HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#261 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 16:17

Ha nem haragszotok nem kersegélnék vissza Mio 180 ügyben. Van valakinek tapasztalata az eszközzel?
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#262 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 07:50

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:17

Ha nem haragszotok nem kersegélnék vissza Mio 180 ügyben. Van valakinek tapasztalata az eszközzel?

link

#263 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:25

Idézet: vatom - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 14:43

Itt mindenki nagy IGO rajongó - feltételezem nem ok nélkül. Esetleg van valakinek tapasztalata az Útinfo PDA Profi v1.8 Magyarország progival is? Itt nagyon dicsérik és olcsóbb is az előbbinél. Megéri esetleg erre beruházni?

Hát én kipróbáltam. Az iGO után a kezelése a rémdráma és a horrorszinház közötti mezsgyén terül el. Ezen túl nem ismert egy pár utcát Budapesten, olyan területen ahol évtizedek óta semmi sem változott - így rövid idő után feladtam a használatát.

#264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:00

Idézet: Ear01 - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:25

Az iGO után a kezelése a rémdráma és a horrorszinház közötti mezsgyén terül el. Ezen túl nem ismert egy pár utcát Budapesten, olyan területen ahol évtizedek óta semmi sem változott -

Hasonló alapokon működő PC-s térképpel már beszoktam, kb. használhatatlan volt, nomeg ez a "vektorgrafikus" ábrázolás nekem valami horror az Aeromap után. Ki kellene próbálni, de 10 rugó a különbözet egy igo cuccra, abban valahogy jobban bzom.
Make love not Wor.

#265 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:36

Sziasztok!

Egy fura kérdést fogok feltenni. Van olyan elérhető árú GPS készülék, ami álló helyzetben tud irányt mutatni? Ráadásul meglehetősen pontosan kellene, +- 1 fok eltéréssel.

Egy antennákkal foglalkozó barátom tette fel a kérdést és nem vagyok biztos a válaszban. Mivel az antennák környékén komoly mennyiségű vas van, ezért az iránytű nem igazán működne. A GPS viszont csak mozgás közben tud irányt adni, nem? Tud ilyen pontosságot álló helyzetben valami?

Köszönöm előre is az infót!
Üdv!
.
.
.

#266 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:41

Idézet: vatom - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 14:43

Itt mindenki nagy IGO rajongó - feltételezem nem ok nélkül. Esetleg van valakinek tapasztalata az Útinfo PDA Profi v1.8 Magyarország progival is? Itt nagyon dicsérik és olcsóbb is az előbbinél. Megéri esetleg erre beruházni?

hmm igo után kiprobáltam minden szoftvert. Mondjuk a demováltozatott:)

de vaahogy egyik se jött be, az IGO- nak nagyon jo a kezelése főleg ha menetközben kell használni:))
az a párezer forint küönbség megéri

#267 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 12:51

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 13:36

Egy fura kérdést fogok feltenni. Van olyan elérhető árú GPS készülék, ami álló helyzetben tud irányt mutatni? Ráadásul meglehetősen pontosan kellene, +- 1 fok eltéréssel.

Van, de ugyanolyan elven működik, mint az iránytű. Műholdas iránymeghatározáshoz mindenképpen mozogni kell, addig meg csak a mágneses a tuti.
Make love not Wor.

#268 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:00

Hasonló alapokon működő PC-s térképpel már beszoktam, kb. használhatatlan volt, nomeg ez a "vektorgrafikus" ábrázolás nekem valami horror az Aeromap után. Ki kellene próbálni, de 10 rugó a különbözet egy igo cuccra, abban valahogy jobban bzom.

Nem "úgy" vektorgrafikus, ahogy gondolod. Demo kép a terkeptar.hu oldalról:
Kép

#269 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:27

Idézet: GoLAN - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:51

Nem "úgy" vektorgrafikus, ahogy gondolod. Demo kép a terkeptar.hu oldalról:
Kép

csunya

nem tudom megszokni:))

de ugye izlések és pofonok

#270 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:26

Bár ez nem bolha, de ha valaki tudna esetleg eladó, használt, jó állapotú GPS-es PDA-t sikítson legyen szíves! Acer N35, Mio180... ilyen kategóriában gondolkodom. Csak integrált GPS!
Thx!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#271 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:32

Idézet: adamsky - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 8:27

csunya

nem tudom megszokni:))

de ugye izlések és pofonok

Nekem sem tetszik, de az általad favorizált iGO nem létezik PC-re - mert ugyebár az eredet vatom féle kérdés erre vonatkozott - csak Aeromap és ÚtInfo. Ez van, lehet választani.

#272 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 14:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 21:50

Laptopra csak Aeromap van, lényegesen kevesebb térképpel, mint az igo... Ráadásul laptoppal autózni télleg szopás, majd próbáld ki.

Többit elmeséltem a hasonszőrű topikokban, hogy nyeklik, csuklik, nem erre van kitalálva, ahhoz 220 volt kell, meg rövidtávon mire bebootol és összecuppantom a GPS-el, arra megunom az életem.

Naaa, ennyire azért nem olyan rossz a helyzet, bár én is a pda-kat részesítem előnyben navigációnál. A tisztánlátás érdekében:
1. Létezik laptophoz is szivargyújtós töltő.
2. Létezik laptoprögzítő megoldás autóba többféle is (igaz nem olcsó, és elég nagy darab mind, a legstabilabb ezek közül olyan, hogy akkor melletted nem ülhet senki...). Van univerzális is, illetve olyan ami megtámasztja a kijelzőt, stb.
3. Létezik olyan hogy hibernálás meg hogy stand-by a beboot idő csökkentésére...

#273 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 11:34

megtörtént a frissités a 2006-os verziora:))
hétvégén tesztelgettem pesten:))

Nem rosz, nekem tetszik:)) pár dolog ami megragadott:))

- Gyorsabban megtalálja a müholdakat
- tetszett hogy ráközelit vagy nagyobb utat mutat felülnézetben a sebbeség vagy a célpont fügvényébe
- tetszett az is hogy a csajszi hangja tényleg változott a sebbeség fügvényébe
- Jo ötlet hogy a sebbeséghatárnál tudok egy bizonyos %-ot rányomni
- meg még pár aproság is:)) most nem jut eszembe

Szerkesztette: adamsky 2006. 05. 15. 11:35 -kor

#274 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:14

Idézet: adamsky - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 12:34

- tetszett hogy ráközelit vagy nagyobb utat mutat felülnézetben a sebbeség vagy a célpont fügvényébe
- Jo ötlet hogy a sebbeséghatárnál tudok egy bizonyos %-ot rányomni

- Én a ráközelítés logikájára nem jöttem rá még, elég össze-vissza zoomolgat-döntöget a 2005-höz képest.
- Én eddig be sem kapcsoltam, engem ne figyelmeztessen 51-nél. Most viszont kipróbáltam. Nem rossz. Hogy mennyi időnként szól újra, arra nem jöttem rá. Talán csak akkor, ha leleaasultam, és újra átléptem a határt?

De egyébként nekem is tetszik.

#275 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:15

Idézet: adamsky - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 12:34

Szerintem meg összevissza döntögeti, meg nagyítgat. Én legalábbis nem jöttem rá, hogy minek függvényében műxik így, de sikeresen hülyét kaptam tőle.
Make love not Wor.

#276 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:15

Szerintem meg összevissza döntögeti, meg nagyítgat. Én legalábbis nem jöttem rá, hogy minek függvényében műxik így, de sikeresen hülyét kaptam tőle.

Kapcsold ki a 3D-s megjelenítést, és akkor csak nagyítgat, úgy már használható. A 3D-s nézet értelmére, használhatóságára még nem jöttem rá :)

#277 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:56

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:21

Kapcsold ki a 3D-s megjelenítést, és akkor csak nagyítgat, úgy már használható. A 3D-s nézet értelmére, használhatóságára még nem jöttem rá :)

Pedig a 3D-ben nagyon jó az iGo-ban, az aeromap-ot  és destinatort messze veri, azokat kipróbáltam, de tényleg csak 2d-ben voltak jók.

#278 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 13:53

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 12:14

- Én a ráközelítés logikájára nem jöttem rá még, elég össze-vissza zoomolgat-döntöget a 2005-höz képest.

Beállítások/Finomhangolás/Intelligens nagyítás.

Kereszteződéshez közeledve emeli a nézőpontot és nagyít hogy átlásd a manővert. Legnagyobb ráközelítés/legnagyobb távolítás csúszkákkal tudod állítani a mértékét. Érdekes lehet még a Madártávlat mód. Ha bekapcsolod és a legközelebbi manőver több mint 5 km-re van ("következő forduló.."), akkor 5 km magasról (szintén állítható) kezdi mutatni a térképet. Igy autópályán nem az üres zöld csíkot látod, hanem a környező településeket. Kézzel is bekapcsolható az iránytű megnyomásával (forgatás/északi irányultság/madártávlat).

Szerkesztette: Andreas 2006. 05. 15. 14:15 -kor

#279 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:52

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:14

- Én eddig be sem kapcsoltam, engem ne figyelmeztessen 51-nél. Most viszont kipróbáltam. Nem rossz. Hogy mennyi időnként szól újra, arra nem jöttem rá. Talán csak akkor, ha leleaasultam, és újra átléptem a határt?

De egyébként nekem is tetszik.

nekem nem zoomolgat és döntöget, vagy legaábbis engem nem zavar, lehet hogy ezért nem probléma

én se kapcsolom be mindig, a sebbeségjelzőt, néha jo azért hogy tudjam mikor ugrik a jogsi és mikor csak lové befizetés erre tökéletes

#280 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:55

Idézet: Andreas - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:53

Beállítások/Finomhangolás/Intelligens nagyítás.

Kereszteződéshez közeledve emeli a nézőpontot és nagyít hogy átlásd a manővert. Legnagyobb ráközelítés/legnagyobb távolítás csúszkákkal tudod állítani a mértékét. Érdekes lehet még a Madártávlat mód. Ha bekapcsolod és a legközelebbi manőver több mint 5 km-re van ("következő forduló.."), akkor 5 km magasról (szintén állítható) kezdi mutatni a térképet. Igy autópályán nem az üres zöld csíkot látod, hanem a környező településeket. Kézzel is bekapcsolható az iránytű megnyomásával (forgatás/északi irányultság/madártávlat).

jaja ott lehet finoman beállitani

elég sokszor állitottam rajta mig azt mondtam pöpec lett, természetesen menetközben

nekem az autopálya pirosan van:))

1 hiba már van , mert a 2005-ösnél ahol a garázsom van ott zsákutcát irt nagyon helyesen, ennél meg azt mondja mehetek tovább, csak kérdés mit csináljak a betonfallal amit ott van:))))

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.