HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#611 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:06

Használtam már IGO-s GPS-t, ennyire nem vagyok zöldfülü a témában; csak telefonon akarok nem túl részletes de sok városos magyar( +SK, D,I,A jól jönne néha) navigációját, ill hogy turistatérképen 'lássam' hol vagyok, ott az úttervezést el sem várom - persze ha tud nem baj :).  Ennyire gondoltam; és félmegoldásokról tudok (trekbuddy alá azt  a térképet rakom amit akarok; de váltogatni úgy tudom  még nem lehet, ill navigáció nincs; navigációs van, de túristatérképet nem tudok rá tenni...) Mondjuk ha 2 progi lefedné az igényeimet az is jó lenne; de ugye nem használtam még semmit eszköz hijjén, ti meg nálam már tuti többmindent.

PDA-kat rühellem, nagyon musziból vennék csak ha kell; bár akkor inkább symbianos telefont...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 08. 16:07 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#612 Felhasználó inaktív   cokemax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 15:58

Idézet: Noiseless - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 18:51

Na, kedves Fórumtársak!

A MIO C250-et ajánlani tudom mindenkinek.
iGO kompatibilis a gép, de a program neve Miomap. Kis okosítással kezeli az iGO térképeket, és cserélhető is az állomány, illetve egy 1GB-os SD kártyával egész Eu rajta lehet.
Bárkinek segítség kell keressen bátran!

Szia !

A mai napon vettem egy ilyen eszközt, érdekelne, hogy tudnám egy kicsit "okositani". Most gyárilag a kelet europai szoftver van rajta. De jó lenne legálább Olaszország, Ausztria, és Szlovénia utca szintü térképe.

Köszi előre is a segitségedet.

G.laci

#613 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 17:32

Idézet: cokemax - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 16:58

A mai napon vettem egy ilyen eszközt, érdekelne, hogy tudnám egy kicsit "okositani". Most gyárilag a kelet europai szoftver van rajta. De jó lenne legálább Olaszország, Ausztria, és

Kereskedés meg bírja mondani, hogy pontosan milyen upgrade lehetőséged van plusz térképre.
Make love not Wor.

#614 Felhasználó inaktív   pilath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 05:58

Hakke all!

Kérdésem lenne: Adott egy Wayteq n350 GPS, ami nem akar csatlakozni PC-re usb-n keresztül XP-hez. Továbbá rá van írva, hogy IGO, az ugye valami jobbfajta térképszoftver? Mert alapból valami más töltődik be.
Én nekem kéne frissíteni a térképét. Van hozzá 1GB SD Card, azon vannak rajta a térképek (all EU). A gépen lévő térkép 4. havi, a nekem meglévő magyar 6 havi, kérdés, mi a *.* nem megy USB-n? A többinek már úgy, ahogy utánaolvastam :)

Thx előre is a helpet.

#615 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 09:07

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 6:58

Hakke all!

Kérdésem lenne: Adott egy Wayteq n350 GPS, ami nem akar csatlakozni PC-re usb-n keresztül XP-hez. Továbbá rá van írva, hogy IGO, az ugye valami jobbfajta térképszoftver? Mert alapból valami más töltődik be.
Én nekem kéne frissíteni a térképét. Van hozzá 1GB SD Card, azon vannak rajta a térképek (all EU). A gépen lévő térkép 4. havi, a nekem meglévő magyar 6 havi, kérdés, mi a *.* nem megy USB-n? A többinek már úgy, ahogy utánaolvastam :)

Thx előre is a helpet.

A WinCE alapú készülékekhez kell egy ActiveSync hogy összeköthessük a Windows alapú PC-vel.
A hozzá kapott navigációs szoftver i-go alapú, azaz a GPS gyártója mennyiségi licenszelte majd átalakította a készülékének megfelelően. A térképek elvileg kompatibilisek az eredei i-go-sokkal, azonban a készülékszoftver licenszfile-ja tartalmazhat megkötéseket használhatóság terén, azaz hiába másolsz fel újabb térképet az SD-re (vagy a készülékbe, ha belső memóriával is rendelkezik) azt nem engedi használni (zárolja). Lehet keresgélni "megfelő" licenszfile-t vagy módosítani a készülék szoftverén, de ez egyik sem legális megoldás. Ezek a készülékek azért ilyen kedvező áruak, mert "butított" szoftvert és kisebb részletességű/régebbi térképet vásárolt hozzájuk a gyártó, frissítésükről is ő gondoskodik, hasonlóan költségkímélő módon... :)

http://www.pdamania.hu/content/8996
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#616 Felhasználó inaktív   pilath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 18:48

Köszönöm a választ, de a problémám az, hogy a winxp nem ismeri fel SD olvasóként a GPS-t, csak érzékeli,  így nem férek hozzá a kártya tartalmához sem és a gép tartalmához sem.

#617 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 21:04

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 19:48

Köszönöm a választ, de a problémám az, hogy a winxp nem ismeri fel SD olvasóként a GPS-t, csak érzékeli,  így nem férek hozzá a kártya tartalmához sem és a gép tartalmához sem.

SD olvasóként nem is kell(ene) felismernie, bár lehet hogy egyes PNA-knál így is működhet. Milyen verziójú ActiveSync-kel próbáltad (a gyártó nem mellékelt valami útmutatást erről)? Egy mezei USB-s kártyaolvasóval megoldható a térképek frissítése a kártyán, de előtte mentsd el az eredetiket mert lehet az újabbakat nem eszi majd meg a fentebbi licenszprobléma miatt...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#618 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 06:11

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 19:48

a winxp nem ismeri fel SD olvasóként a GPS-t...

WinCE alapú gépeknél ez nem is jellemző. Az ActiveSync nevű sgédprogramot kell hozzá letölteni, akkor lehet barangolni a gépben. Ha nagyobb fájlokat akarsz mozgatni, akkor érdemes a Total Commandert telepíteni, van hozzá egy WinCEFS nevű plugin, azzal úgy tudsz belépni, mintha egy hálózati helyre lépnél be, és - bár igényli a telepített ActiveSyncet - stabilabb és gyorsabb a fájlátvitel. (10-15 megabájt fölött elég nyögvenyelős tud lenni a másolgatás ActiveSyncen keresztül, könnyen szétbontja a kapcsolatot, Total Commanderrel 100-200 megabájtos fájlokat is gond nélkül másoltam.)

#619 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 12:28

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 17:48

Itt az activesynces driver, miutan telepitetted, a fent részletezett módon, az activsync segítségével tudsz hozzáférni a gép saját memóriájához, illetve a benne lévő memóriakártyához.

http://w3.enternet.hu/nlord/n350.zip
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#620 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:55

Acer 550 pda IGO2007 fut rajta, WLAN-on netet lelek mindenhol...  nekem elég  ;)
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#621 Felhasználó inaktív   dedipapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 15:31

Sziasztok! Valaki tudna segíteni Macedonia gps térképet találni valahol? köszi

#622 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 16:24

Idézet: dedipapa - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 16:31

Sziasztok! Valaki tudna segíteni Macedonia gps térképet találni valahol? köszi

I-Go alapú cuccokhoz FYROM.fbl a file neve, google lesz a Te barátod... :)

#623 Felhasználó inaktív   pilath 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 10:08

Köszönöm a segítő válaszokat, rajta vagyok az ügyön, de átmenetileg elvitték a gépet. Mégegyszer köszi mindenkinek. Active Sync 4.5-öt használtam, )szzem az a legújabb), az nem ismerte fel a navigációs gép SD kártyáját, mint háttértár. Meg a winxp sem ismerte fel, hogy USB-n keresztól csatlakoztattam, csak érzékelte, de nem talált hozzá drivert. De mostmá meoldom, ha visszakapom :)

#624 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:24

Én azt nem értem, hogy a Magyarországon kapható GPS-ek (nem tudom más országban is így van e) miért csak Európa térképet tartalmaznak? Miért nincs bennük a teljes Föld térképe, Ázsia, Ausztrália, stb...?

Mert ha mondjuk beütöm Kairót (Egyiptom), akkor értetlenül fogja kiirni hogy nem található.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#625 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 11:42

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 10:24

Én azt nem értem, hogy a Magyarországon kapható GPS-ek (nem tudom más országban is így van e) miért csak Európa térképet tartalmaznak? Miért nincs bennük a teljes Föld térképe, Ázsia, Ausztrália, stb...?

Mert ha mondjuk beütöm Kairót (Egyiptom), akkor értetlenül fogja kiirni hogy nem található.

A GPS gyártók komoly pénzeket fizetnek a térképkészítő cégeknek a "nyersanyagért". Egy ilyen térképcsomag nem egyszer a hardver árával vetekszik. A térképkészítés igen költséges móka, és szigorú piaci szabályok alapján döntik el hogy melyik régiót éri meg (és milyen szinten) feldolgozni. Ahogyan egyre elterjedtebbé válik a GPS használat, úgy fog ez a dolog is bővülni. Globális megoldásokat kersehetsz a Garminnál, de az egy elég zárt rendszer. Vagy fehasználva a Google Maps/Earth adatbázisát, magad is kalibrálhatsz térgépeket a GPS Tuner nevű alkalmazáshoz...

#626 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 12:06

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 10:24

Aki innen Egyiptomba megy, annak olcsób ott bérelni, vagy venni egy külön térképeset, mintha most beleépítik az árba az egész világot, aztán legalább jó drága lenne. Térképenkénti válogatáshoz meg bonyás lenne a szoftver is, ha országonként kellene vásárolni, aktiválgatni, ezért ilyen kevés a licenszes feltétel, mert térképész cég kapcsán iszonyat pénzbe kerül a support meg a licensz is, aztán gondolj bele, idehaza a magyar igo-t kiadni sem teljesen gazdaságos, akkor mi lenne az eladható Kairó térképekkel?
Make love not Wor.

#627 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:05

Ahha! Tehát olyan drágák lennének a térképszoftverek, hogy már nem nagyon érné meg egy gyártónak beleintegrálni mondjuk az egész világot.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#628 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 14:05

Ahha! Tehát olyan drágák lennének a térképszoftverek, hogy már nem nagyon érné meg egy gyártónak beleintegrálni mondjuk az egész világot.

Nézd meg csak a fél EU-t mennyi, meg mondjuk USA kiadás külön. Aki odamegy, úgyis van kocsiban, vagy első sarkon vesz egy GPS-t térképpel, mert belefér a kiadásba. Idehaza minek lenne eladva árban az USA térkép, ha sosem használnánk? Lásd másik topik, van akinek manapság még az Aeromap is elég, aztán nem érti miért hisztizünk, ha nincs térkép.
Make love not Wor.

#629 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 22:17

Hat igen, Nekem is eleg lenne csak magyarorszag.:)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#630 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 09:22

Idézet: bmw - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 23:17

Hat igen, Nekem is eleg lenne csak magyarorszag.:)

19eFt szerintem nem sok érte. Ha mégis sokallod, max. 8-10eFt-ért árulák használtan.

megjegyzés: Magyarország nevét nagy kezdőbetűvel írják. :rolleyes:

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.