HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#380 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:11

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 17:02

"hat lehet, hogy a mult szazadban meg terveztek, mamar ellenben komplet designokat vesznek meg es gyartatnak."

Nevezz meg egyetlen Apple terméket, amit nem az Apple tervezett meg az utolsó csavarig..

Úgy érted a formatervezett házakat meg egyéb design elemeket :D Pl. a Powerbookokat az ASUS gyártja.
Azt mondd meg, miért ne lenne logikus egy kulcsrakész komplett platformot használni amit az Intel szállít egy csettintésre a processzortól a csipszeteken át a kész alaplapokig? Nem, majd az Apple biztosan jobban tudja mitől döglik a légy. Majd ők jobban ismerik az intel architektúrát, és nyilván jobban értenek mindenhez, ráadásul tele vannak felesleges dollár milliókkal, hogy kifejlesszenek mindent a nulláról. Mindezt csak azért, hogy verhesd a melled (és az alig néhány százaléknyi piaci részededés) hogy a te gépedet az űber Apple mérnökei tervezték az utolsó csavarig. Fejezd már be ezt az értetlenkedést...

Szerkesztette: zef 2005. 09. 01. 16:21 -kor

#381 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:49

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 16:43

amikor dvd-rol bootolsz vagy mar a telepites utan?

a bootolás közben.

#382 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:20

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 17:11

Úgy érted a formatervezett házakat meg egyéb design elemeket :D Pl. a Powerbookokat az ASUS gyártja.
Azt mondd meg, miért ne lenne logikus egy kulcsrakész komplett platformot használni amit az Intel szállít egy csettintésre a processzortól a csipszeteken át a kész alaplapokig? Nem, majd az Apple biztosan jobban tudja mitől döglik a légy. Majd ők jobban ismerik az intel architektúrát, és nyilván jobban értenek mindenhez, ráadásul tele vannak felesleges dollár milliókkal, hogy kifejlesszenek mindent a nulláról. Mindezt csak azért, hogy verhesd a melled (és az alig néhány százaléknyi piaci részededés) hogy a te gépedet az űber Apple mérnökei tervezték az utolsó csavarig. Fejezd már be ezt az értetlenkedést...

:respect:
macbook air 2014

#383 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:25

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 19:49

a bootolás közben.

... nyilván valami extension problémád lehet ... Most jól megmondtam. A peccselt dvd-t próbálgatod vagy melyiket?

#384 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:30

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 16:02

"hat lehet, hogy a mult szazadban meg terveztek, mamar ellenben komplet designokat vesznek meg es gyartatnak."

Nevezz meg egyetlen Apple terméket, amit nem az Apple tervezett meg az utolsó csavarig..

pl macmini. powerbook G4. powermac g5. imac. ibook. a designt egytől egyig külsős amerikai cégek csinálták, a hw design quanta comp és austek. chpset: agere systems. cpu-k ibm, motorola
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#385 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:32

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:05

És az Apple féle kulcs is ott figyel a TPM csipedben? :) Bubu is ilyen lappal próbálkozott először és csak a forgó strandlabdáig jutott el.

van 8-10 jó kulcsom :)

#386 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 20:32

van 8-10 jó kulcsom :)

Jah kérem, úgy könnyű. Meg sem merem kérdezni hogyan lehet hozzájutni akár 1 db jó kulcshoz is. :p

#387 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:13

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 20:06

Jah kérem, úgy könnyű. Meg sem merem kérdezni hogyan lehet hozzájutni akár 1 db jó kulcshoz is. :p

amúgy lényegtelen, az oah.. izé miatt nincs már rájuk már szükségem ;)

#388 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:21

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 20:25

... nyilván valami extension problémád lehet ... Most jól megmondtam. A peccselt dvd-t próbálgatod vagy melyiket?

ezt: http://forum.osx86pr...topic=1356&st=0

#389 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:37

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:21

Aha, tudomásom szerint lesz abból újabb patch, van még mit dolgozni rajta.
Ellenben... :p

#390 Felhasználó inaktív   consono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:38

