HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#321 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 17:53

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 14:08

Ahol lakom ott pl, egyáltalán nem talál jelet első indításkor, utána amint kiérek egy kereszteződésbe vagy térre, akkor indul meg. IGO beállításainál a felső kettő csíkban észlelek először aktivitást, aztán szép lassan jön a többi is.
Azt a linket megnéztem, és át is lőttem a cuccot SirfIII-ra, de hiába. Ja az indítás ennek függvényében 5perc minimum.

Lefogadom 2006-os iGO-val tortennek ezek a dolgok veled. Soft-reset utan, ha azonnal inditod az iGO-t, akkor is sokaig tart, hogy talaljon muholdat?
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#322 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 20:29

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 16:08

...IGO beállításainál...

Ne csak az iGO-val próbálkozz, hanem a PDA saját GPS programjával (ami jellemzően csak a jelek észlelésére jó) és GPSDash-sel is. Illetve fontold meg azt is, amit Senator írt. 5 perc qrva sok idő...

#323 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 23:28

Idézet: Senator - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 18:53

Lefogadom 2006-os iGO-val tortennek ezek a dolgok veled. Soft-reset utan, ha azonnal inditod az iGO-t, akkor is sokaig tart, hogy talaljon muholdat?

Bingó!
Soft reset után valamivel gyorsabb, de akkor se egy kapkodó idegbeteg.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#324 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 23:33

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 21:29

Ne csak az iGO-val próbálkozz, hanem a PDA saját GPS programjával (ami jellemzően csak a jelek észlelésére jó) és GPSDash-sel is. Illetve fontold meg azt is, amit Senator írt. 5 perc qrva sok idő...

Na ehhez én már sügér vagyok. Most elkezdtem, de bevallom elakadtam. Valami COM portot kéne beállítani azt hiszem.
www.radioQ.hu

#325 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 11:08

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 0:33

Na ehhez én már sügér vagyok. Most elkezdtem, de bevallom elakadtam. Valami COM portot kéne beállítani azt hiszem.

No, úgy látszik mégse:
A GPS beállításoknál a szoftvernek nem volt beállítva port. Most beraktam COM1-re és lényegesen gyorsabban találta meg a 3. majd a többi műholdat is.
Kérdésem: van valami szabály, hogy hányas portra kell rakjam vagy teljesen mindegy csak valami be legyen állítva? Azt tudom, hogy nem lehet ugyanazon amin a hardware (COM8 ezt automatikusan megtalálta és a Baud rate ott 9600).
www.radioQ.hu

#326 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 19:27

Idézet: Andreas - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 17:38

PDAmill fórumon írták hogy az iGO nem fut rajta:
Royaltek RTW-1000 -> most kaptuk meg, nem tud SD kartya azonositast, sajnos eselytelen, hacsak a hardware gyarto nem csinal rom update-et hozza.

Na most már fut:
PDAmill iGO fórum

#327 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 07:24

Ismét meghalt a gps vevőm (atech gr-102, bekapcsolás után világít mindhárom led vagy egy sem. Az eredmény ugyanaz: nem reagál semmire.) Ki akarom cseréltetni, de inkább egy drágább, ismertebb fajtára. Kötelesek kicserélni ráfizetés után másikra vagy hogyan tudom elérni a cserét? (speedshopban vettem április 7-én, 10-én már volt egy ugyanilyen tünetekkel történő meghalás utáni cseréje a gps-nek).
Ha nincs raktáron olyan készülék ami tetszene, akkor visszakérhetem a pénzt?

Szerkesztette: Sipi- 2006. 05. 29. 07:31 -kor

#328 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 08:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 8:24

Ismét meghalt a gps vevőm (atech gr-102, bekapcsolás után világít mindhárom led vagy egy sem. Az eredmény ugyanaz: nem reagál semmire.) Ki akarom cseréltetni, de inkább egy drágább, ismertebb fajtára. Kötelesek kicserélni ráfizetés után másikra vagy hogyan tudom elérni a cserét? (speedshopban vettem április 7-én, 10-én már volt egy ugyanilyen tünetekkel történő meghalás utáni cseréje a gps-nek).
Ha nincs raktáron olyan készülék ami tetszene, akkor visszakérhetem a pénzt?

Nem kötelesek másra cserélni és a pénzt sem kötelesek visszaadni akkor, ha meg tudják javítani vagy ki tudják cserélni belátható időn belül. Persze ez nem zárja ki azt, hogy ha szépen megkéred őket, akkor nem tehetik meg.

#329 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 08:18

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 9:13

Nem kötelesek másra cserélni és a pénzt sem kötelesek visszaadni akkor, ha meg tudják javítani vagy ki tudják cserélni belátható időn belül. Persze ez nem zárja ki azt, hogy ha szépen megkéred őket, akkor nem tehetik meg.

Ez a "belátható időn belül" mennyit jelent? Elég tág fogalom...

