HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#440 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:04

zef: kiprobaltam ezt az uj cuccot, es mar beboot-ol a dvd, de felpercnyi toltodes utan megjelenik egy kis behajtani tilos ikon a kepernyo kozepen... :)
olvastam, hogy ez akkor van, ha nem talalja a root particiot... de hat sata vinyom van....
megprobalok meg a biosban valamit ugykodni

Szerkesztette: ion 2005. 09. 04. 14:16 -kor

#441 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:47

Idézet: Moby - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 14:28

Megnéztem mindkettőt, az R1 annyival több, hogy ki vannak csapva a problémás kextek disabledre, ill. teli van tömve darwinból, viszont az egzotikus cumókon továbbra is macerálni kell a device ID-ket amiket ha jól értelmeztem te megcsináltál, szal szerintem ha belereszeled a sse2 peccset akár fel is tolhatod vhova, biztos fognak neki örülni :)

Nem csináltam semmi extra dolgot, az én variációm a legpuritánabb. Csak egy Extension.mkext csere volt és egy újrapakolt Essentials.mpkg a hiányzó darwin kextekkel és másik könyvtárba mozgatott problémát okozó kextekkel + oah750d csere. Ezzel a tudományom meg is áll ezen a szinten :p br0adband és bender fényévekkel előttem járnak :)

Igazából a Xcode és az OS X lehetőségeibe szeretném beleásni magam fejlesztői oldalról. Ez így kicsit nagyképűen hangzik, de még 10 éve képes voltam Watcom C-ben összehozni FoxPro-hoz újabb függvényeket ill. a TV2-nek írtam Delphi-ben DirectX-es súgógépet (pl a BigBránerben és Megasztárban is azt használták), úgyhogy egy nagy lélegzetvétel és talán menni fog ez is ;)

#442 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:53

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 15:04

zef: kiprobaltam ezt az uj cuccot, es mar beboot-ol a dvd, de felpercnyi toltodes utan megjelenik egy kis behajtani tilos ikon a kepernyo kozepen... :)
olvastam, hogy ez akkor van, ha nem talalja a root particiot... de hat sata vinyom van....
megprobalok meg a biosban valamit ugykodni

A SATA diszk csak akkor probléma, ha nForce csipszeted van, de ha jól tudom intel platformos vagy, úgyhogy ha az ICH-n van a diszk, annak mennie kéne (ha promise, silicon image vezérlőn akkor tényleg felejtős). Indítsd a DVD-t "-v" kapcsolóval és nézzük meg mit ír ki.

#443 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:29

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 15:53

Indítsd a DVD-t "-v" kapcsolóval és nézzük meg mit ír ki.

azt hogy kell?

#444 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:40

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:29

azt hogy kell?

DVD indul, kiírja kapsz egy Welcome szöveget, stb. Ott F8 majd a promptnál -v

#445 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:13

Az tortent, hogy kiirja az ICH5 controller-t, utana pedig all, majd halistennek kiirja, hogy Still waiting for root device.
Egy Seagate vinyorol van szo.
Lehet, hogy a BIOS kavar be valamit. Az AMI BIOS-ban az IDE cfg-nel be lehet allitani, hogy compatible mode vagy enhanced mode. Egyebkent a vinyot secondary master-kent tunteti fel a BIOS. Ez lehet a gond?

#446 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:51

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 17:13

Az tortent, hogy kiirja az ICH5 controller-t, utana pedig all, majd halistennek kiirja, hogy Still waiting for root device.
Egy Seagate vinyorol van szo.
Lehet, hogy a BIOS kavar be valamit. Az AMI BIOS-ban az IDE cfg-nel be lehet allitani, hogy compatible mode vagy enhanced mode. Egyebkent a vinyot secondary master-kent tunteti fel a BIOS. Ez lehet a gond?

Az esetedben a DVD olvasót nem találja. Nálam enhanced módban van az ide vezérlő. Amúgy a rendszer nem válogatós, hogy ki-hol merre lakik.

#447 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 19:37

Tetszik ez a project. Most vegre lehet majd a kisembereknek is apple gepe. Sot... elerheti azt, ami az applenak nem sikerult. Lehet egyedi a gepe (Leven csak a haz kulonbozik), ez nem sikerult az applenak. (hogy valakinek bejon a design, vagy sem azt nemtudom... dehogy nem egyedi, hogy mind1ik ugyan ugy nez ki... )

Bar halkan jegyzem meg, gondolom ez az apple usereknek tuti nem tetszik... jogosan. Ha en kifizetek egy Bentley-ert jo sok penzt, akkor mas miert kappja meg olcsobban belul ugyan azt, kivul szebben.  :D
najo, sorry  :offtopic:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#448 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 20:10

Idézet: Boba - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 20:37

Tetszik ez a project. Most vegre lehet majd a kisembereknek is apple gepe. Sot... elerheti azt, ami az applenak nem sikerult. Lehet egyedi a gepe (Leven csak a haz kulonbozik), ez nem sikerult az applenak. (hogy valakinek bejon a design, vagy sem azt nemtudom... dehogy nem egyedi, hogy mind1ik ugyan ugy nez ki... )

