. 10. 25. 18:40
Idézet: stol - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 18:12
:Đ Jó, legyen
Elküldve: 2005. 10. 25. 22:14
Idézet: stol - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 18:12
Komolyan mondom, nem értem miért nem csinálnak egy Green Power féle tápot komolyabb bordákkal, vagy még inkább egy Zen-féle megoldást Tagan módra megventizve. (a hátsó lehet kívül, egy 8-ast meg már csak bele tudnak passzírozni...)
Túl jó lenne a többihez képest?
Elküldve: 2005. 10. 25. 22:56
Idézet: stol - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 16:12
Valaki magyarázza már el, hogy ha annyira jó a Green Power, akkor miért olcsóbb, mint pl a Blue Storm? Legalábbis ebből a hatásfok, kisebb bordából úgy értem, hogy azért lehet kisebb a borda, mert nem melegszik annyira, gondolom ikerült a jobb hatásfokkal, kisebb hőveszteséget elérni..
Vagy valamit nagyon félre értek? Ha nem, akkor miért is olcsóbb?
Elküldve: 2005. 10. 26. 06:04
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen tápegységet ajánlanátok, mert ez a mostani Chieftec HPC-360-as szerintem elég hangos
Segítséget előre is köszönöm.
Elküldve: 2005. 10. 26. 09:00
Ajánlottak nekem egy tápot, méghozzá 1 ilyet:
Idézet

650W PFC PSU
(bla, bla, bla on)aranyozott kivitel
halk működés
29dB(A)
3 átlátszó ventillátor (2x 80mm + 1x 120mm) a jobbhűtés érdekében
automatikus ventillátor fordulatszám állítás a hőmérséklet függvényében
SATA csatlakozó
ATX P4(bla, bla, bla off)
1 év garral 10625.-
Mi a véleményetek róla, vagy maradjon a CT???
Elküldve: 2005. 10. 26. 11:53

Súgó
A téma zárva.