HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#400 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 00:23

Akinek van SSE3 procija, lenne oly' bátor és kipróbálná ezt a patch-et? Mindenképpen az eredeti szűz phenix dvd iso image-et hasznájátok.

Patch01 letöltés (~330MB)
ppf-o-matic3.exe iso patcher

Szerkesztette: zef 2005. 09. 02. 00:23 -kor

#401 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 00:34

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:52

Ezek a gyartok..
Igen, a noteszeket a Quanta es az Asustek _GYARTJA_, de a terveket nem ok keszitettek. Az Apple hires arrol, hogy meg egy alaplapot is ugy terveznek meg, hogy az szep legyen.
Senki nem mondta, hogy a chip-set-et, vagy a CPU-t, vagy akarmelyik kornyezeti aramkort az Apple tervezte, dezek osszesegebol a gepet, amit megveszel, Ok terveztek. Az, hogy melyik Taiwani ceg gyartja le, az ma mar reszletkerdes..

(Szep is lenne, ha a Powerbook-ot a Quanta designolta volna, az O nevukhoz fuzodnek a HP eleg otromba laptopjai peldaul, na azokat Ok terveztek :) )

debizony az nyh lemezeket,a termikus profilt mindent a Quanta és az Asustek készített. Az apple annyira hw gyártó, mint a Micro$oft az XBOX és az XBOX360 esetén..

A quanta és az asustek olyat tervez amit fizecc. a HP aszonta ennyit hajlandó költeni a tervezésre. Ekkor az asus veszi a az alkatrészek/chipsetek factory kapcsolásait és 1 dolgot néz: minél olcsóbban lehessen gyártani..

A powerbook külsejét egy amerikai kreatív cég tervezte.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#402 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 00:38

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 1:05

Én már a Partitionmagickel is gyártottam hibás partíciós táblát amit utána saját maga sem tudott értelmezni :p De jogos a felháborodásod a Disk Utilitivel kapcsolatban :)

akkor nem én bénáztam DU-val :D na mind1, xp saját particionálójával felmászott tiger mellé, mostmár csak majd finomitani kell :) (boot manager, linux telepites, stb:) )
+

#403 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 03:29

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 1:23

Akinek van SSE3 procija, lenne oly' bátor és kipróbálná ezt a patch-et? Mindenképpen az eredeti szűz phenix dvd iso image-et hasznájátok.

Patch01 letöltés (~330MB)
ppf-o-matic3.exe iso patcher

Néhány VMware-es csiszolgatás után kipróbáltam "élesben" is. Működik :)

Bubu: Nálad valószínüleg kernel pánikot fog dobni, esetleg megnéznéd hogy ha -v kapcsolóval indítod a DVD-t, akkor kb milyen üzenetet kapsz?

Köszi,
zef

#404 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 06:29

Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:52

(Szep is lenne, ha a Powerbook-ot a Quanta designolta volna, az O nevukhoz fuzodnek a HP eleg otromba laptopjai peldaul, na azokat Ok terveztek :) )

Nekem egy Quanta altal gyartott (es talan tervezett is) Compaq notim van, de probaltam mar powerbookot is boltokban... nem nagyon lattam lenyeges kulonbseget a hasznalati minosegben, de meg a kivitelezesben sem (a 15,2"-es powerbook tft kavaja nagyon finom: az az egyetlen dolog amit irigylek ;))

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#405 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:59

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 0:41

Update:
És többek között pontosan emiatt a kényelmes helyzet miatt NEM az AMD-vel paktált le, pedig az aztán hűvösebb, gyorsabb is.

Nem akarok rosszmaju lenni, de ez sztem inkabb uzleti nyomas hatasara alakult igy... Az AMD kisujjabol kirazza azt a volument, amire az Apple-nek szuksege lesz az elkovetkezo hosszu evekben.

#406 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:03

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 0:53

próbálkozzunk: disk utility, particion, szepen beallitom (én hulye :) ) erre ír valami hibát, és elszállt összes particio :D na mondom ugyse volt semmi fontos rajtuk, majd ujrarakom, rakjuk fel Tiger-t előbb

vazz, ezt jo tudni... akkor inkabb szerzek masik vinyot.

