HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 26. 08:34

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 23:37

es a 9.x-es szerian tutira mennek az altalam preferalt programok (Maya, XSI) ezert nemfeltetlen szeretnek kockaztatni a 10essel.

Túl sokat nem kockáztatsz vele, picit frissebb kernellel jön ki, hiszen újabb.

Az egyik igen lényeges változás, amit a 9.3-hoz képest láttam benne, hogy a kmix hangerőszabályzó csúszkái nemcsak függőlegesen, hanem már vízszintesen is tologathatók.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#382 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 09:27

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 0:37

Szoval melyiket toltsem le... az eval-t vagy az 5 cd-s valtozatot? Mi a kulonbseg?

Csak magamat tudom ismételni.

"Az 5cd-s verzió tartalma megegyezik a dvd-eval32bit verzióval"

A másik: minden verzióra 2 éves támogatást adnak. Tehát ha régebbi verziót töltesz le, annak a támogatása innentől számítva már rövidebb ideig tart. A 9.0 támogatása dec. 15-én megszűnik.
Félévenként jelenik meg újabb verzió, lehet kalkulálni, hogy mit érdemes.

#383 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:51

Thx, akkor 10.0 lesz a CD-s verzio... indok egyszeru. Nincs itthon DVD es lusta vagyok elmenni addig... (ugyis most megyek vissza egyetemre, ebed szuneten vagyok csak.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#384 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 22:15

Csak egy turelmetlen kerdes... :D Mind az 5 cd kell installhoz? 4 mar leert... de meg ma megszeretnem probalni. Lehet valami baj, ha install kozben derul ki, hogy kell a 4ik cd, vagy csak szimplan nem fog menni a moka? Gondolom Fedora ala attol meg bebutolhatok, Grub marad, igaz?

#385 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 22:38

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 23:15

Csak egy turelmetlen kerdes... :D Mind az 5 cd kell installhoz? 4 mar leert... de meg ma megszeretnem probalni. Lehet valami baj, ha install kozben derul ki, hogy kell a 4ik cd, vagy csak szimplan nem fog menni a moka? Gondolom Fedora ala attol meg bebutolhatok, Grub marad, igaz?

Kell mind az öt.

#386 Felhasználó inaktív   gigi571 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 23:53

Sziasztok !

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy érdemes-e a 9.3-as verzióról a 10-esre váltani. Lehet ezt frissíteni,
vagy újra kell raknom az egészet de akkor az összes beállításom elvész. Most egyébként ez jól működik,
csak kisebb gondjaim vannak és arra gondok hátha az újabb verzióval ezek megoldódnak.

Köszi előre is , üdv Nektek
<a href='http://vasaroljneten.com' target='_blank'>Otthoni internetes munka</a>

#387 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 10:02

Idézet: gigi571 - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 0:53

Sziasztok !

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy érdemes-e a 9.3-as verzióról a 10-esre váltani. Lehet ezt frissíteni,
vagy újra kell raknom az egészet de akkor az összes beállításom elvész. Most egyébként ez jól működik,
csak kisebb gondjaim vannak és arra gondok hátha az újabb verzióval ezek megoldódnak.

Köszi előre is , üdv Nektek

1. Lehet elméletileg frissíteni, de saját tapasztalat alapján ez lényegesen több időbe kerül, mint egy új telepítés.
2. Az első telepítéskor körültekintően kell eljárni a particionálással. Amennyiben a /home könyvtáradat külön partícióra teszed, a személyes beállítások megmaradnak, így új telepítéskor csak a "/"-ot kell formázni.
3. Mik azok a kisebb gondok? Amíg ezt nem tudjuk, csak nagy általános tippeket fogsz kapni, aztán próbáld meg kihámozni ebből a neked megfelelő megoldást.  ;)

#388 Felhasználó inaktív   gigi571 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 12:56

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 11:02

1. Lehet elméletileg frissíteni, de saját tapasztalat alapján ez lényegesen több időbe kerül, mint egy új telepítés.
2. Az első telepítéskor körültekintően kell eljárni a particionálással. Amennyiben a /home könyvtáradat külön partícióra teszed, a személyes beállítások megmaradnak, így új telepítéskor csak a "/"-ot kell formázni.
3. Mik azok a kisebb gondok? Amíg ezt nem tudjuk, csak nagy általános tippeket fogsz kapni, aztán próbáld meg kihámozni ebből a neked megfelelő megoldást.  ;)

Köszi a gyors választ.    Sajnos mikor először telepítettem a "/home" könyvtárat, ugyanarra a partícióra telepítettem mint a  "/". Ha csinálok egy új partíciót a szabad területből és oda átmásolom a "/home" tartalmát megoldható a dolog?
A kisebb gondok tulajdonképpen nem olyan fontosak azért is nem írtam róluk részletesen.

#389 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:25

En, mint kocajuzer nem latok kulonbseget Suse 9.2 es 10 kozott. A sax2 mondjuk csak restart utan jeleniti meg a valtozasokat... ez 9.2 eseteben azonnali volt. Amugy eddig mast nem vettem eszre. Mondjuk csak 1 napja van fent a 10.

#390 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:59

Idézet: gigi571 - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 13:56

Köszi a gyors választ.    Sajnos mikor először telepítettem a "/home" könyvtárat, ugyanarra a partícióra telepítettem mint a  "/". Ha csinálok egy új partíciót a szabad területből és oda átmásolom a "/home" tartalmát megoldható a dolog?
A kisebb gondok tulajdonképpen nem olyan fontosak azért is nem írtam róluk részletesen.

Próbáld ki.
Ne felejtkezz el a csatolási pont megadásáról, és ezután az eredeti /home törléséről.
Én ugyan még soha nem csináltam ilyet, de kíváncsian várom az eredményt.

#391 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:00

Idézet: Boba - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:25

En, mint kocajuzer nem latok kulonbseget Suse 9.2 es 10 kozott. A sax2 mondjuk csak restart utan jeleniti meg a valtozasokat... ez 9.2 eseteben azonnali volt. Amugy eddig mast nem vettem eszre. Mondjuk csak 1 napja van fent a 10.

És mi a kérdés?

#392 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 19:55

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 14:59

Próbáld ki.
Ne felejtkezz el a csatolási pont megadásáról, és ezután az eredeti /home törléséről.

Működik az hibátlanul.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#393 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 20:00

Mindeféle offense nélkül. Nem bonyis ez egy kicsit?

Nagyon nem élvezném, ha minden új riliznél újra kellene húzni a teljes rendszert.... Nem lehet ezt valahogy frissíteni, mondjuk mcedit sources.list; apt-get update; apt-get dist-upgrade szerűen. Persze azzal is kell molyolni, de mégis... Főleg egy jól szénnékonfolt rendszer esetén jóval egyszerűbbnek tűnik. :think:

És tényleg nem fikázódni akarok, csak nincs süsüvel tapasztalatom :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#394 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 20:59

Egyszer régen, úgy a 7.2, 7.3 környékén vagy még régebben, ráfrissítettem az előzőre. Hiszen benne van a telepítő menüben.
Csak épp KDE verzióváltás volt, a régi beállításait nem komálta az új.

Utána annyit küzdöttem a menü és a többiek belövésével, hogy közben kétszer újraraktam volna.
Persze mivel itthon a Linux csak hobbirendszer (meg az egész szgép is), ezt is elkönyveltem a saját bőrén tanul kategória elemei közé.

Azóta a home szigorúan külön partíción van, az új disztró is először új partícióra kerül. Ha már pár hete jól fut a régi mellett, akkor egyszer csak véglegessé válik.

Lehet, hogy bonyolult, de ha profin akarnám csinálni, Debiant használnék vagy BSD-t.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#395 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:01

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 21:00

Mindeféle offense nélkül. Nem bonyis ez egy kicsit?

Nagyon nem élvezném, ha minden új riliznél újra kellene húzni a teljes rendszert.... Nem lehet ezt valahogy frissíteni, mondjuk mcedit sources.list; apt-get update; apt-get dist-upgrade szerűen. Persze azzal is kell molyolni, de mégis... Főleg egy jól szénnékonfolt rendszer esetén jóval egyszerűbbnek tűnik. :think:

És tényleg nem fikázódni akarok, csak nincs süsüvel tapasztalatom :)

Én is próbálkoztam ezzel, hogy ráfrissítek. A ráfordított idő kb. a háromszorosa volt egy friss telepítésnek. Ez nem a tétovaságból származott, hiszen folyamatosan végeztem a szükséges beállításokat.
Ezek után megbeszéltem magammal, hogy egyszerűbb az új telepítés.
És erre a megbeszélésre élénken helyeseltem.  ;)

A /home természetesen nálam is eleve külön partíción van.

#396 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:11

Izé, én ezt értem, otthon még rendben is van, legyen (bár érdekes debian, ubuntu, gentoo, slacki meg tudja oldani, komoly buktatók nélkül  (bár tény, h a kden néha heggeszteni kell kicsit, hogy olyan legyen, meg mindig beüt egy-két ordenáré bug), csak azzal van bajom, hogy egy szénnédarált, 62 chrootolt, vért izzadva összepakolt szerveren ez reménytelennek látszik, vagy legalábbis sokkal nehézkesebbnek. Márpedig ugye van nagy süsü enterspájz zászlóshajó is....

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#397 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 23:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 23:11

Izé, én ezt értem, otthon még rendben is van, legyen (bár érdekes debian, ubuntu, gentoo, slacki meg tudja oldani, komoly buktatók nélkül  (bár tény, h a kden néha heggeszteni kell kicsit, hogy olyan legyen, meg mindig beüt egy-két ordenáré bug), csak azzal van bajom, hogy egy szénnédarált, 62 chrootolt, vért izzadva összepakolt szerveren ez reménytelennek látszik, vagy legalábbis sokkal nehézkesebbnek. Márpedig ugye van nagy süsü enterspájz zászlóshajó is....

Na ja. De én pl. nem nagyban utazom, az enterspájz süsü űrhajóra nem szálltam fel.  ;)
De az eleve nem hómdeszktopra való, hozzá sem tudok szólni, mert:
1. kereskedelmi disztró
2. ebből kifolyólag nincs rá pénzem
3. de ha lenne is, nincs rá szükségem.
Az itthon lévő 4db gépemet elmenedzselgetem az opensüsüvel.
Az itteni diskurzus azt hiszem, nem is ebbe a súlycsoportba tartozó dolgokról szólt.
Ha egy kisvállalati szerverről lenne szó, amely esetleg több tucat gépet kiszolgál, nyilvánvaló, hogy a ráfrissítés jobb - mivel ebben az esetben az időfaktor már fordított. De egy db otthoni gép esetében ez nem így van. (Új telepítés kb. 30perc, régi beállítások újraigazítása mondjuk másik 30 perc. Rendszerfrissítés esetén ezt szorozzuk meg kb. 3-mal. A két óra időkülönbség alatt fel tudod egyáltalán becsülni, hogy mennyi sört lehet meginni a sarki kocsmában?)

#398 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 07:42

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 23:54

Na ja. De én pl. nem nagyban utazom, az enterspájz süsü űrhajóra nem szálltam fel.  ;)
De az eleve nem hómdeszktopra való, hozzá sem tudok szólni, mert:
1. kereskedelmi disztró
2. ebből kifolyólag nincs rá pénzem
3. de ha lenne is, nincs rá szükségem.
Az itthon lévő 4db gépemet elmenedzselgetem az opensüsüvel.
Az itteni diskurzus azt hiszem, nem is ebbe a súlycsoportba tartozó dolgokról szólt.
Ha egy kisvállalati szerverről lenne szó, amely esetleg több tucat gépet kiszolgál, nyilvánvaló, hogy a ráfrissítés jobb - mivel ebben az esetben az időfaktor már fordított. De egy db otthoni gép esetében ez nem így van. (Új telepítés kb. 30perc, régi beállítások újraigazítása mondjuk másik 30 perc. Rendszerfrissítés esetén ezt szorozzuk meg kb. 3-mal. A két óra időkülönbség alatt fel tudod egyáltalán becsülni, hogy mennyi sört lehet meginni a sarki kocsmában?)

Fe hátl. rengeteget :D

Tényleg nem fikázódni akartam, meg mondom, otthon ez így rendben van, tudom, hogy eddig nem erről volt szó eddig, csak ez felmerült bennem, és gondoltam megkérdezem azoktól, akik ismerik is, merthogy én ugye nem :)

És tényleg nem flame, egyszerű ténymegállapítás, hogy nekem desktopot is gyorsabb frissíteni. Mondjuk tény, hogy én széjjelhergelem a lelkét is :)

#399 Felhasználó inaktív   gigi571 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 16:57

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:59

Próbáld ki.

Sziasztok!
Sajnos a "/"-ból nem sikerült leválasztanom a szabad területet a YAST-tal de ha kiírom CD-re a /home tartalmát
és  utána feltelepítem a 10-est és azután bemásolom a /home-ba  jó lesz? Ha másik partícióra rakom a /home-t,
akkor a csatolási pontnak ha jól gondolom "/home"-nak kell lennie?

Előre is köszi

#400 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 18:29

Idézet: gigi571 - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 16:57

másik partícióra rakom a /home-t,
akkor a csatolási pontnak ha jól gondolom "/home"-nak kell lennie?

Ahogy mondani tetszik.

Pl. a hda5 a /, akkor azon a /home egy üres könyvtár.
Az fstabba meg csinálsz egy olyan sort, ami a home partíciódat csatolja a /home alá.
Egyszerűen a / sorát szoktam átmásolni, hogy az opciókon se kelljen gondolkodni.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »