HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#2841 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:51

Idézet: zozo2001hu - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 15:37

10.4.4 esetében nekem az integrált audio-t kellett peccselnem. 10.4.5 esetében az audio jó volt alapból, itt az apple intel integrált framebuffert kellett visszatennem egyedül a lementett 10.4.4-ből, hmm érdekes.(Utána jó lett a frekiállítás GMA900 esetében.)

Az xbench felment 40.1-ről 50.1-re, ez is érdekes, mintha gyorsabb lenne a rendszer valóban a 10.4.4-hez képest! :)

A 10.4.6-os frissítéstől félek, kíváncsi leszek maxxuss-nak mikor lesz rá megoldása miután megjelenik a frissítés.

Különben nem is értem hogy 10.4.5 alatt miért nem működik rendesen a gma950, csak akkor ha visszateszed a 10.4.4-ből a kext-et.
Ez számomra azért érthetetlen mert az inteles mac miniben is ez a vga van.
Ha valaki felteszi az update-t akkor nem fog működni a gépe rendesen?
Ejnye Appe  :D

#2842 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:54

Idézet: zozo2001hu - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 14:50

Tényleg tök jó dolog Bubu ez a peccselgetés, jó kis gyakorlat ez a unix parancsok megismerésében, valamint klassz dolog betekintést nyerni hogy mi van a grafikus felület alatt. :)

Ugye hogy ugye  :D
Pár hónapja még azt sem tudtam milyen parancsokat lehet használni terminálban, sőt ha lehetett messze elkerültem a terminalt, most meg......  :D

#2843 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:55

Tényleg, most jut eszembe.
PDA-ra nem lehet OSX-et rakni? :D

#2844 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:56

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 16:43

Mindent fel lehet tenni.
Szerintem nálad az a gond hogy anno nem állítottad be hogy a rendszerfileokat a 10.4.4 repair dvd-ről másolja fel, így maradtak a 10.4.3-as rendszerfileok, és van egy mixelt rendszered ami nem tökéletes.

a 10.4.4-es van feltéve ppf 10.4.5-ös patchhel, szal nem az a gond szerintem
+

#2845 Felhasználó inaktív   zozo2001hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:15

Maxxuss máshol is vállal munkát szívesen! :)

Ez egy hatalmas fószer gyerekek egy igazi géniusz!

Feltörték a Skype processzor-alapú konferencia-korlátozását

http://pcforum.hu/hirek/?qnid=10116

#2846 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 19:26

Idézet: zozo2001hu - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 19:15

Ez egy hatalmas fószer gyerekek egy igazi géniusz!

Ja.Szabadságharcos. ;)

#2847 Felhasználó inaktív   Sickboi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:23

Szerintetek ez jó (ha egyeltalán lehetséges) módszer:10.4.4 Restore dvd-t elösször megpatchelem a
Mac OS X 10.4.4 8G1165 DVD AutoPatcher-rel aztán a 10.4.5-ös patch-csel? Vagy válasszak más (jobb)
módszert? Igaz megvolt az install 10.4.4.-es dvd is csak kisebb kavarás (véletlen törlés,stb...) miatt csak a
restore dvd maradt. Elörre is köszi a válaszokat :)
Abit BH7, Intel Pentium (Northwood) 2.4 GHz,GeForce FX 5200  OS: Mac OS 10.4.6 (with Nvidia Driver Beta2 Bulid 1)

#2848 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:28

Idézet: Sickboi - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 20:23

Szerintetek ez jó (ha egyeltalán lehetséges) módszer:10.4.4 Restore dvd-t elösször megpatchelem a
Mac OS X 10.4.4 8G1165 DVD AutoPatcher-rel aztán a 10.4.5-ös patch-csel? Vagy válasszak más (jobb)
módszert? Igaz megvolt az install 10.4.4.-es dvd is csak kisebb kavarás (véletlen törlés,stb...) miatt csak a
restore dvd maradt. Elörre is köszi a válaszokat :)

Gdfath3r így csinálta a 10.4.5-ös install dvd-jét.Mennie kell.Én még nem próbáltam.
Gondolom nem akarsz megint gigákat töltögetni, szerintem próbáld meg, valószínűleg működni fog.

#2849 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:31

Ha az autopatchelés utáni iso-nak ez a hash infoja: 072fba74662133c3212426d48f051b19
akkor engedd rá nyugodtan a 10.4.5-ös final patcht.

