HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#201 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 08:37

Idézet: unnamedplayer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 19:29

Sziasztok!!

A GPS Navigációs rebdszerekkel kapcsolatban a tapasztalatom: !MÉG! kiforratalan technika...
A legnagyobb problémát a műholdak lefedettsége jelenti, aki ezt a fórumot olvassa bizonyára tisztában van vele hogy a készülék műkdéséhez 4 db műhold lefedettsége szüksége. A mai napon is két készüléket teszteltünk, kezelhetőségre nincs is velük probléma érintő képernyő stb. stb.
azonban 1 négyzet kilométeren belül megletősen kevés helyen volt használható a készüék.(egyenlőre erre nem kaptunk kielégítő magyarázatot, pedig nem kenya alsón voltunk )
Na meg persze a másik fontos dolog a megfelelő szoftver, a legtöbb üzletben ezt úgy hirdetik, hogy utca, házszám szintű MO. térkép meg még elvétve +1-2 ország...
Ez a valóságban csak Budapestre vonatkozik, a nagyobb városok vannak meg utca szinen, a többi településen CSAK a fő út, vagy a települést megközelíthető út neve.
Erre nagyon figylejetek vásárláskor, legyetek körültekintőek.
!!PONTOSSÁG!! A "polgári" forgalomba lévő navigációs rendszerek minimum 5 méteres eltéréssel (de inkább több) határozzák meg a helyet ahol tartózkodsz. Kérdésemre a szakember ennyit mondott:
Biztonsági okokból.
Nah igen, egy ilyen kis szerkezettel nagyon ügyesen lehet irányítani bizonyos dolgokat(ez az én privát véleményem)
Ha van tapasztalatotok GPS-ekkel kapcsolatban szívesen hallgatom őket.

Te mikor probaltal GPS navigaciot utoljara? :)
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#202 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 10:57

http://www.pdamania.hu/pda/337/

ez mennyire gagyi?

#203 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 15:45

Idézet: enzimke - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 11:57

Ha nem lehet az antennát 100%-osan a készülékbe behajtogatni, mint pl az asus-nál, akkor gyakorlatilag nem lehet sík felületre nyugodtan lerakni.

KépKépKép

Egyébként lehet jó.  :rolleyes: 

#204 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 23:15

Idézet: unnamedplayer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:29

A GPS Navigációs rebdszerekkel kapcsolatban a tapasztalatom: !MÉG! kiforratalan technika...
A legnagyobb problémát a műholdak lefedettsége jelenti,

azonban 1 négyzet kilométeren belül megletősen kevés helyen volt használható a készüék.(egyenlőre erre nem

Ez a valóságban csak Budapestre vonatkozik, a nagyobb városok vannak meg utca szinen, a többi településen CSAK a

Nem kell félrebeszélni, nekem 2 éves első sarki sorosportos GPS-em van, oszt úgy Budapest-München, meg mondjuk Budapest-Sirmione távon alig 1-2 helyen nem volt csont pontos a vétel, meg persze az alagutakban. De itt Pesten pár szűk belvárosi utcát leszámítva szerintem a teljes ország le van fedve.

Ez a vétel. Megjelenítés szempontjából meg benyögtem pár 500 lakosú, vagy még kisebb települést, oszt mutatta. De full utca/házszámszinten teljesen jól fel vagyunk mérve. Külföldi viszonylatban az egyik kastélynak külön be volt méterre jelölve a fizetős meg az "unnamed" parkolója, valamint a pénztár és a bejárat is...

Technika kiforrott, csak Aeromap alá jó lenne már több magyar térkép.
Make love not Wor.

