HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#1631 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:13

Az emberek 90 % a igenyli a wireless cuccokat, majdnem minden Maces emberke wifin tolja a netet.

en azt irtam, ha mindent beleszamolsz nem jon ki olcsobban.

ami kimarad:
Bt 12000
Wifi 22000
Mighty mouse 15000
iSight webcam 39000
Ezek az Apple cuccok arai. Persze mindenbol lehet olcso gagyit venni, es valakinek ez meg is felel.

Arrol nem beszelve, hogy amit te osszeraksz az nem ugy nez ki mint az iMac :)

No offense, csak szerintem igencsak merseklodtek az Apple gepek arai, ha megnezed mit kapsz a penzedert, azt hiszem nem erzi az ember, hogy ez draga volna.

#1632 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:23

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 19:13

Az emberek 90 % a igenyli a wireless cuccokat, majdnem minden Maces emberke wifin tolja a netet.

ami kimarad:
Bt 12000
Wifi 22000
Mighty mouse 15000
iSight webcam 39000
Ezek az Apple cuccok arai. Persze mindenbol lehet olcso gagyit venni, es valakinek ez meg is felel.

No offense, csak szerintem igencsak merseklodtek az Apple gepek arai, ha megnezed mit kapsz a penzedert, azt hiszem nem erzi az ember, hogy ez draga volna.

Lol, olcsó nem feltétlenül egyenlő gagyi. Ellenben apple jónéhányszor megmutatta, hogy a drága is lehet übergagyi.

Bt+wifi kb a duplája a jó minőségű neves gyártótól származó eszköznek. Mighty mouse-ért személy szerint egy ruppót nem adnék, de egyébként Logi G5-öt vagy G7-et (ki mit szeret) kaphatsz ennyiért. Webcam ügyben nem vok tájékozott, inkább nem mondok arra semmit.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1633 Felhasználó inaktív   S-PVA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:54

ami kimarad:
Bt 12000
Wifi 22000
Mighty mouse 15000
iSight webcam 39000

Van egy nagyon komoly piac ismeretem ami mást mond a magyar wireless szokásokról nem leszűkítve a Mac-es táborra. Mighty mouse meg ingyen se kell szintén sokaknak. A többi meg van olcsóbban is ugyanilyen minőségben. A felsorolt hardver elemek nem rosszabb minőségűek ,mint az Apple beszerelt cuccai, a HDD pl.ugyanaz.  Az iMac grafikája asszem integrált mobile Readeon, hogy ne melegedjen a rendszer annyira. Teljesítményben ezért elmarad a PCIe kártyától.

Ez ilyen Jobs-os játék a számokkal. Ez is van benne meg az is. Más kérdés, hogy kinek mi kell.
Nekem az iMac-ben pl. nem tetszik, hogy nem választhatom meg magam a kijelző típusát. Csak az van amit beleszerelnek. Ha grafikával akarok dolgozni nem szedhetem szét, hogy belerakjak egy Eizo-t. Elismerem az összerakott tényleg nem úgy néz ki mint az eredeti. De jelenleg a nagy többséget nem érdekli a design 2-2.5x áron.

Megint más, hogy az Apple ezeket a + cuccokat fillérekért veszi vagy gyártatja.

#1634 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 21:37

Jáájj! Ez a reprezentatív adat meg honnan? Ha úgy írod, hogy a sznob Mac-esek 90%-a wireless cuccokkal tolja a netet, azt még elhiszem.

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 02. 12. 21:39 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#1635 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 01:08

Idézet: S-PVA - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 18:54

Van egy nagyon komoly piac ismeretem ami mást mond a magyar wireless szokásokról nem leszűkítve a Mac-es táborra. Mighty mouse meg ingyen se kell szintén sokaknak. A többi meg van olcsóbban is ugyanilyen minőségben. A felsorolt hardver elemek nem rosszabb minőségűek ,mint az Apple beszerelt cuccai, a HDD pl.ugyanaz.  Az iMac grafikája asszem integrált mobile Readeon, hogy ne melegedjen a rendszer annyira. Teljesítményben ezért elmarad a PCIe kártyától.

Ez ilyen Jobs-os játék a számokkal. Ez is van benne meg az is. Más kérdés, hogy kinek mi kell.
Nekem az iMac-ben pl. nem tetszik, hogy nem választhatom meg magam a kijelző típusát. Csak az van amit beleszerelnek. Ha grafikával akarok dolgozni nem szedhetem szét, hogy belerakjak egy Eizo-t. Elismerem az összerakott tényleg nem úgy néz ki mint az eredeti. De jelenleg a nagy többséget nem érdekli a design 2-2.5x áron.

Megint más, hogy az Apple ezeket a + cuccokat fillérekért veszi vagy gyártatja.

Az altalad szamolt arnak miota 2-2.5 szorose az apple imac ara?

Ha mindent beleszamolunk akor 306-320 000 forint osszerakni egy 17 es iMacet. A 20 ast ne szamold ki, mert a PC tobbe lesz, es ugye arrol ne beszeljuk, hogy meg se veheted meg ezt a procit es a hozza valo alaplapot.

Szerkesztette: H.Andras 2006. 02. 13. 01:15 -kor

#1636 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 01:10

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:37

Jáájj! Ez a reprezentatív adat meg honnan? Ha úgy írod, hogy a sznob Mac-esek 90%-a wireless cuccokkal tolja a netet, azt még elhiszem.

Ugy irtam.
Mellesleg van annyira reprezentativ, mint az, hogy az emberek 90% anak nincs igenye a Bluetoothra, es a wifire :)
Fifi a legnagyobb kiralysag, lassan mindenhol elerheto lesz barhova mesz.

Most is pl az agyambol gepelek ide :)

#1637 Felhasználó inaktív   S-PVA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 01:16

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 1:08

Elfelejtettem megemlíteni,hogy display nélkül.

A számolt ár egyébként max. ár, ami annyit jelent,hogy ennél  már csak olcsóbban lehet beszerezni a cuccokat.

#1638 Felhasználó inaktív   S-PVA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 01:32

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 1:08

Ha mindent beleszamolunk akor 306-320 000 forint osszerakni egy 17 es iMacet. A 20 ast ne szamold ki, mert a PC tobbe lesz, es ugye arrol ne beszeljuk, hogy meg se veheted meg ezt a procit es a hozza valo alaplapot.

Pont ez az egészben a legszebb,hogy nem kell mindent beleszámolnunk. Ez a PCs szabadság.  Mindenkinek annyiba kerül a cucc amire szüksége van, nem pedig amit az Apple kitalál.  Az OSX-et egyébként is a legtöbben a mostani konfigra fogják felrakni.

A WiFi-vel kapcsolatban meg menj megnézni,hogy mennyi nem Mac otthonban használják. Tanulságos lesz.  Az Origo-n dumált múltkor a Kevin Mitnick aki abszolút nem ajánlotta a WiFi-t. Az elktroszmogról meg most el sem kezdek beszélni.

#1639 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 10:32

Idézet: S-PVA - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 1:32

...  Az Origo-n dumált múltkor a Kevin Mitnick aki abszolút nem ajánlotta a WiFi-t. Az elktroszmogról meg most el sem kezdek beszélni.

Én pl nem szeretem a wifit. Asus lapom van, csak rá kéne dugnom a hozzáadott karit, de nem teszem, mert nem szeretem. Az első lenne amit kikapcsolnék macen is.

Szerk: usb-s bluetooth is csak addig van rádugva a gépre amíg használom. Egyébként csak 3K-s bluetooth dongle, de a kertben lévő telcsit is látja.

Szerkesztette: JonesC 2006. 02. 13. 10:33 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1640 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 10:39

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 1:10

Ugy irtam.
Mellesleg van annyira reprezentativ, mint az, hogy az emberek 90% anak nincs igenye a Bluetoothra, es a wifire :)
Fifi a legnagyobb kiralysag, lassan mindenhol elerheto lesz barhova mesz.

