HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 07:05

Remek uton haladok a catalog készítés felé. Már csak a szivatásokat kellene kihagyni és működne is. Megcsináltam az alkatrészt, paraméteresen, csináltam hozzá DesignTable-t. Csak méretet választok és átrajzolja. Amikor be akarom illeszteni a katalógusba, akkor meg azt mondja, hogy legalább 1 táblát tartalmaznia kellene a rajznak. DE HÁT TARTALMAZZA! Na ez a méreg, nem a cián.
Töltöttem le egy csavar modellt, ami szintén tartalmaz egy táblát és azt meg elfogadta. Ez megkülönböztetés.

#442 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 08:48

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 7:05

Remek uton haladok a catalog készítés felé. Már csak a szivatásokat kellene kihagyni és működne is. Megcsináltam az alkatrészt, paraméteresen, csináltam hozzá DesignTable-t. Csak méretet választok és átrajzolja. Amikor be akarom illeszteni a katalógusba, akkor meg azt mondja, hogy legalább 1 táblát tartalmaznia kellene a rajznak. DE HÁT TARTALMAZZA! Na ez a méreg, nem a cián.
Töltöttem le egy csavar modellt, ami szintén tartalmaz egy táblát és azt meg elfogadta. Ez megkülönböztetés.

Majd ha rájöttél mindenre, és működik a katalógus-készítés, nem írnád le a lépéseket egy egyszerűbb katalógus elkészítéséről, 1 egyszerűbb példán keresztül bemutatva, Excel-táblával, ami kell hozzá? Szóval egy egyszerű tutorial 1-2 oldalon. Szerintem mindenki örülne neki, mert ez is olyan, mint a végeselem. Kevesen értenek hozzá.

Így, hogy már réjöttél a dolgokra, kell még az esztergaszerszám?

#443 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:27

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 8:48

Majd ha rájöttél mindenre, és működik a katalógus-készítés, nem írnád le a lépéseket egy egyszerűbb katalógus elkészítéséről, 1 egyszerűbb példán keresztül bemutatva, Excel-táblával, ami kell hozzá? Szóval egy egyszerű tutorial 1-2 oldalon. Szerintem mindenki örülne neki, mert ez is olyan, mint a végeselem. Kevesen értenek hozzá.

Így, hogy már réjöttél a dolgokra, kell még az esztergaszerszám?

Persze, hogy kell :)
Felosztjuk a területeteket, mindenki beleássa magát és utána összehozunk egy tutorial gyűjteményt.
Nagyon remélem hogy 1 héten belül már kereshetek új témát :)

#444 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:11

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 9:27

Felosztjuk a területeteket, mindenki beleássa magát és utána összehozunk egy tutorial gyűjteményt.

Jól van, enyém a végeselem :D bár ott már csináltam (fordítottam) kettőt :D

#445 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:12

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 9:27

A kést pedig küldöm, csak az a régi gépen van, ma, vagy holnap küldöm.

#446 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 12:17

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 10:12

A kést pedig küldöm, csak az a régi gépen van, ma, vagy holnap küldöm.

OK. Úgy látom, hogy a következő területek nekem a Machining vagy a Plant Layout lesz. Pontosabban mindkettő, csak a sorrendet még nem tudom.

#447 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 22:40

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 12:17

OK. Úgy látom, hogy a következő területek nekem a Machining vagy a Plant Layout lesz. Pontosabban mindkettő, csak a sorrendet még nem tudom.

Nem tudja valaki, hogy hogy kell végeselem animációt lementeni aviba, videóként? Milyen modul van erre? A Real Time Rendering tud dolgozni végeselemnél is? Szerintem nem, ez a bökkenő

#448 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 08:02

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 22:40

Nem tudja valaki, hogy hogy kell végeselem animációt lementeni aviba, videóként? Milyen modul van erre? A Real Time Rendering tud dolgozni végeselemnél is? Szerintem nem, ez a bökkenő

Nem, mivel azt se tudom, mi az a végeselem  :D
Biztos, hogy órán elvonta valami a figyelmem.

#449 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 13:54

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 22:40

A Tools-Image-Video... alatt tudod a képernyőn történő eseményeket menteni.

#450 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 18:14

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 13:54

A Tools-Image-Video... alatt tudod a képernyőn történő eseményeket menteni.

.....Bár ez elég nagy fileméretet eredményez. Én külső rögzítő programot használok erre.

#451 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 09:41

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 18:14

.....Bár ez elég nagy fileméretet eredményez. Én külső rögzítő programot használok erre.

mit? Mi a neve?

#452 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 15:11

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 9:41

mit? Mi a neve?

Elküldtem. Persze ez gyengébb minőséget produkál de szerintem használható.

#453 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 18:18

Pl ezt a videót is azzal a programmal készítettem és szerintem nézhető még így is, teljes képernyőn azért szebb. Link

#454 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 12:26

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:02

Nem, mivel azt se tudom, mi az a végeselem  :D
Biztos, hogy órán elvonta valami a figyelmem.

Elküldtem a késtartót az címedre.

Más: egy angol végeselem-könyv borítóján láttam ezt, és poénból kipróbáltam Catián is, de egyelőre nem sikerült reprodukálnom, pedig biztos tudja valahogy. Próbálgattam a Buckling Case-t, mert szerintem ez való erre, mivel a bucking kihajlást, horpadást jelent, de semmire nem jutottam, bár ehhez nem is értek. Ha valaki kedvet kapott hozzá, és eredményt is elér, szóljon :)

Csatolt fájl:

#455 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 14:11

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 12:26

Elküldtem a késtartót az címedre.

Más: egy angol végeselem-könyv borítóján láttam ezt, és poénból kipróbáltam Catián is, de egyelőre nem sikerült reprodukálnom, pedig biztos tudja valahogy. Próbálgattam a Buckling Case-t, mert szerintem ez való erre, mivel a bucking kihajlást, horpadást jelent, de semmire nem jutottam, bár ehhez nem is értek. Ha valaki kedvet kapott hozzá, és eredményt is elér, szóljon :)

Megjött a levelem?
Ez készülhetett más végeselem programmal is nem? Vannak komolyabb programok is e témakörben pl ABAQUS, ANSYS.

#456 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 16:33

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 14:11

Megjött a levelem?
Ez készülhetett más végeselem programmal is nem? Vannak komolyabb programok is e témakörben pl ABAQUS, ANSYS.

Hát tény, hogy ezt nem Catiával csinálták, nem tom mivel, csak egy neten megrendelhető végeselem-könyv címlapja volt, de a feladat se annyira összetett, szerintem valahogy meg lehet itt is oldani, csak max nem értünk hozzá

#457 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 23:44

Üdv srácok!

Következő a gondom, CATIA V5 R14, Blend surface-eket nagyon nyögvenyelősen csinálja, pedig "szép" felületekről van szó (Repülőgép szárny-törzs átmenet). Persze az egyszerűbb átmeneteket gond nélkül megcsinálja. Tud valaki valami peccsről esetleg? Vagy valamit nagyon nem jól csinálok? Állandóan csavarodott felületekről mesél, pedig a görbék irányítása megfelelő, Coupling points rendben, és mindkét görbe zárt, sima (tehát sehol sincs benne törés). :think:

#458 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 08:47

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 23:44

Üdv srácok!

Következő a gondom, CATIA V5 R14, Blend surface-eket nagyon nyögvenyelősen csinálja, pedig "szép" felületekről van szó (Repülőgép szárny-törzs átmenet). Persze az egyszerűbb átmeneteket gond nélkül megcsinálja. Tud valaki valami peccsről esetleg? Vagy valamit nagyon nem jól csinálok? Állandóan csavarodott felületekről mesél, pedig a görbék irányítása megfelelő, Coupling points rendben, és mindkét görbe zárt, sima (tehát sehol sincs benne törés). :think:

Szia!
Ha programhibára gyanakszol akkor vannak javítócsomagok amik segíthetnek orvosolni a bajt. Nem tudom, hogy R14-hez melyik a legújabb, úgy 10-es körül járhat. Felület térben sajnos nem vagyok túl járatos.
Van hazánkban olyan cég amelyik repülőgépeket tervez?

#459 Felhasználó inaktív   Invisibleman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 11:28

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 0:44

Üdv srácok!

Csavarodott felületek esetében nemcsak a görbék irányításával lehet gond hanem a záróponttal is (closing point). Ellenőrizd le hogy ez a 2 pont minél közelebb legyen egymáshoz.

#460 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 20:33

Idézet: Invisibleman - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 11:28

Csavarodott felületek esetében nemcsak a görbék irányításával lehet gond hanem a záróponttal is (closing point). Ellenőrizd le hogy ez a 2 pont minél közelebb legyen egymáshoz.

Üdv!

Köszönöm a válaszokat, már csak az a kérdés, hogy vajh honnan lehet dánlódolni a javítócsomagot, ugyanis a dassault systémesnél megváltoztak a support-körülmények, kell hozzá userID, hogy le lehessen szedni ilyeneket azt hiszem. (Legalábbis amikor megpróbáltam, akkor oda lyukadtam ki)
3DFan : Nem, nincs olyan cég, illetve van, csak én nem ott dolgozom. Az egyetemen fejlesztgetünk.
Incisible: A Closing points is oké, és az az érdekes, hogy bizonyos helyzetekben a görbe tension-jának allítgatása után néha sikerül neki... egyébként a záró pontokat pont a csavarodás elkerülése végett mindig két utólag legyártott pontnak szoktam megjelölni, általában átvetítem egyik pontot a másik görbére...

Köszönöm, hogy segítetek! (Természetesen majd én is, ha tudok)
Mellesleg alant egy kép, ezt szintén nem tudja megcsinálni a progi... de hogy miért? amikor teljesen "egyszerűek" a felületek.

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.