HWSW Informatikai Kerekasztal: K-1 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

K-1 Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 10:32

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 10:20

Nekem is tetszett a gála. Karacs előtt nagy jövő áll, ráadászul szimpatikus, értelmes srác. :up:

Ignashov pedig mindig is csalóka külsejű volt... nekem nagyon nagy kedvencem nagyon régóta (csak miért nem veszi komolyabban a K1-et :( ).

Nem is annyira a külseje - bár tényleg csalóka - hanem a barátságos viselkedése. Goodridge-re kedvesen rámosolygott, mikor a bírói instrukciók után összekesztyűztek. Olyan "lécci haver, ne verj meg nagyon" mosolynak tűnt, de rá kellett jönnöm, hogy "hiába a sok izom, szétcsaplak" mosoly volt... :D Nem veszi komolyan a K1-et? Húha, mi lenne, ha komolyan venné? :eek:

Nekem egyértelműen az Ignashov-Goodridge meccs tetszett a legjobban, persze leszámítva a Karacs - Vernica döntőt. Attila nagyon kemény és gyors, határozottan szimpatikus a hozzáállása is.. :up:
Bár az nem tetszett, hogy mikor Vernica hátat fordított Attilának - lényegében feladta a meccset - utóbbi meg egy nagyot belerúgott. Lehet, hogy csak a harc heve, mindenesetre sportszerűtlen volt.

#162 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 10:39

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:05

Na, szóval Karacs Attila szétcsapta a döntőben Vernicát, aki szvsz kemény ellenfél volt.

A superfight-ban meg nem gondoltam volna, hogy a barátságosan mosolygós, némi súlyfölösleggel bíró Ignashov elveri a csupaizom, emberevő-kinézetű Goodridge-t. Jó kis meccs volt.

Karacsnak úgymond "nem volt nehéz dolga" mert a döntő meccs előtt is kb. ugyanolyan kipihent volt, mint ahogy odament, lévén az összes ellenfelét 2 perc körül kiütötte, a másik ágon meg jól lefárasztották egymást. Persze ez az ő érdeme, aki tud, az tud...

Az Ignashov-Goodridge meccs, meg szerintem elég lapos volt, egyik sem adott bele igazán mindent, (valamennyire ez érthető...) nekem a lengyel-horvát összecsapás tetszett a legjobban...
Amúgy szeretem Ignashov-ot, olyan "nekem mindegy" viselkedése van, aztán olyanokat tud rúgni  :up:

Legjobban azt sajnálom, hogy az egyik magyar versenyzőnek tökönrúgással sikerült legyőznie a franciát, jobb lett volna máshogy...
Meg hogy a nyomorult kamerás mindig pont elöttem álldogált...
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#163 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 10:44

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:32

Bár az nem tetszett, hogy mikor Vernica hátat fordított Attilának - lényegében feladta a meccset - utóbbi meg egy nagyot belerúgott. Lehet, hogy csak a harc heve, mindenesetre sportszerűtlen volt.

Miért olyan hülye, hogy a ringben hátat fordít az ellenfélnek... nOOOrmális?  :)
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#164 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 11:06

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 10:44

Miért olyan hülye, hogy a ringben hátat fordít az ellenfélnek... nOOOrmális?  :)

Egy nagyon kemény combos után nem tudott ráállni a lábára, össze volt görnyedve. Azért fordult el, hogy ne kapjon többet. Még a K1-ben is létezik a sportszerűség szvsz.

#165 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 14:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:05

Huh, gyerekek, jó kis gála volt. Bár az elején pipa voltam, hogy csépelik a magyarokat, de aztán jött Karacs és zúzott.

Na, szóval Karacs Attila szétcsapta a döntőben Vernicát, aki szvsz kemény ellenfél volt.

A superfight-ban meg nem gondoltam volna, hogy a barátságosan mosolygós, némi súlyfölösleggel bíró Ignashov elveri a csupaizom, emberevő-kinézetű Goodridge-t. Jó kis meccs volt.

Nem vagyok K1-ben naprakész, de az oly sokak által sztárolt Ignashov szerintem, (legalábbis ezen a meccsen) sokmindent nem mutatott. Kimondottan unalmas volt és 2 "felkészületlen", nem túl motivált, ráadásul pocsék kondival rendlelkező ember kűzdelmét láttam a tv-ben.

