Idézet: unnamedplayer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:51
Üdv.
Őszintén örülök neki, remélem a közeljövőben én is több pozitív élményről tudok majd beszámolni....
Amit írtam csupán a tapasztalatom, teljes mértékben támogatom a technika fejlődését és örülök, hogy ez már számukra is elérhető.
Holnap ismét szerencsém lesz próbálgatni új típusokat, mindenképp le fogom írni a tapasztalatokat.
Neked milyen GPS-ekhez volt már szerencséd?
Nekem jelenleg egy elég régi Sirf2-es vevőm van, amivel már bejártam fél Európát meg teljes M.o.-t. Hosszabb alagutakat kivéve szinte mindenhol van jelem (pl. most is, panelban 3-ikon, kb 5 méterre az ablakból lát 2-3 holdat). A SirfStar3-mas chipsetes vevők még jobbak, paneldzsungel sem akadály.
Lehetséges problémák a rossz lefedettségre:
- Valami nagyon olcsó, vagy nagyon régi (8-12 csatornás) GPS vevő
- A kocsi beárnyékolja, zavarja a jelet: közelebb kell tenni a vevőt a szélvédőhöz, vagy fel a tetőre. Esetleg séta közben ellenőrízni.
Szoftver:
Itthon az I-got, külföldön a Tomtomot vagy a Desti PN-t használom. Mindenféle kis faluba odataláltam eddig, a házszámozás néha nem stimmel, betudhatólag a telkek nem szabályos kiosztásának. Persze én is találtam pár hibát, amiket bejelentettem (meg még sokan tették ezt), meg is köszönték, az új térképen ezek már javítva vannak.