HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#421 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 19. 13:41

Idézet: chhoward - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 13:13

A leggyorsabban akkor tér magához, ha ugyanott, rövid idő elteltével kapcsolod vissza.
Az téves dolog, hogy mozogni kell.   :reklamacio:  Egy úgynevezett "almanach" adat amit használ. Ezt egyébként azon a másik helyen rendesen kifejtették  :respect:
Nagyon sok, és jó információ begyűjthető onnan is.

Igen, én is onnan okosodtam, de csak vásárlás előtt olvasgattam rendszeresen, mert oda is egy fél munkaidő kell követni az eseményeket :)
Érdekes viszont, hogy az erkélyen nem bírom működésre, pedig simán lát 6-8 holdat is akár, de sosem zöldül el. Az erkély-garázs távolság elég minimális, és a "fél égboltra" rálátás van.

#422 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 16:25

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 10:21

Na ez érdekes.

Nem technológiai okoskodás akar lenni, csak tapasztalat.
Mio C710 indulás ugyanarról a pontról - legkevesebb 1,5 legtöbb 5 perc mire pozíciót talál állva. Ha bekapcsolás után rögtön el is indulok, kb. 100 m-es táv U-alakban a főút, de kivétel nélkül már a második kanyarnál mindig megvan a pozíció - ez kb. 20 másodperc. Szellős, családiházas övezet, árnyékolás, visszaverődés nincs. Biztos függ géptől, és épített környezettől is, de nekem határozottan az a tapasztalatom, hogy állva csak szüttyögve próbál szinkronizálni, de amikor csinálok 100 m-en belül egy 180º-os fordulót , kapásból beugrik hat műhold. Lehet, hogy ez összefügg "almanach" adatokkal, amennyiben azt nem folymatosan, hanem adott intervalumonként rögzíti.

#423 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 17:14

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 16:25

Mio C710 indulás ugyanarról a pontról - legkevesebb 1,5 legtöbb 5 perc mire pozíciót talál állva. Ha bekapcsolás után rögtön el is indulok, kb. 100 m-es táv U-alakban a főút, de kivétel nélkül már a második kanyarnál mindig megvan a pozíció - ez kb. 20 másodperc. Szellős, családiházas övezet, árnyékolás, visszaverődés nincs. Biztos függ géptől, és épített környezettől is, de nekem határozottan az a tapasztalatom, hogy állva csak szüttyögve próbál szinkronizálni, de amikor csinálok 100 m-en belül egy 180º-os fordulót , kapásból beugrik hat műhold. Lehet, hogy ez összefügg "almanach" adatokkal, amennyiben azt nem folymatosan, hanem adott intervalumonként rögzíti.

én egy Holux GPSlim 236-ot használok MDA Proval

az a tapasztalatom ,ha álló helyzetben megvárom a pozíciót,akkor max 2 percen belül talál holdat

ha elindulok egyből ,akkor a Baross utcától indulva általában a Petőfi híd budai oldalán áll rá a pozicióra,de volt olyan is ,hogy csak a Budaörsi úton sikerült neki
HP Pavilion DV-5 1160eh

#424 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 12:51

Idézet: Avicularia - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 17:14

...

És induláskor, az érkezési útvonalon haladsz visszafelé, vagy teljesen más irányba?

#425 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 16:50

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 16:25

Mio C710 indulás ugyanarról a pontról - legkevesebb 1,5 legtöbb 5 perc mire pozíciót talál állva. Ha bekapcsolás után rögtön el is indulok, kb. 100 m-es táv U-alakban a főút, de kivétel nélkül már a második kanyarnál mindig megvan a pozíció - ez kb. 20 másodperc. Szellős, családiházas övezet, árnyékolás, visszaverődés nincs.

Furcsa. nekem a mio c310 coldboot-tól kb 1 perc alatt pozit fog. ha megyek akkor gyorsabban.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#426 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 18:52

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 12:51

És induláskor, az érkezési útvonalon haladsz visszafelé, vagy teljesen más irányba?

ha arra megyek ,akkor általában abba az irányba megyek,csak az elején nem,az egyirányú utcák miatt
HP Pavilion DV-5 1160eh

#427 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 08:29

Most szeretnék  usb gps-t venni a notimhoz!Valaki tudna adni tippeket hogy milyet érdemes venni ami max 30e kategoriában van?Fontos hogy usb-röl kapja a feszt és ne kelljen külön akksirol metettni!
Köszönöm a helpet!
:respect:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#428 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 15:02

Idézet: uboat - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 9:29

Most szeretnék  usb gps-t venni a notimhoz!Valaki tudna adni tippeket hogy milyet érdemes venni ami max 30e kategoriában van?Fontos hogy usb-röl kapja a feszt és ne kelljen külön akksirol metettni!
Köszönöm a helpet!
:respect:

Van egy soros Destinator vevőm, bolti árát nem vágom, de én 36-ért vettem a vevőt, meg 10 rugó volt hozzá az USB kábel. A végén ennyiért még meg is válnék tőle occsóért... Noteszhez eddig egyszer használtam, most már van PDAra is full EU térkép, aztán kész, nem kell notesz.
Make love not Wor.

#429 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 22:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 15:02

Van egy soros Destinator vevőm, bolti árát nem vágom, de én 36-ért vettem a vevőt, meg 10 rugó volt hozzá az USB kábel. A végén ennyiért még meg is válnék tőle occsóért... Noteszhez eddig egyszer használtam, most már van PDAra is full EU térkép, aztán kész, nem kell notesz.

Hát márt befektettem egy holux sirfstar3 chipsetes gps-be 14k-ért meg vettem hozzá egy usb kábelt 4.500huf-ért!
Aeromap pc változatátt probáltam de vannak vele gondok!Nincs benne utca szinten a faluk!Esetleg valaki tud részletesen magyar és europai térkép szoftvert laptopra?
:confused:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#430 Felhasználó inaktív   DosFurnos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 04. 18:30

Sziasztok!
Gps-t szeretnék vásárolni nemzetközi fuvarozáshoz és segítséget szeretnék kérni tőletek milyen érdemes venni ami 100.000-150.000Ft között van és ha lehet szoftverrel együtt!

#431 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 08:29

Idézet: DosFurnos - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 18:30

Sziasztok!
Gps-t szeretnék vásárolni nemzetközi fuvarozáshoz és segítséget szeretnék kérni tőletek milyen érdemes venni ami 100.000-150.000Ft között van és ha lehet szoftverrel együtt!

Mármint a tacho-méter miatt, vagy tisztán csak navigálásra?

#432 Felhasználó inaktív   DosFurnos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 07:27

Hi! Csak navigálásra szeretném használni de megbizható kell és aránylag pontos Magyar nyelvvel ill. ha a tud hanggal is navigáljon de csak 100.000-150.000Ft körüli tudok megvenni!

#433 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 08:34

Idézet: DosFurnos - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 6:27

Hi! Csak navigálásra szeretném használni de megbizható kell és aránylag pontos Magyar nyelvvel ill. ha a tud hanggal is navigáljon de csak 100.000-150.000Ft körüli tudok megvenni!

Ha nemzetközi kell, akkor iGo Európa, plusz Fujitsu Siemens N500, N520 a javaslatom. Nem fogsz csalódni bene. A Térkép tartalmazhat hibákat, a szoftver használata magyar, könnyen kezelhető. :)
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#434 Felhasználó inaktív   DosFurnos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 08:56

Hi!
Köszönöm a tanácsot és a többiek véleményére is kiváncsi lennék.
Hol érdemes beszerezni ezeketa dolgokat?!
Elöre is köszönöm!

#435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:54

Idézet: alexha - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 9:34

Ha nemzetközi kell, akkor iGo Európa, plusz Fujitsu Siemens N500, N520 a javaslatom. Nem fogsz csalódni bene. A Térkép tartalmazhat hibákat, a szoftver használata magyar, könnyen kezelhető. :)

Nagyvassal azért érdekes, mert nem tudja beleszámolni a számára behajtani tilosokat, de nyilván jobb, mint a térkép.
Make love not Wor.

#436 Felhasználó inaktív   DosFurnos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:08

Hi!
Sima B-s kisdobozos autóval mennék és elég sokat tehát megbizható jó minőség kellene olcsón  :)

#437 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 16:34

Idézet: DosFurnos - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 10:08

Hi!
Sima B-s kisdobozos autóval mennék és elég sokat tehát megbizható jó minőség kellene olcsón  :)

Mio C710 a Te géped.
Keress rá a google-val.
Sok találatod lesz.
Válaszd a legolcsóbbat. ;)

#438 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 09:55

Idézet: DosFurnos - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 8:56

Hi!
Köszönöm a tanácsot és a többiek véleményére is kiváncsi lennék.
Hol érdemes beszerezni ezeketa dolgokat?!
Elöre is köszönöm!

Az egyik legolcsóbb, megoldás teljes Európára a MyGuide - SilverGuide 5000 NAV. Ha kicsit minőségibbet szeretnél, akkor a Mitac Mio C710 teljesen jó választás. Ebben már van TMC vevő is, ami a tervezett útvonalat aktualizálja az útfelbontásoknak, tereléseknek megfelelően. Ausztriában a nagyobb városokban működik, Németországban lényegében minden területen elérhető a szolgáltatás. Ha belefér a keretbe, akkor én a Fujitsu  N-sorozatát javasom, mivel ez már PDA, tehát használhatod levelezésre, ügyféllisták tárolására, később vehetsz hozzá szállítmányozós útvonaltervezőt, vagy tachográf programot - bár a TMC-t ezek nem tudják. (a belinkeltnél vannak régebbi, olcsóbb Fujitsuk is, azok teljesen jók)

Az árakra, forgalmazókra Google, vagy gps.lap.hu javallott.

#439 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 20. 08:20

Egyik munkatársam beleszeretett ebbe a madarasteszkós akciós Lazer GP-75 nevű csodakészülékbe.
Tud róla valaki mondani valamit? A guglinak beletört a bicskája. :(
Ami érdekelne, szoftot lehet benne cserélni, kártyás?
Proci, mem?

#440 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 21. 21:01

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, gps vevő vásárlás előtt állok és nemtudok dönteni melyiket.
Persze ha ezekhez képest tudtok mégjobb vételt ebben az árkategoriában akkor az is érdekel!
A három vevő pedig a következő:
Evermore GPS USB (Nemerix chipsettel)
Holux GR-213 (SirFStar III chipsettel)
Atech GM-103M (mágneses - bár tudnám mit jelent :)

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.