HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:02

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 20:22

A dolog attól is függ, hogy mire akarod használni. Olyan eredményt amit a képen látsz elérhetsz egy kihúzott profil (a varratnak) meg egy hegesztési jel felrakásával és máris ott a hegesztés a modellen. Nem feltétlen szükséges a hegesztés térbe átmenni hozzá. Ha viszont rajzot is készítesz róla akkor jó a "valódi" (tehát a megfelelő térben) készült hegesztés.
Ui: szerintem elég a képre utaló linket beraknod ha megoldható, valahogy nem szép így. Persze ez csak az én véleményem   :)            üdv

És megcsinálta  :D
Gyűröm tovább, csak most ráfeküdtem a megmunkálási folyamatokra.

#402 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:30

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 14:02

És megcsinálta  :D
Gyűröm tovább, csak most ráfeküdtem a megmunkálási folyamatokra.

Ugye ugye..

#403 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 19:50

Sziasztok!
Próbálkoztam egy felni analizálásával sikertelenül. Megadtam a forgás paramétereit, a tengellyel érintkező felületre ható erőt, de hibát ír ki. Próbálkozott valaki hasonlóval?
Kép

Szerkesztette: 3DFan 2007. 09. 10. 20:07 -kor

#404 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 12:57

Kicsit eltűntem a fórumról, mert csinálgattam, sőt elakadtam a szakdogámba, de azóta már megoldódott. Megoldódott az a probléma, hogy nem a hátsó sík lapot falaztam be, hanem csavarokkal rögzítettem egy másik befalazott lapra az assemblyt, így teljesen reális a környezet, mivel a furatok palástfelületein adódik át a terhelés. Ez látható a képen: http://images.netbag...89597202531.jpg

Viszont mivel így már sokkal közelebb kerültem a valósághoz, kiderült, hogy az assembly legsebezhetőbb pontja a hátlapon lévő varratok, de mivel én csak vonal-kapcsolattal oldottam meg a problémát, és nem egy varrat teljes felülete mente "húzza" a cuccot, ezért jó lenne megoldani rendes varrattal, ahogy kell, azt is külön behálózva ülön partként hozzácsatolva az assemblyhez, viszont itt akadtam el.
Úgy gondoltam, hogy (hasonlóan a vonal-kapcsolódásnál) itt felület-kapcsolatot hozok létre a varrat felülete mentén, és majd ezt hegesztem be "Surface Welding Connection Property"-vel, de már az első tervezett lépésnél elakadtam, mivel nem engedte létrehozni  a "Surface Analysis Connection", mivel nem engedte kijelölni azt a felületet (a varrat palástfelülete nyílvánvalóan) amely felület mentén kapcsolódik a varrat a testhez. Ezt pedig itt nézhetitek meg. http://images.netbag...89597188265.jpg
Valami 2D geometriát keres, de nem engedi a palást-felületet kijelölni. Szerintetek mi lehet a probléma?

Hogy ti is próbálgathassátok, ide elmentettem a fenti képen a próba-testeket assemblystül, innen leszedhetitek kipróbálni, hátha valaki rájön, mit kér 2D geometria néven.
http://www.uw.hu/admin/webftp/PHPFTP_main....arrat_proba.rar

#405 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 13:07

Ja annyit még hozzátennék az előző hozzászólásomhoz, hogy a csavarkötés, amit az első link képén láthattok, eltűntettem az image-ből a hátsó lapot és a 10 csavart, mivel az már nem érdekes számomra, de valójába az is szerepelt az analízisbe nyílván.

És az eredmény kb. 7-8 óra telejsen lefoglalt gép-teljesítmény, plusz a Computations-állománya több, mint 1.4 giga :)

#406 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 19:08

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 13:07

Ja annyit még hozzátennék az előző hozzászólásomhoz, hogy a csavarkötés, amit az első link képén láthattok, eltűntettem az image-ből a hátsó lapot és a 10 csavart, mivel az már nem érdekes számomra, de valójába az is szerepelt az analízisbe nyílván.

