HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#781 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:32

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:28

Nem tudom mi lesz az I-Go alapú MioMap-pel, és a legális térképfrissítésekkel, mert ezek most mennek a levesbe, erre céloztam. Mio PNA-ra persze lehet hekkelni a későbbiekben más szoftvert/téképet, de most nem vennék egy olyan PNA-t aminek a saját szoftvere nem lesz tovább fejlesztve...

nezd nekem c310-em van k-eur-ral vettem, tavaly vettem hozza egy updetet igo-ektol, ez azt jeleni hogy beletettek egy 1 Gigas full europa SD-t es gond nelkul megy. ha kiveszem az SD-t akkor visszabutul k-europara, ha bedugom akkor full europa :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#782 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:35

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:31

Mert mondjuk a Nav'n'Go-nak nem érdeke, hogy a többi gyártóval megossza a saját, részletes térképeit, amit többek között önkéntes és lelkes iGO felhasználók segítségével tart naprakész állapotban?

nemtom mire gondolsz, az europa terkepek nagy reszet az iGo is a tele-atlastol veszei, a magyar terkepet is egy kulso cegtol. de a tomtom es a garmin is profital a lelkes juzereibol...

#783 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:32

nezd nekem c310-em van k-eur-ral vettem, tavaly vettem hozza egy updetet igo-ektol, ez azt jeleni hogy beletettek egy 1 Gigas full europa SD-t es gond nelkul megy. ha kiveszem az SD-t akkor visszabutul k-europara, ha bedugom akkor full europa :)

Nézd, a C310 az egyetlen eleve I-GO-val (és nem MioMap-pal) forgalmazott Mio PNA, szóval nem tudom mire fel akarsz általánosítani vele... :)
Ez az egyetlen készülék, ami a szerződésbontás után is támogatva lesz. http://mobilarena.hu/hir/cebit_a_nav_n_go_...yilatkozik.html
A többiek szopnak...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#784 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 12:48

na, akkor dontsetek ma'n el, hogy europa resze-e a jo magyar terkep, vagy sem?

(a cikkben emlitett problema egyeltalan erdekes? en nem latom tul izgatonak, plane nem akadalyozonak..)

nezegettem a hasznalt keszulekeket, a c310 is elofordult, mint string.. (ara mar nem remlik: kozben toroltem a fejembol..) erdemes lehet egy regebbi generaciosat venni ezekbol, mint ez pl.?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#785 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:48

na, akkor dontsetek ma'n el, hogy europa resze-e a jo magyar terkep, vagy sem?

(a cikkben emlitett problema egyeltalan erdekes? en nem latom tul izgatonak, plane nem akadalyozonak..)

nezegettem a hasznalt keszulekeket, a c310 is elofordult, mint string.. (ara mar nem remlik: kozben toroltem a fejembol..) erdemes lehet egy regebbi generaciosat venni ezekbol, mint ez pl.?

a terkepek uazok szint emind1iken, es digitalisak. namost hogy a motor neked milyen lehetosegeket nyujt, na az nem mind1. ha a netrol akarsz sok POI-t importalni/exportalni konnyeden akkor a garmin vagy a tom-tom motor az elonyosebb, keresni (magyar nyelven) szerintem az igo-val a legkonnyebb, a szoveges navigalasa is az ig-nak a legjobb (szvsz), 1gombos keruloutakban meg a tomtom nagyon jo (ez a funkcio az ami szamomra nagyjabol erdektrelen), de vannak emberek akik prompt utalnak valamerre menni, vagy eppen le van a krdeses utszakasz zarva, stb.

mit ertesz azon, hogy "elofordilt, mint string"  :think:

#786 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:09

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 12:46

Nézd, a C310 az egyetlen eleve I-GO-val (és nem MioMap-pal) forgalmazott Mio PNA, szóval nem tudom mire fel akarsz általánosítani vele... :)

en nem altalanositani, hanem kozlekedni szoktam vele  :Đ

#787 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:09

en nem altalanositani, hanem kozlekedni szoktam vele  :Đ

Hmm, arra inkább valami járművet használj, evvel navigálni szokás... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#788 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:26

es mi van a hasznalt keszulekekkel? mondjuk egy nemet ebay-rol vett egesz europas regebbi nem lehet jo megoldas?

De míg nem próbálod ki, addig nem fogod tudni, hogy pontosan milyen a térképalapja, meg esetleg meddig frissíthető. Kint is ugyanaz a sztori, hogy "teljese" EU térképben benne van az országhatárunk, pár nagyobb út, fél Pest, meg Tokaj. Többi az fehér.
Make love not Wor.

#789 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:08

a terkepek uazok szint emind1iken, es digitalisak. namost hogy a motor neked milyen lehetosegeket nyujt, na az nem mind1. ha a netrol akarsz sok POI-t importalni/exportalni konnyeden akkor a garmin vagy a tom-tom motor az elonyosebb, keresni (magyar nyelven) szerintem az igo-val a legkonnyebb, a szoveges navigalasa is az ig-nak a legjobb (szvsz), 1gombos keruloutakban meg a tomtom nagyon jo (ez a funkcio az ami szamomra nagyjabol erdektrelen), de vannak emberek akik prompt utalnak valamerre menni, vagy eppen le van a krdeses utszakasz zarva, stb.

koszonom, ez igen hasznos osszefoglalas volt!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#790 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:08

a terkepek uazok szint emind1iken, es digitalisak. namost hogy a motor neked milyen lehetosegeket nyujt, na az nem mind1.

Így van, térképalap csak a gyártócégnek jár, Ő meg csinál belőle adatbázist, amit a saját bugyuta motorja majd olvas. Lásd Auchanos GPS-es szopások, meg társai. Azokban is Igo alapú térkép van, meg eleve a fél világ Navteq és Teleatlas, mégsem támogatnak endusert, ha vidéki dzsunka megszűnik, vagy 2004-es térképpel adja el a kütyüt, aztán nincs frissítés, akor elég gyakran IJ kártya.

Hegeszteni lehet, van akinek sikerül, de én csak fórumon olvasom, hogy mekkorákat szoktak szopni vele, aztán ez az, ami nem hiányzik.
Make love not Wor.

#791 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:47

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 9:44

hiába csábító a Symbian vagy szimpatikus a Palm OS, olyan navigációs programot találni rá, aminek jó és rendszeresen frissített magyarországi lefedettsége van, nehéz)

Azért a Garmin Mobile XT symbian-ra elég jó szoftver. A térképellátottsága tökéletes, mobillal túrázásra verhetetlen (topoguide+turistautak).
Tesztelgetem E51-el, nagyon jónak találom, más mint az iGO, de nem rosszabb szvsz.

#792 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:13

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 17:47

Azért a Garmin Mobile XT symbian-ra elég jó szoftver. A térképellátottsága tökéletes, mobillal túrázásra verhetetlen (topoguide+turistautak).
Tesztelgetem E51-el, nagyon jónak találom, más mint az iGO, de nem rosszabb szvsz.

a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára  :down:

#793 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:13

Akkor szerinted ez mi? :)
http://www.garmin.hu...uide_v46_SD.zip

#794 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:25

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:18

link. lap alja. ovasni...  :rolleyes:

#795 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:25

link. lap alja. ovasni...  :rolleyes:

Akkor azt írd, hogy a Mobile XT CityNavigator 2008 mellé a forgalmazó szerint nem másolható, ne azt hogy  a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára, mer az így nem igaz...

A Naviguide Magyarország SD kártya tartalma GMAPSUP2.IMG/GMAPSUP2.UNL néven amúgy símán a CityNavigator 2008 mellé rakható, és használható egy kártyáról a két térkép.

#796 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:45

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:40

Akkor azt írd, hogy a Mobile XT CityNavigator 2008 mellé a forgalmazó szerint nem másolható, ne azt hogy  a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára, mer az így nem igaz...

A Naviguide Magyarország SD kártya tartalma GMAPSUP2.IMG/GMAPSUP2.UNL néven amúgy símán a CityNavigator 2008 mellé rakható, és használható egy kártyáról a két térkép.

en a gyarto magyarorszagi weblapjarol szo szerint ideztem, bocs de nekem ok az autentikusabbak.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 21. 18:50 -kor

#797 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:13

Nem tudom mit írnak, de nekem most rajta van az eu2008+navi_hu 4.61+topo 3.1+ tursitautak.

#798 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:45

en a gyarto magyarorszagi weblapjarol szo szerint ideztem, bocs de nekem ok az autentikusabbak.

Ja, ha idézni teccik, akkor a teljes mondatot sziveskedjék, abból nem lehet félreértés. (amúgy meg nem tudom kinek okoz gondot 2 kártya használata)
Az ott szereplő figyelmeztetés alapja pedig az, hogy a MobileXT alapvetően egy térkép(készlet) használatára van kitalálva, de valójában képes több térkép használatára is.

#799 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:59

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:55

Ja, ha idézni teccik, akkor a teljes mondatot sziveskedjék, abból nem lehet félreértés. (amúgy meg nem tudom kinek okoz gondot 2 kártya használata)
Az ott szereplő figyelmeztetés alapja pedig az, hogy a MobileXT alapvetően egy térkép(készlet) használatára van kitalálva, de valójában képes több térkép használatára is.

jo. akkor ismeteljuk meg a gyarto allitasat.

A Mobile XT Európa kártya a CityNavigator 2008 térképállományával rendelkezik, a NaviGuide Magyarország térkép nem tölthető fel a kártyára

#800 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 22:28

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 18:51

Nem tudom mit írnak, de nekem most rajta van az eu2008+navi_hu 4.61+topo 3.1+ tursitautak.

Nem látod, vastaggal írják hogy ilyen nincs is.  :Đ
És az a Topo tutira csak 2.1.es...  :)

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.