#407 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:10

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:59

Nem akarok rosszmaju lenni, de ez sztem inkabb uzleti nyomas hatasara alakult igy... Az AMD kisujjabol kirazza azt a volument, amire az Apple-nek szuksege lesz az elkovetkezo hosszu evekben.

De hiába rázza ki, ha a CPU gyártásnál megáll a tudománya. Az Apple-nek nem ilyen partnerre van szüksége, hanem olyanra aki tokkal-vonóval legyárt neki mindent. Maga a processzor itt nem is elsődleges szempont szerintem.

#408 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:16

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:03

vazz, ezt jo tudni... akkor inkabb szerzek masik vinyot.

Annyira nem vészes a helyzet, primary partíciót különíts el neki, mennie kell. Legalábbis a saját gyártmányú patch-el minden okés, hiszen nincs széttúrva benne semmi sem, nem úgy mint amit ti próbálgattok. Cserébe az enyém SSE3 procihoz ragaszkodik és ez így is van jól :)

#409 Felhasználó inaktív   Brotherhill17 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:34

Nem  igazán  értem a  lényegét  miért  kell  a Mac pártiaknak  folyamatosan  sablonokkal  dobálozni,hogy  a  pc  igy  szar  ugy  szar  stb...Soha  nem  lesz  igy , meg úgy  ,meg  az  alma.....
Szerintem a  Mac  meg  az  életérzés  meg ezek  a  gyenge  szövegek  mind  a  NAGY AMERIKAI ÁLTALÁNOS  MARKETING  KAMPÁNYNAK a  része(Minden  életérzés  ami  onnan  származik).Kiváncsi  leszek  ha  áttér  intellre akkor  is  olyan  jó lesz mondjuk  zene  editálásra a  Mac.Tény  az , hogy  zsir  az  operácis  rendszere  , szépek  is a  gépek.De egy  olyan  mac  öszeállitás  ami  nekem  jó  lenne  azt  képtelenség  megfizetni,ha  meg  kompromisszumot  kötök  akkor  meg a  ugyanott  vagyok  mint  pc-n.Olyan  szépen  ki  van  számolva  hogy  minimum 200  ezerbe  kerül  egy gép amit  már  majdnem  tudok  használni  de  inkább csak elgurulgat  rajta  minden.Állandóan  ezzel  a  Mac  minivel  jönnek  ami  szerintem  pár  rózsaszin  szivvel  jól  all  a  titkárnöknek de  ha  valami  többre  kell  ne  számitsunk  rá.Akkor  vegyük  meg  a  legjobbat.Hogy  fogjátok  mondani a  leendö  kuncsaftoknak  "hogy  ennek  más  az  architekturája"?Röviden egy  felhasználó  szerintem  nem  nagyon  foglakozik  azzal  hogy  néz  ki a  gépe engem  pl  nem  érdekel  mennyit  designolnak vele  ,de  ne  ezért  kelljen  már  fizetni.Nekem  az  elsö  fadobozos  is  jó  lenne  ha  tudnám  zenélésre  használni.Részemröl  csak  az  OS  miatt  vennék  macet !

Egyébként  télleg  jó  a  g5  csak  elég  pimasz  ára  van  egy  használhatónak.

To:H.ANDRÁS
Ha  a  pc-met beszámitod  és  áfa nélkül adsz  egy  dual 2,7 g5 - öt esetleg  érdekelne  a  switch!:)

De  csak  simán  áfa  nélkül  is  mehet.
Vagy  csak  az  áfáért?
:)

üdv

#410 Felhasználó inaktív   B4n4n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:50

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:16

Annyira nem vészes a helyzet, primary partíciót különíts el neki, mennie kell. Legalábbis a saját gyártmányú patch-el minden okés, hiszen nincs széttúrva benne semmi sem, nem úgy mint amit ti próbálgattok. Cserébe az enyém SSE3 procihoz ragaszkodik és ez így is van jól :)

Nemakarsz belőle egy SSE2-n is használható verziót, hogy ne azt a szétgányoltat kelljen használni?:)
What is an airplane...?
It is 3,000,000 individual parts flying in close formation!

#411 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:49

Idézet: B4n4n - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:50

Nemakarsz belőle egy SSE2-n is használható verziót, hogy ne azt a szétgányoltat kelljen használni?:)

Én nem próbáltam a Maxxuss féle hekkeket, azt sem tudom pontosan mely fájlokat kéne cserélni. Ha összegyűjtitek 1 csokorba, akkor gyárthatok belőle egy SSE2 patchet is.

#412 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:50

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:16

érdekesmód nekem el volt különítve, mégse tudott telepíteni rá :) lehet hogy csak aktívvá kellett volna tenni a partíciót? sose derül már ki :) :) :)
+

#413 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:55

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 12:49

Én nem próbáltam a Maxxuss féle hekkeket, azt sem tudom pontosan mely fájlokat kéne cserélni. Ha összegyűjtitek 1 csokorba, akkor gyárthatok belőle egy SSE2 patchet is.

a maxxuss patch a /mach_kernel és az oah750d fájlokat cseréli le Ha letöltöd, és az install scriptet megnézed, minden világos lesz hogy mit hova másol
SSE2-es DVD-hez át kell írni a dvd boot recordját is, hogy ne sírjon sse3-at keresve

Szerkesztette: Thoty 2005. 09. 02. 11:58 -kor

+

#414 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:11

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 12:55

a maxxuss patch a /mach_kernel és az oah750d fájlokat cseréli le Ha letöltöd, és az install scriptet megnézed, minden világos lesz hogy mit hova másol
SSE2-es DVD-hez át kell írni a dvd boot recordját is, hogy ne sírjon sse3-at keresve

Most néztem az ide kapcsolódó topikokat és továbbra is fagyogat, kilépeget, stb. Inkább cseréljetek procit, ha megoldható.

#415 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:34

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:11

Most néztem az ide kapcsolódó topikokat és továbbra is fagyogat, kilépeget, stb. Inkább cseréljetek procit, ha megoldható.

Zef, esetleg elugranék személyesen, ha még mindig tré a feltöltésed.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#416 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:34

Zef, esetleg elugranék személyesen, ha még mindig tré a feltöltésed.

Már letöltheted a patch-et az eredeti phenix image-hez, lapozz feljebb :) Ha az sincs meg, PÜ! :D

#417 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:28

Idézet: Brotherhill17 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:34

To:H.ANDRÁS
Ha  a  pc-met beszámitod  és  áfa nélkül   adsz  egy  dual 2,7 g5 - öt   esetleg  érdekelne  a  switch!:)

De  csak  simán  áfa  nélkül  is  mehet.
Vagy  csak  az  áfáért?
:)

üdv

Mi a raknak 2.7-es? Nekem is 2 gigas van es megy mint az allat. Multkor lattam BM-en 370 -ert dual 1.8-ast.

#418 Felhasználó inaktív   Brotherhill17 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:11

Zenélésre.Mi  másra.De  ez  egy  öt  éves  befektetés  lenne.Tehát azé  kell a  legbrutalabb  mert  5 évig hasitania  kell.De  ez  csak  terv.De  ha  tudsz olcsobb alternativát  csak  szólj  nyugodtan.Mindenre  nyitott  vagyok.

#419 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 17:40

Idézet: Brotherhill17 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 16:11

Zenélésre.Mi  másra.De  ez  egy  öt  éves  befektetés  lenne.Tehát   azé  kell a  legbrutalabb  mert  5 évig hasitania  kell.De  ez  csak  terv.De  ha  tudsz olcsobb   alternativát  csak  szólj  nyugodtan.Mindenre  nyitott  vagyok.

nincs olyan cucc manapsag a szamitastechnikaban ami 5 evig hasitana...

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.