HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#901 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 25. 12:46

Idézet: Grillo - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 11:32

Tanácsot szeretnék kérni.

Venni szeretnék mostanság GPS-es PDA-t. Használnám egyrészt autós navigációra, de a fő feladata az ArcPad-ben való munka lenne, így fontos, hogy a GPS vevője jó legyen. Terepi munkára kell, nem árt, ha normálisan össze van rakva.

Nem ismerem az arcpad-et, de szerintem mindenféle munkánál meghálálja magát a VGA kijelző nagyobb felbontása.

#902 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 21:33

Gyors kérdés: érdemesebb egy régi használt PDA-t venni + egy GPS egységet hozzá, vagy az olcsóbb GPS egységekből szemezgessek? Ezek az olcsóbb egységek frissíthetők mondjuk teljes Európa térképre?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#903 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:27

Most már az alap GPS készülékek is elég jól használhatók, nincsen velük semmi gond. Színes, nagy kijelző, beszél, újra tervez, mi kell még?  :)

#904 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:29

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 22:27

Most már az alap GPS készülékek is elég jól használhatók, nincsen velük semmi gond. Színes, nagy kijelző, beszél, újra tervez, mi kell még?  :)

szoftverfirssítés, térképfrissítés.  :rolleyes:

#905 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 09:13

Urak!

Olyanba kellene segitség, hogy adott egy SilverGuide 5100-as PNA, és a rajta lévp Myguide ... amihez persze semmi frissites, minden a belso rom-ra másolva (1Giga) .. erre kellene igo-t varázsolni (SD-n hiaba tolom bele, nem telepul, de a kártyán lévő mp3-at, illetve képeket kezeli) .. hogy lehet?

ötlet?
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#906 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 16:31

Sziasztok,

Egy olyan navigációs eszközt keresnék, ami a következőt tudja:
- legyen rajta minél több térkép, esetleg később bővíthető legyen térképpel,
- frissíthető legyen a térkép,
- ne a leggagyibb legyen a cucc...

És hát persze legyen minél olcsóbb, nem tudom, hogy ezek a cuccok mennyibe kerülnek, de nem kell, hogy fusson rajta mobil Windows alatti részecske kutató progi, sőt, telefont kihangosítani sem kell tudnia...

Köszi előre is a segítséget!

#907 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 18:01

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 9:57

Igo8 és N560 egyik ismerősömnél hibátlanul megy...

Ezt kicsit részleteznéd, hogy milyen használat mellett (milyen hosszú utak, több országon keresztül-e meg hasonlók), proci milyen üzemmódban, stb?
Nekem még az iGO2006 Plus is kicsit határeset ahogy fut az N560-on... nem beszélve róla, hogy ilyenkor a melegben ha süti a nap a ketyerét, csak powersave módban lehet a procit használni, különben túlmelegszik az akksi... (legközelebb olyan tartót veszek amit a szellőzőrácsra kell tenni, hogy a klíma hűtse...)

Ezen kívül pont azt olvastam máshol, hogy hosszabb útvonaltervezésnél megfagy az igo8 rajta, mert kifogy a memória még kikapcsolt 3D mellett is.

Komolyan érdekelnek a tapasztalatai (a több országos tervezés pláne fontos nekem), mert épp azon agyalok, hogy megéri-e az upgrade a csereprogrammal nekem, vagy nem...

#908 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 18:37

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 17:31

Sziasztok,

Egy olyan navigációs eszközt keresnék, ami a következőt tudja:
- legyen rajta minél több térkép, esetleg később bővíthető legyen térképpel,
- frissíthető legyen a térkép,
- ne a leggagyibb legyen a cucc...

És hát persze legyen minél olcsóbb, nem tudom, hogy ezek a cuccok mennyibe kerülnek, de nem kell, hogy fusson rajta mobil Windows alatti részecske kutató progi, sőt, telefont kihangosítani sem kell tudnia...

Köszi előre is a segítséget!

Az új TomTom ONE vagy XL szerintem jó lehet...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#909 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:26

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 18:37

Az új TomTom ONE vagy XL szerintem jó lehet...

Köszi, ezekben akkor frissíthető a térkép? Valami standard Igo, vagy ilyesmi van rajta, vagy valami klón (mint pl. az ASUS 600-ason)?

#910 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 13:27

Idézet: Bujdy - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 13:26

Köszi, ezekben akkor frissíthető a térkép? Valami standard Igo, vagy ilyesmi van rajta, vagy valami klón (mint pl. az ASUS 600-ason)?

Frissíthető térképek természetesen elérhetők, nem WinMobil/I-GO alapú cucc.
Volt korábban egy gyors teszt a nagyobb tesóval: https://www.hwsw.hu/hirek/34584/TomTom_GPS_...multimedia.html
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#911 Felhasználó inaktív   bali66 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 09:29

Sziasztok.Látom tudósok vagytok.c250-ről sikeresen letöröltem a transferrel az összes mappát meg settinget meg stb.Szóval csont üres.Bekapcs,fehér kép,kis kereszt középen.Segítségeteket kérném,nagyon köszi.

#912 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 11:15

Egy hard reset rendbeteszi ia CE-t, és a mio keretszoftvert. (azt hiszem a 6 másodperces kikapcsoló gomb paszírozással lehet elérni ennél a készüléknél is).
Ha ez megvan, akkor az üres flash disk-re a hozzá kapott CD/DVD-ről a Restore Mio Map V3 cuccal lehet a navigációs szoftvert visszatenni.

#913 Felhasználó inaktív   bali66 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 08. 12:05

megcsináltam de"a navigation device not been detected.Please connect your PNA to your PC and restart Setup".Pedig usb driver feltettem.xp-n vagyok.Köszi ha még van tipped.

#914 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 13:03

Idézet: bali66 - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 13:05

megcsináltam de"a navigation device not been detected.Please connect your PNA to your PC and restart Setup".Pedig usb driver feltettem.xp-n vagyok.Köszi ha még van tipped.

Lehet hogy a saját miotransfer is kell hozzá (annyira nem ismerem ezt a kütyüt), de látom befutottál az index releváns topicjába is, ott valszeg hamarabb kapsz segítséget...

#915 Felhasználó inaktív   bali66 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 08. 13:06

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 13:03

Lehet hogy a saját miotransfer is kell hozzá (annyira nem ismerem ezt a kütyüt), de látom befutottál az index releváns topicjába is, ott valszeg hamarabb kapsz segítséget...

Köszi

#916 Felhasználó inaktív   bali66 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 08. 14:49

Szabcsi!

Az a bajom hogy töröltem mindent a miomapból meg ami azon kívül volt azt is.˙(setting,....stb).Azóta nem indul.oké elcsesztem. Ha a mio transzferrel megnyitom,nem világít a flash visszajelző mint előtte.Amit ajánlottál próbáltam de nem látja a gép a c250-t így nem megy a helyreállítás lemezről.Töröltem volna a szoftvert is?Segíts légyszives.
Egyébként a skin csere meg térképek hozzáadása már oké,de ezt elkapkodtam.Érdeklődj már utána,régi tag vagy,nagyon köszönöm ha megoldodna.

Maga az alapszoftver a flashen lenne?Nem értem.

Vagy ha másik fórumon egy gurut ajánlanál,köszi.

#917 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 15:14

Idézet: bali66 - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 15:49

Szabcsi!

Az a bajom hogy töröltem mindent a miomapból meg ami azon kívül volt azt is.˙(setting,....stb).Azóta nem indul.oké elcsesztem. Ha a mio transzferrel megnyitom,nem világít a flash visszajelző mint előtte.Amit ajánlottál próbáltam de nem látja a gép a c250-t így nem megy a helyreállítás lemezről.Töröltem volna a szoftvert is?Segíts légyszives.
Egyébként a skin csere meg térképek hozzáadása már oké,de ezt elkapkodtam.Érdeklődj már utána,régi tag vagy,nagyon köszönöm ha megoldodna.

Maga az alapszoftver a flashen lenne?Nem értem.

Vagy ha másik fórumon egy gurut ajánlanál,köszi.

A "my flash disk" mappában valóban nem csak a miomap van, hanem más dolgok is, de a lényeg szerintem a ROM-ban van, ami egy hard reset után visszaáll. Ahhoz hogy a teljes készülék tartalmát elérd a miotransferrel, kell hozzá egy hack is, de gondolom ha skin/térkép buherálás már megy akkor ezzel tisztában vagy.
Ha ezzel\továbbra sem lehet elérni a "my flash disk"-et, akkor lehet hogy megsérült a filerendszer rajta, és azt már gondolom csak CE-be bootolva, segédeszközökkel lehetne javítani...

#918 Felhasználó inaktív   bali66 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 08. 15:25

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 15:14

A "my flash disk" mappában valóban nem csak a miomap van, hanem más dolgok is, de a lényeg szerintem a ROM-ban van, ami egy hard reset után visszaáll. Ahhoz hogy a teljes készülék tartalmát elérd a miotransferrel, kell hozzá egy hack is, de gondolom ha skin/térkép buherálás már megy akkor ezzel tisztában vagy.
Ha ezzel\továbbra sem lehet elérni a "my flash disk"-et, akkor lehet hogy megsérült a filerendszer rajta, és azt már gondolom csak CE-be bootolva, segédeszközökkel lehetne javítani...

Az házilag már feledve?

#919 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 15:49

Idézet: bali66 - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 16:25

Az házilag már feledve?

Meg lehet oldani szerintem, rá kell jönni hogyan bootolható az eszköz úgy hogy csak a Windows CE mag induljon el, és ott valami olyan szoftvert futtatni ami tud SD vagy belső flash diszket ellenőrizni/javítani/formázni...

#920 Felhasználó inaktív   bali66 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 15:49

Meg lehet oldani szerintem, rá kell jönni hogyan bootolható az eszköz úgy hogy csak a Windows CE mag induljon el, és ott valami olyan szoftvert futtatni ami tud SD vagy belső flash diszket ellenőrizni/javítani/formázni...

Egy gombos gép.Nem tudom.Pedig igazad lehet.Más forumokon is kérdezték már mások a CE bootot de soha nem kapnak rá választ.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.