Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 14:55
Három kötetes. CSak magyaráz dolgokat, nem feladatmegoldások vannak benne sajnos...de MAGYAR! Minden ikont, parancsot igyekszik megmagyarázni. Na ráérös idömben ezt szoktam nézegetni. Innen próbáltam összeszedni amit eddig csináltam.
NEm tudom hogy kell mozgás szimulációt csinálni, de ha lesz idöm azt is felfedezem...
Sajnos most nyakig vagyok rajzokkal, meg tanulással....
Pár hét és vizsgaidöszak, na akkor megtömöm az agyam okossággal CATIA téren!!!
Egyébként lehet igazad van! Valami egyszerübbel kéne kezdenem! Láttam egy tutorialba egy metszöollót! Na azt lehet elkezdem
Megfelelően kényszerezed az alkatrészeket az összeállítás térben utána átsietsz a DMU Kinematics térbe vele. Ott van olyan ikon amivel a kényszereket átkonvertálod ún joint-okká, majd arra a joint-ra adsz szög vagy távolság vezérlést ami a mozgatni kivánt elemeket kezeli. Ha jól végzed a dolgod akkor a progi kiírja, hogy a mechanizmus szimulálható. Ezután jön a szimuláció ikon.
Vagy: A joint-okkal kapcsolod össze az elemeket és ezek létrehozzák a szükséges kényszereket.
Amit linkeltem nemrég az ezekhez kapcsolatos, olvasd el. Nagyjából ez a lényeg.
A metszőolló nálam nem az egyszerűbb kategória. Pontosabban szimuláció szempontjából túl egyszerű.
De órákig modellezel, azután meg egy revolute joint alkalmazásával letudod a mozgást. Te tudod. Szerintem ne a modellezés részre koncentrálj, készíts primitív alakzatokat és azokat bírd mozgásra.
Persze a döntés a Tiéd! Üdv.

Súgó
A téma zárva.