És az eredmény kb. 7-8 óra telejsen lefoglalt gép-teljesítmény, plusz a Computations-állománya több, mint 1.4 giga :)

Szép munka! Az Advanced Meshing Tools térben van olyan, hogy Seam Welding Connections ikon. Ha a Hexahedron típust állítod be akkor megadhatsz szélességet a varratnak.
Szélesség_1 mm
Analízis_Cut_1 mm
Szélesség_5 mm
Analízis_Cut_5 mm
Látszik, hogy a deformáció mindig a hegesztés után kezdődik.   
Ui: utólag visszanézve a képen mégsem látszik olyan jól, de hidd el úgy van  

Szerkesztette: 3DFan 2007. 09. 12. 19:12 -kor

#407 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 20:33

Hogy érted, "hogy a deformáció mindig a hegesztés után kezdődik"?

Ahol elakadtam, a probléma azon része megoldódott, mert elővettem a netes User Companion-t, és ott nagyjából elmagyarázza, de a végén mégis hibát írt ki. Ezt írja a help, én is így csináltam, bár a végén hibához vezetett így is:
--síkot elfogadta "2D geometriának" ezért a háromszög-alakú varraton (amit külön partként rajzoltam meg) raktam 2 referencia-síkot azon lapjaira, amelyeken a testekhez kapcsolódik.
--így már létre tudtam hozni a 2 "Surface Analysis Connection"-t a 2 referencia síkkal, amit kért "Surface"-ként.
--létre kell hozni egy "User Material"-t pl. acélból
--így már létre tudjuk hozni a 2 "Surface Welding Connection Property"-t, kiválasztva a 2 "Surface Analysis Connection"-öket, ráklikkelve a "Component edition" ikonra, ott bepipálva a "User-Defined material"-t, és ki kell váalsztani a "User Material"-t

A help ezt írta, ezt csináltam, így eljutottam a számításig, de HIBÁT írt ki, csak tudnám hogy ha a help azt mondja, hogy így kell felületen hegeszteni, akkor miért nem fogadja el :confused: 

Próbáljátok ki, hátha valamire rájöttök

#408 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 09:31

sziasztok!

ha minden jol megy, akkor kapok kolcsonbe egy regebbi notebook-ot (IBM T42), amiben Radeon 7500 kartya van 32 mega rammal. ezen alapszinten elmegy a Catia?  nem nagy osszeallitasokban gondolkozom, csak gyakorolni.

koszi az infot!

Udv!
.
.
.

#409 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 12:24

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 9:31

sziasztok!

ha minden jol megy, akkor kapok kolcsonbe egy regebbi notebook-ot (IBM T42), amiben Radeon 7500 kartya van 32 mega rammal. ezen alapszinten elmegy a Catia?  nem nagy osszeallitasokban gondolkozom, csak gyakorolni.

koszi az infot!

Udv!

A videókártya csak a megjelenítésér felel, vagyis kb. forgatás, és ennyi. A műveletek elvégzéséér, szóval tulajdonképpen a Catia "futásáér" a proci, és a memória felel. Ez a legfontosabb szerintem.

#410 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 14:39

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 12:24

A videókártya csak a megjelenítésér felel, vagyis kb. forgatás, és ennyi. A műveletek elvégzéséér, szóval tulajdonképpen a Catia "futásáér" a proci, és a memória felel. Ez a legfontosabb szerintem.

sziasztok!

a proci egy 1.7 GHz-es Dothan lenne, a ram pedig 1,5 giga es bajt. a Radeon 7500 tudja valamilyen szinten gyorsitani (hardveresen) a megjelenitest? tehat ha lassan is, de menne?

udv!
.
.
.

#411 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 18:07

Nem akar összejönni ez a Surface Welding, nem tom, miért nem jó, help me...

#412 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 18:13

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 20:33

Hogy érted, "hogy a deformáció mindig a hegesztés után kezdődik"?

Ahol elakadtam, a probléma azon része megoldódott, mert elővettem a netes User Companion-t, és ott nagyjából elmagyarázza, de a végén mégis hibát írt ki. Ezt írja a help, én is így csináltam, bár a végén hibához vezetett így is:
--síkot elfogadta "2D geometriának" ezért a háromszög-alakú varraton (amit külön partként rajzoltam meg) raktam 2 referencia-síkot azon lapjaira, amelyeken a testekhez kapcsolódik.
--így már létre tudtam hozni a 2 "Surface Analysis Connection"-t a 2 referencia síkkal, amit kért "Surface"-ként.
--létre kell hozni egy "User Material"-t pl. acélból
--így már létre tudjuk hozni a 2 "Surface Welding Connection Property"-t, kiválasztva a 2 "Surface Analysis Connection"-öket, ráklikkelve a "Component edition" ikonra, ott bepipálva a "User-Defined material"-t, és ki kell váalsztani a "User Material"-t

A help ezt írta, ezt csináltam, így eljutottam a számításig, de HIBÁT írt ki, csak tudnám hogy ha a help azt mondja, hogy így kell felületen hegeszteni, akkor miért nem fogadja el   :confused: 

Próbáljátok ki, hátha valamire rájöttök

A súgó példája. Két felület hegesztve, az íveltre olyan erőt adtam ami le akarta szakítani az alsóról, ettől az erőtől persze deformálódott, de ez a deformáció csak a hegesztés kezdetéig tartott. Csak azt akartam mutatni, hogy ez a szélesség beálítás így és ott működik.

Neked milyen hibaüzenetet adott ki a felület hegesztésre? Nálm ez jött: Kép

Ha megalkotod külön partként a varratot akkor össze is tudnád kényszerezni a többi elemmel és így analizálható lenne.
Kép2
Kép3
Így nem megfelelő?

#413 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 19:26

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 18:13

Ha megalkotod külön partként a varratot akkor össze is tudnád kényszerezni a többi elemmel és így analizálható lenne.
Kép2
Kép3
Így nem megfelelő?

Nekem ÍGY lenne a megfelelő, pont erre lenne szükségem, hogy csináltad? :D Mert nekem 40 perc számolás után hibaüzentet dobott ki.

Leírnád részletesen, hogy melyik térbe, és miket csináltál onnantól kezdve, hogy Assemblybe összeraktad? És ha még lehetne egy kérésem, elküldenéd a 3 partot, az assembly-, és az analízis állományt e-mailbe? Gondolom 1-2 megácska.
bopx  _  freemail.hu    (hátha így nem csórják le spam-küldők)

Végre valaki, akinek sikerült, várom a válaszod, hogy mit hogy csináltál, és a fájlokat. Ezer köszönet.

#414 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 20:53

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 19:26

Nekem ÍGY lenne a megfelelő, pont erre lenne szükségem, hogy csináltad? :D Mert nekem 40 perc számolás után hibaüzentet dobott ki.

Leírnád részletesen, hogy melyik térbe, és miket csináltál onnantól kezdve, hogy Assemblybe összeraktad? És ha még lehetne egy kérésem, elküldenéd a 3 partot, az assembly-, és az analízis állományt e-mailbe? Gondolom 1-2 megácska.
bopx  _  freemail.hu    (hátha így nem csórják le spam-küldők)

Végre valaki, akinek sikerült, várom a válaszod, hogy mit hogy csináltál, és a fájlokat. Ezer köszönet.

No, mi ez a nagy lelkesedés? Mintha valami különlegest alkottam volna. Érdekesnek találtam amit olvastál abban a bizonyos netes segítőben mivel a CATIA súgóban nem emlit ilyen lehetőséget.
Nem mentettem el, de mindjárt megcsinálom megint és küldöm.

#415 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 21:11

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 20:53

No, mi ez a nagy lelkesedés? Mintha valami különlegest alkottam volna. Érdekesnek találtam amit olvastál abban a bizonyos netes segítőben mivel a CATIA súgóban nem emlit ilyen lehetőséget.
Nem mentettem el, de mindjárt megcsinálom megint és küldöm.

Hát különlegeset alkottál, mert én 1-2 napja ezzel bénázok, de nem jövök rá a nyitjára.

Itt írtak róla:
http://catiafans.com...estugbt1506.htm
http://catiafans.com...estugbt1109.htm
http://catiafans.com...estugbt0615.htm
http://catiafans.com...fmsugut0505.htm

Várom a fájlokat, és az instrukciókat, köszi szépen.

