HWSW Informatikai Kerekasztal: Világító egér - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Világító egér Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 25. 19:04

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 19:34

(néha úgy érzem, senki sem olvassa, amit írok :Đ )

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 19:04

Ha van a lapodon KBPWR jumper,

írtam én, mert "tobzódom" az ASUS lapokban, némelyiken van, másokon nincs.
A topicban felvetett lapot irodai gépekbe szerelem, így ezzel a funkcióval azon nem foglalkozom, mivel jórészt áramtalanítják a helyiségeket munkaidő után, így sem a világító egér, sem a billentyűzeti bekapcsolás nem kerül szóba.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#22 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 26. 14:29

Nekem kbpwr az on állásban van, mivel a bill-ről kapcsolom be a pc-t. Viszont így világít az egér ha a ps/2-be van bedugva. Mivel alapban usb-s az egér és csak átalakítóval volt bedugva ps/2-be így usb-be dugtam, ott nem világít. (term. az usbpwr off állásban van)
Ha optikai az egered és usb-s próbáld ki ezt a megoldást.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#23 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 26. 21:54

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 15:06

...
Jó nincs túlzott nagy jelentősége,de jelentkezzen az akinek szintén világító egere van !
Már csak azért , hogy ne csak ez a lap adjon paranormális jelenséget....

Ha ez megnyugtat... :p

Jelentkezem (én is), egy ASROCK "feneseemlékszikhogymilyen" típusú alaplapnál tapasztaltam olyat, hogy az egér világított.
Többen leírták már: it's not a bug, it's a FEATURE!
Örvendjetek, hát neki!
:D

Üdv: scaurus

u.i.: az is egy megoldás, ha zavar ez, hogy lecserélitek az optikai egeret...

Szerkesztette: scaurus 2005. 10. 26. 21:55 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#24 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 22:47

A KBPWR ha jelen van a lapon akkor mindkét PS/2 aljzat tápját "szabályozza". Legalábbis ami lap eddig nálam volt és volt rajta ilyen azon szabályozta. Amúgy nekem off álásban volt az említett "pöcök" de én áttettem on ban mivel az A4 teches rádiós bill+egér combonak a töltője PS/2 ből nyeri a "delejt" és emiatt kell. De sajna rá kellet jönnöm hogy a sima Ni-Cd automata akksitöltőm sokkal jobban feltölti az akksit és még a gépemet is áramtalaníthatom ha esetleg töltöm az akksikat.

#25 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 01:30

Ha esetleg valakit megnyugtat: nekem is pilácsol az egerem. :Đ
Alapban USB-s, átalakítóval van PS2-re dugva.
Kép

#26 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:21

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 2:30

Ha esetleg valakit megnyugtat: nekem is pilácsol az egerem. :Đ
Alapban USB-s, átalakítóval van PS2-re dugva.

Akkor egyszerű a megoldás: dugd be az Usb-be.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#27 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:19

Idézet: td - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:21

Akkor egyszerű a megoldás: dugd be az Usb-be.

Sajnos már nincs szabad USB-s portom, meg nem is zavar igazán, csak valaki kérte hogy, jelentkezzen az, akinek pilácsol a patkánya.  ;)
Kép

#28 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:20

:omg:

Összegezve tehát:
Akinek világít az egér, billentyűzet, estébé, az a következő dolgokat teheti az eddig leírtak alapján:
1, ha a billentyűzet és/vagy egér PS/2-es, akkor az alaplapon általános esetben megtalálható KBPWR, a PS/2 port-ok tápellátásáért egyben, vagy elkülönítve egérre és billentyűzetre felelős tüskepár segítségével tud választani a készenléti 5V (azaz állandó működés) és a normál 5V (csak gép bekapcsolva) között.
2, Ha az eszközök USB-n csatlakoznak, szintén az alaplapon található, megfelelő port-okhoz címzett, többnyire USBPWR feliratú tüskepárral próbálkozzon.
3, a fenti esetekben elképzelhető BIOS-szintű támogatás is, amennyiben a készenléti 5V-ról történő táplálás értelmét, vagyis a számítógép bekapcsolását, illetve készenléti állapotból történő ébresztését a jelzett perifériákon keresztül szeretnéd elintézni, akkor mindenképpen BIOS-szintű beállítás szükséges a legtöbb esetben.
4, Olyan esetekben, ahol a tápellátás állítása csak BIOS szinten lehetséges, ott bizonyos esetekben frissítés szükséges. Szintén ez áll a látszólag értelmetlenül égve maradó LED-ekre.

:hujebanan:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#29 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 04. 22:36

Na most... akkor mitől van az, hogy világít a házamon kikapcsolt állapotban a Power LED, ha...
a külső USB2-s hubon rá van dugva a táp ('Self powered)?  :think:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#30 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 22:56

Az egéren a scrollpoint nekem is világít kikapcsolva ha PS2-re van kötve. USB-n már nem világít.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó