Idézet: gene - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 11:50
A topik olvasása folyamatban van. Bocsi, ha már volt.
Még sose használtam GPS-t. Azon gondolkodtam, h 2in1 megoldással, mobilt vennék, amiben van GPS. Több tesztben olvastam, h az újabb telefonok A-GPS-szel vannak felszerelve, ami a mobil bázisállomások adatait használja a gyorsabb pozicionálás érdekében.
A kérdésem: ez a funkció jár vmilyen (fizetendő) adatforgalommal? (nincs mobilnet aktiválva a kártyámon)
Nem jár olyan jellegű adatforgalommal (mobilnet) amiért fizetni kellene.
Kicsit bővebben:
Naviszoftvere válogatja, hogy mit képes felhasználni, de a következő megoldásokról tudok (még):
A google maps pl használja a GSM Serving Cell ID-t. A telefon elolvassa a kiszolgáló GSM cella azonosító kódját (CGI) ami a világon összes szolgáltatójánál egy egyedi szám. (ezekből háromszögelés)
WiFi háromszögelés is működik több szoftverrel, Skyhook / Loki adatbázis alapján.
És a fent említett szolgáltatás, amikor az almanac adatok a bázisállomásról is elérhetők, külön díjazás nélkül a szabvány telefon-torony kommunikációba ágyazva.
Szerkesztette: Szabcsi 2010. 01. 20. 12:13 -kor
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"