Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)
Elküldve: 2008. 01. 27. 17:45
Ár/érték viszonylatban ver mindent a 4,3"-os kategóriában. Gyönyörü kép, gyors, pontos. 43 orszégos EU térkép.
Semmi rosszat nem tudok rá mondani.
Aki szeret buherálni az az eredeti iGo-t is fel tudja rá rakni, de én egy próba után hagytam az eredetit, mert az idítóképet meg logot leszámítva teljesen ugyanaz és legalább jogtiszta.
Térképfrissitést meg vagy raksz rá iGO-sat vagy nemsokára lesz a gpsmarket honlapján jogtiszta új térkép is.
Ingyenes friss traffipax adatbázis hozzá itt: http://www.speedcams.hu/
Üdv!
Rozsó
Elküldve: 2008. 01. 27. 18:54
Na elérkeztem arra a pontra, hogy én is vennék egy gps-t. De a pénztárcám nem igazán enged 50-100e-s darabokat. Olvasgattam, nézelődtem és találtam egy ilyet: WayteQ N400.
Mit lehet róla tudni? (pontosság, megbízhatóság, élettartam, frissítés, VÉLEMÉNYEK, stb.)
iGO-t lehet-e tenni rá? (Részletes magyar és európa térkép érdekelne.)
Milyen egyéb térképet lehet tenni ha iGO nem megy.
Továbbá, az volt írva hozzá, hogy TMC antenna csatlakozó van rajta. Akkor lehet venni hozzá antennét és a TMC is elérhető lesz? Vagy hogy is van ez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elküldve: 2008. 01. 27. 19:59
Idézet: Dess - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 19:54
Na elérkeztem arra a pontra, hogy én is vennék egy gps-t. De a pénztárcám nem igazán enged 50-100e-s darabokat. Olvasgattam, nézelődtem és találtam egy ilyet: WayteQ N400.
Mit lehet róla tudni? (pontosság, megbízhatóság, élettartam, frissítés, VÉLEMÉNYEK, stb.)
iGO-t lehet-e tenni rá? (Részletes magyar és európa térkép érdekelne.)
Milyen egyéb térképet lehet tenni ha iGO nem megy.
Továbbá, az volt írva hozzá, hogy TMC antenna csatlakozó van rajta. Akkor lehet venni hozzá antennét és a TMC is elérhető lesz? Vagy hogy is van ez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Eccerű vas, SirfIII-as GPS-szel, szóval annyira nem rossz. Az ára eldönti a megbízhatóság/élettartam dologkat, és a "frissítést" is.

I-GO biztosan tehető rá, mivel ez volt az egyik olyan készülék amit karácsony környékén illegális szoftverrel árultak. A TMC-hez nem csak antenna kell, hanem egy olyan külső egység ami tartalmazza az antennát és a vevőt is, mivel a készülékben nincs TMC vevő...
szerk: itt van valami róla http://www.mobilport.hu/?r=12296&p=0
Szerkesztette: Szabcsi 2008. 01. 27. 20:11 -kor
Elküldve: 2008. 01. 27. 21:14
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 20:59

I-GO biztosan tehető rá, mivel ez volt az egyik olyan készülék amit karácsony környékén illegális szoftverrel árultak. A TMC-hez nem csak antenna kell, hanem egy olyan külső egység ami tartalmazza az antennát és a vevőt is, mivel a készülékben nincs TMC vevő...
szerk: itt van valami róla http://www.mobilport.hu/?r=12296&p=0
Köszönöm a gyors választ!
Akkor kérdeznék még egy olyat is, hogy melyik jobb vétel? Ez a Wayteq vagy ez: ALPHA-NAVIGO ??
Ami lényeg volna, hogy menjen rajta az iGO és hogy beszéljen magyarul. TMC gondolom ebben sincs... Ja, jut eszembe és ilyen TMC antenna-vevő kombinációt lehet kapni valamerre? Ha igen mennyiért?
(Bocsánat a hülye kérdéseimért, de teljesen hülye vagyok a témában!)
Elküldve: 2008. 01. 27. 21:24
Idézet: Dess - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 22:14
Akkor kérdeznék még egy olyat is, hogy melyik jobb vétel? Ez a Wayteq vagy ez: ALPHA-NAVIGO ??
Ami lényeg volna, hogy menjen rajta az iGO és hogy beszéljen magyarul. TMC gondolom ebben sincs... Ja, jut eszembe és ilyen TMC antenna-vevő kombinációt lehet kapni valamerre? Ha igen mennyiért?
(Bocsánat a hülye kérdéseimért, de teljesen hülye vagyok a témában!)
Szvsz majdnem ugyanaz a két hardver, csak más köntösben. (a +Ráadás Kelet-Európa térkép CD meg érdekes). MIO készülékekhez egy ilyen külső TMC vevő kb 7-8e Ft...
Szerkesztette: Szabcsi 2008. 01. 27. 21:25 -kor
Elküldve: 2008. 01. 27. 23:09
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 22:24
Thx a választ!
Hogy érted azt, hogy érdekes?
Mondjuk nem mintha sokat akarnék Ukrajnában kalandozni...

Elküldve: 2008. 01. 27. 23:14
Idézet: Dess - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 0:09
Hogy érted azt, hogy érdekes?
Mondjuk nem mintha sokat akarnék Ukrajnában kalandozni...

Azért furcsa, mert a 30 ezres készülékhez ráadásként adott térképszoftver magában többe kerül, már ha I-GO alaú cuccról van szó...

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...1&prod_id=36175
Elküldve: 2008. 01. 28. 12:43

Amit kérdezni szeretnék még, ha vásárolok a pna-hoz egy sd kártyát, akkor ahhoz kártya olvasó is kell, vagy elég ha csak beteszem az sd-t a pna-ba és rádugom usb-n keresztül a gépre?
Elküldve: 2008. 01. 28. 13:45
Idézet: Dess - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 12:43

Amit kérdezni szeretnék még, ha vásárolok a pna-hoz egy sd kártyát, akkor ahhoz kártya olvasó is kell, vagy elég ha csak beteszem az sd-t a pna-ba és rádugom usb-n keresztül a gépre?
Készülékenként változik, van ahol megjelenik mint cserélhető lemezes meghajtó, más esetekben Activesync-kel lehet tallózni és kezelni. Egy azonban biztos, így nagyon lassan lehet kezelni őket mert nem USB2-es sebességen üzemelnek. Egy 2-3 ezres USB 2.0-ás kártyaolvasó főleg térképek, zenék másolásához elengedhetetlen, ha nem akarsz hosszú perceket várni egy nagyobb állomány feltöltésekor.
Elküldve: 2008. 01. 28. 18:23
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 14:45
Köszönöm szépen a válaszod.

Közben már beújítottam egy Wayteq n400-ast. És sikerült intéznem hozzá egy igo-t méghozzáa 2006os werziót.

Elküldve: 2008. 02. 17. 11:05
Bluepanther V350, vagy Wayteq N400.
Köszi.
Elküldve: 2008. 02. 17. 14:21
Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 8:51
vettem egy Thomson intuvia GPS420-at.
eredetileg SmartGo progi volt rajta, de átcseréltem iGo-ra. Ami egyébként tökéletesen fut, de a nagy probléma a következő:
-régen amikor bekapcsoltam, nem indult el a progi, hanem ki tudtam választani, hogy navigációt, filmet nézni, vagy képeket nézegetni akarok-e. Majd bármelyiket használtam, kilépés után ugyainde dobott vissza.
-Amióta az iGo van, az bekapcsoláskor automatikusan indul, nem is kérdezi meg hogy mit akarok. És ha kilépek,akkor kiadja a képernyőt, ahol választok, de megfagy, ha kikapcsolom, majd vissza akkor ugyanoda juttat vissza, hogy semmi nem indul. Ha resetelek akkor normálisan indul az iGo-val.
-Annyi, ha kilépek az iGo főmenübe, és ott kapcsolom ki, akkor bekapcsolásnál ugyanoda jutok és akkor persze működik.
Remélem, érthető voltam azért. Van valakinek valami ötlete, vagy javaslata?
Előre is köszönöm!
Szia!
Megtennéd,hogy felteszed smart2go rapidshare -re!
Mjd elküldöd nekem a linkjét?!
Ngyon fontos lenne!!!!
Köszi
Zsolti
Elküldve: 2008. 03. 16. 07:50
Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 7:51
vettem egy Thomson intuvia GPS420-at.
eredetileg SmartGo progi volt rajta, de átcseréltem iGo-ra. Ami egyébként tökéletesen fut, de a nagy probléma a következő:
-régen amikor bekapcsoltam, nem indult el a progi, hanem ki tudtam választani, hogy navigációt, filmet nézni, vagy képeket nézegetni akarok-e. Majd bármelyiket használtam, kilépés után ugyainde dobott vissza.
-Amióta az iGo van, az bekapcsoláskor automatikusan indul, nem is kérdezi meg hogy mit akarok. És ha kilépek,akkor kiadja a képernyőt, ahol választok, de megfagy, ha kikapcsolom, majd vissza akkor ugyanoda juttat vissza, hogy semmi nem indul. Ha resetelek akkor normálisan indul az iGo-val.
-Annyi, ha kilépek az iGo főmenübe, és ott kapcsolom ki, akkor bekapcsolásnál ugyanoda jutok és akkor persze működik.
Remélem, érthető voltam azért. Van valakinek valami ötlete, vagy javaslata?
Előre is köszönöm!
Szia, nekem is van egy olyan thomsonom.
Nem segitenél, hogy tudnám én is átrakni igo-ra?
Eddig nem jutottam semmire.
Most a windows ce-t meghagyod, vagy azt is cseréled?
Vagy csak a térképet valahogy?
Segits légyszives..
Üdv: hemo
Elküldve: 2008. 03. 20. 17:59
Találtam még olcsóért egy ilyet: Blumax BlueTooth GPS vevő
A Royaltechet ismerem, de ha jó az alsó, akor inkább azt veszem meg, abban már elvileg III-as SurfStar chip van, meg ugye gari, töltú, meg új.
Kösz
Elküldve: 2008. 03. 21. 00:45
Idézet: Grillo - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 17:59
Jajbaze, megint egy neve nincs cucc, az 1 percen belüli feléledési ideje nekem gyanúsan kevésnek tűnik. Fordításáról nem nyilatkozom, hogy a hideg/meleg indításokat hideg/meleg hőmérsékletnek írták

Én maradnék olyannál, ami működik. 1 éve pld. sikerült 16ezresért Leadteket venni, azok fullosak.
Elküldve: 2008. 03. 21. 00:54
Idézet
# feléledési idő (meleg hőmérsékletnél): 5-35sec
# feléledési idő (hideg hőmérsékletnél): 10-42 sec

Elküldve: 2008. 03. 21. 09:27
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 0:45
segitseget szeretnek kerni a T. tarsasagtol.. auto navigaciohoz kene egy GPS ket peremfeltetellel: legyen olcso (de nagyon!), es lehessen vele itt kozep-kelet (vagy kelet-kozep) europaban kozlekedni. de fokepp magyarorszagon. lehet hasznalt, lehet regi, de legyen olcso.
mit ajanlotok? mire erdemes odafigyelni (ezekrol kutyukrol a tudasom erosen kozelit a 0-hoz)? mitol lesz jo vagy rossz? egy kezdo vezetonek segit egy ilyen? (ugy velem, hogy igen..) es ha kezdo a vezeto, akkor masmilyen kell, vagy ugyanaz? (latom en is, hogy nem trivialis kerdes.. de el tudom kepzelni, hogy a kulonfele felhasznaloi feluleteket mas hatekonysaggal tudjak hasznalni a kulonbozo tudasu vezetok.)
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 03. 21. 09:44
- A készülékek között az olcsó kategóriában nincs nagy különbség, talán a legfontosabb szabály, hogy kerüld a gagyit. ("Jó" gyártónak számít pl. a Mio, a Garmin, de navigációra alkalmas PDA-t is választhatsz, a lényeg, hogy kerüld az olcsó gagyit.)
- Ha csak kocsiban használod, akkor jó döntés lehet egy PNA. Ezek általában nagyobbak és butábbak egy PDA-nál, viszont minden egyben van, és elő vannak készítve, hogy minimális barkácsolással beszerelhesd a kocsiba, ráadásul a navigációs szoftver mindegyikben benne van. 50-60 ezer forint körül már jó megoldásokat találhatsz, ennél olcsóbb készülékeknek már ajánlott utánajárni.
Ha PDA funkciókat is szeretnél, vagy mobilabb megoldásra vágysz, akkor érdemes egy olcsóbb PDA-t venni, vagy beépített, vagy BT-n csatlakoztatható GPS vevővel. (Utóbbi előnye, hogy oda teszed, ahová akarod, nem kell kábelezni, és megkeresheted azt a helyet az autóban, ahol a legjobb a vétel. (Néhány GPS vevő nem "lát ki" az első szélvédő mögül, ha az fémgőzölt.) Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy általában a navigációs szoftvert külön kell megvenni hozzá, ezért drágább, mint egy belépőszintű PNA. Viszont ha használtban gondolkodsz, akkor itt érdemes nézelődni, kis pénzért nagyon jó készülékeket lehet venni. Használt készülék: egy Windows Mobile 2003 operációs rendszerrel (más operációs rendszerben nem érdemes gondolkodni, mert hiába csábító a Symbian vagy szimpatikus a Palm OS, olyan navigációs programot találni rá, aminek jó és rendszeresen frissített magyarországi lefedettsége van, nehéz) , kb. 400 MHz-es procival és 64 MB rendszermemóriával már szépen futtatja az iGO-t. Egy HP iPAQ 2210 BT GPS vevővel 30-40 ezer forint körül van, erre jön a navigációs szoftver ára, újonnan kb. 18 ezer az iGO Magyarország-térképpel, de ebből is lehet használtat venni. (Lehet jóval olcsóbban is "szerezni", de kellemetlen, amikor egy ismeretlen terep kellős közepén, 90 km/h sebességnél hányja magát össze a rendszer.

- Szoftver tekintetében inkább azt érdemes figyelni, hogy melyik gyártónak milyen minőségű térképei vannak az adott régióban. Magyarországra talán az iGO a legjobb választás (magyar fejlesztés, gyakran karbantartott, jó térképekkel, egyszerű kezeléssel.) A Garminnak saját szoftvere és térképei vannak, a többi gyártó inkább iGO klónokat használ.
- Kifejezetten kezdő vezetőknek való megoldásról nem tudok, de arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy a GPS egy olyan eszköz, ami elvonhatja a figyelmet a forgalomról.
Ide kattintva találsz egy kifejezetten kezdő felhasználóknak összeállított linkgyűjteményt, ahol a technológiai alapoktól és a vásárlási tanácsoktól kezdve egészen az egyes készülékek részletes tesztjéig mindent megtalálsz, érdemes rászánni pár órát, és átolvasgatni.
Szerkesztette: debaj 2008. 03. 21. 09:51 -kor
Elküldve: 2008. 03. 21. 10:51
hogy elvonja-e a kezdo vezeto figyelmet? igen, nehez kerdes. de a kezdo vezeto figyelmet az is elvonja, hogy probal tajekozodni.. mindenesetre ha mas nem midfahrer hasznalatra azert ez is jobb a semminel. (persze ha igy is draga marad az analog verzio: terkep!

a tobbi infot koszonom nagyon!
Idézet
http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...&prod_id=101367
Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 21. 10:57 -kor
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 03. 21. 10:59
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 10:51
hogy elvonja-e a kezdo vezeto figyelmet? igen, nehez kerdes. de a kezdo vezeto figyelmet az is elvonja, hogy probal tajekozodni.. mindenesetre ha mas nem midfahrer hasznalatra azert ez is jobb a semminel. (persze ha igy is draga marad az analog verzio: terkep!

a tobbi infot koszonom nagyon!
bogdan MIO PNA-t ajanlok, szvsz az 50-60 ezer forintos ar realis. ne legyunk telhetelenek. enmeg 120 ezerert vettem 2006-ban. itten a PNA szekciot nezd. bar en megis inkabb javasolnam a teljes europa terkepes keszuleket, az 100 korul van (magyar ember szok jarkalni ausztriaba)
What do stars do? They shine.(Yvaine)