Akkor én egy konzervatív ...sz vagyok, mert eszembe nem jut az ágyba számítógépet vinni. Oda más való.
Látod ilyesmire gondoltam, amikor sznob Mac-esről beszéltem.
Persze van sznob Pc felhasználó is, ez gyakorlatilag platform független dolog. :)
Nem baj, attól még ugyanolyan segítőkész és rendes ember vagy, amiért az ágyban fifizel.  :p
Azt hiszem mindíg ilyen voltál. Amikor mindenki w98-at használt, akkor Te NT 4-en toltad a Quake2-t. A fejlődéshez az ilyen emberekre is szükség van.  :respect:

#1641 Felhasználó inaktív   S-PVA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 11:08

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 10:39

Nem baj, attól még ugyanolyan segítőkész és rendes ember vagy, amiért az ágyban fifizel.  :p

Ez így eléggé két értelmű. :D :D :D

#1642 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 11:29

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 2:10

Én pedig a kádban áztatom most a bodymat. :up:
WiFi rules! :cool:

#1643 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 11:36

Idézet: S-PVA - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 0:32

Pont ez az egészben a legszebb,hogy nem kell mindent beleszámolnunk. Ez a PCs szabadság.  Mindenkinek annyiba kerül a cucc amire szüksége van, nem pedig amit az Apple kitalál.  Az OSX-et egyébként is a legtöbben a mostani konfigra fogják felrakni.

A WiFi-vel kapcsolatban meg menj megnézni,hogy mennyi nem Mac otthonban használják. Tanulságos lesz.  Az Origo-n dumált múltkor a Kevin Mitnick aki abszolút nem ajánlotta a WiFi-t. Az elktroszmogról meg most el sem kezdek beszélni.

Macesek egyertelmuen wifit hasznalnak, es nem azert mert ez sznobsag, hanem mert kenyelmes, es benne van alpbol a gepekben. Ugyanezert hasznaljak a videochatelest is, meg bluetoothon keresztul a telefonok szinkronizalasat.

En egesz nap egy gep elott rohadok, ezert este megvaltas TV nezes kozben a rekalmok kozben atfutni az altalam latogatott forumokat. A csajom a Pannonnal dolgozik, bent is wifi, es amikor nalam is meloznia kell valamit, akkor itt is wifi. Barmelyik vevonk bejon a laptopjaval a boltomba, kinyitja, es mar jonnek le a levelei. Ne mondja nekem senki, hogy a wifi nem jo dolog.

Arakra visszaterve: igen a PC-s monitort megtarthatod es ez milyen jo, de azert az emberek monitort is szoktak cserelni. Olyan gepet mint az imac nem is tudsz osszerakni, es sok embernek szempont, hogy ne legyen drothalmaz az asztalan, ne legyen a labanal egy szamitogepdoboz, es fontos, hogy rohadt halk legyen. Marpedig pl az iMac ilyen. Hazaviszed beledugod a 220 as kabelt, es mukodik. Annyi hangja van mint egy lightosabb lelegzetvetelnek, es tobbek kozt ez is kimaradt a fenti PC-s konfigbol.

Nezzetek meg par mac user kepet a szobajarol, aztan nezzetek meg par PC-s kepet. Asszem van egy kis kulonbseg.

#1644 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 11:52

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 11:36

Macesek egyertelmuen wifit hasznalnak, es nem azert mert ez sznobsag, hanem mert kenyelmes, es benne van alpbol a gepekben. Ugyanezert hasznaljak a videochatelest is, meg bluetoothon keresztul a telefonok szinkronizalasat.

En egesz nap egy gep elott rohadok, ezert este megvaltas TV nezes kozben a rekalmok kozben atfutni az altalam latogatott forumokat. A csajom a Pannonnal dolgozik, bent is wifi, es amikor nalam is meloznia kell valamit, akkor itt is wifi. Barmelyik vevonk bejon a laptopjaval a boltomba, kinyitja, es mar jonnek le a levelei. Ne mondja nekem senki, hogy a wifi nem jo dolog.

Arakra visszaterve: igen a PC-s monitort megtarthatod es ez milyen jo, de azert az emberek monitort is szoktak cserelni. Olyan gepet mint az imac nem is tudsz osszerakni, es sok embernek szempont, hogy ne legyen drothalmaz az asztalan, ne legyen a labanal egy szamitogepdoboz, es fontos, hogy rohadt halk legyen. Marpedig pl az iMac ilyen. Hazaviszed beledugod a 220 as kabelt, es mukodik. Annyi hangja van mint egy lightosabb lelegzetvetelnek, es tobbek kozt ez is kimaradt a fenti PC-s konfigbol.

Nezzetek meg par mac user kepet a szobajarol, aztan nezzetek meg par PC-s kepet. Asszem van egy kis kulonbseg

Wifiről nincs értelme beszélni, akinek kell az használja, akinek nem az nem ennyi. Nem gép függvénye.

Akinek nem kell számítógép doboz, az vegyen imacet, így is van, a kábeleket normálisan is el lehet rendezni.

A lightosabb lélegzetvétel az nálad mit jelent? Csak mert szvsz a pc-m helyből halkabb, mint az imac nekifutásból. Ezeket a légbőlkapott "tényeket", hogy pc=hangos minek erőltetitek?

Ehhez a mac user, nem mekjúzer szobakülönbséghez külön gratulálok, néha már kezdem azt hinni, hogy kezdesz eltolódni a normális felé, erre beírsz egy ilyen ökörséget. A mac kifesti a szobát, vagy kiviszi a zoknit? Aki mekkre swiccsel, az egyből jobb ember lesz? :omg:

Idézet

#1645 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:09

Idézet: S-PVA - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 11:08

Ez így eléggé két értelmű. :D :D :D

Rossz az, aki rosszra gondol.
Nekem is segített, bár annak van már 7 éve is. De az ilyesmi nem nagyon változik.

#1646 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:09

Kicsit ON topic is legyen:

Az a helyzet, hogy nálam fast user switchingnél csontra kifagya a GUI ha rámegyek a másik a felhasználóra... :( csak ez egeret lehet mozgatni, minden más esélytelen. Nálatok megy?

#1647 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:10

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 11:52

A lightosabb lélegzetvétel az nálad mit jelent? Csak mert szvsz a pc-m helyből halkabb, mint az imac nekifutásból. Ezeket a légbőlkapott "tényeket", hogy pc=hangos minek erőltetitek?

Miért, nem hangosak általában PC-k? Egész üzletág épült már az alternatív hűtésekre, a porszívó hangú VGA-k, cpu hűtők, tápok, gyárilag hangos, visító, zörgő chipset hűtők halkítására. (Én is kínlódok vele, pl most vettem egy zalmant az elviselhetetlenül búgó gyári vga hűtésem helyett)

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 02. 13. 12:13 -kor

-ZsOlTi-

#1648 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:22

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 13:09

Kicsit ON topic is legyen:

Az a helyzet, hogy nálam fast user switchingnél csontra kifagya a GUI ha rámegyek a másik a felhasználóra... :( csak ez egeret lehet mozgatni, minden más esélytelen. Nálatok megy?

No problem nálam.

#1649 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:25

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 13:22

No problem nálam.

hogyan lehetne rájönni mi a baj? nincs vmi log fájl?

#1650 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 12:26

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 10:52

Wifiről nincs értelme beszélni, akinek kell az használja, akinek nem az nem ennyi. Nem gép függvénye.

Akinek nem kell számítógép doboz, az vegyen imacet, így is van, a kábeleket normálisan is el lehet rendezni.

Ehhez a mac user, nem mekjúzer szobakülönbséghez külön gratulálok, néha már kezdem azt hinni, hogy kezdesz eltolódni a normális felé, erre beírsz egy ilyen ökörséget. A mac kifesti a szobát, vagy kiviszi a zoknit? Aki mekkre swiccsel, az egyből jobb ember lesz? :omg:

Szerinted nem latok PC-ket nap mint nap jartomban keltemben? Azert mert a te PC-d halk, mert rakoltottel egy rakas penzt, hogy halk legyen, ezert mar az osszes PC halk igaz? Ez forditva van. Az osszes iMac halk. Az osszes. Ezek mind egyforma gepek. PC-k kozul 1000%, hogy nem halk az osszes. sot. Te hany uj iMacet halgattal mostanaban mukodes kozben? Tippelek. 1 et sem.

Ez is egy tipikus PC user asztala igaz?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

vagy ez:
http://homepage.mac....ctures/imac.jpg

Kép

Szerkesztette: H.Andras 2006. 02. 13. 12:26 -kor

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81