HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#501 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:03

Idézet: kisgest - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 22:51

Sziasztok!

Tök lúzer vagyok navi témában, úgyhogy Tőletek kérnék infót. Sasoltam egy Mio c310 PNA-t Kelet-Európa Igoval. Ez eddig rendben is van. Ám... később, ha szeretnék teljes Európa szoftvert rárakni, akkor van rá mód SD kártyán? Vagy igaz amit az elektrowörldös eladó gagyogott,hogy nem bővithető. Azaz, ha megvettem, akkor cseszhetem a térképbővítést? Ez azért aggasztó lenne...
Akkor pda a megoldás?

ha beleraksz egy fullos weu-t vagy eu-t sd-n, akkor azt illene hasznalnia a 310-esnek  ;)
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#502 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:13

Idézet: Vendor - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 17:03

ha beleraksz egy fullos weu-t vagy eu-t sd-n, akkor azt illene hasznalnia a 310-esnek  ;)

Szia

Szerintem arra gondol ha megvesz egy kelet európát pld akkor utánn ha egész europa kellene neki akkor azt csak külön tudja megvenni egy másik sd karin.És ez tudtommal így van.Vagyis nem bővíthető úgy hogy rárakják az europa térkép másik felét is a régi sd-re.Már csak azért se mert ha jol tudom a kelet eur. az 512es sd-n van a másik meg egy gigáson :rolleyes:

De lehet hülyeséget beszélek.

:respect:

#503 Felhasználó inaktív   kisgest 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 18:03

Idézet: enzimke - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 15:13

Szia

Szerintem arra gondol ha megvesz egy kelet európát pld akkor utánn ha egész europa kellene neki akkor azt csak külön tudja megvenni egy másik sd karin.És ez tudtommal így van.Vagyis nem bővíthető úgy hogy rárakják az europa térkép másik felét is a régi sd-re.Már csak azért se mert ha jol tudom a kelet eur. az 512es sd-n van a másik meg egy gigáson :rolleyes:

De lehet hülyeséget beszélek.

:respect:

Nem-nem. Jó nyomon jártok. Az eladó pacák azzal riogatott, hogy nem lehet sehogy sem bővíteni, az sd karin csak mp3-at vihetsz be, meg képeket. Ha ezt veszed, akkor életed végéig K-Európában fogsz járkálni  :D

Ahogy a szavaitokból kiveszem, a pali igazi "szakértő volt"... Ezek szerint ha van egy full EU-m SD-n, akkor az kiegészíti a gyárilag beégetett K-EU-t. Ugye jól mondom?

#504 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 02:48

ja (legalabbis a regi verziokkal mukodott ez a "trukk"). raadasul ha weu-t raksz melle az koltseghatekonyabb.
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#505 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 21:36

Sziasztok!

PNA-t vagy GPS-es PDA-t szeretnék venni 3 hét múlva és ehhez kérnék segítséget, hogy ki mit ajánl.

Amire kell:
Autós navigáció (egész EU) főleg. Mp3 és képek, divx nem fontos. Sem a BT kihangosító, mert az van a kocsiban.

Kérdés, hogy PNA-t-e vagy PDA-t inkább? Magát a PDA-t nem tudom, használnám-e, eddig nem volt. Elég nekem a mobilom. Notebook-om nincs...

Amiket néztem:
Garmin C510 PNA
AIRIS T620 PDA
AIRIS T920 PNA
HP PDA-k (főleg az 5700 sorozat)
MIO-k (C250, C310, N610)

Az ár: hát max 80-85e körül kéne legyen. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#506 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:01

Idézet: Charles - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 21:36

Sziasztok!

PNA-t vagy GPS-es PDA-t szeretnék venni 3 hét múlva és ehhez kérnék segítséget, hogy ki mit ajánl.

Amire kell:
Autós navigáció (egész EU) főleg. Mp3 és képek, divx nem fontos. Sem a BT kihangosító, mert az van a kocsiban.

