HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1161 Felhasználó inaktív   Bakerman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 17. 10:27

Idézet: Bakerman - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 7:35

Csak érdeklődtem a témában laikusként.
Elnézést ha a szabályzatot sértettem.

Olvastam itt ott hülyeségeket.
Marad a Targa ott ahol eddig.
tisztelettel

#1162 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 16:52

Idézet: Bakerman - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 11:27

Csak érdeklődtem a témában laikusként.
Elnézést ha a szabályzatot sértettem.

Olvastam itt ott hülyeségeket.
Marad a Targa ott ahol eddig.
tisztelettel

Semmiféle szabályzatot nem sértettél. Kérdezz bátran, legfeljebb nem tudnak/tudunk válaszolni, a többi miatt ne aggódj.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1163 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:39

Idézet: Bakerman - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 7:35

Üdv!

Igen szabad ég alatt is...! Elöször amikor bekapcsoltam - a kezemben tartva - meg sem találta a kapcsolatot, Majd a szélvédőre szerelhető tartóba téve "éledt" fel. Utána ment kézben tartva is. Nem tudom van e valami köze a tartóhoz vagy sem. A jó múltkor tiszta szabad ég alatt állva nagyon hosszú idő kellett ahhoz hogy "feléledjen" és akkor is el - el vesztegette a kapcsolatot a műholdakkal. Pedig 20 csatornás vevő egysége van. A géphez adott használati útmutatóban az van irva hogy egy nagyon új GPS technológia.
Úgy gondolom, hogy valami szoftveres gond lehet a GPS vevővel, hogy ennyire lassú az egész. Elvitettem szakemberhez, de ő sem tudott mit kezdeni vele. Nem tudta elérni a windows 5 op rendszerét sajnos, mert akkor rátettettem volna az I-go szoftvert. lehet azzal jobban menne. De a legnagyobb sajnálatomra nem sikerült..:-(

Üdvözlettel

Pont úgy működik,mint bármelyik noname GPS.Az új technológia meg szimpla marketingszöveg.Egyszerűen hibás.Ha garis,vidd szervízbe.Max 2 perc alatt kéne műholdat találnia.

Ha ez PNA,nagyon egyszerűen telepíthető pl az IGO.Leírni nem fogom,mert szabályzatellenes.Vannak direkt ezzel foglalkozó hazai/külföldi fórumok.

Szerkesztette: Tom-y 2009. 02. 18. 19:44 -kor

#1164 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 20:46

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:39

Pont úgy működik,mint bármelyik noname GPS.Az új technológia meg szimpla marketingszöveg.Egyszerűen hibás.Ha garis,vidd szervízbe.Max 2 perc alatt kéne műholdat találnia.

Ha ez PNA,nagyon egyszerűen telepíthető pl az IGO.Leírni nem fogom,mert szabályzatellenes.Vannak direkt ezzel foglalkozó hazai/külföldi fórumok.

Azert az, hogy egy vevo hany csatornas, az nagyon nem mindegy.

Az almanac letoltogetes a muholdrol mint fantasztikus uj technologia viszont szimplan baromsag, valoban :)
Pont hogy az ujabb vevok mar kevesbe kell arra tamaszkodjanak, rohogve elobb megtalajak magukat hideg inditas utan, mint hogy kivarjak, mig valamelyik holdrol leer a teljes almanac (ami egyebkent valoban valamivel tobb mint 10 perc, ha jol emlekszem). Az mas kerdes, hogy ha mar egyszer leert viszont, akkor igencsak illenek eltenni cachebe, mert azert az jellemzoen nem igazan avul el fel nap alatt :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1165 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:00

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 20:46

Az almanac letoltogetes a muholdrol mint fantasztikus uj technologia viszont szimplan baromsag, valoban :)
Pont hogy az ujabb vevok mar kevesbe kell arra tamaszkodjanak, rohogve elobb megtalajak magukat hideg inditas utan, mint hogy kivarjak, mig valamelyik holdrol leer a teljes almanac (ami egyebkent valoban valamivel tobb mint 10 perc, ha jol emlekszem). Az mas kerdes, hogy ha mar egyszer leert viszont, akkor igencsak illenek eltenni cachebe, mert azert az jellemzoen nem igazan avul el fel nap alatt :)

Az én 22000 ft-os alap PNA-m hideg indítás után (reset) kb 2-5perc alatt magához szokott térni.(nyilván függ a domborzatól is)Ha kocsiban van és mozog a jármű,sokkal gyorsabban talál műholdat.

#1166 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:28

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 20:46

Kép

Hát ahogy számolom az egyszerre (ideális esetben) látható GPS műholdak, a korrekciós WAAS/EGNOS holdak/állomások számához is bőven elég a 20 csatorna...
Az Almanac kb 8 óráig használható, az Ephemeris adatok pedig 3 napra tartalmazzák a műholdpályák adatait.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1167 Felhasználó inaktív   Easy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:38

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 6:30

A kibővített datában az alábbi felbontások vannak:
240x240, 240x320, 240x400, 320x240, 320x320, 400x234, 400x240, 480x234, 480x272, 480x640, 480x800, 640x480, 800x480
Lehet válogatni. ;)
Ezzel a data.zippel tökéletesen fut a 8.3.2.x.x verzió.

Persze, vannak moddolt datak boseggel a neten, de itt alap bolti iGo8rol volt szo, nem?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása!

#1168 Felhasználó inaktív   Easy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:39

Bakerman, nem lehet, hogy regebbi, sirf II-es vevod van? Anno az ilyen bluetoothos csodamnak is kellett majd 10 perc full hideginditas utan.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása!

#1169 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:04

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 21:28

Kép

Hát ahogy számolom az egyszerre (ideális esetben) látható GPS műholdak, a korrekciós WAAS/EGNOS holdak/állomások számához is bőven elég a 20 csatorna...
Az Almanac kb 8 óráig használható, az Ephemeris adatok pedig 3 napra tartalmazzák a műholdpályák adatait.

Sehol nem allitottam azt, hogy a 20 csatorna nem eleg ;) (igazabol arra akartam utalni, hogy azert az nagyon nem mindegy, hogy van 20 csatorna, vagy van mondjuk 3)

Hm, megeskudtem volna, hogy az almanac ~18 ora, elnezest.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1170 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:50

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 9:04

Hm, megeskudtem volna, hogy az almanac ~18 ora, elnezest.

Igazából nincs ekzakt határszám de kb 8 óra az az időtartam amíg minden készülék számára hasznosan értelmezhetők ezek adatok, után már csak korlátozottan, 12 óra után pedig már szinte semmire nem jók...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1171 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 14:27

Re.

Valaki tudna egy kis gyors összefoglalófélét mondani a GPS protokollok és vezérlőkről?
Mert ugyanis eddig szinte mindenhol azt olvastam, h a SiRF starIII-as milyen jó, meg szuper, stb,
mert hogy mennyire érzékeny, és épületen belül is jó, meg pontos, meg gyors, meg ilyenek,
viszont most ahogy nézem, a mostanság megjelenő cuccokban(PDA) nemigazán van SiRF starIII-as, csak NMEA 0183, meg A-GPS, meg Geotagging, meg QuickGPS, meg a Qualcomm gpsOne.

Szerintetek akkor most melyikek a jók, illetve jobbak, vagy hogy van ez?

Vagy egyszerűen csak a HTC-ék nem kötöttek szerződést a SiRF-ékkel, azért nem kerülhet beléjük SiRF starIII-as?

Valaki írta korábban, h a SiRF starIII-as az jó, de régi. Akkor most van már annál jobb?

#1172 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 21. 14:32

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 14:27

Valaki írta korábban, h a SiRF starIII-as az jó, de régi. Akkor most van már annál jobb?

Szerintem feketemágia, mert nekem már 5 éves a gagyi egér GPS-em, jóféle soros, oszt bekapcsolom megy, pontossága is rendben van. Gondolom marketinget kell nyomatni, hogy mit vegyél meg, cseréld újabbra, meg a többi. Megveszed ami tetszik, ha nem gagyi noname auchanos FaszomGo, ValamiWay, estébé márka, akkor már jól jársz.
Make love not Wor.

#1173 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 14:49

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 14:27

Ez így igaz. A Sirf StarIII nem mai gyerek, de jó. Mások is hoznak ki új tipusokat, amik szintén jók.

Szerintem a gond inkább az összeszereléssel szokott lenni a mai GPS vevők alapjában véve bőven megfelelnek a célnak.

#1174 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 14:56

Ja meg valahol olvastam, hogy érdemes átállítani valami programmal a cuccban SiRF -re a protokollt, merthogy alapból nem azon van. Ezt tényleg meg kell/érdemes csinálni?

#1175 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 15:00

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 14:56

Ja meg valahol olvastam, hogy érdemes átállítani valami programmal a cuccban SiRF -re a protokollt, merthogy alapból nem azon van. Ezt tényleg meg kell/érdemes csinálni?

Nem érdemes.

Itt van néhány teszt, különféle GPS lapkakészletű eszközökkel: http://www.gpspassio...p?id=175&page=1

#1176 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 17:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 15:32

... gagyi noname auchanos FaszomGo, ValamiWay, estébé márka...

:offtopic:  :nevet:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1177 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 15:04

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 9:50

Igazából nincs ekzakt határszám de kb 8 óra az az időtartam amíg minden készülék számára hasznosan értelmezhetők ezek adatok, után már csak korlátozottan, 12 óra után pedig már szinte semmire nem jók...

Megnezegettem, jogos, rosszul emlekeztem :)

#1178 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 15:41

<óccsó gps>

a kicsike kijelzőn kívül miért ellenjavallt még? :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1179 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 15:49

Pl mert egy szo nincs irva arrol, hogy milyen szoftver ketyeg benne, es mi van a frissitesekkel :)

Ja, es nem tudom, hogy a mungarian supportja mennyire lesz nyero :D

#1180 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 15:56

viszont elvileg lehet rá akármi mást tenn :think:

a mungarian nekem is tetszett :D

Szerkesztette: qnadam 2009. 02. 22. 15:57 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (79 Oldal)