HWSW Informatikai Kerekasztal: ha sokáig ki van húzva, nem indul a gép - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ha sokáig ki van húzva, nem indul a gép Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:24

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 20:45

Hát...

és mi szól az alaplapnak, hogy most már lehet indulni?   
Tudtommal a táp...  :eek:

Tudtommal pedig a ház kapcsolója szól az alaplapnak ami szól a tápnak. Jönnek a feszek és indul a gép (jóesetben persze).  :D

#22 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:30

Na igen...de ha az alaplap valamiért nem tud szólni a tápnak (legalábbis nem időben), hogy indulj, akkor a táp nem indul! szvsz alaplap probléma!
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#23 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:33

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:30

Na igen...de ha az alaplap valamiért nem tud szólni a tápnak (legalábbis nem időben), hogy indulj, akkor a táp nem indul! szvsz alaplap probléma!

de:
- codegennel rendesen megy
- enermax-szal is csak a több órai állás utáni első bekapcsoláskor csinálja akkor ha egyből be van kapcsolva a gép

Még egy aopen tápom van, mondjuk az is fsp - majd megnézem azzal.

#24 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:39

Szerintem kezd az alaplappal...ha egy másik lappal (ami azért min. más típus legyen, ha ua. a márka)is ugyanezt csinálja, akkor lehet a tápra gondolni!
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#25 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 21:41

Idézet: latency - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:24

Tudtommal pedig a ház kapcsolója szól az alaplapnak ami szól a tápnak. Jönnek a feszek és indul a gép (jóesetben persze).  :D

De az is lehet, hogy az alaplap nem szól a táápnak, hanem táviratot próbál küldeni, amit a részeg postás csak kis késéssel visz ki. Ezért a táp nem indul. Később a winchesterrel üzen a memóriának, hogy az alaplap letegezte a táviratban, ami  számára sértő. Majd visszaüzen, hogy csak 10 perc múlva hajlandó indulni.
(Persze ezek a folyamatok külső (lámer) felhasználók számára nem láthatóak, de ha pl. leveszed a gép oldalát, akkor világosan látni fogod ezeket. (Régebbi alaplapok távirat helyett füstjeleket küldenek)).
Amúgy szia PGY.
Nem jártam erre kb 2 éve, és most kb 2 évig nem jövök...
Amúgy tudok kölcsönadni Supersilente 360W tápot, kipróbálás céljából, ha esetleg a Codegent nem akarod eröltetni, bár megjegyzem, nekem kb 1500 darabból 3 vagy 4 volt rossz eddig, és mind garanciális időben.
(Röviden: szerintem táp lesz a ludas. Vagy a postás. Halihó)
Dév
FS PI1536 - Core2350 - 1GB - 100GB - X1400

#26 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 22:14

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 20:55

Újabb fejlemény az Enemrax táppal: 
Sokáig ki van kapcsolva a táp (>5-6 óra). Bekapcsolom. A gép indításával várok kb 10 percet, akkor rendesen elindul elsőre is.

:confused:

Gyafi, ez tipikus jele a készenléti kör pufikondi-száradásának. Amíg nem "melegszik" be a kondi, zajos, vagy nagyon alacsony a kimeneti fesz a készenléti ágon, illetve a táp saját PWM-köre is képtelen éledni (a készenléti ettől függetlenül megy).
Nem kell semmi rejtélyesre gondolni :) .
szerk. vagy mégis?
Ha nem a készenléti körrel van baj, akkor a powergood jellel. Ennek a táp bekapcsolását követő 2-300ms-ban meg kell jelennie, különben az alaplap nem engedélyezi a boot folyamatát. Codegennél érthető a dolog, ugyanis ezt szeretik elegánsan a +5V-ra kötni (normális tápoknál külön logika figyeli az egyes ágak megfelelő szintjét és ekkor időzít), illetve táponként egyénileg eltér a PG aktívvá válásának ideje. Eszerint a lap lehet ludas: Türelmetlen.
e tekintettel az időfüggésre, ebben az esetben talán nem ez az ok, hanem a lap valamelyik áramköre és ennek valószínűleg köze van az APM fizikai megvalósításához.

Szerkesztette: didyman 2005. 08. 20. 22:22 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#27 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 07:57

Végül kapott egy A-open 300-as tápot (ugye ez is fsp), ezzel rendesen megy.

#28 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 18:18

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 17:40

Fateromnak az a mániája hogy, kinyomja a monitort, mert bármi történhet.. :omg:

Neki van igaza!!!  Én egyszer majdnem felgyújtottam a céget, :D még jó hogy valamiért úgy döntöttem, hogy nem megyek ki a sarokra egy gyrosért. Egyedül voltam az irodában, hát egyszer csak elmegy a kép úgy balról jobbra sötétül a monitor, na mondom mi ez, áramingadozás??? Utána meg elkezdett a cucc füstölni,  (Daewoo 518B, itthon is ilyen volt) Kolléganőm, aki képpen az utcán állt, és be akart jönni, azt hitte dohányzom :)

Szóval nemm árt óvatosnak lenni...
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#29 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:48

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 23:14

Gyafi, ez tipikus jele a készenléti kör pufikondi-száradásának. Amíg nem "melegszik" be a kondi, zajos, vagy nagyon alacsony a kimeneti fesz a készenléti ágon, illetve a táp saját PWM-köre is képtelen éledni (a készenléti ettől függetlenül megy).
Nem kell semmi rejtélyesre gondolni :) .
szerk. vagy mégis?
Ha nem a készenléti körrel van baj, akkor a powergood jellel. Ennek a táp bekapcsolását követő 2-300ms-ban meg kell jelennie, különben az alaplap nem engedélyezi a boot folyamatát. Codegennél érthető a dolog, ugyanis ezt szeretik elegánsan a +5V-ra kötni (normális tápoknál külön logika figyeli az egyes ágak megfelelő szintjét és ekkor időzít), illetve táponként egyénileg eltér a PG aktívvá válásának ideje. Eszerint a lap lehet ludas: Türelmetlen.
e tekintettel az időfüggésre, ebben az esetben talán nem ez az ok, hanem a lap valamelyik áramköre és ennek valószínűleg köze van az APM fizikai megvalósításához.

na erről van szó! :up:  ;)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#30 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:06

Idézet: AViD - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 17:48

Ősznté szólva nem tudom, hogy az UPS-nek árt/használ-e az állandó kikapxsolgatás, mindenesetre az azért figyelembe kell venni, hogy sok gyártó (pl. Chieftecnek is tüzelőt adó Sirtec) nem ajánlja a menet utáni kikapcsolást, mivel szerintük az így bekövetkező nagy hőmérsésékletváltozás (hőtágulás) többet árt, mint a konstans magas belső  hőfok.

Nekem olyan tápom van, ami kikapcsolás után még 5 percig járatja a ventijét... nem hülyeség.
Csak éppen én is áramtalanítok éjszakára és napközbenre is, ha nem vagyok itthon. :)

#31 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 08:11

Még jó, hogy benéztem ide. :)

Lehet, hogy nem, de talán:

Sokat szopok a géppel mostanában, akár a táp is lehet a ludas:

Főleg boot probélmák: boot nem fut le, memória számlálás után befagy, se alt+ctrl+del se reset nem segít csak ki-be kapcs, azért nem a tápra gondoltam, mert bekapcsoláskor soha, csak BIOS-ból való visszalépés után.  :think:

Jövő héten tesztelésen lesz a lap+proc+memóriák, talán kiderül vmi..

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó