HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:59

Idézet: diegho - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 16:51

gondolkodni... tegyük fel régen enermax gyártott 1 milliárd tápot ebből 1 millió kivételével eladták összeset a megmaradtakat megvette SF beletetette a saját kondijait, ráírta hogy 18A és piacra dobta. ennyi.

ha ez igy van akkor ne vedd meg  :D
gyenge es meg 100 evesek az alkatreszek is  :p

#2482 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 18:03

Idézet: ABoriginal - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 17:33

remélem nem tevedek de ha nincs oan enermax tap(meg a 3xx watosak kozot sem) ami csak 10 egynéhány ampert ad le 12volton akkor csak nem gyart masoknak oan 400 ast ami csak ennyit tud  :think:

Nem tudom, mit tévedsz :Đ , de az Enermax sokáig nem igazán foglalkozott az ATX2.0 azon ajánlásával, hogy maximum 240W vehető ki egy ágból, egy áramkorláttal. Egyébként az 1.3-as Enermax-ok 20A-nél kevesebbet adnak le 12V-on (15/18)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2483 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:30

Koszonom, akkor nem gyozott meg annyira ez az SF...
Abban viszont erositsetek meg, hogy az az enermax tap, amirol Fodudu erdeklodott, az abszolut korrekt es szinte eleg barmelyik normalis gepbe, es emelett megbizhato, tartos es nagyon halk. :)

#2484 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:37

Hello!

Azona 400W-os táp.

Bedugták egy konnektorba, és szikrázott... azóta fagy a videókártya.

Az Everestben az 5V 3,xx és 1,8 és hasonló értékeket mutat...

Lehet, hogy a táp és a vga elszállt? Vagy csak a táp és a VGA még jó? :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2485 Felhasználó inaktív   dekany adam 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:54

Helo mindenki,lenne egy kérdésem: (csak aki nagyon ért hozzá az válaszoljon)
Milyen tép kéne ehhez a konfighoz?:

-DvD író,DvDolvasó,1800+,asrock,asus ax800pro(jelenleg 9550) 3db 8 centis venti? ( a jelenlegi táp 300W mercury és ez gondolom nem bírja ekl az x800-at) Mit javasoltok milyet vegyek? (gondolom chieftech)
ASUS A8N SLI, ATHLON 64 3500+, 1GB RAM,SAPPHIRE X800XL, SOUND BLASTER AUDIGY 4, 160GB SAMSUNG, 400W BLUE STROM

#2486 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:08

Klatty. Mielőtt tápot vennél...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2487 Felhasználó inaktív   Gabeboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:14

A helyi klasszikus kérdést tenném fel, vajon megfelelő táppal hajtom-e a az alábbi konfigurációt, leírt hiba miatt:

Asus A8N-E, dobozos A64 3200 Venice, 2x512 Kingston (egyik kétoldalas, másik egy oldalas, de tipusjelölésük ugyanaz), Sapphire X800GTO, Samsungs 200GB SATA, Maxtor 120GB IDE, NEC DVD-RW és Pioneer DVD, Chieftech HPC 340 - 101 táp.

Op. XP Home+liveupdate, 6.70 nvidia driver (NAM nincs), 6.1 Catalyst. Tuning nincs, cool 'n' quiet bekapcsolva, egyéb alaplapi szoftverek nincsenek telepítve. Általában hosszabb üzem (30-36 óra) után jelentkezik a hiba, de teljesen rendszertelenül, merevedés, kék képernyő (a számítógép védelme miatt leáll a windows), majd restart. Ma csak letöltött a gép, messengeres beszélgetés közben állt le, erőforrást igénylő alkalmazás (pl. játék) nem futott rajta. A proci 44 fokos volt, a házban 34 fokot jelzett a bios. Vinyó nem lehet, mert a rendszervinyót éppen a hiba miatt (azt hittem az halt meg) kicseréltem, az egy IDE-s volt. A tápra eddig azért nem gondoltam, mert ha bírta az 1800XP-t és Radeon9600XT-t, akkor ezt is bírja, ha jól tudom a jelenlegi konfignak kisebb az áramfelvétele. A windows eredeti, a héten telepítettem, ati driver nem lehet, mert az 5.12-vel is ugyanezt csinálta. A mutatványt ma kezdte újra, a telepítés után 4-5 nappal, ahogy az előző esetben is. Restart utána általába megint kiüti a gépet, anélkül, hogy bármit indítanál. Ezek után vagy föláll a windows, vagy nem. Pihi után elindul, de első esetben, (amiért lecseréltem a vinyót), már ejtőzés után sem volt hajlandó beindulni, vagy max 10 percet bírt.

A tanácsokat előre is köszönöm.

Közben megnéztem a tápot, mert először 300W-t írtam.

Szerkesztette: Gabeboy 2006. 01. 21. 22:19 -kor

#2488 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 23:23

Idézet: Gabeboy - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:14

A helyi klasszikus kérdést tenném fel, vajon megfelelő táppal hajtom-e a az alábbi konfigurációt, leírt hiba miatt:

Asus A8N-E, dobozos A64 3200 Venice, 2x512 Kingston (egyik kétoldalas, másik egy oldalas, de tipusjelölésük ugyanaz), Sapphire X800GTO, Samsungs 200GB SATA, Maxtor 120GB IDE, NEC DVD-RW és Pioneer DVD, Chieftech HPC 340 - 101 táp.

Op. XP Home+liveupdate, 6.70 nvidia driver (NAM nincs), 6.1 Catalyst. Tuning nincs, cool 'n' quiet bekapcsolva, egyéb alaplapi szoftverek nincsenek telepítve. Általában hosszabb üzem (30-36 óra) után jelentkezik a hiba, de teljesen rendszertelenül, merevedés, kék képernyő (a számítógép védelme miatt leáll a windows), majd restart. Ma csak letöltött a gép, messengeres beszélgetés közben állt le, erőforrást igénylő alkalmazás (pl. játék) nem futott rajta. A proci 44 fokos volt, a házban 34 fokot jelzett a bios. Vinyó nem lehet, mert a rendszervinyót éppen a hiba miatt (azt hittem az halt meg) kicseréltem, az egy IDE-s volt. A tápra eddig azért nem gondoltam, mert ha bírta az 1800XP-t és Radeon9600XT-t, akkor ezt is bírja, ha jól tudom a jelenlegi konfignak kisebb az áramfelvétele. A windows eredeti, a héten telepítettem, ati driver nem lehet, mert az 5.12-vel is ugyanezt csinálta. A mutatványt ma kezdte újra, a telepítés után 4-5 nappal, ahogy az előző esetben is. Restart utána általába megint kiüti a gépet, anélkül, hogy bármit indítanál. Ezek után vagy föláll a windows, vagy nem. Pihi után elindul, de első esetben, (amiért lecseréltem a vinyót), már ejtőzés után sem volt hajlandó beindulni, vagy max 10 percet bírt.

Nem vagyok nagy tap szakerto,sok velemeny hallottam a tapokrol, de egy valamiben mindanyian  megegyeztek: Ha jo tappal eteted a gepedet, az megnoveli az alkatreszek elettartamat.

En, mar tobbszor is hangoztattam: csak Thermaltake PurePower 480 Wattos tapot hasznalok, mindket gepemben az van:halk,megbizhato,elettartam garanciaval es elerheto aron...mi kell meg?

