HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 13:44

Idézet: richies - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 14:20

nem.
hardware analizing után már teljesen sötét lesz minden (olyannyira ,mint én a linuxhoz :) )
hiába állitom be a bottolásnál, hogy 1280, vagy VESA..mind1 neki
(44Hz-en akarja tolni, s a monitoromnak ne mtetszik)

Sajnos részemről passz.
Bármi lehet a hiba. Legvalószínűbben az alaplap (nforce) kezelése. Tapasztalataim alapján az nforce-os alaplapokon a liveCD/DVD fele arányban lehal, viszont a telepíthető verzió -igaz, esetenként kis ügyeskedéssel- működik.
Nincs kedved inkább egy telepítőt letölteni?

#142 Felhasználó inaktív   Krisz|ATJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 19:35

most hasznalok eloszor linuxot, szoval fogalmam sincs mi hogy van benne. szeretnem beallitani a Kopete programban az msn-re de nem akar mukodni.
Namost a Kopete honlapjan azt irjak toltsem le az uj verziot ami meg is van , viszont lovesem sincs, hogy kell telepiteni. Valaki leirna nekem a folyamatot pontosan es hogy mire kell figyelnem? Koszonom.

#143 Felhasználó inaktív   Krisz|ATJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 22:22

:think:

#144 Felhasználó inaktív   csaba_27 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:14

Szasztok
Felraktam a Suse 9.2-őt az a gondom hogy a grubb menüjéből nem indul a Windows XP
A Suse linux és az XP külön vinyón vannak.
A hd0 a Suse a hd1 az XP
Rendesn belette az XP-t a grubba mikor indutani akarom azt irjta hogy unknown file system.
Az xp vinyó ntfs a Suse elött UHU Linux volt rajta az simán inditotta.

#145 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:46

Idézet: csaba_27 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 16:14

Szasztok
Felraktam a Suse 9.2-őt az a gondom hogy a grubb menüjéből nem indul a Windows XP
A Suse linux és az XP külön vinyón vannak.
A hd0 a Suse a hd1 az XP
Rendesn belette az XP-t a grubba mikor indutani akarom azt irjta hogy unknown file system.
Az xp vinyó ntfs a Suse elött UHU Linux volt rajta az simán inditotta.

Valamit szerintem összekutyultál.
hd0 nem lehet. Ha külön vinyón van, akkor pl. hda1 lehet az xp, hdb-n lehet a linux. (Vagy fordítva.)
Ha hda1 az xp, akkor a grubot oda kell telepíteni. Ha hdb1, akkor az xp rendszertöltőjét kell használni.

Még egyszer: ilyen, hogy hd0 nincs.
A primary master = hda
primary slave = hdb
secondary master = hdc
secondary slave = hdd és így tovább.

Még egy apróság: annak idején elég sokan szívtak a 9.2 + xp párosítással. (A problémáról lehet olvasni a novell terméktámogatási oldalán.)
Miért nem használsz 9.3-at? Bittorrent klienssel április vége óta letölthető, de kb. egy hete fent vannak az iso-fájlok a suse mirrorain.

#146 Felhasználó inaktív   csaba_27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 15:54

igy néz ki a menu.lst

# Modified by YaST2. Last modification on Wed Jul  6 13:30:40 2005

color white/blue black/light-gray
default 0
timeout 8
gfxmenu (hd0,1)/boot/message

###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title SUSE LINUX 9.2
    kernel (hd0,1)/boot/vmlinuz root=/dev/hda2 vga=0x317 selinux=0 splash=silent resume=/dev/hda1 showopts desktop elevator=as
    initrd (hd0,1)/boot/initrd

###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows###
title Windows
    root (hd1,0)
    chainloader +1

###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: floppy###
title Floppy
    root (fd0)
    chainloader +1

###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: failsafe###
title Failsafe
    kernel (hd0,1)/boot/vmlinuz root=/dev/hda2 showopts ide=nodma apm=off acpi=off vga=normal noresume selinux=0 barrier=off nosmp noapic maxcpus=0  3
    initrd (hd0,1)/boot/initrd

ez pedig a device.map

(hd0) /dev/hda
(hd1) /dev/hdb
(hd2) /dev/sda
(fd0) /dev/fd0

#147 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 16:03

Idézet: Krisz|ATJ - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 20:35

most hasznalok eloszor linuxot, szoval fogalmam sincs mi hogy van benne. szeretnem beallitani a Kopete programban az msn-re de nem akar mukodni.
Namost a Kopete honlapjan azt irjak toltsem le az uj verziot ami meg is van , viszont lovesem sincs, hogy kell telepiteni. Valaki leirna nekem a folyamatot pontosan es hogy mire kell figyelnem? Koszonom.

Futtasd az online frissítést, 0.10-es verziót pakol fel. Működik. (Nálam legalábbis.)
Ha mindenáron forrásból akarod feltenni, (abszolút kezdőknek némileg ellenjavallt) akkor a kopete lapjáról letöltött tar.bz2 file-t tömörítsd ki, a doc mappában több nyelven is találsz leírást.

#148 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 16:15

Idézet: csaba_27 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 16:54

igy néz ki a menu.lst

ez pedig a device.map

Próbáld megoldani a YaST-ban. Rendszer - Rendszertöltő beállítása.
Amit írtál, abból számomra az derül ki, hogy a grubot beraktad a hda1-re. Persze hogy nem látja az xp-t.

A későbbiekre nézve: szerintem az a praktikus, ha az első merevlemezre teszed az xp-t. A bios-ban az alapbeállítás mindig az első merevlemez boot szektort keresi. (Persze meg lehet változtatni.)
Így ha bármilyen linuxot raksz fel az xp mellé, az xp boot-jába ír bele, tehát biztos, hogy indítható.

#149 Felhasználó inaktív   Krisz|ATJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 10:01

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 17:03

Futtasd az online frissítést, 0.10-es verziót pakol fel. Működik. (Nálam legalábbis.)
Ha mindenáron forrásból akarod feltenni, (abszolút kezdőknek némileg ellenjavallt) akkor a kopete lapjáról letöltött tar.bz2 file-t tömörítsd ki, a doc mappában több nyelven is találsz leírást.

ok, köszi megpróbálom. Bár eddig amikor néztem az online frissítést nem talált kopete-ből új verziót.

#150 Felhasználó inaktív   Th448 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 10. 12:37

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy van egy gericom blockbuster2-m, 60 GB Hitachi 7200/8MB Cache,...
Szóval az a helyzet, hogy letöltöttem a Suse 9.3-at, viszont mikor bootolok a lemezről, akkor azt írja, hogy nem találja a HDD-t. (BIOS, Win és suse 9.2 gond nélkül látja.) A helyzet azért nevetséges, mert a 9.2 gond nélkül ment.
Szóval ha valakinek van hasonló problémája, esetleg megoldása van rá, kérem, írjon!

#151 Felhasználó inaktív   gyeger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 21:02

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok linuxban, és lenne néhány kérdésem.

Megpróbáltam feltenni a 9.3-as suse-t, de a tlepítés helyett valamilyen dr dos indult el,, egy a prompttal.Ha kilistáztam, és elindítottam a wwbmu.exe-t, akkor elindult egy particionáló program, mindez német nyelven, és pár okézás után kiléptem, mert nem akartam elrontani semmit. Fura mód két partíciót jelzett, egy 5 és egy 65 gb-ost. 80 gb a vinyóm, több partícióra osztva, köztük egy fat32, a többi ntfs. Mi lehet a gond?

A másik gondom: sikerült feltennem viszont a 9.1-t, ott viszont képtelen vagyok csatlakozni az internethez. A telepítés során megadtam a jelszót, a felhasználónevet, meg amit még kért, de már a teszt sem sikerült, és azóta sem tudok előbbre jutni. VAn valakinek valami ötlete?

Lehet valahogy frissíteni a fent lévő 9.1-et 9.3-ra?

Egyelőre ennyi, bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Előre is köszi

#152 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 21:14

Idézet: gyeger - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 22:02

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok linuxban, és lenne néhány kérdésem.

Megpróbáltam feltenni a 9.3-as suse-t, de a tlepítés helyett valamilyen dr dos indult el,, egy a prompttal.Ha kilistáztam, és elindítottam a wwbmu.exe-t, akkor elindult egy particionáló program, mindez német nyelven, és pár okézás után kiléptem, mert nem akartam elrontani semmit. Fura mód két partíciót jelzett, egy 5 és egy 65 gb-ost. 80 gb a vinyóm, több partícióra osztva, köztük egy fat32, a többi ntfs. Mi lehet a gond?

A másik gondom: sikerült feltennem viszont a 9.1-t, ott viszont képtelen vagyok csatlakozni az internethez. A telepítés során megadtam a jelszót, a felhasználónevet, meg amit még kért, de már a teszt sem sikerült, és azóta sem tudok előbbre jutni. VAn valakinek valami ötlete?

Lehet valahogy frissíteni a fent lévő 9.1-et 9.3-ra?

Egyelőre ennyi, bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Előre is köszi

Teljesen érthetetlen számomra, amit írsz. Linuxos rendszereken nincs exe file, tehát ennek a suse-hoz az égvilágon semmi köze nincs.
1. Honnan származik a 9.3 süsü?
2. Elvileg lehet frissíteni 9.1-ről, de nagyon macerás. Sokaknak nem sikerült. Nekem sem. Annyi piszkot hagyott maga után, hogy annak a javítgatása kb. ötször annyi idő, mint egy új telepítés.
3. Milyen internetkapcsolatod van? Valami támpontot adjál, mert a kávéfőződet sem tudják megjavítani fórumon keresztül arra, hogy "nem működik".

#153 Felhasználó inaktív   csaba_27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 07:48

Szasztok!!
Probálta valaki Suse 9.3 alá a Hivatalos Novell Klienst?
Igaz hogy még csak public beta.
Nekem sikerült feltelepitenem de amikor be akarok jelentkezni hiába akarom kitallozni a novell szervereket a hálón nem hoz semmit mit kell beállíani.
az IPx csomag fenn van mivel az egyik szerverünkön 4-es novell van

Üdv Csaba

#154 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 10:56

:offtopic: Nem tudjátok véletlenül, mi van a linuxforum.hu-val? Tegnap este óta nem tudom elérni. Nálam van a hiba?

#155 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 16:08

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 11:56

:offtopic: Nálam van a hiba?

Nem.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#156 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:12

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 17:08

Nem.

Valószínűleg ma cserélik ki a halott winyót a szerverben.

#157 Felhasználó inaktív   gyeger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 21:33

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 22:14

Teljesen érthetetlen számomra, amit írsz. Linuxos rendszereken nincs exe file, tehát ennek a suse-hoz az égvilágon semmi köze nincs.
1. Honnan származik a 9.3 süsü?
2. Elvileg lehet frissíteni 9.1-ről, de nagyon macerás. Sokaknak nem sikerült. Nekem sem. Annyi piszkot hagyott maga után, hogy annak a javítgatása kb. ötször annyi idő, mint egy új telepítés.
3. Milyen internetkapcsolatod van? Valami támpontot adjál, mert a kávéfőződet sem tudják megjavítani fórumon keresztül arra, hogy "nem működik".

1. A süsü a pcworld mellékletről lett kiírva iso-ból. Nem én írtam, remélem nem rontották el.
2. Az internet kapcsolat megoldódott, felhasználónévnek nem írtam a név mögé a "@axelero.hu"-t.
3. A kiírt lemezen a következők vannak: boot, doku, dosutils, media.1, suse mappák, 22 fájl, gz, gpg, asc, és más kiterjesztéssel.
Üdv

#158 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 22:10

Idézet: gyeger - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 22:33

3. A kiírt lemezen a következők vannak: boot, doku, dosutils, media.1, suse mappák, 22 fájl, gz, gpg, asc, és más kiterjesztéssel.
1. A süsü a pcworld mellékletről lett kiírva iso-ból. Nem én írtam, remélem nem rontották el.

3. A tartalom így látszólag stimmel.
1. Pedig akkor elrontották a kiírást, vagy az ISO volt rossz.

Estleg a /boot könyvtárban nézz körül, hátha összejön egy bootfloppy vagy -CD.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#159 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 22:43

Idézet: gyeger - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 22:33

2. Az internet kapcsolat megoldódott, felhasználónévnek nem írtam a név mögé a "@axelero.hu"-t.
Üdv

"A kiírt lemezen"???
A süsü 5cd. Ha nem értettelek félre, amit használni akartál, 1cd. Ilyen hivatalos verzió tudtommal nem létezik.
Javaslatom:
Töltsd le a teljes anyagot pl. innen:
ftp://ftp.novell.hu/pub/mirrors/ftp.suse....e/i386/9.3/iso/

A 9.1-et és 9.2-t kihagytam, csak egy régi tesztgépre tettem fel. A 9.3 nekem nagyon bevált.

#160 Felhasználó inaktív   radiokr250 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:47

a dvd-s iso verziot tartalmaz a pcworld , rar-al tömöritve ,darabolva , kicsomagolas utan kiirhato.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.