Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 23:11
Izé, én ezt értem, otthon még rendben is van, legyen (bár érdekes debian, ubuntu, gentoo, slacki meg tudja oldani, komoly buktatók nélkül (bár tény, h a kden néha heggeszteni kell kicsit, hogy olyan legyen, meg mindig beüt egy-két ordenáré bug), csak azzal van bajom, hogy egy szénnédarált, 62 chrootolt, vért izzadva összepakolt szerveren ez reménytelennek látszik, vagy legalábbis sokkal nehézkesebbnek. Márpedig ugye van nagy süsü enterspájz zászlóshajó is....
Na ja. De én pl. nem nagyban utazom, az enterspájz süsü űrhajóra nem szálltam fel.
De az eleve nem hómdeszktopra való, hozzá sem tudok szólni, mert:
1. kereskedelmi disztró
2. ebből kifolyólag nincs rá pénzem
3. de ha lenne is, nincs rá szükségem.
Az itthon lévő 4db gépemet elmenedzselgetem az opensüsüvel.
Az itteni diskurzus azt hiszem, nem is ebbe a súlycsoportba tartozó dolgokról szólt.
Ha egy kisvállalati szerverről lenne szó, amely esetleg több tucat gépet kiszolgál, nyilvánvaló, hogy a ráfrissítés jobb - mivel ebben az esetben az időfaktor már fordított. De egy db otthoni gép esetében ez nem így van. (Új telepítés kb. 30perc, régi beállítások újraigazítása mondjuk másik 30 perc. Rendszerfrissítés esetén ezt szorozzuk meg kb. 3-mal. A két óra időkülönbség alatt fel tudod egyáltalán becsülni, hogy mennyi sört lehet meginni a sarki kocsmában?)