HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#421 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:10

beszamitasz pc-t? nekem meg mindig mac mini kene :p
macbook air 2014

#422 Felhasználó inaktív   Brotherhill17 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 18:58

Ez  csak egy  hasraütésböl  beirt  szám  volt..De  ha  már  igy  belementünk  ,szerinted  mennyi idö  alatt  avul  el egy  ilyen  csucskategoriás  mac  cucc?

üdv

#423 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 19:44

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 18:10

beszamitasz pc-t? nekem meg mindig mac mini kene :p

a torvenyek ertelmeben mint veszelyes hulladekot ingyen at kell vennie :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#424 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 20:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 20:44

a torvenyek ertelmeben mint veszelyes hulladekot ingyen at kell vennie :)

:fuck:
macbook air 2014

#425 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 23:31

Idézet: Brotherhill17 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:58

Ez  csak egy  hasraütésböl  beirt  szám  volt..De  ha  már  igy  belementünk  ,szerinted  mennyi idö  alatt  avul  el egy  ilyen  csucskategoriás  mac  cucc?

üdv

Hat a Dual 2 gigas G5 ok pontosan 2 eve huzzak, ezeknek meg van 1 evuk, addigra joval brutalabb gepek varhatok.

#426 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 01:41

HELLOHELLO

nos most az ac97-es alaplapi hanggal kuzdok, es van egy dolog ami nem vilagos. megtalaltam a leirast amiben szo van rola  hogy hol lehet az ID-met beleirni az AppleAC97Audio.kext-be. az a gondom hogy az en tiger-em System/Extensions konyvtaraban nincs ott ez a file, mashonnan meg nemtudom potolni mert nemenged hozzányulni a mappahoz. mi a megoldas? lecci irjatok  :confused:

#427 Felhasználó inaktív   Brotherhill17 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 07:05

"Hat a Dual 2 gigas G5 ok pontosan 2 eve huzzak, ezeknek meg van 1 evuk, addigra joval brutalabb gepek varhatok."

NA  igen  de  ezzel  nekem  csak  az  a  bajom  hogy  meg  fogják  e  oldani  az  idözités  kérdést ,mert  nem  hiszem  hogy  rosettán  keresztül  is  ugyan  olyan  pontos  lesz  mint  pl    most.Nekem  az  idözitésnél  nincs  fontosabb ,ezt  vajon az intellel  gyártott  mutatványnál  is  be  tudják  tartani.Egyébként  meg  a  os-x  védelméröl  még  egy  pár  szó.Sok  olyan  progival  találkoztam  már  amire  azt  mondták  nem  fog  menni  a  törése,és  pár  honap  mulva  láss  csodát.....Ez  ellen  nem  tudnak védekezni szerintem ,és  bármennyire is gáz  ha  már  most  gyurják  az  arcok  a  os-x  x86-ot akkor  mi  lesz  megjelenésekor?Vagy  utánna....Majd  valami  kis  zseni  gyerek  leemulálja  a  dedikált  alkatrészeket  valami  uton  modon  pusztán  szakmai kihívásból és  már  nem  is  lesz  vele  gond.Tudod  a  Mac-es  oldal  a  rendes  oldal  a vidám  oldal  ,mi  meg  sajnos  a  rossz  pc-s  oldalon  állunk  és  hát  szegény  ember  vizzel  főz.....

#428 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:08

Idézet: Brotherhill17 - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 8:05

Tudod  a  Mac-es  oldal  a  rendes  oldal  a vidám  oldal  ,mi  meg  sajnos  a  rossz  pc-s  oldalon  állunk  és  hát  szegény  ember  vizzel  főz.....

Barátom, nem kenyerem a személyeskedés, de te igazi ***** vagy.  :mad:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#429 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 10:42

Szegeny ember vizel es foz.

#430 Felhasználó inaktív   Brotherhill17 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:46

" Barátom, nem kenyerem a személyeskedés"

Télleg látom!

#431 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 13:24

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 2:41

HELLOHELLO

nos most az ac97-es alaplapi hanggal kuzdok, es van egy dolog ami nem vilagos. megtalaltam a leirast amiben szo van rola  hogy hol lehet az ID-met beleirni az AppleAC97Audio.kext-be. az a gondom hogy az en tiger-em System/Extensions konyvtaraban nincs ott ez a file, mashonnan meg nemtudom potolni mert nemenged hozzányulni a mappahoz. mi a megoldas? lecci irjatok  :confused:

Tölts le egy Darwin 8.0.1 Installer CD-t, azon rajta van.

