Idézet: müller - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 14:04
Sziasztok!
Megkértek arra, hogy állitsak össze egy szgépet amin a CATIA 16 simán menni fog.
Tudnátok ebben segiteni, hogy milyen hardver követelmények kellenek a programnak?én nem használtam még a CATIA-t.
Előre is köszi!
Ez nem igényel extra ismereteket. Viszont sok függ attól mekkora keretből kell gazdálkodi, és mekkora dolgokat akar valaki csinálni vele.
( 1 jó játék gép a CATIÁ-nak is megfelel, már amennyire ismerem a játékok gépigényét. :Đ )
Alaplap:
Evileg Workstation alaplap a legjobb, de ezek elég drágák, így bármilyen jó minőségű lap megfelel.
Minék gyorsabb memóriákat kezel annál jóbb, és PCI-E-es legyen.
Nekem pl. az ASUS P5B nagyon jól bevált.
(1 profi gépbe ASUS P5E-t tennék.)
Proci: min. P4 HT. (Celeron semmi képpen.)
Lehetőleg Core2Duo ha futja rá akkor Quad.
Nálam egy E6400-as megy, és ha meg feszülök se tudom megszorítani...
RAM: Min. 1GB (tanulni elég.), de inkább 2GB. Minnél gyorsabb annál jobb (párosával!).
(Win 32bit alá: max 3GB, Profi rendszerhez Win 64bit.)
Nálam a Kingston a standard, de ez izlés dolga.
VGA: Profi CAD-es kártyát ne vegyél. (Quadro, FireGL) Qrva drágák és meg sem közelítik a Gamer kártyákat...
Mindenképpen 3D-s kártya min. 256Mb-al. Esetleg 512MB-ost, de nem szükséges...
Az OpenGL támogatás fontos!
A profik esküsznek rá, h. bivalyerős kártya kell, de az Én tapasztalatom az h. egy 30-40e Ft.-os kártyán tökéletes elketyeg.
Elvileg GeForce jobb a CATIÁ-hoz, de Én jobban szeretem az ATI-t. Pl. már az 1650XT v. 8600GT tökéletesen elég.
Ha a keret engedi mehetsz följebb.
A helyigénye fullos telepítésnél 5GB körül van. Célszerű gyor winyót rakni bele, mert több100MB-okkal dolgozik a CATIA és nagyon bosszantó mikor betőltésnél v. biztonsági mentésnél akár 1-2 percik is malmozik az ember. (A nagyobb winyó általában gyorsabb is.)
A kérdésedből nem tudom megítélni mennyire vágod a hardware-eket. Remélem elég az infó...
Ja, és NAGYON FONTOS: CSAKIS WIN XP!!!
VISTA alatt az egész úgy megy mint egy P1-es OpenGL támogatás hiányában...
Szerkesztette: CDman 2008. 01. 26. 14:56 -kor
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."
Douglas Adams