Szerkesztette: JA!KA 2006. 01. 21. 23:26 -kor

|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#2489 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 23:34

Idézet: Gabeboy - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:14

nekem is uez a lap +ennyi meg +necdvd +200as winyo de gyengebb vga (de nekem nincs 120as winyo +dvd-rom)
es en gps450 el hasznalom mivel nem akartam hogy a tap legyen szuk kereszt metszet  :) [ez neked is boven eleg lenne]
szvsz az a tap lehet kezd öregedni mar es bizony egy nf4s lap tobbet eszik mint az nf2 egy x800gto pedig tobbet eszik mint egy 9600xt  :) ( a proci is tobbet eszik sztem ha huzod]
ergo ha mar konfigot csereltel akkor cserelj tapot [2-3 evente nem art] :)
lehet nem a tap a hiba de tenyleg nem erre a konfigra terveztek  :rolleyes:

#2490 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 00:36

Itt is van egy kis kondi összefoglaló!
>>Link<<

Üdv.

#2491 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 00:37

Idézet: ABoriginal - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 20:51

nagyon jo marka a papst de en azt a ventit nem tennem bele a 12db a hangereje....kb egy puha szoveten lopakodo eger  ;) (jo a macska meghalja de te nem vagy az  :omg: )
viszont ez a venti nagyon  kis levego szalitasu valami erosebb kell bele feltétlenül nem tesz jot a  tapnak ha nem szellözik rendesen  :rolleyes:

coolink nek van dupla gyolyos csapagyas ventije COOLVS81900 amihez ford szam szabalyzo is jar igy be tudod ugy alitani hogy szalitson eleg levegot es ne is legyen tul hangos  :)
vagy ha ezzel nem akarsz bajlodni pont a tts ben lehet kapni YS-Tech FD 1281255B-2T
hőszabályzós 38-64 m3/h - 19,1-31,6 dBa -ventit ami höszabályzos azaz ha melegedik a tap akkor kiszelozteti rendesen  :)

Kicsit utánaolvastam a neten, megtaláltam a tápomban lévő venti adatait, ami a specifikáció szerint full terhelés alatt 36.76CFM levegőt mozgat meg, 2200rpm-en, 34dBA hangszinten. A bajom az, hogy a táp két fokozatban állítja szerintem a ventit, és ezt a második, hangosabb szintet már filmnézésnél eléri. Pedig nincs sok dolog a gépben, két vinyó, egy DVD író (alig van használatban), egy 2700+ és egy Radeon 9000Pro, szerintem ez nem nevezhető túl nagy igényű konfignak.

A kérdésem az volna továbbra is (bár látom te már ajánlottál egy ventit, lehet, hogy az marad), hogy mekkora kb. az a legkisebb CFM vagy m3/h, amit egy ilyen konfignál ill. tápnál (400W) még nyugodt szívvel meg lehet játszani. Igazából ha 5 év múlva leég a táp, akkor nem fogom túlságosan megsiratni (kivé persze, ha mást is magával ránt, de ez azért talán nem jellemző az új tápoknál, vagy van esély rá?), úgyhogy ez nem szempont. A szempont, a minél halkabb működés, mert éjszaka is megy a gép, meg nappal is szeretek csöndes szobában létezni, ha pl. olvasok gépezés helyett. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2492 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 01:12

mien tipusu a tap  :think:

#2493 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 01:24

Idézet: ABoriginal - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 1:12

mien tipusu a tap  :think:

Azona MPT-400P http://www.azona.nl/...20Power/7-3.htm

Szerkesztette: bbence 2006. 01. 22. 01:24 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2494 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 01:50

Idézet: Gabeboy - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:14

Didymant kerdezd errol, o nezegette az ugyanilyen regi tapomat, es az oregedofelben levo kondikat cserelte benne.
Valoszinuleg ez lehet a baja a tiednek is, csak mar elorehaladottabb fazisban.

Vagy elegtelen hutes. (ez sajnos gyenge pontja a konstrukcionak)
Probald ki, hogy megforditod a benne levo ventit ugy, hogy befele fujjon a tap bordazatara, es nem kifele.
Meglepoen halkabb lesz a tap tole, es nem fog annyira melegedni.
Arra persze figyelj, hogy a proci meleget kihuzza vmi venti a tap alol, kulonben megreked a ho a hazban.

