HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#621 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 23:35

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 21:38

Na végre sikerült feltenni!
Csak az a bajom, hogy a videokártyához nem lehet esetleg drivert felrakni mert igy 5x6os felbontásban igen keveset látni.... meg villog... Ati Radeon 9500

Köszi mindenki előre is!!

Itt olvasgass

#622 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 13:45

De nekem semmilyen ati...kext -em nincs sehol.Se az extensions ba se másutt. honnan lehet olyat szerezni?
Köszi

#623 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 15:13

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 14:45

De nekem semmilyen ati...kext -em nincs sehol.Se az extensions ba se másutt. honnan lehet olyat szerezni?
Köszi

Darwin CD-ről

#624 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 16:07

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 14:45

Köszi

ezek benne vanank az R1-es patchben nem?
Amugy milyen az az 5x6os felbontás?

#625 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 17:16

Na találtam kekszet. ATIRadeon9700.kextbe beirtam a plist.info ba a kártya ID jét, és akkor bootolásnál az almáról nem akart továbbmenni......
Most akkor mivan?Mit csináljak?Melyik keksz jó?

5x6=nagyon kicsi....1024x768... csak alig férek el rajta... meg amugy  nem jáccik le a quicktime se divxet se xvidet... valamit ir hogy töltsem le az apple oldalrol, de szerintem az is a vidkari miatt van.
alaplapi hang az megy, viszont az audigy2 az nem. ahhoz nincs valami segitség??

Köszi előre is

#626 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 17:29

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 18:16

Na találtam kekszet. ATIRadeon9700.kextbe beirtam a plist.info ba a kártya ID jét, és akkor bootolásnál az almáról nem akart továbbmenni......
Most akkor mivan?Mit csináljak?Melyik keksz jó?

5x6=nagyon kicsi....1024x768... csak alig férek el rajta... meg amugy  nem jáccik le a quicktime se divxet se xvidet... valamit ir hogy töltsem le az apple oldalrol, de szerintem az is a vidkari miatt van.
alaplapi hang az megy, viszont az audigy2 az nem. ahhoz nincs valami segitség??

Köszi előre is

mi lenne ha végigolvasnád legalább ezt a 20 oldalas topicot, ha már annyi erőd sincs hogy végigtúrd azt a fórumot amit linkeltem neked?  :reklamacio:
se ATi se Audigy driver NINCS!!!!!!
a videokártyád is csak VESA módban megy (mint mindenki másé akinek nem intel GMA900-a van)
Quicktime meg ha jóltudom alapból sose játszott divx/xvid-et, codec kell hozzá vagy tegyél fel VLC-t

...és OLVASS mielőtt kérdezel!!!!!

#627 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 23:36

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 13:18

De azért csak bezártad  ;)

Itt válaszolok neked, ha már ott nem lehet.
Nem az inteles gépemen nem jön be az az oldal hanem a minin.

Akkor probald az Intelesen :)

gazsiazasz:
Nekem meg nem megy Vista alatt a Windows Media player alatt a quicktime, meg divix, meg xvid video, de szerintem a hardver miatt nem, mert igy is csak 3*5 ben megy es gondolom azert nem. (most nezem a .rar -t se jacca le)

vazz... ha ennyire bena vagy vegyel egy mac minit, bar ahogy elnezem, rajtad az sem segitene ocsem :)

#628 Felhasználó inaktív   Hilbi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 02. 08:21

Üdv, hát én is rabja lettem eme nemes dolognak, de megakadtam 1 kicsit.
miutan sikerült szereznem egy img.filet mely c.a. 6 giga.
Létrehoztam windows alat egy ujvinyora egy "af" s particiot.
dd vel átküldtem a img. eddig minden rendben.
Wingrub beallit és boot müxik.
osx kiválaszt, darvin elindul, osx elindul!!!! -Már ameddig
elsőbejelentkezés " Alma -szélkerék csak pörög azt egy kis időmulva áthúzott kör az alma felett."
-v Safemod ahol kiakad ott ezt irja ki "Still waiting for root device" ehh
p4 cerka 2.4 sse2 4giga ram és egy egész vinyo biztosítva van az osx nek...
kéne nekem pár 5let mi lehet a probléma .
Hogytudok eggyes kexeket törölni az img böl. -hátha az a baj.
Hogytudok patch L ni.
Mindenesetre köcc mindenkinek a várható hozzászolásokat.

Hilbi

#629 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 14:12

Idézet

azsiazasz:
Nekem meg nem megy Vista alatt a Windows Media player alatt a quicktime, meg divix, meg xvid video, de szerintem a hardver miatt nem, mert igy is csak 3*5 ben megy es gondolom azert nem. (most nezem a .rar -t se jacca le)

vazz... ha ennyire bena vagy vegyel egy mac minit, bar ahogy elnezem, rajtad az sem segitene ocsem

Kérlek szépen, a Vista alatt legalább, ha felrakod a kodeket, akkor utána lejácca, de az a helyzet, hogy az agyondédelgetett quicktime, amit annyira nagyon szerettek, ahhoz egyelőre nem létezik ilyen egyszerű (kb 0.5MB) kis progi, ami megoldaná a gondot...És említetted azt a bizonyos rar-t... azé öccsém, ne nézzél ennyire lámának...Hiába van neked már mittudom én 10éve maced... Én nem fogok olyat venni, mert...egyszerű az ok...drága...ennyi.Szép meg minden...ok...gyors vas, ok... de egy egyszerű otthoni pc és egy egyszerű otthoni mac árai között azért vannak kis különbségek... Amit szegény magyar ember nem mindig engedhet meg magának..Ki szerettem volna próbálni az OSX-et, de ez igy azért gáz... proci számolja az asztalon az effekteket, meg miegymást... Ezzel vannak annyira elszállva az Apple emberei... a fix.TV-s műsorba halálra istenitik a macet, hogy minden hardverrel kompatibilis...ilyen bluetooth-t meg olyan multimédiás készülékeket... mondjuk szó se róla... az x86os is 3ból 3bluetooth key-t felismert, meg 5-ből 5telefont, és tudta kezelni is, de talán az lenne az elsődleges szerepe, hogy a számtógépben a hardevereket felismerje, és lehessen használni a gépet, ne mindenféle kekszeket kelljen ide-oda dobálni, hogy összefoltozva valahogyan működjön a rendszer...
Windows meg... hát igen... már lassan 20éve majdnem ugyanazt a kakit kapjuk a gépbe...kisebb változtatásokkal és ezt azért meg lehet unni, ezért lenne jó ez az osx, mert egyszerű, szép, csak azé még nem az igazi...... :respect:

#630 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:04

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 15:12

blabla

Azt azért ne felejtsd el, hogy mac-en a driverek általában adott hardverekre íródnak. Nem kell hogy bármilyen videokártya, hangkártya, lan vagy akármi működjön a gépben. Annak kell mennie ami kifejezetten Mac-re készült. Ráadásul azt sem veszed figyelemben, hogy az x86-ra íródott OS X még nagyon beta állapotban van ám, mivel driverek még alig íródtak hozzá (a ppc-s driverek meg nem indulnak el, miért is indulnának) ezért várható hogy a csilivili ati kártyáddal nem fog menni. Ott a HCL, olvasd el, GMA900-al vannak megfelelő hardverből támogatott effektek, stb.
Ráadásul azt is elfelejted, hogy az x86-os OS X is egy _adott_ hardwerből álló developer gépre íródott, hivatalosan nem is kellene futnia máson, így érthető, hogy CSAK azok a hardverelemek vannak 100% támogatva amik a developer masinánaka a részét képezik.

:offtopic:
Ezért lesz az x86-ra váltás nagy kín az Apple-nek, jönnek majd a felhasználók sírni, hogy a dzsunka hardverjük nem működik. Persze a válasz úgyis az lesz, hogy "ménem mac kompatibilis hw-t vettél?" És ez így van jól (szerintem)

Szerkesztette: Thoty 2005. 10. 03. 15:06 -kor

#631 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 16:45

Szerintem meg neked az a bajod, hogy másokat csak OFFolni tucc... nem pedig segteni valakin, már pedig a fórum talán arra való... nemtudom, hogy engedhedtek ide be...menny inkább el egy fradi ute meccsre... ne a pcseket cseszegesd....

#632 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 16:55

gazsi.

Azért kicsit vegyél vissza. Most történetesen Thoty-nak teljesen igaza van. Idejössz, felszenveded a gépedre majd fikázol hogy ilyen szar meg olyan szar.
Vagy vegyél egy i915 lapot egy procival, vagy menj el Handras-hoz egy pár órára és nyomkodd kicsit a mac-et.

Aztán alkoss véleményt. Addig csak feleslegesen fikázol itt.

#633 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 18:20

Idézet: gazsiazasz - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 17:45

Szerintem meg neked az a bajod, hogy másokat csak OFFolni tucc... nem pedig segteni valakin, már pedig a fórum talán arra való... nemtudom, hogy engedhedtek ide be...menny inkább el egy fradi ute meccsre... ne a pcseket cseszegesd....

hmm akartam írni sok dolgot, de inkább nem...
Ilyen hozzáállással sok sikert az élethez és az emberekhez te ász.
Érdekesmód, bárkit aki segíteni akart csak lehurrogtad/leb*sztad hogy ígysz*r/úgynemmegy/mitképzelsz10évmacutánkivagyte/és a többi. Mintha én is akartam volna segíteni nem emléxel? Le is írtam, mi hol van, melyik fórumban. Ha ez nem elég segítség, akkor... na mind1, kár is a billentyűzetet koptatnom...

#634 Felhasználó inaktív   gazsiazasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 18:37

Jólvan, igazatok van, azért mert nekem nem megy valami, nem kell mingyárt lehurrogni másokat, igy szeretnék bocsánatot kérni tőled, Thoty.
És szerintem félreértettétek, mert szerintem is tökjó  dolog a mac, nem kell meggyőzni róla.. De nekem sose lesz olyanom... Max az osx meglesz, és  ennyi.

#635 Felhasználó inaktív   Peppi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 21:42

Sziasztok!
Én is eljutottam arra a szintre, hogy meglessem az osx-et pc-n :)
Le is szedtem a következőket: Apple.OS.X.x86.10.4.Generic.Install.DVD, Generic_OSx86_Install_DVD_Patcher_Release1.
Leírás szerint megcsináltam a patch-elést. Minden stimmel is , de mégsem települ a cucc:(
Amikor elkezd boot-olni a dvd-ről egyből baja van. Hibaüzi: System config file '/Library/Preferences/SytemConfiguration/com.apple.Boot.plist' not found.
Mit tegyek, hogy felmenjen?
Vagy mit csinálok rosszul?
Előre is köszi.

#636 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 23:04

Idézet: Peppi - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 22:42

A phenix féle eredeti dvd image-et töltsd le. a release1 azt patch-eli.

#637 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 23:05

Van egy olyan érzésem, hogy legkésőbb 1 hét múlva már a 10.4.2-re fáj majd a foga mindenkinek :D

#638 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 23:08

Idézet: Peppi - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 22:42

Sziasztok!
Én is eljutottam arra a szintre, hogy meglessem az osx-et pc-n :)
Le is szedtem a következőket: Apple.OS.X.x86.10.4.Generic.Install.DVD, Generic_OSx86_Install_DVD_Patcher_Release1.
Leírás szerint megcsináltam a patch-elést. Minden stimmel is , de mégsem települ a cucc:(
Amikor elkezd boot-olni a dvd-ről egyből baja van. Hibaüzi: System config file '/Library/Preferences/SytemConfiguration/com.apple.Boot.plist' not found.
Vagy mit csinálok rosszul?
Előre is köszi.

nem lehet hogy a "Generic" dvd-t már nem kell patchelni? Próbáld meg esetleg azt kiírni és telepíteni, patchelés nélkül. de ez csak tipp

#639 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 23:09

Idézet: zef - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 0:05

Van egy olyan érzésem, hogy legkésőbb 1 hét múlva már a 10.4.2-re fáj majd a foga mindenkinek :D

nekem már 2 hete fáj rá :D de nincs sehol :D

#640 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 23:22

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 0:09

de nincs sehol :D

nana! csak türelem, türelem :) én biztos vagyok benne hogy azért van valahol ;)

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.