#416 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 22:31

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 21:11

Hát különlegeset alkottál, mert én 1-2 napja ezzel bénázok, de nem jövök rá a nyitjára.

Itt írtak róla:
http://catiafans.com...estugbt1506.htm
http://catiafans.com...estugbt1109.htm
http://catiafans.com...estugbt0615.htm
http://catiafans.com...fmsugut0505.htm

Várom a fájlokat, és az instrukciókat, köszi szépen.

Ezeket én is láttam. Úgy értettem, hogy abban amit Te láttál kettő solid part van (pontosabban három a varrat part-jával) és a leírt módon be is mutatta miként rendeli össze e három elemet.

Ment a küldemény, de félek nem azt fogod kapni amit remélsz. Ebben nem szerepel semmilyen hegesztés sem az összeállítás térben (bár ez megoldható: a varrat - user weld), sem pedig analízis térben. Persze ne legyen igazam.
Ui: instrukciókat nem írtam, mert nagyon egyszerű

Szerkesztette: 3DFan 2007. 09. 14. 22:34 -kor

#417 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 23:22

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 22:31

Ezeket én is láttam. Úgy értettem, hogy abban amit Te láttál kettő solid part van (pontosabban három a varrat part-jával) és a leírt módon be is mutatta miként rendeli össze e három elemet.

Ment a küldemény, de félek nem azt fogod kapni amit remélsz. Ebben nem szerepel semmilyen hegesztés sem az összeállítás térben (bár ez megoldható: a varrat - user weld), sem pedig analízis térben. Persze ne legyen igazam.
Ui: instrukciókat nem írtam, mert nagyon egyszerű

Hát ez tényleg teljesen egyszerű, eszembe se jutott síma Fastend Connection-nel megoldani :) Én valami teljesen a "weld"-funkciókkal próbálkoztam...sikertelenül, de végülis attól, hogy ez nem "hegesztés" nevű eljárással lett elfogadtatva, hanem síma rögzített kapcsolattal, ugyanúgy működik.

1000 000 forintos kérdés: ekkor viszont felmeről a kérdés, hogy ha Fastend-del is tökéletesen működik a varrat, akkor vajon miben nyújt többet az a sok Welding Connection???

Teljesen jól működik, a legegyszerűbb megoldás eszembe se jutott, örök hála, csinálom tovább a "szép munkát" :)

#418 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 07:15

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 23:22

Hát ez tényleg teljesen egyszerű, eszembe se jutott síma Fastend Connection-nel megoldani :) Én valami teljesen a "weld"-funkciókkal próbálkoztam...sikertelenül, de végülis attól, hogy ez nem "hegesztés" nevű eljárással lett elfogadtatva, hanem síma rögzített kapcsolattal, ugyanúgy működik.

1000 000 forintos kérdés: ekkor viszont felmeről a kérdés, hogy ha Fastend-del is tökéletesen működik a varrat, akkor vajon miben nyújt többet az a sok Welding Connection???

Teljesen jól működik, a legegyszerűbb megoldás eszembe se jutott, örök hála, csinálom tovább a "szép munkát" :)

Örülök hogy tetszik.
Ha nem időzöl a varrat(ok) part-kénti elkészítésével (ami azért időbe kerül) akkor ugye nincs mit kényzerezni, tehát itt jön a képbe a weld parancs (pláne felületekből készült modellnél).
Ha megfogadod a tanácsomat akkor az User Weld opcióval a hegesztésnek készült part-okat minősitsd át igazi hegesztéssé. Nem nagy munka, viszont legalább összeállítás térben varratként mutatkoznak. Bár azt nem tudom ,hogy nem fogja-e negatívan befolyásolni az analízist. Próbáld ki.

Szerkesztette: 3DFan 2007. 09. 15. 07:17 -kor

#419 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 08:26

bopeti:Kipróbáltam, az User Weld nem befolyásolja a számításokat, megy rendben minden.

#420 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 08:52

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 8:26

bopeti:Kipróbáltam, az User Weld nem befolyásolja a számításokat, megy rendben minden.

Akárhogy keresem, nem találom ezt a bizonyos "User Weld"-et. Hol találom?

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.