Bar halkan jegyzem meg, gondolom ez az apple usereknek tuti nem tetszik... jogosan. Ha en kifizetek egy Bentley-ert jo sok penzt, akkor mas miert kappja meg olcsobban belul ugyan azt, kivul szebben.  :D
najo, sorry  :offtopic:

Ettől azért még nagyon messze vagyunk. Ez még nem OSX, csak arra hasonlító valami. Nativ vagy legalább UB applikációk nélkül pont arra jó, ami momentán az osx86 jelenlegi felhasználási területe: magát henkeljük vele, jövőbeni várakozások okán. Ez még nem felhasználás, nem is bír az lenni. A drivereket nem is említve ez a rozetta érdekes egy állat: bizonyos helyzetekben meglepően szépen muzsikál, aztán a legegyszerűbb dolgokban hasraesik. Mondok példát. Ha már úgyis ez van az orrom alá dörgölve, akkor OSX kapcsán hajlamos vagyok átvetkőzni guista jampiba, és nem ám changeownerrel bütykölnék hanem xrayel hamár van (tudom...szentségtörés :) ), viszont amit azzal művel a rozetta az tradégia, holott a világon semmi, de semmi oka nincs rá. Ez jelenleg olyan viszonyban van akár egy minin futó OSX-el, mint a vista béta a jól behangolt SP2-mel. Aranyos, több szempontból ígéretes, de sok döglött hal fog még levitorlázni a dunán, mire komolyan megfordul a fejembe az, hogy használjam is...

#449 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 11:33

Moby: nincs igazad, itt megmondtak mar tobben is, hogy tokeletesen megy minden :)

#450 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:44

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 12:33

Moby: nincs igazad, itt megmondtak mar tobben is, hogy tokeletesen megy minden :)

De most komolyan: egy I915G-s alaplapon teljesen jól megy minden. Minden != tetszőleges mac-es alkalmazás futtatása. Ahogy jönnek ki sorban az Universal applikációk, egyre mindenebbül fog menni ;)

#451 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:12

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:44

De most komolyan: egy I915G-s alaplapon teljesen jól megy minden. Minden != tetszőleges mac-es alkalmazás futtatása. Ahogy jönnek ki sorban az Universal applikációk, egyre mindenebbül fog menni ;)

FCS, DSP nem mennek azon sem.
Handrás örülj  :D

#452 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:32

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:12

Hmm, hat nekem nemsikerul ezt a nyomorult AC97-et szorabirnom. Varom azon segitokesz egyenek jelentkezeset akiknek a Generic DVD (utolso elotti release) telepitos verzio van fent i865 chipset asus p4p800on AC97-el es szol! developer kit dvd phenix-es imagebol patcheltem.. nincsbenne ac97audio.kext es bele se tudom rakni :/

#453 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 14:53

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:32

Hmm, hat nekem nemsikerul ezt a nyomorult AC97-et szorabirnom. Varom azon segitokesz egyenek jelentkezeset akiknek a Generic DVD (utolso elotti release) telepitos verzio van fent i865 chipset asus p4p800on AC97-el es szol! developer kit dvd phenix-es imagebol patcheltem.. nincsbenne ac97audio.kext es bele se tudom rakni :/

nekem 915 guxl van

#454 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:05

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:32

...nincsbenne ac97audio.kext es bele se tudom rakni :/

Oszt mé nem?  :confused: Ha ennyire el vagy vele akadva kapd le az R1-et, abban többek között benne van ez is. Nálam konkrétan az AC97-el az vanik, hogy gyógyítás után ki köll emeljem a pluginokból a kextek közé a nekem kellőt (meg persze megtartani a komplett csomagot is a dependecy miatt), egyébként a teljes csomagból nem hajlandó használni, ID ide vagy oda...így ellenben megyen boot-tól kezdve, kextloadolnom sem kell.

#455 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:26

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:12

Pedig ki se probaltam, csak sejtettem :)

#456 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 13:44

iMovie HD
dvd player
limewire
azureus
rock nes
snesx
sixtyforce
divx
xvid
Shapeshifter
GimpShop
Dasher (SysPref)
FruitMenu (sysPref)
MenuMeters (SysPref)
Mighty Mouse (SysPref)
Synergy (SysPref)
Final Cut Pro
iDvd
Maya 7.0 Unlimited
Roxio Popcorn
DVD Studio Pro 4
Starry Night 5
SuperDuper
Carbon Copy Cloner

#457 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 15:37

Nem számít.
Majd mindegyikhez írnak peccset, hogy működjön. :)
RDaneel_hu

#458 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 15:40

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 15:37

Nem számít.
Majd mindegyikhez írnak peccset, hogy működjön. :)

jaja :) de azis lehet, hogy beteszunk egy PCIE16-os slotba a G4 koprocit :p

a mighty mouse meg bocs, de sehol nincs a microsoft mouse-hoz kepest.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 06. 15:41 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#459 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 10:43

ha esetleg valakinek kell egy intel 915GAG alaplap, az dobjon egy mailt, lehet eladó lesz...

elvileg tökéletesen megy vele a vga, hang és háló

ibook/powerbook vásárlás miatt lehet eladó lesz ha vki normális árat ad érte
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.