#205 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:46

Kezdem egyre jobban megszokni a navigációt a kocsiban :) Két problémám van csak vele. Az egyik, hogy a gps vevőm kicsit lassan ébred fel, 2-3 percel elindulás után fog csak normális jelet (mélygarázsban nem sok műholdat talál :D). A másik már az iGO-nak tudható be (még csak iGO 2005). Néha máshol fordulok le mint ahol kellene, mert félreérthető időnként, hogy melyik kereszteződésre gondol, ahol pl. jobbra forduljak. De ez megszokás kérdése igazából. A másik problémám, hogy pl. a 3. kerületből a 9. kerületi Mester utcához délután 4-5 órakor is a körút felé akar elvinni, mikor a Budai alsó rakparton sokkal-sokkal gyorsabban meg lehet tenni a Margit híd - Petőfi híd távot. Csak ha kizárom a körutat és utána a felsőrakpartot, akkor akar csak levinni az alsó rakpartra. Miért?

Meg még a PDA tartót kellene már venni, az ülésen nincs túl jó helye a pda-nak :)

Szerkesztette: Sipi- 2006. 05. 02. 09:47 -kor

#206 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 09:54

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 10:46

Csak ha kizárom a körutat és utána a felsőrakpartot, akkor akar csak levinni az alsó rakpartra. Miért?

Meg még a PDA tartót kellene már venni, az ülésen nincs túl jó helye a pda-nak :)

Tartónak ajánlom a HR tartókat a _gyorsboltban_.
Olcsók, egyszerűk, jók.

Arra meg nehéz optimalizációt találni, hogy a nagyobb, tehát elvileg gyorsabb utakat kerülje el messzire. Marad az, amit csinálsz is, tervezés után kizárod a nemkívánatos útvonalakat és újratervezteted.

#207 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 10:54

Tartónak ajánlom a HR tartókat a _gyorsboltban_.
Olcsók, egyszerűk, jók.
...

Én is ezeket nézegettem, de nem tudok dönteni még, hogy szélvédőre tapadókorongosat vegyek vagy inkább olyat ami a szellőzőrácsba lehet belepattintani? A szélvődőnél lévő nem takar túl sokat ki az útból, nem zavaró?

#208 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:12

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:04

Én is ezeket nézegettem, de nem tudok dönteni még, hogy szélvédőre tapadókorongosat vegyek vagy inkább olyat ami a szellőzőrácsba lehet belepattintani? A szélvődőnél lévő nem takar túl sokat ki az útból, nem zavaró?

A szélvédős alig takar valamit, engem nem zavar.
A hűtőrácsos viszont egyáltalán nem forgatható-dönthető, így nekem egyértelműen felejtős volt.

#209 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 12:15

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:12

A szélvédős alig takar valamit, engem nem zavar.
A hűtőrácsos viszont egyáltalán nem forgatható-dönthető, így nekem egyértelműen felejtős volt.

Hopsz, ezt nem is figyeltem... Akkor ezzel el is dőlt a kérdés. Már csak azt kell megmérnem, hogy hány cm-es kell.

#210 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 18:09

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 12:15

Hopsz, ezt nem is figyeltem... Akkor ezzel el is dőlt a kérdés. Már csak azt kell megmérnem, hogy hány cm-es kell.

Arra figyelj hogy valamivel meg kell támasztani a PDA-t, mert a 20-30 centis tartó végén nagyon fog rezegni a PDA a legkisebb bukkanótól is. Én egyébként egy szellőzőrácsba akaszthatót használok (nagy, HR). Forgatni ugyan nem lehet (illetve lehet de macerás) dönteni viszont lehet ugyanis az alsó támasztókar kihúzható.

A tartóhoz kell még venned egy készülékspecifikus bölcsőt is. Azt javaslom hogy e helyett nézd meg az univerzális PDA bölcsőt. Egy racsnis szerkezettel szoríthatod össze a PDA-dat két oldalról és egy kioldó gombbal veheted ki. Minden irányból szivacsok veszik körbe a PDA-dat így hosszabb használat után sem fog kidörzsőlödni a háza az állandó ki-berakosgatástól.

Szerkesztette: Andreas 2006. 05. 02. 18:21 -kor

#211 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:19

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:15

Én a sokcsuklós-nyeklős-forgatóst vettem meg, ebben 26cm a leghozzabb, kellett is.
Ha nincs alátáasztva, akkor nagy a holtjátéka, a pda-t nehéz kezelni belőle, a erősen letámaszom a műszerfalra, akkor meg javasolt valami puha alá, mert kikezdi a műanyagot.

