HWSW Informatikai Kerekasztal: MSN 7.5 az új verzió - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSN 7.5 az új verzió

#101 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 18:31

Attól, amiért mailben sem tudsz .exe-t küldeni (legalábbis outlookkal).
Egyszerű biztonsági lépés, nem a tűzfalak és egyebek fogják meg, hanem maga az MSN, nehogy vírusokat és egyebet kezdj terjeszeni. Megoldása rendkívül egyszerű: nevezd át a fájlt, elég, ha az .exe kiterjesztésből leszeded az utolsó e-t, vagy kicseréled _ (aláhúzás)-ra, esetleg bezipeled, úgy kisebb is lesz, és gyorsabban átmegy :)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#102 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 11:52

Tegnaptól a PGSM GPRS netet is hasznalom ujra. Van egy olyan gondom, hogy mikor siman kapcsolodok PGSM Net akkor minden kiraly megy bongeszes, levelezes es MSN mikor azonban a PGSM Internet Express vagyok, akkor MSN halozati problemakra hivatkozva nem jon fel :( A kulcsfontossagu portoknal vmi gondod talal. :( De az az erdekes, hogy mikor a TCP kapcsolatot tesztelem az oki es azt mondja kapcsolodhatok minden gond nelkul... Nincs valakinek 5lete?

#103 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 15:05

Nem tudod kivétellistára tenni az MSN-t az Internet Expresszben (van benne ilyen funkció?)? Mert lehet, hogy a tömörítés és IP fejléc nyiszálás tesz be az MSN-nek. Esetleg próbálj az MSN-nel csak proxyn keresztül kapcsolódni (az IP alapút tiltsd le), harmadik ötlet a Socks kapcsolat, de arról én sem tudok semmit sajnos. Esetleg próbálj simán az snet APN-nel csatlakozni, a szoftver nélkül (ekkor egy általános tömörítési beállítással fog menni a net, elég a telefonban beállított snet apn).
Javítás gombot felkínál az MSN? Mert azt érdemes megpróbálni, mert ha esetleg zárt portok vannak, azokat igyekszik kinyitni, van, hogy 3× is kell futtatni :)
Utolsó esetben írhatsz mailt a pannonnak, azonban ha nem a 0311-es build van fent, mindenképpen frissítsd az MSN-t erre!

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2005. 11. 17. 15:06 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#104 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 16:40

itt a cégnél le van tiltva a webmessenger, telepíteni meg mégannyira se tudok...
van esetleg ötlet, hogy érhetném el mégis?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#105 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:50

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 16:05

Nem tudod kivétellistára tenni az MSN-t az Internet Expresszben (van benne ilyen funkció?)? Mert lehet, hogy a tömörítés és IP fejléc nyiszálás tesz be az MSN-nek. Esetleg próbálj az MSN-nel csak proxyn keresztül kapcsolódni (az IP alapút tiltsd le), harmadik ötlet a Socks kapcsolat, de arról én sem tudok semmit sajnos. Esetleg próbálj simán az snet APN-nel csatlakozni, a szoftver nélkül (ekkor egy általános tömörítési beállítással fog menni a net, elég a telefonban beállított snet apn).
Javítás gombot felkínál az MSN? Mert azt érdemes megpróbálni, mert ha esetleg zárt portok vannak, azokat igyekszik kinyitni, van, hogy 3× is kell futtatni :)
Utolsó esetben írhatsz mailt a pannonnak, azonban ha nem a 0311-es build van fent, mindenképpen frissítsd az MSN-t erre!

Üdv!

Hát mit lehet már mindent probáltam, de ami az exra, hogy ha kikapcsolom hogy semmit se gyorsitson, de úgy kapcsolódok, akkor mindent kipipál ez a hülye messenger, hogy minden oki, kivétel a vezetéknélküli akármi elé nem tesz semmit, de hibát nem jelez és azt mondja most már kapcsolódhatok erre kapcsolódok eppen pontosan ugyan podaig jutok azaz sehova :)
PGSM azt mondja, hogy mivel a net megy ezért nem tudnak vmit mondani ra :(
Erdekes, hogy a voda gyorsitojaval ment anno a messenger is...
Ezt nem ertem a PGSM-nel most :(

#106 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 15:50

Hát a pannonnál látom, nagyon értenek hozzá... Az, hogy megy a net, nem jelenti azt, hogy az MSN is fog. Szerintem a portokkal lesz valami gond. Azt nem tudom, a Pannon Voda mintára NAT címkiosztást alkalmaz-e (tehát a telefonok egy belső hálózatról kapnak-e IP-t), de ha igen, az is lehet gond, mert az ilyen megoldásoknak támogatnia kell az MSN-t, olyan, mintha routeren lenne a telefon, routerrel se minddel megy az MSN, csak esetleg portforwardolással.

Üdv!

#107 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 15:53

Idézet: csapdani - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 16:40

itt a cégnél le van tiltva a webmessenger, telepíteni meg mégannyira se tudok...
van esetleg ötlet, hogy érhetném el mégis?

Ha nem megy a webmessenger, próbáld az e-messengerrel :)

http://e-messenger.net/
Nem csak az MSN-t éred el rajta keresztül, de lehet, hogy ez sem fog menni  :rolleyes:

Üdv!

#108 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:04

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 16:50

Hát a pannonnál látom, nagyon értenek hozzá... Az, hogy megy a net, nem jelenti azt, hogy az MSN is fog. Szerintem a portokkal lesz valami gond. Azt nem tudom, a Pannon Voda mintára NAT címkiosztást alkalmaz-e (tehát a telefonok egy belső hálózatról kapnak-e IP-t), de ha igen, az is lehet gond, mert az ilyen megoldásoknak támogatnia kell az MSN-t, olyan, mintha routeren lenne a telefon, routerrel se minddel megy az MSN, csak esetleg portforwardolással.

Üdv!

No lenyeg... Nem PGSM-nél volt a gond.
MSN szarakodik vmiert velem... De érdekes ez is, Windows Messenger mindig bemegy akar gyorsitott net akar sima... MSN mikor hogyan... De ezt jatsza ADSL-en, VSAT-on, dial-upon GPRS-en is... Szal mindenhol... Azóta sem értem mi van, mert most próbáltam Vodával ott is ez van...

De több helyen is néztem, többektől is kérdeztem mostanság sokaknál van ilyen gond...

Azér köszi!

Üdv.

#109 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:32

Nekem is volt vele gondom, de csak a legelső hivatalos builddel. A 0311-gyel már egyáltalán nem fordult elő a bejelentkezési mizéria. Ha nem ez lenne fent, akkor próbáld ezt feltelepíteni.

Más: Az e-messenger egyébként, amit linkeltem fentebb, megy wapon is: wap.e-messenger.net

Üdv!

#110 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 12:20

Nem tudja vki,hogy  a címjegyzéket hol tárolja?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#111 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 16:36

Mi a beilleszthető kép pontos pixelmérete?

#112 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:30

Idézet: sonar - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 13:20

az MSN szerverén.

#113 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:52

Idézet: sonar - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 12:20

El tudod menteni a Messengerből a partnerlistát, ha akarod. De alapból valóban a szerverről tölti le (a tiltottakkal és töröltekkel együtt).

Üdv!

#114 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:54

Idézet: redbiro - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 16:36

Mi a beilleszthető kép pontos pixelmérete?

Ha arra gondolsz, amit a Messengerben tudsz megjeleníteni magadról, akkor annak a mérete 96×96 pixel. Érdemes is körbevágni a témát és lekicsinyíteni, mert a nagy képeket csúnyán töri megjelenítésnél, meg ha a téma nem középen van, akkor esetleg kilóg a keretből.

Üdv!

#115 Felhasználó inaktív   Huan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 21:11

Idézet: Huan - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:57

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy nem olvasom végig a topicot, de új vok (tudom hogy illene végigolvasnom, sokat forumoztam mar), és most eléggé faradt vok ehhez es surgos is lenne!
Miert nem latom 7.5-os msn-ben az emberek szemelyes uzijet? Regebben lattam es semmit nem allitottam...
Van olyan akinek ilyen msnje van es latja, van olyan akinek szintugy ilyen msnje van es megse latja? Mija baj? Fontos lenne! Koszi szepen... Udv: Huan

Vazz! PLZ help!
28 & 69, ez az, ami kell az életben! ;)

#116 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 13:20

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 18:54

Ha arra gondolsz, amit a Messengerben tudsz megjeleníteni magadról, akkor annak a mérete 96×96 pixel. Érdemes is körbevágni a témát és lekicsinyíteni, mert a nagy képeket csúnyán töri megjelenítésnél, meg ha a téma nem középen van, akkor esetleg kilóg a keretből.

Üdv!

Ez volt az, köszönöm!!!

#117 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:32

Akinek esetleg még mindig nem menne a bejelentkezés, esetleg megpróbálhatja a Windows XP-t frissíteni, különös tekintettel a .NET keret rendszerre, van már belőle 2.0, nálam mondjuk még a régi van fent az összes javítással meg MSN Messenger + Plus, és nem volt gondom soha. De akár ez is okozhat a Windowsnál sok rosszaságot. Szerintem. :)

UPDATE: És a custom smiley-kat hol tárolja a progi vajon, amiket ismerősöktől lopok le? Le lehet azokat menteni file-ba,hogy egy esetleges Windows reinstall után is meglegyenek?

Szerkesztette: Neton 2005. 11. 24. 20:34 -kor

Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#118 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:49

A "custom smiley"-kat valószínűleg egy fájlban, ömlesztve tárolja. Elvileg tudod őket másolni is a beszélgetőablakból, így elmentheted.
A .NET alapból nem kell a Messengerhez, ha működik hiba nélkül, és más progi miatt nem kell a keretrendszer, nem biztos, hogy érdemes feltenni, mert a windows már csak olyan, hogy minél több bővítmény, progi van alatta, annál labilisabb.

Huan: rakd újra, lehetőleg a legutolsó (0311-es) build-et, ha van mellette Messenger Plus is, akkor az is okozhatja.

Üdv!

#119 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 11:22

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 19:49

A "custom smiley"-kat valószínűleg egy fájlban, ömlesztve tárolja. Elvileg tudod őket másolni is a beszélgetőablakból, így elmentheted.
A .NET alapból nem kell a Messengerhez, ha működik hiba nélkül, és más progi miatt nem kell a keretrendszer, nem biztos, hogy érdemes feltenni, mert a windows már csak olyan, hogy minél több bővítmény, progi van alatta, annál labilisabb.

Melyik file-ban lehet vajon? Nem sikerült kimásolnom a copy-paste paranccsal. Nálam pl az új MSN-hez kellett az új .NET keret rendszer, anélkül nem volt hajlandó elindulni... Weird.
Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#120 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 14:43

Idézet: Neton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 11:22

Melyik file-ban lehet vajon? Nem sikerült kimásolnom a copy-paste paranccsal. Nálam pl az új MSN-hez kellett az új .NET keret rendszer, anélkül nem volt hajlandó elindulni... Weird.

Hello!

Pontosan ezt szeretném kérdezni én is, hol tárolja a smileykat? Elég sok "lopott" smileyval rendelkezem, s múltkor már egyszer megjártam win reinstallnál... Az ismerőseim zaklattam utólag, hogy küldjék már el a smileyjaikat, de ezt nem kellene minden installálásnál, nem örülnének neki. Valakinek valami tipp?

Szerk: kicsit keresgéltem, megvan a válasz:
Documents & Settings\[neved]\Application Data\Microsoft\MSN Messenger\
Itt mindenféle hülye elnevezésű könyvtárak vannak, ezeken belül mindegyikben található egy CustomEmotions nevű mappa. Ezekben vannak a saját ikonok, azzal a trükkel, hogy .dat a kiterjesztésük (kivéve a map.dat-ot, ami nem smiley). Ezeket kimásolva/átnevezve .gif-re meg is vannak a "lopott" smiley-k. Ezeket kézzel egyesével vissza lehet állítani, viszont még azt nem tudom, hogy egyszerűbben, azaz nem egyesével hogyan lehetne megoldani a dolgot.

Szerkesztette: Misi_D 2005. 11. 26. 15:15 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.