HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 19. 01:12

Eredeti Suse 7.x (kézikönyvekkel) érdekel valakit? :rolleyes:
Esetleg gyűjtőt?  :Đ  :Đ  :Đ
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1442 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 13:49

Sziasztok!

SUSE Linux Enterprise Server-re hogy van a licenszelés? Felhasználó darabszámtól függ?

Kösz
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1443 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 09:58

Üdvözlet!

Tudna valaki segíteni abban, hogy mégis hogyan kell ATi HD3200 drivert felpkolni Suse 11.1 alá?

AMD-től leszedtem egy bin fájlt, ami elvileg képes direkt erre a rendszerre faragott RPM-et létrehozni, ám amint feltelepítem, és konzolban kiadom az "aticonfig --initial" parancsot, a rendszer következő indulásakor kép helyett már csak lilás csíkok, krix-kaxok jelennek meg. Próbáltam a standard telepítést is, nincs változás.

Sajnos nem vagyok egy nagy Linux-guru, sőt, első telepítéseim egyike, így túl sok ötletem nincs a problémára, ezért minden segítséget szívesen fogadok, pl hogyan tudom újratelepítés nélkül kiiktatni a drivert, hogy újból próbálkozhassak.

Konfig:
ASUS F5Z (Puma)
QL60
HD3200

32 bites Suse 11.1.
Előre is köszönöm.

#1444 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 15:50

Idézet: batagy - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 13:49

Sziasztok!

SUSE Linux Enterprise Server-re hogy van a licenszelés? Felhasználó darabszámtól függ?

Kösz

Olyan iszonyatosan azert nem dugtak el ;)
http://lmgtfy.com/?q=suse+linux+enterprise...+10+pricing&l=1
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1445 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 11:36

Sziasztok!

A telepítés előtt hogyan kell megadni a Grub telepítését, ha van más rendszerbetöltöm?

Cilinder

#1446 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 14:35

Idézet: Cilinder - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 11:36

Sziasztok!

A telepítés előtt hogyan kell megadni a Grub telepítését, ha van más rendszerbetöltöm?

Cilinder

Telepítés előtt nem lehet megadni, azt telepítés közben kéri.

Ha tényleg mással bootolsz, akkor vagy nem telepíttetsz GRUB-ot, vagy a root (boot) partíciód bootrekordjába rakatod.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1447 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 16:39

Idézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 14:35

Telepítés előtt nem lehet megadni, azt telepítés közben kéri.

Ha tényleg mással bootolsz, akkor vagy nem telepíttetsz GRUB-ot, vagy a root (boot) partíciód bootrekordjába rakatod.

Köszönöm, úgy értettem persze, hogy a telepítés alatt, de a fájl másolás előtt ...

#1448 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 07:39

A héten vendégségben vagyok és a házban lévő wireless kapcsolaton keresztül netezem, de van egy kis problémám.
Mivel senki sem ért a háziak közül a számítógépekhez ezért a WPA jelszót sem tudták természetesen és ezt úgy oldottam meg, hogy az ő laptopjukon futtattam a WirelessKeyView-t ami megadta a jelszót, de hexa formátumban. Ezt bemásoltam az én notim lévő XP beállításaiba és most gond nélkül megy a net Windows alatt.
A gond az, hogy SUSE-ben ugyan ezeket a beállításokat próbálom, de az nem tud kapcsolódni és hibát sem ad, hogy miért. Igaz én a KDE felületen keresztül próbálom, nem parancssorból, de jó lenne megtudni, hogy mi a baja. Lehet SUSE-ben nem lehet hexában megadni a kulcsot?

#1449 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 09:46

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 7:39

SUSE-ben ugyan ezeket a beállításokat próbálom, de az nem tud kapcsolódni és hibát sem ad, hogy miért. Igaz én a KDE felületen keresztül próbálom, nem parancssorból, de jó lenne megtudni, hogy mi a baja. Lehet SUSE-ben nem lehet hexában megadni a kulcsot?

Ha a hibaüzenetre vagy kíváncsi, akkor talán egy szöveges tárcsázóval kéne próbálkozni.

Azt pedig, hogy nem hexa kell neki, remélem, az elmúlt pár órában kipróbáltad...
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1450 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 10:02

Csak a hexa verziót tudom, mást nem tudok kipróbálni. Ha jól tudom az XP alapból váltja a WPA ASCII kulcsot hexára és ezt nem lehet vissza alakítani csak úgy.

Csak tudnám, hogy parancssorból hogy kell beállítani a hálózatot..  :D

#1451 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 01. 13:08

Kipróbáltam az openSUSE 11.2 Milestone 3-at. Hibát jelzett a grub telepítésekor ez vaklármának bizonyult. Alapból van hang a ss digitális kimenetén  :respect: (11.1 stable-n nem volt). Viszont realtek  chipes hálókártyámon (8139) nincs net (routeren keresztül jön a net, 11.1 alatt ok volt), kártyán még a led se világít.
Próbálkozom a megoldással, de egy GURU adhatna tanácsot.  :confused:

#1452 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 03. 12:13

Idézet: KaLeun - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 14:08

Viszont realtek  chipes hálókártyámon (8139) nincs net (routeren keresztül jön a net, 11.1 alatt ok volt), kártyán még a led se világít.

Net megoldva, de nem találtam előre fordított nvidia drivert a 11.2 m3 alá. Aki tud forrást az ne fogja vissza magát.

#1453 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 19. 19:31

Tetszik ez a 11.2RC1 (RC2 okt. 29), nagyon jó egységes a "dizájn", van az aerohoz hasonló air téma. Mindent elsőre felismert, gyors nem tököl semmivel. Várom már véglegest (nov. 12.).

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó