HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1241 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 25. 08:44

aha. nem volt vilagos a hozzaszolasodbol!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1242 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 08:49

Annyit olvastam még anno, hogy a magasság meghatározásához 4 műholdjelre van szükség egyszerre. A GPS pozícióhoz elegendő 3 is. Persze minél több, annál pontosabb lesz a mérés, feltéve ha eltekintünk az egyéb hibáktól...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1243 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 9:40

egy muhold meg egyebkent igen pontosan ott marad a palyajan kulonosebb korrekcio nelkul (ez a fizika.. Nobel dij nem jatszik, mert Newton bacsi beelozott.)

Ez butaság, már ne haragudj. Egy műholdat ezerféle erő ki tud téríteni a pályájáról, olyanok is, amelyeket Newton még csak nem is sejtett, hogy léteznének. Egy minimális pályaeltérés pedig hosszú távon csúnyán letereli az eredeti útvonalról a holdat, ezért pályakorrekciók kellenek. Hogy ez passzív (a műholdtestet forgatják, mintegy giroszkópként használva) vagy aktív (navigációs fúvókák), lényegében mindegy, az ideális pályát szinte lehetetlen betartatni hosszú távon, beavatkozás nélkül. Ezért sugározzák a holdak a tervezett pozíciójuk mellett az aktuális pályaadataikat is. Gondolj bele, milyen veszélyhelyzeteket teremthetnek a kikapcsolt, tönkrement, magukra hagyott műholdak, amelyeket nem vezettek bele a légkörbe? Külön követőrendszer figyeli ezeket, meg a nagyobb űrszemétdarabokat, mert nem lehet kijelenteni, hogy ez a pályája, ezen fog keringeni az idők végezetéig.

Idézet

mi ez a goszinkron, amirol irtok?

Hülyeség, nem geoszinkron az a pálya. :) Az a lényege, hogy a Föld minden pontjáról legalább négy műhold elérhető legyen egyszerre.

Idézet

off: valodi veletlen esemeny pediglen van

Nem is állítottam, hogy nincs.  ;)

Idézet

tengerhalyozasra kituno!

Akkor már csak a forgalmas belvárosokat kell feltölteni tengervízzel, és meg is oldottuk a problémát. :)

#1244 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 09:40

ha ez a geoszinkron, akkor mi a geostacionarius?

(a veletlent felreolvastam egy ekezettel. bocs.)

Szerkesztette: bogdan 2009. 05. 25. 09:41 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1245 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 12:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 25., hétfő - 10:40

ha ez a geoszinkron, akkor mi a geostacionarius?

Mondom, hogy hülyeséget írtam. :)

Amúgy:
Geoszinkron - adott pályán és magasságon kering, egy nap alatt pontosan egyszer teszi meg ezt a pályát, így adott pontból nézve adott időben adott helyen lesz a hold.
Geostacionárius: olyan geoszinkron, ahol a mozgás iránya párhuzamos az egyenlítővel (tehát az egyenlítő fölött kering a hold), így földi szemlélő számára mindig ugyanazon a ponton van.
Szemiszinkron: ugyanaz, mint a geoszinkron, csak egy nap alatt nem egyszer, hanem kétszer teszi meg a teljes pályát. Ilyen pályán keringenek a GPS holdak.

#1246 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 25. 13:16

Idézet

Az egyenlítő mentén 30° hosszúságkülönbséggel elosztott hat pályán 24 műhold kering. A
holdak pályasíkjai 55° -os szöget zárnak be az egyenlítő síkjával. A műholdpályák száma,
helyzete a műholdak száma és elhelyezkedése a pályákon azt a célt szolgálja, hogy teljes
kiépítésben a Föld bármely pontján, bármely időpontban egyszerre négy műhold észlelésre
alkalmas helyzetben, azaz legalább 15° -ra a látóhatár síkja felett legyen. A rendszer 21 aktív
és 3 tartalék műholdból áll, amelyek hat darab 55° inklinációjú síkban helyezkednek el. Mind
a hat síkban 4 műhold kering 20200 km magasan, közel kör alakú pályán, 11 óra 58 perces
keringési idővel.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1247 Felhasználó inaktív   detto71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 05. 14:29

Sziasztok!

Következő a kédésem igo2006-ból a KML file-t bemásoltam a iGo8\content\userdata\poi\ könyvtár alá.
Minden jó és szép látszanak a poi-k mentett keresésbe is hozza őket.

A gondom a következő ha én felveszek egy saját poi-t azt a iGo8\save\user.upoi file-ba rakja szépen egymás után sorszámozva, de ilyenkor azok a poi-k amiket kml-be bemásoltam eltünnek nem láttszanak többé a térképen keresésben sem jönnek elő.

Fizikailag a kml file megvan az adatok is benne vannak. Tehát mihelyt én egy saját poi-t felveszek a kml-es átmentett poi-k eltünnek.

Erre tudtok-e megoldást vagy egyáltalán találkozott-e valaki ezzel a probkémával?

detto

#1248 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 15:10

Volna egy kérdésem, keresgéltem de nem nagyon találtam olyat hogy tömegközlekedés is benne lenne a térkép szoftverben, 50-50% gyalog és kocsi lenne de sokszor jó lenne egy GPS ami a kinyomtatott útvonaltervezővel készített útvonalat feltudnám váltani. Mert néha egy telefon miatt máshova kell menni ilyenkor meg egy térképet kell böngésznem. Nincs kis laptoppon és mobilnettem ergó ez kiesik mint megoldás.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 09. 17:57

Idézet: szaki - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 16:10

tömegközlekedés is benne lenne a térkép

Nincs kis laptoppon és mobilnettem ergó ez kiesik mint megoldás.

Én PDAra lementettem a BKV sitetot, aztán kész, egy időben meg szkennelt BP térképet nézegettem, aztán rájöttem, hogy az analóg sokkal jobb, kereshető meg csak online van, az is olyan, amilyen.

Meg már úgyis autózom  :Đ
Make love not Wor.

#1250 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 13:26

Idézet: szaki - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 14:10

Volna egy kérdésem, keresgéltem de nem nagyon találtam olyat hogy tömegközlekedés is benne lenne a térkép szoftverben, 50-50% gyalog és kocsi lenne de sokszor jó lenne egy GPS ami a kinyomtatott útvonaltervezővel készített útvonalat feltudnám váltani. Mert néha egy telefon miatt máshova kell menni ilyenkor meg egy térképet kell böngésznem. Nincs kis laptoppon és mobilnettem ergó ez kiesik mint megoldás.

Szerintem ez (http://www.nanika.net/Metro/) egy jó tömegközlekedési segítség, és rengeteg város van benne. Más európai ngyvárosokban, ahol valóban remek metro rendszer létezik (nem igéret, bizonyíték), pl Párizs, vagy London remekül használható, de persze a buszok, villamosok is benne vannak, ráadásul útvonalakat is tervez.

#1251 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 21:09

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 14:26

Szerintem ez (http://www.nanika.net/Metro/) egy jó tömegközlekedési segítség, és rengeteg város van benne. Más európai ngyvárosokban, ahol valóban remek metro rendszer létezik (nem igéret, bizonyíték), pl Párizs, vagy London remekül használható, de persze a buszok, villamosok is benne vannak, ráadásul útvonalakat is tervez.

Ezt a Métro-t nálunk is használják a kollégák, és elismerően nyilatkoztak róla, régebben pedig a Tube volt a sláger...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1252 Felhasználó inaktív   detto71 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 19. 12:25

Sziasztok!

Következő a kérdésem igo2006-ból a KML file-t bemásoltam a iGo8\content\userdata\poi\ könyvtár alá.
Minden jó és szép látszanak a poi-k mentett keresésbe is hozza őket.