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 19:21

Mi ezt négy különböző masinán sikeresen telepítettük (IBM xSeries 206, Clevo M375, FuSi Scenic  X101, IBM ThinkPad R40e), egy Dell D505-re nem bírtuk feltenni, mert befagyott az IDE vezérlőnél, bármit is csináltunk. Sajnos AMD-s masina nincs a környéken... Ja, az a legmegdöbbentőbb, hogy a 4 gépből 3-mon minimális vakerászással van hang meg net is, egyedül az R40e-n nincs egyik sem(remélem hogy egyelőre, mert ez a sajátom :)) Mondjuk meglepve nem vagyok, a Broadcom 57xx-es net meg az Ali hang nem csodálom hogy nem megy. Ja, a Clevo M375 negyon kellemes meglepetés, mert disznó mód megy, úgy látszik a 2.1-es Dothan azért tud valami, még ha nincs is SSE3. 46 pontot csinált az XBenchel.

#391 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:57

Idézet: consono - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:38

Ja, a Clevo M375 negyon kellemes meglepetés, mert disznó mód megy, úgy látszik a 2.1-es Dothan azért tud valami, még ha nincs is SSE3. 46 pontot csinált az XBenchel.

Nagyon sokat számít Xbench-nél a grafika.

Nekem a régi P4P800E-Deluxe lapon S478-as 3GHz prescottal AGP-s ATi X800Pro vesa driverrel 45 pont volt.
Az új I915G-s lapon LGA775 3GHz prescottal a proci és a memória teszt kb ugyanaz volt, ellenben hiába volt szuper coreimage, quartz driverem a GMA900-hoz mégis csak 39 pontot kaptam. Most raktam bele egy NV6600-at ami szintén csak Vesa driverrel megy akkor 34 pontot kaptam. Mondjuk az ablakokat is sokkal lassabban mozgatja mint az X800Pro-n szintén vesa driverrel.

#392 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:09

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:37

Ellenben... :p

már elolvastam....

Szerkesztette: Bubu 2005. 09. 01. 21:13 -kor

#393 Felhasználó inaktív   B4n4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:19

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:09

már elolvastam....

Lemaradtunk valamiről? :think:
What is an airplane...?
It is 3,000,000 individual parts flying in close formation!

#394 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:35

Idézet: B4n4n - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:19

Lemaradtunk valamiről? :think:

Semmi extra, már lemaradtam a DVD installer projectről, mások megelőztek :p

Update: A későn érkezett verziónál alapkövetelmény az SSE3 proc, cserébe kevésbé gányolt a telepítése. Ráadásul minden extension benne van ami kell és egyik sincs benne ami nem kell, out of the box.

Szerkesztette: zef 2005. 09. 01. 21:40 -kor

#395 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 20:30

pl macmini. powerbook G4. powermac g5. imac. ibook. a designt egytől egyig külsős amerikai cégek csinálták, a hw design quanta comp és austek. chpset: agere systems. cpu-k ibm, motorola

Ezek a gyartok..
Igen, a noteszeket a Quanta es az Asustek _GYARTJA_, de a terveket nem ok keszitettek. Az Apple hires arrol, hogy meg egy alaplapot is ugy terveznek meg, hogy az szep legyen.
Senki nem mondta, hogy a chip-set-et, vagy a CPU-t, vagy akarmelyik kornyezeti aramkort az Apple tervezte, dezek osszesegebol a gepet, amit megveszel, Ok terveztek. Az, hogy melyik Taiwani ceg gyartja le, az ma mar reszletkerdes..

(Szep is lenne, ha a Powerbook-ot a Quanta designolta volna, az O nevukhoz fuzodnek a HP eleg otromba laptopjai peldaul, na azokat Ok terveztek :) )

#396 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:54

"Azt mondd meg, miért ne lenne logikus egy kulcsrakész komplett platformot használni amit az Intel szállít egy csettintésre a processzortól a csipszeteken át a kész alaplapokig?"

Mert abban a pillanatban az Apple szepen becsukhatna a boltot, hiszen nem lenne tobb, mint akarmelyik PC-osszeszerelo ceg, semmi nem indokolna, hogy megvedd a vasat, amit arul, a szoftverbol meg nem maradna fent a ceg..

#397 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 23:41

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:54

Mert abban a pillanatban az Apple szepen becsukhatna a boltot, hiszen nem lenne tobb, mint akarmelyik PC-osszeszerelo ceg, semmi nem indokolna, hogy megvedd a vasat, amit arul, a szoftverbol meg nem maradna fent a ceg..

Más PC összeszerelő cég nem tud Apple look&feel formatervezésű házat, monitort, bill.-t, egeret gyártatni, oprendszert meg pláne nem. És pont ez a lényeg, csak egyesek túl nagy feneket kerítenek az alaplap lesorjázottsági együtthatójának ill. a szabadszemmel látható kábelmennyiség idegrendszerre való káros hatásának. Csak ezek miatt bőven elég ha az Intel gyárt mindent (ahogy szerintem 99.9% így is lesz), a kábeleket majd a kínaiak leoptimalizáják/eldugják az Apple "tervező mérnökeinek" óhaja szerint.

Ez így üzlet, másképpen nem éri meg. Ha annyira odalennének a saját csavarjaiktól, akkor ha bele gebednek is de maradtak volna a PowerPC platformon. Most meg Istvánka hátradől nyugodtan, nincs para a szállítási határidőkkel, eláraszthatja az egész világot almás gépekkel. Az egész bolt erről szól nem pedig az Intel processzorokról...

A volumen kérem szépen, menni kell felfele :D

Update:
És többek között pontosan emiatt a kényelmes helyzet miatt NEM az AMD-vel paktált le, pedig az aztán hűvösebb, gyorsabb is.

Szerkesztette: zef 2005. 09. 01. 23:46 -kor

#398 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 23:53

hmm feltettem ezt a patchelt dvd-t a notimra, háth voltak gondok
először is, a notin volt windows, linux, megfelelő partícióival, és egy Apple hfs partíció, amin az előző darwinos install volt.
telepítés: dvd betesz, bootol, azt mondja, hogy nem tud a Tiger partícióval mit kezdeni, mert nem bootolható. nofene, akkor próbálkozzunk: disk utility, particion, szepen beallitom (én hulye :) ) erre ír valami hibát, és elszállt összes particio :D na mondom ugyse volt semmi fontos rajtuk, majd ujrarakom, rakjuk fel Tiger-t előbb

dvd bootol, települ, minden frankó, partíciók: vinyó ketté osztva, egy 15Gb hfs, többi free particio, gondoltam majd ide rakom a win-t meg linuxot
tiger felmaszik, egesz gyorsan, hang nincs (előző installnál volt) dvd író viszont van (előző installnál nemvolt) mondom, ok, ez is haladás

toljunk fel egy windows-t, Hiren's Boot CD elővesz, particion magic 8.02 indul, aszongya hibás partíciós tábla, nem tud létrehozni partíciót. namondom ez nemnyert. A disk utility ennyire fapados, hogy nem tud rendes partíciókat külön csinálni, csak ha újramanageli egész vinyót?

uff :)
+

#399 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 00:05

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 0:53

hmm feltettem ezt a patchelt dvd-t a notimra, háth voltak gondok
először is, a notin volt windows, linux, megfelelő partícióival, és egy Apple hfs partíció, amin az előző darwinos install volt.
telepítés: dvd betesz, bootol, azt mondja, hogy nem tud a Tiger partícióval mit kezdeni, mert nem bootolható. nofene, akkor próbálkozzunk: disk utility, particion, szepen beallitom (én hulye :) ) erre ír valami hibát, és elszállt összes particio :D na mondom ugyse volt semmi fontos rajtuk, majd ujrarakom, rakjuk fel Tiger-t előbb

dvd bootol, települ, minden frankó, partíciók: vinyó ketté osztva, egy 15Gb hfs, többi free particio, gondoltam majd ide rakom a win-t meg linuxot
tiger felmaszik, egesz gyorsan, hang nincs (előző installnál volt) dvd író viszont van (előző installnál nemvolt) mondom, ok, ez is haladás

toljunk fel egy windows-t, Hiren's Boot CD elővesz, particion magic 8.02 indul, aszongya hibás partíciós tábla, nem tud létrehozni partíciót. namondom ez nemnyert. A disk utility ennyire fapados, hogy nem tud rendes partíciókat külön csinálni, csak ha újramanageli egész vinyót?

uff :)

Én már a Partitionmagickel is gyártottam hibás partíciós táblát amit utána saját maga sem tudott értelmezni :p De jogos a felháborodásod a Disk Utilitivel kapcsolatban :)

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.