HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#461 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 24. 09:35

Üdv.!

Engem egy olyan GPS kütyü érdekelne, ami csak a GPS navigációt tudja. Tehát nekem nem kell se más programok kezelése, se Wi-Fi, se bluetooth. De azért a rendesen látni lehessen a térképet.

Vannak ilyenek? Kb. milyen árban? A PDA-k olyan 80-90K körül szoktak menni, amig GPS-sel vannak felszerelve. Ennél kevesebbért? Kerestem, de nem találtam még...

Valakinek tippje?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#462 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 09:59

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 10:35

Üdv.!

Engem egy olyan GPS kütyü érdekelne, ami csak a GPS navigációt tudja. Tehát nekem nem kell se más programok kezelése, se Wi-Fi, se bluetooth. De azért a rendesen látni lehessen a térképet.

Vannak ilyenek? Kb. milyen árban? A PDA-k olyan 80-90K körül szoktak menni, amig GPS-sel vannak felszerelve. Ennél kevesebbért? Kerestem, de nem találtam még...

Valakinek tippje?

Óriásplakátokon láttam 70e Ft-ért egy Garmint, talán egy Streetpilot C510-est. Tesztet itt olvashatsz róla. A cikkben szereplő másik, 50e Ft-os készüléktől óvakodjál.

#463 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 10:09

Szeretnék GPS vevőt (vagy mi a neve) venni a meglévő notimhoz...
Milyet ajánlotok? A térkép hozzá csak a fizetős megoldások vanak, vagy vannak ingyenes alternativák?
meg tudnak olyat a szoftverek, hogy pl. utvonalat rogziteni (tehát egy ut, ami nincs a térképben, bekeruljon, pl. erdészerti ut, ösvény, ilyesmikre gondolok :) )
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#464 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 10:45

én egy Fujitsu-Siemens N500-ast nyúzok a legnagyobb megelégedéssel.
szerk: fél éve vettem kb, amikor lement az ára 70k bruttóra.

Szerkesztette: Lord 2006. 12. 25. 10:46 -kor

#465 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:04

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 10:09

Milyet ajánlotok? A térkép hozzá csak a fizetős megoldások vanak, vagy vannak ingyenes alternativák?
meg tudnak olyat a szoftverek, hogy pl. utvonalat rogziteni (tehát egy ut, ami nincs a térképben, bekeruljon, pl.

BT-s Leadtek, 16ezer pénz.

Térképből van ingyenes is, néha olyan, amilyen. Aeromap társszoftvert occsóért lehet érdemes lenne venned, annyit megér, szépen húzza a csiganyálat a nem létező utak helyén, oszt lehet vele ugatni a fejlesztőnek, hogy tegye bele :-)
Make love not Wor.

#466 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 18:38

Hát én lehet, hogy maradi vagyok, vagy talán maximalista, de ezek a gyengusz samsung procival szerelt gépek elég kaksik :). Persze az áruk sem magas, de akkor inkább érdemes azt a 10-20 ezret rátenni, hogy normálisabb gépet vegyél, ami már nem akkor minimum 1  évvel elavult mikor megvetted. A notis naviról van egy cikk az oldalamon, ahol össze vannak hasonlítva az adott naviprogramok lefedettségei.
A sirf2-es leadtek meg tényleg jó :), semmi különbség nem volt az újabb chippel szerelt vevők és  a leadtek között. Annyi talán a hátrányuk, hogy állítólag magas minőségi szórással készülnek és van köztük egy két gyengébb példány. Én ilyennel eddig nem találkoztam.
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#467 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 19:51

Idézet: JJ - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 18:38

Hát én lehet, hogy maradi vagyok, vagy talán maximalista, de ezek a gyengusz samsung procival szerelt gépek elég kaksik :).

Mi a gyengusz? Én 3 éve vettem a PDA-t, aztán 400-as procc van benne. Most még alig találni a piacon nagyobbal szerelt modelleket, közben 400-al elég sok telefonos multigépet is szerelnek, aminél számomra evidens lenne, hogy több erőforrást zabál, meg hasonlók.
Make love not Wor.

#468 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:27

Bocsi de én nem 400-as gépekre mondtam hanem a kisebb órajelű samsungprocis gépekre, amik érezhetően lassúak. A te 400-as feltehetően intel procis géped (mert akkor még nem nagyon volt samsung procis gép) szinte mindenre tökéletes! :)
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:

#469 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:04

Térképből van ingyenes is, néha olyan, amilyen. Aeromap társszoftvert occsóért lehet érdemes lenne venned, annyit megér, szépen húzza a csiganyálat a nem létező utak helyén, oszt lehet vele ugatni a fejlesztőnek, hogy tegye bele :-)

hmm, és használtan érdemes ilyen kütyüt venni?
térképböl nekem végülis csak az lenne a lényeg, hogy MO, meg Szlovénia legyen benne (meg auzstriábol burgenland)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#470 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:55

Szerintem nyugodtan vehetsz használtat is belőle, ha jó áron adják. Persze ha van lehetőséged azért előtte próbáld ki.

#471 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 22:05

Idézet: JJ - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 7:27

Bocsi de én nem 400-as gépekre mondtam hanem a kisebb órajelű samsungprocis gépekre, amik érezhetően lassúak. A te 400-as feltehetően intel procis géped (mert akkor még nem nagyon volt samsung procis gép) szinte mindenre tökéletes! :)

Nekem egy 312MHz -s FS N520 PDA-m van, de nem érzem lassúnak.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#472 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:10

Igen de abban intel proci van :D, én meg a samsung procis gépekről beszéltem. A másik meg az, hogy próbáld ki mondjuk az n560-at vagy loox 720-at és utánna mond ugyanezt. Ráadásul én ócsárolni akartam senkinek a gépét, erre mindenki félreérti. Inkább nem mondok semmit.

#473 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:13

Idézet: JJ - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 8:27

Bocsi de én nem 400-as gépekre mondtam hanem a kisebb órajelű samsungprocis gépekre, amik érezhetően lassúak.

Cselesek is ezek a cuccok, hogy a Texas200-as az kb. Samu400-as kategóriában bír mozogni, ahogy én itt nyomkodtam őket. Persze van rá benchmark, de azt fel kellene rakni, meg nyomkodni, amivel most biztos ráérek fogllakozni, ugyanaz a billentyűs Qtek meg úgysincs nagyobb procival, akkor meg minek törjem magam?

De nemtom, ezek elég hülyejúzeres megérzések, komolyabban sem jártam utána, mert kb. egy választásom volt  :D
Make love not Wor.

#474 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 13:54

Idézet: JJ - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 8:27

Azt én is alátámasztom, hogy ami öcsémnek van DELL Axim X5 és a fater HP1910-es gépe között igen nagy a kölönbség. A Dell 200/400-as, a HP meg 266-os. I-GO-ra mondjuk tökéletes lehet a 266-os proci, de többféle program egyszerre történő futtatására már sajnos nagyon kevés.

Én is szeretnék magamnak egy PDA-t, csak I-GO lenne a cél, semmi más. Ezért lehet azt az Empus Royaltek 1000-RTW kütyüt veszem meg, de majd meglátjuk.

para Tomi Filth

#475 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 10:38

Mi kell ahhoz technikailag, hogy egy LAPTOP-on menjen a GPS? Elég hozzá egy szoftver pl. az I'Go és egy antenna, vagy külön hardver is kell a dologhoz pl. PCMCIA GPS kártya (ha létezik egyáltalán ilyen...)

#476 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 10:45

Idézet: pumper - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 10:38

Mi kell ahhoz technikailag, hogy egy LAPTOP-on menjen a GPS? Elég hozzá egy szoftver pl. az I'Go és egy antenna, vagy külön hardver is kell a dologhoz pl. PCMCIA GPS kártya (ha létezik egyáltalán ilyen...)

1. iGO csak PDA-n fut
2. GPS vevő kell (legegyszerűbb egy bluetooth-os)
3. szoftver kell (talán Aeromap)

#477 Felhasználó inaktív   rage5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:58

Sziasztok!

Ismeri valaki a Royaltek RBT 1000 Bluetooth GPS eszközt?
Én egy Siemens SX1-es telóval szeretném használni, főleg túrázáshoz, geocaching-hez, így ugye fontos lenne az is, hogy az akksija bírjon legalább 8-10 óra folyamatos üzemet. Persze nem lenne rossz, ha futna rajta egyéb navigációs program is.
Ha valakinek van tapasztalata, légyszi írja le. Érdelne egyéb tapasztalat is, hogy mennyire használható együtt okostelefon és BT GPS.

#478 Felhasználó inaktív   Scooter82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 20:58

Hali mindenkinek!

Érdeklődnék!

Most kapok egy Sony Ericsson P900-as telefont, láttam hogy kompatibilis ezzel a telefonnal a Royaltek RBT-1000 (mini) GPS vevő készülék. Keresgélek neten de nem nagyon tudom elképzelni hogy működik. Gondolom kell hozzá a telóra egy térkép progi!? Valaki tájékoztasson hogy hogy működik és hogy érdemes e megvenni ezt a 12.000 forintos GPS-t?! Na és hogy a P900-as telóra mit kellne telepíteni ill. meg kell venni valami progit vagy van rá valami tört is (csak magyar vagy Európa országai?)!? Amire használnám: - évente párszor ha megyek hosszab autóútra. Előre is köszönöm a válaszotokat.

Üdv.

Scooter82

#479 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:04

Jahno, mennyire jó ez a Leadtek ? :think: ha jól látom ez is SirfStar III-as, egész kis kompakt, viszont elég olcsó. Vélemény róla ?
Mégvalami... linuxal mennyi kompátibilis ? :D

-C0pp3rM!n3-

#480 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:06

Idézet: rage5 - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 9:58

Sziasztok!

Ismeri valaki a Royaltek RBT 1000 Bluetooth GPS eszközt?

Ismerem és bár Sirf II-es, nagyon jó erős jele van, sok sirfIIImasnál erősebb. 8-10 órát kibír.
Navigációt én windowsos telefonokon használok, IGOt, az szuper.

És most lenne ár kérdésem, tessék nekem segíteni! :)
1: jófajta mágneses autós tartót hol kapok? 

2: IGOt saját memóriára hogy tudom telepíteni? AciveSync átkonvertálja a fileokat. Ha felrakok mondjuk egy Total Commandert a PDAra akkor működhet? 

3: Magyarítást keresek HP Ipaq H2210 -hez. Német windows van rajta. Igazából több típus is lenne rendszeresen, ha valaki gyorsan,olcsón megcsinálná. 
VAGY hogyan kell PDA-ra magyar Windozt rakni? :)

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.