Előbb be kell regisztrálnod magad az Apple Developer Connection-höz itt - ingyenes:
http://developer.app...ship/index.html

Majd innen tudod letölteni a cd image-et:
http://developer.apple.com/darwin/

Léteznek alternatív források is, de ez az autentikus :)

Vagy amennyiben van SSE3-as procid, akkor az eredeti devkit image-hez tölsd le a korábban post-olt patch-emet, abban is benne van.

#432 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 15:42

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 14:24

Tölts le egy Darwin 8.0.1 Installer CD-t, azon rajta van.

Előbb be kell regisztrálnod magad az Apple Developer Connection-höz itt - ingyenes:
http://developer.app...ship/index.html

Majd innen tudod letölteni a cd image-et:
http://developer.apple.com/darwin/

Léteznek alternatív források is, de ez az autentikus :)

Vagy amennyiben van SSE3-as procid, akkor az eredeti devkit image-hez tölsd le a korábban post-olt patch-emet, abban is benne van.

Re Zef!

Az a helyzet hogy van darwin image-em, kiszedtem belole azt a mappat/kext-et, csak hiaba masoltam be /system/lib../ext...-be beszolt hogy nemtudja hasznalni, mer nemmegfelelo az a szar :(
sse3-as a procim de nemvagom hol postoltad az eredeti devkit image-hez, kb egy hete olvasom ezt a forumot es mar csak linkek meg postok lebegnek a szememelott mindenhol, ugyhogy legyszi halvanyan szukitsd le a kort, hogycsak egy pici eselyem legyen megtalalni :D koszi

#433 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 16:39

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 16:42

Re Zef!

Az a helyzet hogy van darwin image-em, kiszedtem belole azt a mappat/kext-et, csak hiaba masoltam be /system/lib../ext...-be beszolt hogy nemtudja hasznalni, mer nemmegfelelo az a szar :(
sse3-as a procim de nemvagom hol postoltad az eredeti devkit image-hez, kb egy hete olvasom ezt a forumot es mar csak linkek meg postok lebegnek a szememelott mindenhol, ugyhogy legyszi halvanyan szukitsd le a kort, hogycsak egy pici eselyem legyen megtalalni :D koszi

ha bemasoltad a kext mappat
utana terminalba ird be ezeket:

sudo chmod -R 755 kextvneve
sudo chown -R root:wheel kextneve

ertelem szeruen a kextneve helyere beirod a bemasolt kext-et ;)

#434 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:43

Idézet: FERCSA - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 17:39

ha bemasoltad a kext mappat
utana terminalba ird be ezeket:

sudo chmod -R 755 kextvneve
sudo chown -R root:wheel kextneve

ertelem szeruen a kextneve helyere beirod a bemasolt kext-et ;)

Re!
Kiprobaltam a chmodos meg chownos okossagot, azthittem sikerul is vele megoldani, de megsem... ezt irja: 

jaffa-sejks-computer:~/system/library/extensions/appleac97audio.kext/contents/plugins root# kextload appleac97audiointelich.kext
2005-09-03 21:25:08.745 kextload[242] CFLog (0):
        CFPropertyListCreateFromXMLData(): plist parse failed; the data is not proper UTF-8. The file name for this data could be:
        (UNKNOWN)
        The parser will retry as in 10.2, but the problem should be corrected in the plist.
can't add kernel extension appleac97audiointelich.kext (not a bundle) (run kextload on this kext with -t for diagnostic output)

otlet?
thnx

#435 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:14

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 16:42

Re Zef!

Íme itt a patch:

https://forum.hwsw.h...ic=94273&st=399

Ha lehetne kérni, akkor feltelepítenéd az egészet elölről, úgy hogy a fájlrendszert is törlöd?

... "Kicsit" lassan indul el a telepítő, valószínüleg az Extensions.mkext-ben van egy kext ami teljesen felesleges és emiatt seek-el rengeteget bootoláskor a dvd. Utána már minden szárazabb, tisztább érzés :)

#436 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:26

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 22:14

Íme itt a patch:

https://forum.hwsw.h...ic=94273&st=399

Ha lehetne kérni, akkor feltelepítenéd az egészet elölről, úgy hogy a fájlrendszert is törlöd?

... "Kicsit" lassan indul el a telepítő, valószínüleg az Extensions.mkext-ben van egy kext ami teljesen felesleges és emiatt seek-el rengeteget bootoláskor a dvd. Utána már minden szárazabb, tisztább érzés :)

Haj!

Ja erre gondolsz? Ezt csinaltam, ezt tettem fel teljesen friss vinyora. Ebbe sajna nincs benne AppleAC97Audio.kext, ez a problemam kiindulo oka.

#437 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:55

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 22:26

Haj!

Ja erre gondolsz? Ezt csinaltam, ezt tettem fel teljesen friss vinyora. Ebbe sajna nincs benne AppleAC97Audio.kext, ez a problemam kiindulo oka.

Ez egyre érdekesebb, mert szerintem benne van:

Idézet

macosx:/Volumes/Mac OS X Install Disc/System/Installation/Packages/Essentials.pkg/Contents root# pax -zvf Archive.pax.gz | grep AppleAC97
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext
dr-xr-xr-x  6 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents
-r--r--r--  1 root  wheel    1601 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/Info.plist
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/MacOS
-r--r--r--  1 root  wheel  131964 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/MacOS/AppleAC97Audio
dr-xr-xr-x  6 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioAMD.kext
dr-xr-xr-x  4 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioAMD.kext/Contents
-r--r--r--  1 root  wheel    1415 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioAMD.kext/Contents/Info.plist
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioAMD.kext/Contents/MacOS
-r--r--r--  1 root  wheel      34140 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioAMD.kext/Contents/MacOS/AppleAC97AudioAMD
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext
dr-xr-xr-x  4 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents
-r--r--r--  1 root  wheel    3738 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents/Info.plist
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents/MacOS
-r--r--r--  1 root  wheel      39340 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioIntelICH.kext/Contents/MacOS/AppleAC97AudioIntelICH
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioVIA.kext
dr-xr-xr-x  4 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioVIA.kext/Contents
-r--r--r--  1 root  wheel    1408 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioVIA.kext/Contents/Info.plist
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioVIA.kext/Contents/MacOS
-r--r--r--  1 root  wheel      34296 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97AudioVIA.kext/Contents/MacOS/AppleAC97AudioVIA
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97CodecAD198x.kext
dr-xr-xr-x  4 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97CodecAD198x.kext/Contents
-r--r--r--  1 root  wheel    1440 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97CodecAD198x.kext/Contents/Info.plist
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97CodecAD198x.kext/Contents/MacOS
-r--r--r--  1 root  wheel      32624 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/PlugIns/AppleAC97CodecAD198x.kext/Contents/MacOS/AppleAC97CodecAD198x
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/Resources
dr-xr-xr-x  3 root  wheel          0 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/Resources/English.lproj
-r--r--r--  1 root  wheel        512 Apr 11 05:35 ./System/Library/Extensions/AppleAC97Audio.kext/Contents/Resources/English.lproj/InfoPlist.strings

#438 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 03. 22:19

Egy újabb patch alkotás, nézzétek meg ezt is, tudomásom szerint igen korrekt darab:
http://forum.osx86pr...?showtopic=1753

... én azért továbbra is saját kedvtelésből reszelgetem az imageket :)

#439 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 13:28

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 23:19

Egy újabb patch alkotás, nézzétek meg ezt is, tudomásom szerint igen korrekt darab:
http://forum.osx86pr...?showtopic=1753

... én azért továbbra is saját kedvtelésből reszelgetem az imageket :)

Megnéztem mindkettőt, az R1 annyival több, hogy ki vannak csapva a problémás kextek disabledre, ill. teli van tömve darwinból, viszont az egzotikus cumókon továbbra is macerálni kell a device ID-ket amiket ha jól értelmeztem te megcsináltál, szal szerintem ha belereszeled a sse2 peccset akár fel is tolhatod vhova, biztos fognak neki örülni :)

#440 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:04

zef: kiprobaltam ezt az uj cuccot, es mar beboot-ol a dvd, de felpercnyi toltodes utan megjelenik egy kis behajtani tilos ikon a kepernyo kozepen... :)
olvastam, hogy ez akkor van, ha nem talalja a root particiot... de hat sata vinyom van....
megprobalok meg a biosban valamit ugykodni

Szerkesztette: ion 2005. 09. 04. 14:16 -kor

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »