HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. IV Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 14:50

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 10:57

'Raikkönen az erkölcsi világbajnok'

Azert azt hozza kell tenni, hogy Raikkonen balszerencseje nem lett volna eleg, ha Alonso nem lenne kepes tartosan ilyen jo teljesitmenyt nyujtani. De ezt valahogy mindig elfelejtik...

Samott

De hát egy szóval sem említi a cikk, hogy Alonso nem érdemelte meg a VB címet. Csak az benne az érdemi rész, hogy Prost szerint Raikkonen jobb versenyző (volt idén legalábbis). A véleményéhez pedig joga van. (szerintem igaza is, de majd mindjárt jönnek a Renault fanok, és kapok a pofámra :D)
A cikk címe már az Index hülyesége.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2122 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:23

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 11:39

Jogos, átolvastam én is az idevonatkozó szabályokat (117-es részben van benne). Nem mondható az esetre, hogy szabálytalan volt, viszont a FIA jóindulata erősen kellett hozzá.
.
.
És nem ilyen 17%-os lejtőn legurul-e vagy nem szabály alapján cserélhették le. :Đ

Örülök, hogy belátod.
A mérés módjáról...
Nem fogok keresgélni neked sem.
De annyit segítek, hogy annak idején én is meglepődtem, hogy milye hülye módon vizsgálják meg ezt.
Továbbrá pontosan nem emlékszem a lejtő meredekségére sem.

Idézet

viszont a FIA jóindulata erősen kellett hozzá

Nem jóindulat van... és fikciók..
hanem egy előre meghatározott mérési módszer.
Amit ha kikeresel, akkor megtudod..
Ha nem, akkor nem.

De örültem, hogy beláttad a dolgot...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#2123 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:28

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 11:58

Az egyéni a fontosabb.
Erkölcsileg nagyobb értéke van szerintem.

A csapat számára a csapat VB a legfontosabb..
A pilóta számára pedig az egyéni..
És mivel a legtöbb ember nem a csapatának, hanem x pilótájának szurkol.. ezért az egyéni VB-t tartja fontosabbnak.
Ettöl függetlenül a csapat szemszögéböl a csapat Vb a legfontosabb.
Benne is van a nevében.

Idézet

A Ferrari sem a csapat VB címre hajtott 96,97,98-99-ben, hanem az egyénire. (99-ben már a konstruktőri megvolt)
Szerintem símán 3 konstruktőrit becseréltek volna akkoriban 1 egyénire az olaszok.

Ezzel egyetértek.. mármint, hogy a ferrari ezt tette volna..
De azt ne feledjük, hogy lényegében a ferrari 1 személyröl szól.
Többi csapatnál pedig nemcsak az egyik pilótának hagynak légteret... előre meghatározva.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#2124 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:37

Idézet: GI - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 16:28

Többi csapatnál pedig nemcsak az egyik pilótának hagynak légteret... előre meghatározva.

Erről beszélj Countharddal és Fisichellával! :)
Tyraan - Artum Inferniti

#2125 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:49

Idézet

Erről beszélj Countharddal és Fisichellával

Miért, nem volt olyan év, amikor a pontversenyre való tekintettel DC volt az esélyesebb?
Megadatott volt neki többször a lehetőség.
Sajnos  nem sikerül...

De mondok egy példát.
Az idei első egy-két verseny után Rubens magasan jobb helyzetben volt, mint MS. Mégsem volt kérdéses, hogy kinek kedveznek.
Na mindegy.

#2126 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:51

Idézet: GI - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 16:23

Nem jóindulat van... és fikciók..
hanem egy előre meghatározott mérési módszer.
Amit ha kikeresel, akkor megtudod..
Ha nem, akkor nem.

Az idevonatkozó szabály egyértelműen a FIA ellenőrök döntéséről ír a gumi állapotának tekintetéből, nem hivatkozik semmi lejtős szabályra. Hisz a gumi állapota nem csak egy elfékezéstől lehet veszélyes, ezt te is belátod.

Én is megkérnélek, hogy ezt a lejtős dolgot keresd elő, ha van időd, mert én nem találom. :(

#2127 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:58

Idézet: GI - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 16:49

Miért, nem volt olyan év, amikor a pontversenyre való tekintettel DC volt az esélyesebb?
Megadatott volt neki többször a lehetőség.
Sajnos  nem sikerül...

De mondok egy példát.
Az idei első egy-két verseny után Rubens magasan jobb helyzetben volt, mint MS. Mégsem volt kérdéses, hogy kinek kedveznek.
Na mindegy.

:taps:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2128 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:00

FA :respect: grat meg minden, a Mekklaren pilotai meg ujra lemaradtak, mint ahogy az utobbi 5 evben is :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2129 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:02

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 17:00

FA :respect: grat meg minden, a Mekklaren pilotai meg ujra lemaradtak, mint ahogy az utobbi 5 evben is :D

hobizoli

Azt hittem, kettős McLaren győzelem volt  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2130 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:02

Ugyan nem nagyon csípem a fickót, de grat. Alfonso-nak, elég jó kis versenyző!
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#2131 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:07

De Monty nagyon kemény volt ám az utóbbi versenyeken. Jövőre lesz itt csata! :up:
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#2132 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:21

hobizoli

Ugy latom te nem Ferrari szurkolo vagy, hanem McLaren ellendrukker :(

#2133 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:22

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 17:21

Ugy latom te nem Ferrari szurkolo vagy, hanem McLaren ellendrukker :(

Na ne mond.... :D :Đ Számít valamit? :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2134 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:22

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 23:22

Tedd ide a szabálykönyvből ezt a fantasztikus szabályodat. Sehol nem említik ezt az állítólagos szabályodat, addig meg hadd nevessek rajta. Thx. :)

A kommentárok csak annyit mondtak, amennyi a nemzetközi F1-es hírportálokon vannak fent.

Tegyük fel, ha mondjuk sumák ugyanígy elfékezte volna magát akkor is ilyen szépen elintézted volna ezt a kvalifikáció utáni kerékcserét ?  :think: Szerintem simán feltetted volna az egyik lemezed, hogy sumák más kategória, neki mindent lehet, fia tolja, stb. stb. Csak amikor Kimivel történik ez, akkor érdekes módon elöjössz ilyen nevetséges 17%-os fantomszabályokkal.

17%-os lejtőn a tojás is legurul, nem egy olyan kerék, amiből csak 1-2mm hiányzik... Már ha létezne ilyen szabály ügye...

Ez az új gumi egy ajándék volt kiminek a versenybíróságtól, hogy legalább a verseny végéig kelljen izgulni a VB cím miatt. Ha nem engedik neki a cserét, akkor már a verseny elött eldőlt volna a VB cím. Igazából az zavar, hogy Villeneuve-vel ugyanakkor simán kibaxtak. Egyiknek megengednek ezt-azt, a másikat meg hasonlóért megbüntetik. Érdekes. Ha Alonsoval esett volna ez meg, akkor kellemetlenül érezném magam...

Nos. 17%-ot ugyan nem találtam, de ajánlom figyelmedbe a FIA szabálykönyv 118-as pontját.

Idézet

Once the first qualifying practice session has finished, ....
...
- wheels and tyres may be removed, rebalanced, tyre pressures adjusted and tyre heating devices fitted. If one or more tyres are damaged, and are deemed unusable by the FIA technical delegate, they may be replaced by other tyres which have been used for a greater number of laps than the damaged ones;

Vagyis ha a FIA technikai személyzete úgy ítéli meg, hogy a gumi használhatatlan, kicserélhető. Szóval szabály van rá. Abba nyugodtan beleköthetsz, hogy jó, de a FIA csak azért ítélte úgy mert .... blabla ... a dolog ezen része hidegen fog hagyni.

Mellesleg amikor néztem a közvetítést, és hallottam, mi történt, fogadni mertem volna, hogy te leszel az első vagy az egyetlen, aki ebbe beleköt.

Lehet, hogy ha Schumacherrel történt volna ez, akkor GI ugyanúgy beleköt, mint ahogy te most belekötöttél, viszont azzal, hogy ezt érvnek felhoztad, kb. annyit igazoltál, hogy magadat vele egy szintre tartod, ha ő mindenbe beleköt, ami szerinte Schumachernek kedvez, te ugyanazt teszed, ha Kimit vagy Montoyát kell pocskondiázni.
Friczy

#2135 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:27

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 9:39

Most ezért lehet hogy megköveznek a McLaren szurkolók, és a Kimi fanok, de én speciel Montoyát jobbnak tartom Kiminél.

A tegnapi versenyen jobb volt. Viszont úgy tűnik, hogy sokkal inkább hullámzik a teljesítménye, mint Kiminek. Pont Alonso és a Renault példája mutatja, hogy az egyenletesen szállított megbízható magas szintű teljesítmény többet ér, mint a csúcsformában jobb, de jobban hullámzó. Persze ez a szezon nem volt mérvadó Montoya balesete miatt. Na, majd jövőre meglátjuk.
Friczy

#2136 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:38

hobizoli

Köszönjük az értékes hozzászólást, hatalmas megállapításra jutottál :omg: az utóbbi öt évben mindenki lemaradt Schumacher mögött.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#2137 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:38

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 12:58

Az egyéni a fontosabb.
Erkölcsileg nagyobb értéke van szerintem.

A Ferrari sem a csapat VB címre hajtott 96,97,98-99-ben, hanem az egyénire. (99-ben már a konstruktőri megvolt)
Szerintem símán 3 konstruktőrit becseréltek volna akkoriban 1 egyénire az olaszok.

Készséggel elhiszem, hogy az egyéni világbajnoki cím a fontosabb, de a Ferraris példád kicsit sántít. Egyrészt örültek 99-ben a konstruktőri címnek, mint majom a farkának, másrészt pedig gondolod, hogy a Ferrari azzal büszkélkedik, hogy náluk van a hétszeres világbajnok? Amikor abból kettőt nem náluk nyert?
Friczy

#2138 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:43

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 17:02

Azt hittem, kettős McLaren győzelem volt  :think:

Lemaradtak arról, hogy adjanak egy kört az újdonsült világbajnoknak :omg:
Friczy

#2139 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:45

Na, és most, hogy végigolvastam és utolértem magam végre:

Gratulálok Alonsonak a VB címért, és örülök, hogy végre megvan az első kettős győzelem a McLarennél.
Friczy

#2140 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:08

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 19:38

Köszönjük az értékes hozzászólást, hatalmas megállapításra jutottál :omg: az utóbbi öt évben mindenki lemaradt Schumacher mögött.

őket sem felejti el. a többiek szurkolóinak is tuti beszól
csak külön-külön, mert így az elegáns...

:rolleyes:

Gart Alonsonak! és a végre elért kettős McLaren sikernek!

ez jól példázza, hogy miért nem lett meg az idei egyéni VB cím. mióta versenyeztek már ezzel az igen meggyőző, verhetetlen technikával idén, és mégis most jutottak el idáig. az évadzáró futam előtt kettővel. :(

remélem jövőre a V8-asokkal nem tünnek el a süllyesztőben és akkor folytatódhat a csata.

két észrevétel még végigolvasva az elmúlt 8-10 oldalt:

1. JPM-et eddig divat volt szidni, most pedig hirtelen jobb lett sokak szemében mint Kimi.
én már gyakorlatilag a visszatérése után 1-2 futammal mondtam, hogy érdemes rá figyleni, mert gyors és/vagy kiegyensúlyozott teljesítménnyel már akkor is szép (bár csendes) versenyeket futott. mostanára kicsit meginkább beért, talán a görcsölés múlt el az idény végével. és van olyan gyors mint Kimi, de azért azt ne feledjük, hogy kiugró teljesítményekre Kimi inkább képes, illetve JPM sajnos a már 2 éve tartó, BMW-nél kezdődött fejlődése-komolyodása ellenére is képes bakizni. szerencsére egyre kevésbé. szvsz jövőre kiélezett csata várható köztük

2. Sato. én továbbra is sajnálom. aláírom, hogy képes még most is hibákat elkövetni, de aki nem látja, hogy mennyit fejlődött az elmúlt években, az vak. egyszerűen csak bevállalós maradt, és szvsz a mai F1-ben máshogy nem is lehet versenyt csinálni. ezt az esetek nagy részében jól kezelte, kisebb részében pedig néha-néha balesetet okozott. de alig többet, mint bárki más. akármelyik nagyot megnézhetjük, régen JPM sem toleranciájáról volt hires, ma már talán másképp van, de pl MS a mai napig belemegy ugyanolyan vagy még olyanabb manőverekbe és egy centit nem enged....
Sato semmivel nem agrsszívebb.
a legutolsó Spa-i SC-s menőverét pedig végképp nevetséges dolog felemlegetni. minden második SC-s jelenetnél látunk ilyet vagy még "okosabb" baleseteket másoktól...
én remélem, hogy lesz helye valahol jövőre...

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.