A gondom a következő ha én felveszek egy saját poi-t azt a iGo8\save\user.upoi file-ba rakja szépen egymás után sorszámozva, de ilyenkor azok a poi-k amiket kml-be bemásoltam eltünnek nem láttszanak többé a térképen keresésben sem jönnek elő.

Fizikailag a kml file megvan az adatok is benne vannak. Tehát mihelyt én egy saját poi-t felveszek a kml-es átmentett poi-k eltünnek.

Erre tudtok-e megoldást vagy egyáltalán találkozott-e valaki ezzel a probkémával?

detto

#1253 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 12:17

Elvileg van az igo8-ban ez a "trafipax" jelző rész, de nálam nem látszanak az ezt engedélyező piparész. Hogyan lehet ezt elővarázsolni?
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1254 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 15:44

Vásároltam egy Wayteq X820 PNA-t. Felmásoltam az eredeti IGO 2008-amat egy SD kártyára, és a megfelelően átnevezett mobilenavigator.exe és mobilenavigatornak konfigurált mappák ellenére az IGO8 indulás után kb. 5 másodperccel újraindítja a készüléket.

Emlékszem régen valamit át kellett írni az IGO mappáiban felbontás és forrásfájl tekintetében, amikor a Wayteq N770-emet installáltam, de már nem emlékszem ezekre. frown.gif

Tud valaki legális megoldást a problémámra?

Ezen kívül egy régi Wayteq N770 PNA-mról szeretném átimportálni a POI-kat erre a készülékre, természetesen ha már futna rajta az IGO.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1255 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 29. 16:50

Idézet: Hamrad - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 16:44

Vásároltam egy Wayteq X820 PNA-t. Felmásoltam az eredeti IGO 2008-amat egy SD kártyára

Itt már bukik a dolog, Igot SDkártyával adják, azon fut, másolva nem ér a buli.
Make love not Wor.

#1256 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 29. 17:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 29., hétfő - 17:50

Itt már bukik a dolog, Igot SDkártyával adják, azon fut, másolva nem ér a buli.

A micro SD, amin lehet hozzájutni legálice, átalakítóval ugye belemegy eme készülékekbe is, azután ott sys.txt/shell.ini bütyköléssel szóra is lehet bírni, de mivel a készülékek nagy része nem támogatott hivatalosan így általában kínlódás, előbb hekkelt data.zip vadászás, később full warezra váltás a vége... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1257 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 14:28

Legálisan kellene, mert céges autóról van szó.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1258 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 14:41

Idézet: Hamrad - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 15:28

Legálisan kellene, mert céges autóról van szó.

A legálisan beszerezhető iGO My way szoftver hivatalosan nem támogatott PNA-kon, a komaptibilis készülékek listája itt elérhető: http://www.igomyway.eu/product_8.html
Lehet bütykölni szoftver nélküli PNA-ra, működni is fog, de nem lesz legális.
Ha eleve olyan PNA-t veszel amin előtelepítve (legálisan) ott csücsül: Navon, IconX, stb... akkor le van tudva az egész.

#1259 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 21:42

Sziasztok! Próbálta már valaki használni a HTC touch 3G kütyüt valamilyen progival navigálásra? Nekem nem sikerül összehoznom, hozzáteszem hülye vagyok a GPS-hez.

#1260 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 14:57

Idézet: gpetya - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 22:42

Sziasztok! Próbálta már valaki használni a HTC touch 3G kütyüt valamilyen progival navigálásra? Nekem nem sikerül összehoznom, hozzáteszem hülye vagyok a GPS-hez.

Az újabb navigációs szoftverek Google Maps, MobileXT, I-Go8, Navitel a kütyü GPS API-ját használva kapcsolódnak, egyéb beállítást (port/baud) nem igényelnek. Kézzel beállítva port:COM4/baud:57600 lehet próbálkozni...

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.