A Lengyel - Horváth meccsen talán több volt az izgalom, de hogy az egyenes tolórugás így megkínozzon valkit  :))) (mint a horvátot), az szerintem vicc volt.
Énis űztem kűzdősportot (Thai box), de mégha beltolod a sarkadat akkorsem tud akkora kért tenni a másikban hogy ilyennel operálni lehessen, főleg nem ilyen szinten, arról nem is beszélve, ha megtámasztja a lábad és a tartó lábadra bevisz egy belső combost , akkor neked véged.

Viszont az az összerúgás az még nekem is fájt, ami összejött nekik ;)
Nem is csodáltam hogy utána nem is védték a combos rúgásokat ;)

Másik meccsen csinált valaki ilyen Chuck Norris-os roundhouse kick féleséget , csak kézzel, az is tetszett :D

Karacs volt az egész rendezvényen, aki előtt megemelem a kalapom, gyönyörűen kombinálta a kezét és a lábát. Neki volt elképzelése a küzdelméről, látszott hogy tudatosan építette fel, nem úgy mint a Zilai, aki csak lesz ami lesz alapom odaállt verekedni.
Mondjuk a döntő nekem inkább egy sérült vad levadászásának tűnt ;) , de erről tényleg nem Attila tehet, ő csak tette ami a dolga.
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#166 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:35

Idézet: Crybaby - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 13:31

Nem vagyok K1-ben naprakész, de az oly sokak által sztárolt Ignashov szerintem, (legalábbis ezen a meccsen) sokmindent nem mutatott. Kimondottan unalmas volt és 2 "felkészületlen", nem túl motivált, ráadásul pocsék kondival rendlelkező ember kűzdelmét láttam a tv-ben.

A Lengyel - Horváth meccsen talán több volt az izgalom, de hogy az egyenes tolórugás így megkínozzon valkit  :))) (mint a horvátot), az szerintem vicc volt.

Igen, az Ignashov meccsről nekem is ez a véleményem, szerintem csak feláltak otthon a tv elől és eljöttek felmarkolni a dollárt...

Persze, alapból nem fáj a májgeri, de a horváttal történt ott valami, és ezt vette észre a lengyel, azért ment rá a hasára.

#167 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:15

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 14:35

Igen, az Ignashov meccsről nekem is ez a véleményem, szerintem csak feláltak otthon a tv elől és eljöttek felmarkolni a dollárt...

Persze, alapból nem fáj a májgeri, de a horváttal történt ott valami, és ezt vette észre a lengyel, azért ment rá a hasára.

biztos kiment már a hasából a lidokain ;)
De akkoris mókás tolórúgással rombolni :DDD

Bár mint láthattuk működött. ;)
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2

#168 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:32

Idézet: Crybaby - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 16:15

biztos kiment már a hasából a lidokain ;)
De akkoris mókás tolórúgással rombolni :DDD

Bár mint láthattuk működött. ;)

Mókás, nem mókás, a tolórúgással lehet igazán rombolni úgy, hogy nem nyitsz rést sem a védekezésen, sem az egyensúlyodon. Nem véletlen, hogy a thai rendszerekben, valamint az egyéb tradicionális délkelet-ázsiai harcrendszerekben ez a fajta rúgás mindíg megtalálható (ha máshogy nem, egyenes rúgásként, ami lényegében tolórúgás), sőt, sok esetben szinte nincs is egyéb rúgás, ami lágyékszint fölé menne (jodan és gedan).
Aki ismeri valamelyest a tradicionális harcművészetek mottóit, akkor az tudja, hogy az egyik így szól: Lágyat mindíg keménnyel támadj, keményet mindíg lággyal (yin-yang elv). Namost, a talp ill. sarok az "kemény" felületnek számít, a has, napidegfonat, lágyék, vese, stb. meg "lágynak".

Na, egyszóval szerintem a jól kivitelezett tolórúgás rombolhat, de rendesen.

#169 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:40

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:35

Izé, én inkább a tv előtt maradnék, ha Ignashovval kéne kiállnom a dollárokért... :D

#170 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 16:40

Izé, én inkább a tv előtt maradnék, ha Ignashovval kéne kiállnom a dollárokért... :D

Á, én inkább meghívnám egy sörre, és dumcsiznék egyet vele, szerintem benne lenne.  :D
(És nem a sörhas miatt amivel megjelent szombaton.)

Egyébként akik a Ignashov kondiját cikizik, igazuk van, tényleg egyáltalán nem volt formában (már a második menetben kapkodta rendesen a levegőt). De még így is olyan felvillanásai voltak, ami jól mutatja, hogy világklasszis. :think:

#171 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:42

Szvsz kicsit LOL volt a tegnapi gála. Karacsnak úgy kellett a végén szerezni egy ellenfelet, akit meg találtak, eléggé meg volt már viselve, az Ignashov meccs meg teljesen lapos volt.  :down:
Semper Fi

#172 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:49

Karacs nem semmi..
megnéztem volna Ignashovval
all bitches

#173 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 20:03

Nagyon korai lett volna az még...

#174 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:03

Idézet: Dorian - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:35

nekem is ez a véleményem.
Goodridge neki szokott rontani mindenkinek, akit lát, most semmi nem volt. talán csak a 3. menetben :(
Ignashovon pedig látszott, hogy semmire nem készült. bár nem szálkás az alkata, 2 éve még közel sem így nézett ki. szomorú, hogy tényleg ennyire nem veszi komolyan. pláne akkor, ha figyelembe vesszük, hogy ilyen formával is egész jó :(

A Lengyel - Horváth meccs :up:

Karacs jól nyomta, de ennyivel nem lehet rendes tornát nyerni. nem tudom mennyire jó a kondija és mennyire bírja az ütést. ha az is megvan akkor nyerő lehet, de ha nincs, akkor a most látott produkció sajnos semmire nem lesz elég. kiváncsian várom Amszterdamot.

mellesleg ezt az egész tornaszervezést nem értem mire jó. (na jó, értem: látványos gálát csinálni) olyan szinten kerülnek hátrányba hosszabb idejű, fárasztóbb meccset vívó emberek, hogy szinte sokszor értelme sincs továbblépni a következő meccsre.

Ignashovról még 1 dolog: emlegették a közvetítésben, hogy egyszer kiütötte Schiltet. ez mikor volt? nincs meg valakinek a meccs?

#175 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:24

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:03

...
Karacs jól nyomta, de ennyivel nem lehet rendes tornát nyerni. nem tudom mennyire jó a kondija és mennyire bírja az ütést. ha az is megvan akkor nyerő lehet, de ha nincs, akkor a most látott produkció sajnos semmire nem lesz elég. kiváncsian várom Amszterdamot.
...

Azt hiszem a közvetítésben is elhangott, hogy a fő cél izmot pakolni a srácra.

Ez nagyon így van, hiába erős és technikás, nem elég "masszív" még szerintem.

De meggyőződésem, hogy bele fog érni a nemzetközi mezőnybe.
Amszterdamot én is várom, meglátjuk, mire megy "minőségi", jegyzett ellenfelekkel...

#176 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:46

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:24

Azt hiszem a közvetítésben is elhangott, hogy a fő cél izmot pakolni a srácra.

Ez nagyon így van, hiába erős és technikás, nem elég "masszív" még szerintem.

De meggyőződésem, hogy bele fog érni a nemzetközi mezőnybe.
Amszterdamot én is várom, meglátjuk, mire megy "minőségi", jegyzett ellenfelekkel...

nem feltétlenül plussz izomra gondoltam, bár kétségtelen, hogy sokat segít később az is.
inkább az ütésállóságra értettem. alkatából adódóan feltételezem, hogy alapvető kondíciós problémái nem lesznek. a kérdés csak az, hogy ha beszed pár nagyot, akkor mi lesz ezzel az állóképességgel, a gyorsasággal és pontossággal...

...ami mellesleg dícséretes, hogy legalább alapból megvan neki. nagyon kilógott a többi magyar versenyző közül, akik pontatlanul csapkodtak. jó volt látni, ahogy Karacs nem csak hadonászott 3 meneten keresztül, hanem ütött az elején 3-4-et, aminek nagy részét pontosan, jó ütemben be is vitte :respect:

#177 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:59

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:46

nem feltétlenül plussz izomra gondoltam, bár kétségtelen, hogy sokat segít később az is.
inkább az ütésállóságra értettem. alkatából adódóan feltételezem, hogy alapvető kondíciós problémái nem lesznek. a kérdés csak az, hogy ha beszed pár nagyot, akkor mi lesz ezzel az állóképességgel, a gyorsasággal és pontossággal...

Értettem én mit írtál, nagyon is pontosan, csak hozzáfűztem még valamit. :D

A plusz izom azért kell, mert a K1-ben nagyon sok közelharc van, és ott bizony a súly/izomtömeg is  sokat számít.
(Az ütőerő és a plusz izomtömeg viszonyát most ne feszegessük, mert az annyira nem egyszerű. :) )

Idézet

...ami mellesleg dícséretes, hogy legalább alapból megvan neki. nagyon kilógott a többi magyar versenyző közül, akik pontatlanul csapkodtak. jó volt látni, ahogy Karacs nem csak hadonászott 3 meneten keresztül, hanem ütött az elején 3-4-et, aminek nagy részét pontosan, jó ütemben be is vitte :respect:

Igen, volt koncepció abban amit csinált, máshogy mondjuk nem is lehet nemzetközi szinten érvényesülni... :up: 

#178 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 23:17

Idézet: Etele - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:59

Értettem én mit írtál, nagyon is pontosan, csak hozzáfűztem még valamit. :D

:up:

Idézet

A plusz izom azért kell, mert a K1-ben nagyon sok közelharc van, és ott bizony a súly/izomtömeg is  sokat számít.
(Az ütőerő és a plusz izomtömeg viszonyát most ne feszegessük, mert az annyira nem egyszerű. :) )
ez is igaz. rengeteget számít a tömeg. kisebb embernek sokkal fárasztóbb végigállni amit kap (akár ütésben, akár csak dulakodásban), mintha ezek nagy részét tehetetlenségből oldaná meg.

Idézet

Igen, volt koncepció abban amit csinált, máshogy mondjuk nem is lehet nemzetközi szinten érvényesülni... :up: 

nemcsak a koncepció számít. egyszerűen pontos, nem úgy mint pl az első magyar a lengyel ellen. hiába üt 5-öt, mind a feje mellett sűvít el, miközben a lengyel 3x eltalálja az ütések hárítása közben is. ez érzék.

#179 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 00:19

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 23:17

...
nemcsak a koncepció számít. egyszerűen pontos, nem úgy mint pl az első magyar a lengyel ellen. hiába üt 5-öt, mind a feje mellett sűvít el, miközben a lengyel 3x eltalálja az ütések hárítása közben is. ez érzék.

Én arra próbáltam utalni, hogy volt elképzelése arról, hogy mit szeretne kezdeni az ellenfelével. Taktikai, stratégiai szinten.
Nem csak "bemegyek és lesz valami" elhatározása volt. :D

A pontosság ilyen szinten már alapvető (elvileg :) ), főleg, hogy Attila külföld felé kacsintgat.

Egyébként korrigálnálak: a pontosság nem érzék, hanem irgalmatlanul sok gyakorlás, technikai edzés, edzőmeccs és tapasztalat eredménye. :) Ahogy az öreg szakik mondják, "iskolázottság" kell hozzá. :cool:

#180 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 01:20

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:32

Mókás, nem mókás, a tolórúgással lehet igazán rombolni úgy, hogy nem nyitsz rést sem a védekezésen, sem az egyensúlyodon. Nem véletlen, hogy a thai rendszerekben, valamint az egyéb tradicionális délkelet-ázsiai harcrendszerekben ez a fajta rúgás mindíg megtalálható (ha máshogy nem, egyenes rúgásként, ami lényegében tolórúgás), sőt, sok esetben szinte nincs is egyéb rúgás, ami lágyékszint fölé menne (jodan és gedan).
Aki ismeri valamelyest a tradicionális harcművészetek mottóit, akkor az tudja, hogy az egyik így szól: Lágyat mindíg keménnyel támadj, keményet mindíg lággyal (yin-yang elv). Namost, a talp ill. sarok az "kemény" felületnek számít, a has, napidegfonat, lágyék, vese, stb. meg "lágynak".

Na, egyszóval szerintem a jól kivitelezett tolórúgás rombolhat, de rendesen.

Ezek csak szavak, aki űzte is a sportot, tudja hogy ez egyfajta távoltartó rúgás, semmi több, ezzel nem lehet rombolni/támadni, ez csak levegővételhez segít, és szinte csak kezdők ellen.
Az egyensúlyod meg pont hogy eltolódik, és nagyon könnyen kibillentenek abból, az ellentámadásról már nem is beszélek.

Ilyesfajta bohóckodás kick box-ban van max
Konfig #2:

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.