#212 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:15

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:19

Én a sokcsuklós-nyeklős-forgatóst vettem meg, ebben 26cm a leghozzabb, kellett is.
Ha nincs alátáasztva, akkor nagy a holtjátéka, a pda-t nehéz kezelni belőle, a erősen letámaszom a műszerfalra, akkor meg javasolt valami puha alá, mert kikezdi a műanyagot.

ilyet?
ez ami két helyen hajlítható nem tart jobban?

#213 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:39

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 8:15

Igen, ilyet.
A merevkaros csak 20cm.

#214 Felhasználó inaktív   Treza Jr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:36

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mégpedig milyen navigációs programok léteznek laptopra.

Lehet, hogy volt már a fórumban tárgyalva de időhiány miatt nem tudtam elolvasni.
A lényeg az hogy egy olyan program kellene ami Nyugat-Európát teljesen lefedi, és csak pc-re.

Előre is köszönöm a segítséget!

#215 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:48

Üdv!

Már kérdeztem egyszer, de azóta elég sok idő eltelt, szóval most milyen PDA-t ajánlotok, szinte csak navigációra lesz használva? Erősen árérézékeny a dolog.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#216 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:54

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:48

Üdv!

Már kérdeztem egyszer, de azóta elég sok idő eltelt, szóval most milyen PDA-t ajánlotok, szinte csak navigációra lesz használva? Erősen árérézékeny a dolog.

Ez nagyon függ az igényeidtől, miben vagy hajlandó kompromisszumot kötni.
Mára már szinte minden gyártó dobott ki ilyen kombót, de egy kicsit mindegyik mást tud.

#217 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:09

Idézet: Treza Jr - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 15:36

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mégpedig milyen navigációs programok léteznek laptopra.

Lehet, hogy volt már a fórumban tárgyalva de időhiány miatt nem tudtam elolvasni.
A lényeg az hogy egy olyan program kellene ami Nyugat-Európát teljesen lefedi, és csak pc-re.

Előre is köszönöm a segítséget!

Ha csak Nyugat-Európa, és nem ragaszkodsz mondjuk a lappföldi területekhez, akkor a Microsoft AutoRoute a legolcsóbb választás. Lefedettség:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#218 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:32

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:54

Ez nagyon függ az igényeidtől, miben vagy hajlandó kompromisszumot kötni.
Mára már szinte minden gyártó dobott ki ilyen kombót, de egy kicsit mindegyik mást tud.

valószínűleg semmi másra nem fogom használni, csak a gps a lényeg
(joggal merül fel a kérdés akkor miért nem GPS-t veszek:-azért mert amennyibe kerül egy GPS annyiért már GPS-es PDA-t is lehet kapni)
Láttam valahol Yakumo-t, Ez mennyire "made in dobd el"?

Szerkesztette: Harlequin 2006. 05. 05. 11:35 -kor

www.radioQ.hu

#219 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:39

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 12:32

valószínűleg semmi másra nem fogom használni, csak a gps a lényeg
(joggal merül fel a kérdés akkor miért nem GPS-t veszek:-azért mert amennyibe kerül egy GPS annyiért már GPS-es PDA-t is lehet kapni)
Láttam valahol Yakumo-t, Ez mennyire "made in dobd el"?

Acer n35? Raksz mellé még egy antennát, ha gyenge a jel és kész is. Az antennát bent hagyhatod a kocsiban, amiatt nem hiszem, hogy feltörnék és így csak egy eszközt kell elraknod parkoláskor, ill. egy töltőkábel kell csak.

#220 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:55

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 12:39

Acer n35? Raksz mellé még egy antennát, ha gyenge a jel és kész is. Az antennát bent hagyhatod a kocsiban, amiatt nem hiszem, hogy feltörnék és így csak egy eszközt kell elraknod parkoláskor, ill. egy töltőkábel kell csak.

Már szemezgettem vele, de nagyon eltérő véleményeket hallottam.
www.radioQ.hu

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »