Idézet: gyeger - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 22:02
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok linuxban, és lenne néhány kérdésem.
Megpróbáltam feltenni a 9.3-as suse-t, de a tlepítés helyett valamilyen dr dos indult el,, egy a prompttal.Ha kilistáztam, és elindítottam a wwbmu.exe-t, akkor elindult egy particionáló program, mindez német nyelven, és pár okézás után kiléptem, mert nem akartam elrontani semmit. Fura mód két partíciót jelzett, egy 5 és egy 65 gb-ost. 80 gb a vinyóm, több partícióra osztva, köztük egy fat32, a többi ntfs. Mi lehet a gond?
A másik gondom: sikerült feltennem viszont a 9.1-t, ott viszont képtelen vagyok csatlakozni az internethez. A telepítés során megadtam a jelszót, a felhasználónevet, meg amit még kért, de már a teszt sem sikerült, és azóta sem tudok előbbre jutni. VAn valakinek valami ötlete?
Lehet valahogy frissíteni a fent lévő 9.1-et 9.3-ra?
Egyelőre ennyi, bocs, hogy ilyen hosszú voltam.
Előre is köszi
Teljesen érthetetlen számomra, amit írsz. Linuxos rendszereken nincs exe file, tehát ennek a suse-hoz az égvilágon semmi köze nincs.
1. Honnan származik a 9.3 süsü?
2. Elvileg lehet frissíteni 9.1-ről, de nagyon macerás. Sokaknak nem sikerült. Nekem sem. Annyi piszkot hagyott maga után, hogy annak a javítgatása kb. ötször annyi idő, mint egy új telepítés.
3. Milyen internetkapcsolatod van? Valami támpontot adjál, mert a kávéfőződet sem tudják megjavítani fórumon keresztül arra, hogy "nem működik".