HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Bazsessz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 11. 20:46

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 20:14

Mivel ugyanarról a part-ról van szó (akárhány példány is) nyilván egyformán módosulnak. Ha megnyitod a part-ot part térben külön és ott változtatsz rajta akkor is megváltozik az összes példány az összeállításban.
Az assembly feature akkor sem lenne jó ebben az esetben ha különböző part-okkal dolgoznál, mert (mint írtad is) ugyanazt a változtatást hajtja a bevont elemeken.
Azt viszont nem értem, hogy milyen asszoc. kapcsolatnak kell megmaradnia?
Ha erre válaszolsz akkor tovább okoskodunk.

Az egyik "cikket" létrehoztam, aztán többszöröztem.
A kijelölt skiccet szeretnem assembly feature pocketként alkalmazni.
Ez egy csatorna lesz amin egy o-gyuru fog majd vegiggurulni es megalni a kozepen, hogy egy
rud majd majd felhuzza magára.
Tehát ez csatorna mindegyikbol masfele kivagast eredmenyezne, ha nem tobbszorozessel hoztam volna letre a tobbi cikket.
Tehat azt szeretnem, hogy a kivagason kivul mindenben azonosak legyenek a cikkek, mivel
a kesobbiekben modositanam a belso atmerot pl. de nem szeretnem egyenkent kulon modositani a cikkeken.
Persze tudom, hogy megoldhatnam ugyis, hogy kulon partokka szedem es osszelinkelem az elso cikk geojaval egyenkent, de "tobb" ideig tartana, es nem olyan elegans, mintha egy kapcsoloval megoldhato lenne, hogy ebben az assembly feature-ben ne legyenek azonosak.

Kép

#982 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 11. 21:42

hali

nemtudom hova irjak ezzel kapcs, nem talaltam semmi ide illo topcit. Banki tranzakcio TOKEN-nel, ilyesmi tema kellene nekem. Nem jartas ebben vki? neten nem sok infot cuccot taltlam......

thx

#983 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 22:10

Idézet: Bazsessz - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 20:46

Az egyik "cikket" létrehoztam, aztán többszöröztem.
A kijelölt skiccet szeretnem assembly feature pocketként alkalmazni.
Ez egy csatorna lesz amin egy o-gyuru fog majd vegiggurulni es megalni a kozepen, hogy egy
rud majd majd felhuzza magára.
Tehát ez csatorna mindegyikbol masfele kivagast eredmenyezne, ha nem tobbszorozessel hoztam volna letre a tobbi cikket.
Tehat azt szeretnem, hogy a kivagason kivul mindenben azonosak legyenek a cikkek, mivel
a kesobbiekben modositanam a belso atmerot pl. de nem szeretnem egyenkent kulon modositani a cikkeken.
Persze tudom, hogy megoldhatnam ugyis, hogy kulon partokka szedem es osszelinkelem az elso cikk geojaval egyenkent, de "tobb" ideig tartana, es nem olyan elegans, mintha egy kapcsoloval megoldhato lenne, hogy ebben az assembly feature-ben ne legyenek azonosak.

Kép

Szerintem az assembly feature-t felejtsd el. Csak külön kellene szedni, mégha kevésbé elegáns is. Így sztem soha nem lesz jó, végtére is különböző alkatrészekről van szó. Mentés másként 3x gyorsan, egymáshoz rendelni.. Viszont a középső furatot beteheted utólag assembly feature-ként, így könnyen módosítható, ha megadsz az átmérőre paramétert akkor a fában is könnyen átírhatod.
Megoldhatod az egészet part térben is ha nem szükséges az összeállítás. A cikkek külön body-kban, a csatorna is külön, majd boolean kivonás. De az még sokkal dolgosabb.

#984 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 10:23

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 20:14

Mivel ugyanarról a part-ról van szó (akárhány példány is) nyilván egyformán módosulnak. Ha megnyitod a part-ot part térben külön és ott változtatsz rajta akkor is megváltozik az összes példány az összeállításban.
Az assembly feature akkor sem lenne jó ebben az esetben ha különböző part-okkal dolgoznál, mert (mint írtad is) ugyanazt a változtatást hajtja a bevont elemeken.
Azt viszont nem értem, hogy milyen asszoc. kapcsolatnak kell megmaradnia?
Ha erre válaszolsz akkor tovább okoskodunk.

Helyesbítek: Különböző part-oknál ebben az esetben nyilván jó az ass. feat.. Arra gondoltam, hogy az elemek egymás alatt helyezkednek el.

#985 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 19:13

Idézet: Bazsessz - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 19:05

:respect: 3DFan

Es a kovetkezot, hogy oldhatnam meg:

Egy partbol csinaltam "multi instantiation"-al tobbet.
Majd egy produkton belul assembly feature-t szeretnek csinalni, ami mindegyikbol mas
reszt vag ki. A problema az, hogy mindegyikbol ugyanazt a reszt vagja ki mivel az elso partbol van
eredeztetve a tobbi alkatresz, igy a tobbi is ugy fog kinezni, mint amit az elsovel muveltunk. Hogyan lehetne megoldani, hogy ez ne tortenjen meg? Mikozben szeretnem, hogy ezen kivul minden asszociativitas megmaradjon az eredeztetett partokhoz?
Huh, remelem ertheto a kerdesem :)

A multi instantiation parancs ugyanaz, mintha copy + paste parancsokkal illesztetted volna be a plusz alkatreszeket. Ugyanez a parancs az Existig component is.
Catiaban mindent meg lehet oldani tobbfele kepen.
Mivel ugyanaz az alkatreszed van beillesztve tobbszor (ugyanaz a file), ezert ha modositasz valamit akarmelyiken az mindegyikre kihat. Ha valamiben kulonboznek akkor mar uj alkatrszet kell csinalnod (ez uj file is), es azt kell beszurnod. De ez nem nehez, csak egy Save As, es akkor azonos marad a belso azonositoja is a file-nak es az alkatresz muhelyrajzait is tudod majd Replace-ni. Ezzel munkat sporoltal magadnak :-)

PS: altalaban hanyagolni szoktak az Assembly szintu alaksajatossagok alkalmazasat Catiban (legalabbis en meg nem talalkoztam olyan ceggel ahol ezt hasznaltak volna), ugyanugy ahogy a kozvetlen egyik Partbol a masik Partba valo refencia(k) masolasat is. Celszerubb valami skeleton modellt csinalni es pl. a top down epito elvet alkalmazni.
Ennek egyetlen nagyon fontos oka van, az utolagos GYORS modosithatosag, ami a parametrikus tervezoredszerek nagy elonye, ha okosan hasznalod.
Amig egy ket dolgot hasznalsz fel a masik alkatreszen, addig meg kiismered magad, az alkatreszek kozott. De ha mar sok van akkor te magad sem fogod megtalalni, hogy hogyan is kell a furat poziciojat megvaltoztatni.
Illetve ha egy masik ember odaul a modell ele, akkor valszeg fel napot kell nezegetni a modellt, mig megtalalja amit keresett :-) Es ezt senki sem fogja neki kifizetni :-)

Tovabbi jo probalgatast!

ruhaszarito

#986 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 15:46

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kikis segítséget.
Hogyan kell stp kiterjesztésű fájlból autocadnek ehető formátumot kreálni.
Catiát egyáltalán nem ismerem, és hiába próbálom, sehogyse sikerül exportálni dxf-et vagy hasonlót.
vki légyszí írja le nekem hogy hol keressem ezt a funkciót a progiban...
pls help.

#987 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 16:16

Idézet: murga - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 14:46

Sziasztok!

Catiát egyáltalán nem ismerem, és hiába próbálom, sehogyse sikerül exportálni dxf-et vagy hasonlót.
pls help.

Sajna még a copy -aztán autocadben paste se működik.... nem értem... :(

#988 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 18:18

Idézet: murga - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 16:16

Sajna még a copy -aztán autocadben paste se működik.... nem értem... :(

Catia-ban rajz térben tudsz dxf-be menteni ill. megnyitni azt. Vagy Te a 3D modellt szeretnéd átvinni?

#989 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 11:50

Idézet: murga - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 15:46

Sziasztok!

pls help.

Szia!

Megoldást jelenthet a RhinoCAD

http://www.de.rhino3d.com/cad.htm

Ha jól emlékszem olvassa a stp-t. Aztán onnan már ki tudod menteni, az AutoCAD számára elfogadható formátumba.

Az oldalról le tudod szedni a szoftvert és 30 mentési lehetőség van ennél a verziónál!

Balázs

#990 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 06:59

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 17:18

Catia-ban rajz térben tudsz dxf-be menteni ill. megnyitni azt. Vagy Te a 3D modellt szeretnéd átvinni?

igen a 3d modelt szeretném átvinni.

Balazs4: köszi megnézem.

#991 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 12:24

Idézet: murga - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 6:59

igen a 3d modelt szeretném átvinni.

Balazs4: köszi megnézem.

Az a baj, hogy a STEP 3D-s modell, a dxf pedig legjobb tudomasom szerint csak 2D-t tud. Tehat csak akkor tudsz dxf-et csinalni, ha keszitesz nezeteket a 3D-s modellrol.

#992 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 17:07

Idézet: murga - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 15:46

Sziasztok!

pls help.

Vannak erre célprogramok is, pl link.

#993 Felhasználó inaktív   murga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 15:13

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 11:24

Az a baj, hogy a STEP 3D-s modell, a dxf pedig legjobb tudomasom szerint csak 2D-t tud. Tehat csak akkor tudsz dxf-et csinalni, ha keszitesz nezeteket a 3D-s modellrol.

Köszönöm a sok segítséget. A rhino3d segített. Az tud dwg-t is menteni. A próbaverzió enged 25db mentést. :)

#994 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 17:46

Összeállítás egy elemét szeretném metszeni a Sectioning-al. Amíg a Volume Cut opció nincs bekapcsolva addig csak a kívánt elemen dolgozik helyesen, de ha bekapcsolom akkor már az egész összeállítást vágja. Ez így működik helyesen?

#995 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 12:03

Idézet: murga - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 15:13

Köszönöm a sok segítséget. A rhino3d segített. Az tud dwg-t is menteni. A próbaverzió enged 25db mentést. :)

Úgy tűnik őket is elérte a világválság...:)

#996 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 24. 21:30

Tételszámozást lehet manipulálni a programban? Pl a számozás sorrendjét megváltoztatni, vagy elemet kivenni a számozásból úgy, hogy a sorrend folyamatos maradjon?

#997 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 12:18

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. okt. 24., péntek - 21:30

Tételszámozást lehet manipulálni a programban? Pl a számozás sorrendjét megváltoztatni, vagy elemet kivenni a számozásból úgy, hogy a sorrend folyamatos maradjon?

Nem sokan szoktak hasznalni az automatikus tetelszamozast. Meglehetosen gyenge pontja ez a programnak (talan a rajz nelkuli gyartas elosegitesere...). Vannak egeszen jol hasznalhato masok altal irt script-ek amiket hasznalhatsz ilyen celra. Google-ban biztos talasz, en fejbol nem tudok, most egyet sem mondani.

#998 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 22:03

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 12:18

Nem sokan szoktak hasznalni az automatikus tetelszamozast. Meglehetosen gyenge pontja ez a programnak (talan a rajz nelkuli gyartas elosegitesere...). Vannak egeszen jol hasznalhato masok altal irt script-ek amiket hasznalhatsz ilyen celra. Google-ban biztos talasz, en fejbol nem tudok, most egyet sem mondani.

Próbáltam keresni, de nem igazán sikerült. Ha időd engedi kérlek küldj linket ahol ilyenek fellelhetők. Köszönöm.

#999 Felhasználó inaktív   Bazsessz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 12:27

Sziasztok!

Ha valakinek van egy egyszeru parametrikus kompresszios rugo modellje catiahoz,
amivel szemelyre szabhatnam a mereteit, hogy illeszkedjen a szerkezetemhez,az
ossza meg velem legyen szives, vagy azt, hogy hol talalhatok ilyet neten?
Holnap delutan 5ig kene leadnom a tervezesi feladatom es meg sok dolgom van addig,
hatha megsporolhatom, h most tanulom meg a GSD ezen reszet.
Talan ugy elkeszulok vele...

Koszi!

B

#1000 Felhasználó inaktív   lorant80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 28. 21:08

Szevasztok!

Szeretnék közelebről megismerkedni a CATIA programmal csak oktató anyagom nincs hozzá! :-(
Volna-e valakinek esetleg magyar nyelvű anyaga?
Hálás lennék érte!
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv...

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52