HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:46

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 17:56

Megjött a GPS-450AA tápom, de valószínű hiányzik a -5V! Hogy miből gondolom? Nos. A gép bootképernyőig eljut és felismeri a vinyót is (csak vinyó és az alaplapot dugtam rá), majd megáll és legalább 1percig meg se mozdul. Utánna továbblép a Veryfing DMI Pool... üzenetig, ott megint legalább fél percig vár. Aztán a Win bootképernyője ugye fokozatosan "erősödik" fel. de csak épp hogy halványan láccik és úgy is marad! Visszatéve ugyan arra a Codegent, semmi gond. Milyen tápot javasoltok hasonló árban és a következő generációra gondolva 20/24 tűs-re, de ahol van -5V? Én 1et tudok elviekben, ami az AeroCool AeroPower 450W-os táp! Ez rendben lenne? Esetleg más? Teljesen letörtem most! :sírósmiley:

Előre is köszi!  :respect:

nem akarlak elkeseriteni de en kisertetiesen hasonlo konfiggal hasznaltam ien tapot hiba nelkul  :)

#2382 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:51

Idézet: ABoriginal - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:46

nem akarlak elkeseriteni de en kisertetiesen hasonlo konfiggal hasznaltam ien tapot hiba nelkul  :)

Akkor miért nem működik csak ezzel a táppal?  :rolleyes: Csak a -5V-ra lehet gondolni, hogy hiányzik neki!  :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2383 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:54

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:17

Hi.

Hullamzik a monitorom :D

najo, szoval:

olyan mintha hullamozna a monitor. alig eszreveheto, csak akkor ha nagyo nfigyelek. erdekes ,hogy terhelesenel szokott jelentkezni.

ez lehet ugye tap?(mar gondolom nem birja szegeny)

amugy 360W CT. A643200,1GBRAM,GF7800GT,80GBMaxtor,TVtuner,LG52X,Pioneer108

Nálam is hullámzik, de ha a videokártyát teljesen külön kábelre rakom (legalábbis amennyi kilátszik a tápból :D), akkor megszűnik.

Sztem ez nem a táp hibája, inkább a hálózaté.
Nálam az utóbbi 4-5 évben (amióta figyelem) mindig volt hullámzás, még TFT-vel is.
(igaz, DVI-al nem próbáltam, mert csak analóg bemenet van a TFT-n)

Végső esetben próbáld meg a DVI kimenetet átalakítóval. Persze ez akkor is analóg, de néha bejön, mert valamiért sok kártyánál azon a kimeneten kicsit jobb a szűrés.

#2384 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:19

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 18:51

Akkor miért nem működik csak ezzel a táppal?  :rolleyes: Csak a -5V-ra lehet gondolni, hogy hiányzik neki!  :think:

a lap+mem +vga tuti nem hianyolja
huzd le a winyokat + a 2 optikait , csinalj egy bios resetet es alits ujra mindent biosban elorol szepen  :)
aztan dugd ra a rendszer winyot es nezd meg mire mesz  :)

#2385 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:28

Két kérdés:

1. Nekem egy elég régi Codegen 300W-os táp van a gépemben (~4 éves), itt a topicban azt olvastam, hogy a régebbi széria annyira nem gáz. Viszont most kaptam egy 400W-os Azona-t (MPT-400P). Érdemes volna lecserélni a Codegen tápot erre? Mert didyman hozzászólásában az Azona mindkét listán rajta van, miből derül ki, hogy ez a "pille" széria?

2. Egy NF7-S alaplapom van, ami ugye 24pines, de a meglévő Codegen tápom csak 20pines. Most 20 pinnel megy, látszólag hiba nélkül. Mi a gyakorlati haszna, ha 24pinesre váltok (akár átalakítóval, akár a fent említett új táppal)? (szerk.: ugyan van egy ilyen hibám, hogy a memória slotból csak egyet "lát" az alaplap, a másik kettőbe memóriát rakva el sem indul a gép, de gondolom nem a +4 pin hiányzik neki. Jól gondolom? :))

Szerkesztette: bbence 2006. 01. 17. 20:29 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2386 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:34

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:28

Két kérdés:

1. Nekem egy elég régi Codegen 300W-os táp van a gépemben (~4 éves), itt a topicban azt olvastam, hogy a régebbi széria annyira nem gáz. Viszont most kaptam egy 400W-os Azona-t (MPT-400P). Érdemes volna lecserélni a Codegen tápot erre? Mert didyman hozzászólásában az Azona mindkét listán rajta van, miből derül ki, hogy ez a "pille" széria?

2. Egy NF7-S alaplapom van, ami ugye 24pines, de a meglévő Codegen tápom csak 20pines. Most 20 pinnel megy, látszólag hiba nélkül. Mi a gyakorlati haszna, ha 24pinesre váltok (akár átalakítóval, akár a fent említett új táppal)? (szerk.: ugyan van egy ilyen hibám, hogy a memória slotból csak egyet "lát" az alaplap, a másik kettőbe memóriát rakva el sem indul a gép, de gondolom nem a +4 pin hiányzik neki. Jól gondolom? :))

Az NF7-nek nem 24, hanem 20 pin-es ATX csatlakozója van, csupán megtalálható rajta a P4 rendszerekhez szabványosított 4 tűs aljzat is.
Természetesen rendesen kell működnie enélkül is, azonban ha van a tápon ajánlatos rádugni, mivel azesetben arról eteti a processzort, így kevésbé terheled egyoldalúan a tápot. Viszont az is igaz, hogy a régi tápegységek még jóval erősebbek 3.3, és 5V terén.

#2387 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:35

Idézet: ABoriginal - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:19

a lap+mem +vga tuti nem hianyolja
huzd le a winyokat + a 2 optikait , csinalj egy bios resetet es alits ujra mindent biosban elorol szepen  :)
aztan dugd ra a rendszer winyot es nezd meg mire mesz  :)

Úgy csináltam, hogy az alaplap és a rendszervinyó volt rádugva, de az alaplapba bennt hagytam a hangkarit, de a TV kártyát és a RAID vezérlőt kivettem. Ekkor is ugyan ezt csinálta. Ellenben BIOS reset-et nem csináltam. Használna ez 1általán valamit is? Befolyásolná? :confused: Szerintem mondjuk nem, de holnap reggel hamar felkelek és meglépem ezt (ma már nincs idegrendszerem ezzel babrálni)! Nem értem én ezt. Ha nem megy úgy sem, akkor nem lesz más hátra, visszaviszem és mondom, hogy hozzanak 1 AeroCool tápot. Azon (elvileg) van -5V és akkor már csak elindul.  :rolleyes: :reklamacio: Akkor is szomorú vagyok.  :mad2:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2388 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:34

Csokis,

Próbáltad már a tápot más konfigban is?(Gyengébben)
Mert szerintem tuti a táppal van vmi, ne a -5V -nál keresgélj.

Ja amugy megvettem az uj tápomat egy TAGAN  430W Easycon személyében.

Chieftec-et nem mertem venni, de ez a TAGAN oltári állat egyszerüen sugárzik róla a minöség.
Igaz volt ára is, de legalább megint letudtam pár évre a tápcserét.
Koshin kondikat látok belül ezek milyen minöséget képviselnek?

Üdv.

#2389 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:39

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 21:34

Csokis,

Próbáltad már a tápot más konfigban is?(Gyengébben)
Mert szerintem tuti a táppal van vmi, ne a -5V -nál keresgélj.

Nem, mivel nincs miben! De, csak a -5V körül lehet szvsz a baj, mivel csak a lap+vidkártya+hangkártya+vinyó-t vinnie kellene, nem?! :confused:  :think:

#2390 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:33

Emde: Nem feltétlenül táphiba, feszültségadatokat tudsz berakni? Lehet sima instabilitás is, vagy hűtési gondok.

GI Joe: :Đ Jól megbeszélted magaddal. Skizofréniával sosem vagy egyedül :D

Prometheus: Ha bedöglik, megjavítjuk, kettétörünk egy ATX tápot és belehajtogatjuk, ha nagyon nem bírunk vele, akkor egy-két helyen ugyan nem olyan olcsóért, de lehet kapni.

Turbo: Állj le a dekkről :nevet2: . Lehet tápellátásban a probléma, ilyen hibajelenségről lehetett itt olvasni fórumban és a táp gyengesége volt ok. Ha LCD is hullámzik, pláne :) . 12V-on egy öregebb CT bizony bebicsaklik ennyitől (is), ha a kondenzátorai száradnak.

Csokis: Nem egyértelmű, ha Abonak ugyanez a lap működik nélküle, akkor elképzelhető hibás táp is, bár a fene tudja. Végső soron a -5V előállítható némi házibarkáccsal: Egy szabad molex, egy egyszerű, olcsó célIC, ami képes pártíz-száz mA-rel terhelhető negativ tápfeszt előállítani és egy szabad molex, no meg egy bontott ATX-tápcsati. Egyébként két egyforma alaplap köött is lehet különbség eltérő revízió miatt, ami akár ilyet eredményezhet.

Avid, Bbence: Az ATX12V-os lapok mindegyike csak és kizárólag a 12V-ból állít elő magfeszt, nincs olyan, ha nem dugod rá, akkor 5Vról teszi. Azokon a lapokon, amik elindulnak ATX12V nélkül, simán össze van kötve az ATX csati 12V-os ágával az ATX12V is, tehát a terhelés ágankénti eloszlását nem, a vezetékeken való elosztását viszont érinti. A "pille" Azona súlyra pille, 1kg alatti kb.

Pet: A Koshin-ok a primer köri nagy pufferek-Taiwan-i tucatcég, a Tagan-ban láttam először ilyet. A minőségről annyit, hogy az Enermax pl. oda Hitachi-kat szok tenni és még a Codegen-ben alkalmazott HEC LX és ZS is nevesebb (és nem is rossz) termék-de majd az idő megmondja, milyenek.
Egyébként meg ezekkel a kondikkal viszonylag ritkán van gond, lényeges az üzembiztonságuk és a nagy áramlökések elviselése, mivel majdnem korlátozás nélkül látják a hálózatot, de elvétve találkozok olyan tápokkal, amikben ezek robbannak fel (olyankor viszont nagyon nagy pusztítást tudnak végezni).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2391 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:43

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 22:33

Csokis: Nem egyértelmű, ha Abonak ugyanez a lap működik nélküle, akkor elképzelhető hibás táp is, bár a fene tudja. Végső soron a -5V előállítható némi házibarkáccsal: Egy szabad molex, egy egyszerű, olcsó célIC, ami képes pártíz-száz mA-rel terhelhető negativ tápfeszt előállítani és egy szabad molex, no meg egy bontott ATX-tápcsati. Egyébként két egyforma alaplap köött is lehet különbség eltérő revízió miatt, ami akár ilyet eredményezhet.

Én elhiszem, hogy megy neki, de nálam nem! Viszont haver áthozta a gépét (Socket 754-es alaplap + Athlon 64-es proci, persze 24-es ATX csatival) és tökéletesen működik a táppal!  :eek:  :rolleyes:  :(  Most akkor mit csináljak!?  :confused: Vigyem vissza és cseréltessem ugyan ilyenre (viszont raktáron nincs nekik!) vagy tényleg rendeljek inkább 1 AeroCool tápot?!  :think:  Ez itt a kérdés!  :)

Szerkesztette: Csokis 2006. 01. 17. 22:44 -kor

#2392 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 18. 00:43

Nekem megjött a Chiftec 420-as Tápom ,eddign agyon király lássátok a dlágaszáágom topicot ;)

Most ez GPS-450AA Chieftech vagy delta?

#2393 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 01:03

didyman

A Nagy puffer kondikat nem látom, csak pár "kicsi"-n látom, hogy Koshin!
Amugy mi a helyzet a Tagan tápokkal? Tudsz róluk vmit? Hibaarány stb..

Üdv.

#2394 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 02:30

Akkor most ismét kissé átfogalmazva (megtoldva feltenném a pár napja is feltett kérdést... a Chieftech tápon lévő főkapcsoló mire való? Ugyanis DTK PTP-4007P-n nincs...
Szóval mindig lekell vele áramtalanítania tápegységet használat után ? Ti hogy szoktátok?

#2395 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 07:50

Szép is lenne minden este félálomban bedzsungelharcozni a gép mögé :D
Akkor jó, ha áramtalanítani kell a gépet, de nem akarod kihúzgálni a konnektorból.

#2396 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 08:15

Na, a helyzet az gyerekek. hogy tesómnak tegnap este támadt 1 ragyogó ötlete! Azt mondta, mi lenne, ha a most jól működő Codegen táp ATX csatijából kivenném a -5V-os érintkezőt!  :cool: Ma reggel végre is akartam hajtani a műveletet, de sehogy se bírtam kivenni a csatiból az érintkezőt!  :reklamacio: Sebaj, megoldjuk. Szédszettem a tápot és kiforrasztottam a vezetékét! Majd próba! A helyzet a következő! Most is ez alól a -5V nélküli gépen írom eme hozzászólást!  :eek: Igazatok volt, nem hiányzik a -5V!  ;) A kérdés, már csak akkor annyi, hogy a Chieftec táp akkor sz@r lenne?!  :confused:  :think: Mert, akkor vicem vicca!  :mad:

#2397 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 08:21

Rakd össze újra a gépet az új táppal :)

Koshin kondik szekunder oldalon? Majd kiderül. Statisztikát nem ismerek, a Tagan friss hús, egy hibás szériájuk volt már, ezen kívül semmi kirívó.

Főkapcsolót mindig érdemes kikapcsolni, ha hosszabb ideig szünetel a gép (pár nap esetén is akár), a készenléti kör kondijait felesleges élettartam-rövidüléstől óvod meg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2398 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 08:35

Köszi szépen , nagyjából én is ilyesmire gondoltam ;)

#2399 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:14

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 8:21

Rakd össze újra a gépet az új táppal :)

Összeraktam, most megy!  :eek:  :confused: De! A Win az előbb szépen Blue Screen-ezett IRQ_NOT... stb-vel, ami nálam soha nem volt!  :rolleyes: Ilyenkor is újra kéne raknom a win-t?  :confused:  :think: Vagy mi a gond? Memóriát majd leellenőrzőm, lehet, hogy megmozgattam véletlenül. Majd kiderül. Most használom a gépet és meglássuk.  :smoker: A franc se érti már mi van...  :rolleyes:

#2400 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:54

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 8:14

Összeraktam, most megy!  :eek:  :confused: De! A Win az előbb szépen Blue Screen-ezett IRQ_NOT... stb-vel, ami nálam soha nem volt!  :rolleyes: Ilyenkor is újra kéne raknom a win-t?  :confused:  :think: Vagy mi a gond? Memóriát majd leellenőrzőm, lehet, hogy megmozgattam véletlenül. Majd kiderül. Most használom a gépet és meglássuk.  :smoker: A franc se érti már mi van...  :rolleyes:

fogd a gepet szedd darabokra
cmos-clear (legalabb 1 percre tedd at a jumpert)
tedd be a win instalalasahoz szukseges minimumot(alaplap proci mem vga cd-rom 1 winyo)
tedd ujra a wint szepen sorjaba pakold be a +cucokat azokat is telepitsd fel...
a vegen meseld el mire jutotal  :)

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.