Szerintem amugy el kene vinnie a konfigodat.
Sajat uj gepemben meg nem probaltam a regi tapot, mivel ventimentes Zen-re csereltem, ami papiron "csak" 300W, viszont 12V-n jobban terhelheto, mint a regi Chieftec 340W.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 22. 01:57 -kor

#2495 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 02:05

Idézet: bbence - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 0:24

legalabb akora levego szalitasut tegyel mint ami most van benne  :)
[ha barkacs kedvu vagy akkor kicsereled a mostanit es rateszel az egyik oldalara egy 12cm-est duplyagolyos csapagyas venti legyen szerintem mind a 2  [coolink X szeria , ebbol 3 fele van meretenkent a leglasabbat ergo leghalkabat rateszed es jobban szelozik mint most es szinte hangja sincs  ;) ](persze ehez a tap megfelelö oldalan vagnod kell a ventinek egy 12sm es lyukat es a csavaroknak 4 pici  lyukat ,lehetoleg azon az oldalan ameiken nem a panel van azaz ahol nem fölöslegesen fuly)
ez igy 2,5-3k +egy kis barkacs cserebe nagyon jol szelozik es a hazad szelozesen is javit  :)
(természetesen lehet 1 akadalya a dolognak , ha nem fer el egy 12s venti a tapon)

#2496 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 08:53

Ennek az embernek mindene coolink :D .
Bbence: A tápnak úgyis saját, hőfokfüggő vezérlése van, úgyhogy +-20% a légszállításban belefér, ha nem túl forró géped.
Gabeboy: Elképzelhető, amit Nyunyu ír, öreg már az a táp.

#2497 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:19

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 7:53

Ennek az embernek mindene coolink :D .
Bbence: A tápnak úgyis saját, hőfokfüggő vezérlése van, úgyhogy +-20% a légszállításban belefér, ha nem túl forró géped.
Gabeboy: Elképzelhető, amit Nyunyu ír, öreg már az a táp.

didyman mondj mar meg egy ien olcso de strapabiro venti markat , ami tenyleg halk is de levegot is szalit !
(y.s.tech nem er mivel ua-z)  :p 

#2498 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:37

Hali Mindenkinek!

Pár oldallal korábban már kérdeztem, de azóta átgondoltam a dolgot, és árkategóra (br. ~10k), és az "ajánlások"   :respect: szerint átnéztem, mit is tudnék, akarnék venni az "új" gépembe:

3200+Venice S939, 1GB DDR, X800GTO, DVD-ROM, 80GB HDD.

1: Ultra Power-value serie SD-T470R: 470W, 1*12V-os ág (18A), van -5V, és 20 tűs, azaz átalakítós móka

2: FSP350-60THN-P: 350W, 2*12V-os ág, (nem tudom pontosan mennyi A), nincs -5V, 24 tűs

3: Chieftec GPS-350EB-101A: pontosan u.a. FSP-nél

4: FSP Aurora fsp350-60pn pf: 350W, és nem tudtam egyértelműen azonosítani az FSP oldalán...

Szóval, melyik lenne a jobb választás? (a kiszemelt alaplap 12V1, és 12V2-t is említ a manuálban, -5V-ról nem esik szó)

Előre is köszi:

g.

Szerkesztette: gsc73 2006. 01. 22. 10:49 -kor

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#2499 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:50

1. tapnal 12V 18A????

Mire van az meretezve? Dual Asus A7N-re, amit 5V-n igenyel 50A-t, mert el van szurva a konstrukcioja, de nagyon???

Ne vicceljunk mar. Regi HPC340-em adott le 12V-n 15A-t, holott az 5V-re volt gyurva, nem 12V-re.

#2500 Felhasználó inaktív   ABoriginal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:59

1. t huzd ki  :(
2-3 jo tapok!!!
megjegyzem egy chieftec es ARC arul nagyobbat a gps-szeriabol ujonan 10k ert a bolhapiacon:-)

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.