HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1401 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 18. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2010. 03. 18. 18:21

Hard reset kell ilyenkor neki.

Én is ezt mondtam, tulaj szerint olyat nem lehet, vagy legalábbis nem tud róla. Ha leírod, hogyan kell elmondom neki, kipróbáljuk.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1402 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 19. 13:36

Bekapcsolás közben a képernyő jobb alsó vagy felső sarkán rajta kell hagyni az ujjad sokáig. Készülékenként változó melyik sarok kell.

Ha sokat volt telepítgetve, stb, akkor nagyon teleszemetelődik és elkell a hard reset :-)

Amúgy szerintem is garmin rlz, másodállásban ilyeneket babrálok, járt már a kezem között szinte a teljes paletta, nagyon nem panaszkodnak rá..nagyon egyszerű, tényleg gagyi grafika, de a lényeget tudja és jól láthatóan ;-)

Nekem is van 4db :laugh:

#1403 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 20. 02:03

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 03. 18. 12:55

meg az útról 10-20 méterekkel leeső GPS pontosságot már nem is említem.

Ez tán az útraillesztés lehet. Vagy fémgőzölt szélvédő :-) Amúgy szopni bármivel lehet, annó a GPS V-öst küldtem el a halál faszára, aztán nem sokkal később nagy Garmin rajongó lettem, ott is kiderültek júzer meg egyéb errorok.
Make love not Wor.

#1404 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 20. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 20. 02:03

Ez tán az útraillesztés lehet. Vagy fémgőzölt szélvédő :-) Amúgy szopni bármivel lehet, annó a GPS V-öst küldtem el a halál faszára, aztán nem sokkal később nagy Garmin rajongó lettem, ott is kiderültek júzer meg egyéb errorok.

Jah, tudom mi az útraillesztés, az a baj, hogy annyira pontatlan volt a GPS vevő által szállított info, hogy a szomszédos utcára sikerül ráillesztenie, csak az meg kisség máshogy kanyarog, szóval egyfolytában újratervezett...

A saját szotyiért vett kütyü Sirf GRF3i vevője meg illesztés nélkül is épp az úton halad (iGO mutatja a valós GPS pozíciót pici sárga pöttyel).
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1405 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 13:13

Pár hónapja sikerült egy Becker Z107-est vennem, frissitettem azota nem tévedek el :)
Öt országban teszteltem mindenhol rendben volt.. kivéve Pesten :) nem ez csak rossz vicc volt :)

Szoval nekem Becker :cool2:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1406 Felhasználó inaktív   madeiragirl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 01. 12:05

Hello Mindenkinek!
Segítség kellene, van egy Tom Tom Go 720-unk. 2 éves, első évben tökéletesen működött (Olaszban). Tavaly felajánlott valami szoftver frissítést, ami után meghülyült, Ausztriában nem érzékelt semmit. Itthon még minden okés volt. Próbáltam resettel, de nem lett jobb. Idén szintén mentünk "nyugatra", és nem működik kint. Sajnos nem csináltam sosem biztonsági mentést, igen ritkán használjuk. A kérdésem az lenne, ha csinálok a gépen egy gyári beállítások visszaállítást, akkor ez eredeti, vásárláskori állapot jön vissza? Egyébként rajta van Kelet Eu és Nyugat Eu is. Mégsem látja kint. Ez még olyan rendszer, hogy ha a határhoz érek (nyugat Eu.) át kell állítani a térképet.
Egyébként nagyon bosszantó, hogy a Tom Tom-nak nincs idehaza szervíze, a telefonos elérhetőség pedig egy katasztrófa. Szóval várom tanácsotokat, előre is köszi!

#1407 Felhasználó inaktív   jack carver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 11:09

Sziasztok!Segítségetek kéne.Elveszett samsung mobilom úgy egy hete,és az lenne a kérdésem,hogy van-e olyan program,amivel ezt belehet mérni helyileg?

#1408 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 09:41

Kiköltözöm Németországba, ezért arra gondoltam, érdemes lesz a TMC-t használnom. Más fórumokon olvastam, hogy pl. az Omnia telefonok FM rádióját megfelelő szoftverrel, jól beállítva lehet erre használni. Szerintetek egy sima FM transzmitteres navit is lehet így berhelni? Nem lenne rossz... ;) Köszi.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1409 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 09:45

jack carver: Persze a hatóságok be tudnak mérni bármit. Csak engedély kell hozzá... Amúgy a szolgáltató IMEI szám alapján le tudja tiltani, de gondolom az adatok visszaszerzése lenne a cél, nem a használat tiltása.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1410 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2010. 04. 19. 10:41

Kiköltözöm Németországba, ezért arra gondoltam, érdemes lesz a TMC-t használnom. Más fórumokon olvastam, hogy pl. az Omnia telefonok FM rádióját megfelelő szoftverrel, jól beállítva lehet erre használni. Szerintetek egy sima FM transzmitteres navit is lehet így berhelni? Nem lenne rossz... ;) Köszi.

FM transzmitter != FM rádió, azaz a transzmitter nem igazán kapcsolódik a navin futó oprendszerhez semmi olyan (hardveres/szoftveres) felületen ami lehetővé tenné a TMC adatok fogadását.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1411 Felhasználó inaktív   Dreaman68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 20:20

Heló

Szeretnék venni egy GPS-t, de nem igazán tudom ilyenkor mire kellene odafigyelni. Árban olyan 20-40 ezer forint között képzeltem el és belföldi használatra kellene. Tudnátok néhány tippet adni?

#1412 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 01. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Dreaman68 - Dátum: 2010. 05. 01. 21:20

Szeretnék venni egy GPS-t, de nem igazán tudom ilyenkor mire kellene odafigyelni. Árban olyan 20-40 ezer forint között képzeltem el és belföldi használatra kellene. Tudnátok néhány tippet adni?

Autóba, esetleg vitorlázni, kajakozáshoz?
Make love not Wor.

#1413 Felhasználó inaktív   Dreaman68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 01. 21:27

Autóba, esetleg vitorlázni, kajakozáshoz?

Autóba csak.

#1414 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Dreaman68 - Dátum: 2010. 05. 01. 22:00

Autóba csak.

Első körben azt kell eldöntened, hogy lopott térképet akarsz-e használni rajta és adott esetben sz*psz, mire ráhackeled, meg amikor összevissza navigál, vagy veszel legál térképet, ami önmagában +15-30 eFt, vagy választasz valamilyen eleve térképpel adott Garmin/Tomtom/Igo based cuccot, az viszont nem nagyon lesz ebből a keretből. Meg azt kellene eldönteni, hogy merrefelé akarsz navigálni, csak HU, keletEU, fullEU, persze eszerint nőnek az árak is.

Gondolom a cél az lenne, hogy worldwide, nagyképernyő, 15-ért :)

#1415 Felhasználó inaktív   Dreaman68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 05. 03. 10:54

Első körben azt kell eldöntened, hogy lopott térképet akarsz-e használni rajta és adott esetben sz*psz, mire ráhackeled, meg amikor összevissza navigál, vagy veszel legál térképet, ami önmagában +15-30 eFt, vagy választasz valamilyen eleve térképpel adott Garmin/Tomtom/Igo based cuccot, az viszont nem nagyon lesz ebből a keretből. Meg azt kellene eldönteni, hogy merrefelé akarsz navigálni, csak HU, keletEU, fullEU, persze eszerint nőnek az árak is.

Gondolom a cél az lenne, hogy worldwide, nagyképernyő, 15-ért :)

Nem feltétlenül. Illegális térképpel nem nagyon akarok szórakozni, szval vmi koncepció kellene. Csak Magyarországon használnám. Most az ár kiindulási alap volt, de nem zavar ha többe kerül. Így vmi olyasmire gondoltam, ami alapból térképpel jön ki, vagy akk egy térkép+gps megoldás. Az érdekelne mik azok a típusok, amiket ajánlanak.

#1416 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 12:26

WinCE alapon pl a Navon N470+Igo8 páros szerintem okés lehet, csak magyar térképpel kicsivel 20e felett, teljes eu-vall meg éppen 40e alatt. Garminból a legkisebb nüvi (magyar térképpel) is majdnem 40e-nél kezdődik (és ezek még csak 3,5"-osak, ellenben a Navonnal), 4,3" + teljes eu-ért pedig 50 felett kell perkálni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1417 Felhasználó inaktív   Dreaman68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 19:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 05. 03. 13:26

WinCE alapon pl a Navon N470+Igo8 páros szerintem okés lehet, csak magyar térképpel kicsivel 20e felett, teljes eu-vall meg éppen 40e alatt. Garminból a legkisebb nüvi (magyar térképpel) is majdnem 40e-nél kezdődik (és ezek még csak 3,5"-osak, ellenben a Navonnal), 4,3" + teljes eu-ért pedig 50 felett kell perkálni...

Köszi a segítséget, meg is rendeltem egyet.

#1418 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 16. 18:41

Sziasztok.

Tudja valaki, hogy ez file mire jó?
Hungary.fda

#1419 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 16. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: HJM - Dátum: 2010. 06. 16. 19:41

Sziasztok.

Tudja valaki, hogy ez file mire jó?
Hungary.fda

Driver Alert funkcióhoz szükséges adatfile, csak megfelelő (azt hiszem Navteq) térképpel működik.

#1420 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 16. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 06. 16. 20:30

Driver Alert funkcióhoz szükséges adatfile, csak megfelelő (azt hiszem Navteq) térképpel működik.

Köszi!

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.