Kérdés, hogy PNA-t-e vagy PDA-t inkább? Magát a PDA-t nem tudom, használnám-e, eddig nem volt. Elég nekem a mobilom. Notebook-om nincs...

Amiket néztem:
Garmin C510 PNA
AIRIS T620 PDA
AIRIS T920 PNA
HP PDA-k (főleg az 5700 sorozat)
MIO-k (C250, C310, N610)

Az ár: hát max 80-85e körül kéne legyen. :)

Üdv!

Nekem van eladó BlueMedia 6300 (Mitac 169) eladó PNA-m. Előre telepített Destinator PN Európával, magyarul is tud, és biztos hogy 80 alatt van, sokkal.
4 8 15 16 23 42

#507 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:02

Idézet: kisgest - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 18:03

Nem-nem. Jó nyomon jártok. Az eladó pacák azzal riogatott, hogy nem lehet sehogy sem bővíteni, az sd karin csak mp3-at vihetsz be, meg képeket. Ha ezt veszed, akkor életed végéig K-Európában fogsz járkálni  :D

Ahogy a szavaitokból kiveszem, a pali igazi "szakértő volt"... Ezek szerint ha van egy full EU-m SD-n, akkor az kiegészíti a gyárilag beégetett K-EU-t. Ugye jól mondom?

http://www.igo.hu/
http://www.pdamania....hp3?topic=12534

Ott biztosan segítenek ebben, hozzáértőbben, mint egy átlagos kereskedő.

#508 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 13:47

Idézet: TromF - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 22:01

Nekem van eladó BlueMedia 6300 (Mitac 169) eladó PNA-m. Előre telepített Destinator PN Európával, magyarul is tud, és biztos hogy 80 alatt van, sokkal.

Sajna nekem nem jó használt, mert részletre veszem... de azért kösz.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#509 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 22:38

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...9&prod_id=70892

Errol mi a velemenyetek?

#510 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 23:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 22:38

Ugyanez teljes Európa térképpel, SirfstarIII-mal és kicsit más felülettel:
http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...0&prod_id=61144

Az ára kb. pont a nyugat-európai térkép árával több.

A PDA-t gyakorlatilag mintha ingyen adnák a GPS és az iGo mellé.  :eek:

#511 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 07:18

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 23:01

A PDA-t gyakorlatilag mintha ingyen adnák a GPS és az iGo mellé.  :eek:

Ez az, ami engem is elgondolkodtatott. Ez nem PDA, hanem PNA, de akinek kellene, csak navira használná, így a célnak megfelelne. A kérdés, hogy mennyire lehet bízni a márkában.

#512 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 08:09

Lehet ezeken frissíteni az iGO-t? Ha igen, akkor hogyan?
Régebben a MIO-kat tudom, hogy boltban tudták csak frissíteni pénzért, de ezeket nem ismerem.
A 3120-ban milyen GPS vevő van?

Szerkesztette: Sipi- 2007. 03. 20. 08:16 -kor

#513 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 09:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 9:09

Lehet ezeken frissíteni az iGO-t? Ha igen, akkor hogyan?
Régebben a MIO-kat tudom, hogy boltban tudták csak frissíteni pénzért, de ezeket nem ismerem.
A 3120-ban milyen GPS vevő van?

Ezeken úgy tudom az iGO, és az iGO motorral rendelkező MyGuide vagy MioMap PNA van. Ugyanúgy SD kártyán csücsülnek, így egyszerűen frissíthető a szoftver és a térképek is. Legalábbis nekem a Mio C310-en sikerült. (iGO-t, ill MioMap PNA-t)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#514 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 20:40

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 9:49

Ezeken úgy tudom az iGO, és az iGO motorral rendelkező MyGuide vagy MioMap PNA van. Ugyanúgy SD kártyán csücsülnek, így egyszerűen frissíthető a szoftver és a térképek is. Legalábbis nekem a Mio C310-en sikerült. (iGO-t, ill MioMap PNA-t)

Ezt írták a tavaly decemberi frissítéshez:

Idézet

Figyelem! Ez a frissítés a kéziszámítógépeken - PDA-kon - működő, SD memóriakártyás iGO My way termékeket és több PNA készüléken (Mio C310, Acer d100, d150, d155, d156) futó iGO My way szoftvert frissíti. Kérjük, ne próbálja meg más eszközökön a frissítést, mert az helyrehozhatatlan hibát okozhat. A frissítés nem támogatja más, iGO My way alapú navigációs szoftverek (MioMap, MyGuide, Novogo Navigation 2006) frissítését. Az iGO My way updater közvetlen internetkapcsolatot létesít, HTTP proxy használata nem lehetséges!

Tehát Mio igen, májgájd nem.

Mondjuk amikor 36bruttó a kelet európa és 50ért működő hw-et kapok hozzá, szerintem nem érdemes törpölni az olcsó navigációra vágyóknak.

#515 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 23:46

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 21:40

Tehát Mio igen, májgájd nem.

Azért tisztázzuk hogy a fentebb említett iGO updater sem tud mit kezdeni a MioMap-pel. A regisztrált felhasználók a Mio szerveréről tölthetik le a frissebb motort és a térképeket is, amiket símán az SD kártyára másolva lehet használni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#516 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 03:55

Idézet: kisgest - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:35

és a kérdésem az lenne, hogy nem lehet alternatív megoldást találni, hogy az ember egy használható európa szintű navi szoftverhez jusson? és most nem a "menj a boltba és vedd meg 50e-ért" megoldás érdekelne   :confused:
Köszi a válaszokat!

írsz magadnak egyet :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#517 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 07:57

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 19:15

geochaching-hez tudnátok javasloni valami fasza kis softot? mert az igoval egy kicsit szívás:))

Régi post, nem régi post, de ingyenes lett a GIS Russa.

tűtés (Windows telepítő)
tűtés (Pocket PC telepítő)

turistautak.hu oldal alapján készített, tervezhető térképek

#518 Felhasználó inaktív   crony 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 15:24

Sziasztok!
Ez a Ansund GP75-ös GPS nagyon gagyi..?? Nem navigál megbízhatóan..??

#519 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 20:31

Gondolom, nem sokkal olcsóbb, mint egy belépőszintű Garmin StreetPilot, engem leginkább egy JustGo GP75 faceliftre emlékeztet. Szánd még rá azt a plusz tíz-húszezret, és kapsz egy normális, jóminőségű holmit, amin száz százalékig jogtiszta minden szoftver, nem burul össze a rendszer Mucsáról hazafelé félúton, nem István király korabeli térkép lészen rajt, és még az öledbe se fog pottyanni. :)

#520 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 13:14

Sziasztok!

Tök láma vagyok a témában ugyhogy egy kis segitséget szeretnék kérni!
Le szeretnén cserélni a telomat, ezért vennék hamarosan egy PDA-t , amiben lenne GPS is és gyakorlatilag minden.

A kérdésem az lenne, mennyire jó ezekben a GPS összehasonlitva mondjuk egy normális GPS készülékkel. A másik kérdésem ami nem világos, hogy pl: egy IGO kártyán van, namost ezt gondolom bele kéne dugni a PDA-ba, és ha jol értem nem lehet telepiteni. Szoval akkor, ha mást akarok csinálni a PDA-n amihez kell a kártyaolvaso, akkor ez ki. Illetve egyáltalán milyen GPS szoftver van ezeken? És ha mondjuk IGO-t szeretnék használni rajta van erre lehetőségem, természetesen ha megveszem.
Nagyjából ezeket néztem ki 1.re:

Asus P535;
E-TEN M700;
Cingular 8525;
HTC Artemis (P3300);
Nokia N95;

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25