#2850 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 20:56

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 13:18

Nem kell sok buhera :)
Nekem van egy Generic Install 10.4.5 DVD-m! ;)
AMD-n és SSE2-n is kipróbáltam, és no errors!
"works like a charm!" :)

Egyedül a Security Update hiányzik belőle, de single user mode-ból 3 sor bepöttyögtetése után f@szán megy. :up:
Ráadásul az install 15 perc(persze ha kiveszem a nyelveket és a nyomtatókat).

Nforce3-as desktop gépemhez tényleg nem kell, de a Notimra nem megy fel direktben, mivel módosított IOATAFamily.kext kell, nem is bootol.....
Ha tudnám hogy kell belerakni a becsomagolt fileba.......,
Notira csak buherával lehet felrakni....

#2851 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:02

Restore disk jó HASH infoját nem tudjátok ?

BIthuról ilyet sikerült letöltenem, lehet, hogy a töltésem hibás, de mountoláskor nyavajog....

213712f84a35f568f9b8a7f0cc017d06 *MacOSX_10.4.4_Restore_Disc.dmg

Szerkesztette: kenand 2006. 03. 06. 21:03 -kor

#2852 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:06

Valahogy be kellene tennem az istall DVD-be az én Notimhoz  (ATI RS400) jó IOATAFamily.kext-et

kell készítenem egy extensions.mxet-et, ez ok működö rendszerreől bemásolom....
De valahogy be kellne pakolnom az mpkg-ba az ott lévő -számomra rossz extension helyébe.....

#2853 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:23

Idézet: kenand - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:06

Valahogy be kellene tennem az istall DVD-be az én Notimhoz  (ATI RS400) jó IOATAFamily.kext-et

kell készítenem egy extensions.mxet-et, ez ok működö rendszerreől bemásolom....
De valahogy be kellne pakolnom az mpkg-ba az ott lévő -számomra rossz extension helyébe.....

Ha csinálnál egy dmg-t a dvd-ből, aztán azt átkonvertálnád read/writeba, utána tudnál benne piszkálni.

#2854 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:05

Idézet: Tush - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:23

Ha csinálnál egy dmg-t a dvd-ből, aztán azt átkonvertálnád read/writeba, utána tudnál benne piszkálni.

Nem az a gondom, hogyan tehetném írhatóvá az IMG-t, hanem az, hogy a mpkg csomagban a mi a Kexteket tartalmazza, hogyan tudnék kicserélni egy kextet......

#2855 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:37

Csak kérdéseim vannak....
Járt már sikerrel valaki DV kamerával.
Próbáltam a Sony-mról video-t bevenni (firewire-n keresztül), de nem ismeri fel  az iMovie

#2856 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:38

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 15:23

Egyenlőre még csak működő rendszer alól lehet csak az Nforce-SATA-t életre kelteni,de ezt még valahogy belevarázsolom az ISO-ba és utánna felrakom valami torrentre.
Ez azért lenne jó, mert akkor AMd nforce+sata-ra is direkt lehet telepíteni.

No erre kváncsi leszek. Alkalmasint letesztelem, ha gondolod.  ;)
Mother always says, Sharing is Good

#2857 Felhasználó inaktív   Tush 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:43

Idézet: kenand - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:05

Nem az a gondom, hogyan tehetném írhatóvá az IMG-t, hanem az, hogy a mpkg csomagban a mi a Kexteket tartalmazza, hogyan tudnék kicserélni egy kextet......

A kext-et a System-Installation-Packages-Essentials.pkg-Contents-ben lévő Archive.pax.gz-be kellene rakni, de oda nem tudod közvetlenül.
Install során innen tömöríti ki a telepítő a cuccot.
Én azt próbálnám meg,hogy Pacifisttel kitömörítem az Essentials.pkg-t, beleteszem a kextet, aztán Packagemakerrel újra pkg-t csinálok belőle és visszateszem a dmg.be.

Hogy aztán mi lesz...Mindenesetre izgalmas

#2858 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:00

Idézet: Tush - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 22:43

A kext-et a System-Installation-Packages-Essentials.pkg-Contents-ben lévő Archive.pax.gz-be kellene rakni, de oda nem tudod közvetlenül.
Install során innen tömöríti ki a telepítő a cuccot.
Én azt próbálnám meg,hogy Pacifisttel kitömörítem az Essentials.pkg-t, beleteszem a kextet, aztán Packagemakerrel újra pkg-t csinálok belőle és visszateszem a dmg.be.

Hogy aztán mi lesz...Mindenesetre izgalmas

Package manager valahogy bonyolultnak tűnt nekem..., nem találtam semmi  rövid leírást hogyan tudnám a csere után egyszerűen összerakni az Archive.pax.gz-t....
JaS megcsinálta..... de nem tudom hogy....

#2859 Felhasználó inaktív   DivX79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:25

Bocs hogy itt lámázok, de valahol el kell kezdeni :) A történetem: Miután a másodjára letöltött (bithumen) 10.4.5-ös osx telepítővel sem jártam sikerrel (az okokat azthiszem nem kell ecsetelnem), letöltöttem egy régebbi de kicsit kisebb torrentet egy külföldi oldalról. A gépem egy HP laptop benne egy 60gb-os vinyó. Először gondoltam megosztom és ugy próbálom meg felrakni az osx-et. Aztán ahogy a gép biosában nézelődttem láttam hogy lehet usb hard disk-ről is bootolni. Több se kellett, előkaptam egy régi fiókban lapuló 4gb-os kis vinyót, amit betettem az usb-s házamba, majd oda kezdtem el a telepítést. Sikerült is, bár az X-Code-t, és a Printer drivereket ki kellett szednem hogy feltudjam rakni, de oda se neki. A lényeg hogy felment az osx, el is indult. Kiderült hogy a letöltött image egy crackelt 10.4.1-et takar. Sebaj mondom jó lesz ez addig amig nem töltöm le a már remélhetőleg müködőképes 10.4.5-ös .iso-t. Csak egy nagy bajom van vele, mégpedig az hogy nincs net. Gondolom csak a beállításal lehet a gond, de nekem annyira idegen még az osx, s ráadásul még angolul sem tudok. Szóval hiába próbáltam megtalálni a gondot, sehogysem sikerült. A net routeren keresztül jön. Elképzelhető hogy már telepítéskor rosszul állítottam be ezt a részt. Még a routert sem tudttam behívni a böngészőben. Szóval örülnék neki ha tudnátok adni pár tippet, amin egy ilyen osx-hez nem értő láma is elindulhat :)

#2860 Felhasználó inaktív   kenand 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 00:26

Idézet: DivX79 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:25

Bocs hogy itt lámázok, de valahol el kell kezdeni :) A történetem: Miután a másodjára letöltött (bithumen) 10.4.5-ös osx telepítővel sem jártam sikerrel (az okokat azthiszem nem kell ecsetelnem), letöltöttem egy régebbi de kicsit kisebb torrentet egy külföldi oldalról. A gépem egy HP laptop benne egy 60gb-os vinyó. Először gondoltam megosztom és ugy próbálom meg felrakni az osx-et. Aztán ahogy a gép biosában nézelődttem láttam hogy lehet usb hard disk-ről is bootolni. Több se kellett, előkaptam egy régi fiókban lapuló 4gb-os kis vinyót, amit betettem az usb-s házamba, majd oda kezdtem el a telepítést. Sikerült is, bár az X-Code-t, és a Printer drivereket ki kellett szednem hogy feltudjam rakni, de oda se neki. A lényeg hogy felment az osx, el is indult. Kiderült hogy a letöltött image egy crackelt 10.4.1-et takar. Sebaj mondom jó lesz ez addig amig nem töltöm le a már remélhetőleg müködőképes 10.4.5-ös .iso-t. Csak egy nagy bajom van vele, mégpedig az hogy nincs net. Gondolom csak a beállításal lehet a gond, de nekem annyira idegen még az osx, s ráadásul még angolul sem tudok. Szóval hiába próbáltam megtalálni a gondot, sehogysem sikerült. A net routeren keresztül jön. Elképzelhető hogy már telepítéskor rosszul állítottam be ezt a részt. Még a routert sem tudttam behívni a böngészőben. Szóval örülnék neki ha tudnátok adni pár tippet, amin egy ilyen osx-hez nem értő láma is elindulhat :)

System profiler segítségével nézd meg, hogy lát e a gépeden az OSX hálókártyát....
10.4.3-as rendszert javasok kezdésnek.... DTK.dmg+ JAS 4.2b patch.

Esetleg használt a Flamaster által a 88-ik oldalon javasolt 10.4.4 install disket + 10.4.5 patchet

Egyébként meg nézd meg a HP laptopod milyen alkatrészekből áll, proci, chipset, hálókártya.....
www.osx86project.org-on van kompatibilitási lista.....

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.