Egyébként rakátorn csak ezt a vevőt találtam (a másik kettő ami van még, azok 38e bruttó és nem akarok még 16ezret fizetni pluszban a mostanira). Hallott már valaki erről? (gyártó honlapja)

#330 Felhasználó inaktív   oddman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 29. 10:45

Idézet: Andreas - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 20:27

Na most már fut:
PDAmill iGO fórum

A Royaltek RTW-1000 PDA-hoz honnan tölthetem le a "ROM Update" frissítést?  :confused:
Azért kellene, mert a hivatalos iGO a frissítés nélkül nem müxik.  :mad:

#331 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 11:00

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 9:18

Egyébként rakátorn csak ezt a vevőt találtam (a másik kettő ami van még, azok 38e bruttó és nem akarok még 16ezret fizetni pluszban a mostanira). Hallott már valaki erről? (gyártó honlapja)

Valóban tág fogalom sajnos. :(

A vevőről és a márkáról nem hallottam még, de annyival biztosan jobb, hogy sirfstar-iii-as.

#332 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 14:14

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 9:18

3hetet jelent!
www.radioQ.hu

#333 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 07:40

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 15:14

3hetet jelent!

Tegnap visszavittem, kérés nélkül felajánlotta a pultos, hogy visszavásárolja (visszaadják a pénzt), mert nincs nekik ilyen raktáron. Végül ráfizettem inkább 15-öt és vettem egy Royaltek RBT-2010-et :) Nem akartam megint noname cuccot venni, ezért nem a Navibe-t vettem (az 30e volt, a Royaltek 38e).

#334 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 8:40

...vettem egy Royaltek RBT-2010-et :)

:cool:

#335 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 9:49

:cool:

Ilyen van neked is? Tapasztalat? Ajánlott hozzá külső antenna?

#336 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 9:52

Ilyen van neked is? Tapasztalat? Ajánlott hozzá külső antenna?

Nekem még az atech-em is megy általában a kesztyűtartóból, a Sirfstar-iii-as gps-eket ismerősök kizárólag kesztűtartóból használják.

Persze saját tapasztalattal úgyis rájössz, de nem valószínű, hogy szükséged lesz külső antennára.

#337 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 09:05

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 10:02

Nekem még az atech-em is megy általában a kesztyűtartóból, a Sirfstar-iii-as gps-eket ismerősök kizárólag kesztűtartóból használják.

Persze saját tapasztalattal úgyis rájössz, de nem valószínű, hogy szükséged lesz külső antennára.

Az atech-em a műszerfalon volt, az ablaknál, de néha nem látott műholdat (Keleti környékén valami kis utcákban köröztem akkor). Remélem ez tartósabb lesz :)

#338 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:22

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 8:40

és vettem egy Royaltek RBT-2010-et :) Nem akartam megint noname cuccot venni, ezért nem a Navibe-t vettem (az 30e volt, a Royaltek 38e).

Ez a legjobb választás. Bluetooth(Class 2), külső antenna lehetőség, tolókapcsoló (mókásnak hangzik, de nagyon hasznos hogy nem kell előbányászni az övtartóból majd verőfényben nézegetni a LED-eket hogy most a nyomvatartással bekapcsoltam a vevőt vagy egyből ki is kapcsoltam :) )
Egyébként milyen a hálózati meg az autós töltője? Csereszabatos a PDA töltőjével? Y kábel van hozzá?

#339 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 07:47

Idézet: Andreas - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 21:22

Ez a legjobb választás. Bluetooth(Class 2), külső antenna lehetőség, tolókapcsoló (mókásnak hangzik, de nagyon hasznos hogy nem kell előbányászni az övtartóból majd verőfényben nézegetni a LED-eket hogy most a nyomvatartással bekapcsoltam a vevőt vagy egyből ki is kapcsoltam :) )
Egyébként milyen a hálózati meg az autós töltője? Csereszabatos a PDA töltőjével? Y kábel van hozzá?

A PDA-m egy loox600, aminek teljesen más a töltőcsatlakozója. Első bekapcsolásnál alig talált jelet (nem is tudtam megmondani a pozíciómat a lakásban, csak lent az utcán pár perc után), de egy autózás után kipróbáltam tegnap újból a lakásban és látott 6-8 holdat is egyszerre, tökéletes volt a vétel. A kocsiban is beraktam a középső tárolórekeszbe, ott nincs útban és ott is elég a jelet fog bőven.

#340 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 18:38

Feltoltam én is a 2006ost és kíváncsiságból megnéztem, hogy a libát kijavították-e amit küldtem. Ugyanúgy szar mint volt. Poi rossz helyen ami még nem lenne akkora gáz, de az utcában is többször szerepel ugyanaz a házszám; nyilván ezért pakolja rossz helyre. Most nincs kedvem megint beírni a libabejelnetőbe.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.