HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 17:51

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 22:58

:)

Pedig ez még (eddig) teljesen érthető, én is nulláról kezdtem neki 1-2 hónapja, és ez a doksi part-szintig szerintem érthetően elmagyarázza. A móka az assemblynél kezdődik :D most ezzel próbálkozok, és fordítom a helpet.

Természetesen nem az anyagod a hibás. Gondolom eltart egy ideig amíg azt a help-et lefordítod.  ;)

#302 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 11:41

Milyen beállításokat kell használni a mérésnél ahhoz, hogy a képen látható eredményt kapjuk? Tehát ne a test magasságát mérje meg hanem az alkotó hosszát. Kép

#303 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:27

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 12:41

Milyen beállításokat kell használni a mérésnél ahhoz, hogy a képen látható eredményt kapjuk? Tehát ne a test magasságát mérje meg hanem az alkotó hosszát. Kép

A Measure Between ablakban a Calculation mode -ot kell átállítani Approximate-re.

Ezt még sosem használtam, de hasznos lehet még...  ;)
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#304 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 20:13

Idézet: CDman - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 8:27

A Measure Between ablakban a Calculation mode -ot kell átállítani Approximate-re.

Ezt még sosem használtam, de hasznos lehet még...  ;)

Átállítottam, de az alsó és felső felület kijelölése után még mindig a merőlegesen mért magasságot írja ki. Ez a beállítási lehetőség inkább arra utal, hogy pontosan vagy közelítő értékkel számoljon, nem?

Szerkesztette: 3DFan 2007. 08. 13. 20:26 -kor

#305 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 21:51

Idézet: CDman - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 8:58

Közben előkotortam a R16-os súgóját is. Hát ez kb. 1,5x annyi.
Ha érdekel és tudsz fogadni 11MB-ot elküldöm... :cool:

wow köszi, jól jönne, küldd el a www.2big.hu -n a bopx@freemail.hu címre. Ha nem ismered az oldalt, könnyen rá fogsz jönni, nagy állományok küldésére való.

Más: próbálta valaki 64 bites procival, 64 bites Vistával a Catiát? Mennyit számít a 64 bit?

#306 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 08:20

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 21:13

Átállítottam, de az alsó és felső felület kijelölése után még mindig a merőlegesen mért magasságot írja ki. Ez a beállítási lehetőség inkább arra utal, hogy pontosan vagy közelítő értékkel számoljon, nem?

Ne a felületek, hanem az élek között mérj! :rolleyes:
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#307 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 08:54

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 22:51

wow köszi, jól jönne, küldd el a www.2big.hu -n a bopx@freemail.hu címre. Ha nem ismered az oldalt, könnyen rá fogsz jönni, nagy állományok küldésére való.

Más: próbálta valaki 64 bites procival, 64 bites Vistával a Catiát? Mennyit számít a 64 bit?

Elvileg megy fölfelé, ha nem jó szólj! (Nem ismertem ezt az oldalt, de hasznos.)

64bit:
Csakis XP!!!

Vistát hanyagold ez már leírtam :reklamacio:
Kép

64 bit-es XP alatt 1 kollégám használta. Szerinte sokkal gyorsabb. Viszont elvileg 64bit-es CATIA kéne hozzá. Bár 1 kis trükközéssel 32bit-es is elmegy rajda... :Đ

Douglas Adams

#308 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 13:15

Próbálkoztam ezzel a FEA dologgal. Hogyan lehet forgató hatású erőt megadni?

#309 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:22

Idézet: CDman - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 8:20

Ne a felületek, hanem az élek között mérj! :rolleyes:

Rendben, így jó. Köszönöm.

#310 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 08:14

Hogyan lehet a külön elkészített excel táblát egy katalógushoz (pontosabban annak valamely eleméhez) kapcsolni, linkelni?  Köszönettel

#311 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 10:39

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 13:15

Próbálkoztam ezzel a FEA dologgal. Hogyan lehet forgató hatású erőt megadni?

Nem kaptam MÉG meg a 2biges levelet, ha estig se kapom meg, írok.

Nyomatékot a Loads (terhelések) eszközsor Moment (nyomaték) ikonjával adhatod meg, ott pedig a nyomaték vektorát kell definiálnod, vagyis ha egy csap-jellegű részre nyomaték hat, a csap palástfelületét, (vagy a végén a felületet? Ez még nem teljesen világos) jelölöd ki terhelt felületnek, és a nyomaték tengelyével párhuzamos normál-vektort állítassz be, a forgatás iránya pedig a vektor értelmétől függ. (erre, vagy arra mutat :))

Szerintem sokkal értelmesebb lenne a nyomaték-funkció egy forgatási tengely kiválasztásával, dehát ez van, ezt kell szeretni :)

(Akinek esetleg van 64 bites Catia, az írjon privátba, hogy okosba megoldhassuk a kölcsönkérést :))

#312 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 10:50

Amúgy Vistáról már teljesen lemondtam, lebeszéltek róla, de a 64 bites XP-t ki szeretném próbálni, hamár a proci is az, csa az a gáz, hogy se 64 bites Catiám, se 64 bites XP-m nincs. Ha valaki tud ebbe segíteni, szóljon.

3 éve amikor nyárigyakszin tanítgatták a Catiát, csináltam egy alkalommal én is katalógust, excellbe, és a táblázat alapján (valahogy) megcsinálta a saját katalógus-állományát, de már semmire nem emlékszem, talán kérdezd meg a CadTervet, nekem is ők mutatták.

#313 Felhasználó inaktív   noorm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 21:43

Hali!

Aki esetleg vágja mégis hogy hogyan megy fel a CATIA a Vista-ra az írja meg, mert fontos lenne nagyon. Tudom hogy XP-n jobb, de pl. nekem a laptopra csak Vista megy fel és ezért a kérés. Amúgy már rég XP-n tolnám.

Köszönettel!

#314 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 23:17

Tudja valaki, mi ez az Intel programozói környezete, vagy alkalmazáskészlete, vagy minek hívjam, a neve "Math Kernel Library"? Elvileg letölthető az Inteltől, van 100 és van 200 megás változatba.
A Catia minden egyes analízisnél szól, hogy nekem nincs felrakva ez az "Intel MKL Library" (így "becézi") és hogy ezért több lesz a futasi idő. Ezért fel kéne rakni, hátha télleg gyorsabb lesz tőle, hamár egyszer külön szól érte, ha nincs. Van valakinek erről tapasztalata?

#315 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 18:24

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 0:17

Tudja valaki, mi ez az Intel programozói környezete, vagy alkalmazáskészlete, vagy minek hívjam, a neve "Math Kernel Library"? Elvileg letölthető az Inteltől, van 100 és van 200 megás változatba.
A Catia minden egyes analízisnél szól, hogy nekem nincs felrakva ez az "Intel MKL Library" (így "becézi") és hogy ezért több lesz a futasi idő. Ezért fel kéne rakni, hátha télleg gyorsabb lesz tőle, hamár egyszer külön szól érte, ha nincs. Van valakinek erről tapasztalata?

Érdekes, Én még nem találkoztam ezzel az üzenettel... :(

DE!!! :eek:
Most jöttem a CATIA okításról és ott teljesen spontán szóba került a dolog.
A CATIA alapból csak 1 szálon dolgozik, vagyis ez az izé kell ahhoz, hogy pl. 2 magos procit ki tudja használni. Úgyhogy Core2Duo procihoz erősen javallot a dolog!

Épp most próbálom levarázsolni az Intel oldalról, bár azt az infót kapta, hogy az csak 1 időkorlátos verzió...

Ha valakinek sikerül találni 1 végleges megoldást, ne fogja vissza magát!!! :cool:

Douglas Adams

#316 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 18:58

Nekem is kiírja, hogy azzal az inteles progival előbb végezne, pedig csak egy magos procim van. Érdekes dolog ez. Megveszel egy procit kemény pénzért és, hogy ki tudd használni a benne rejlő erőt vegyél meg egy programot még annyiért. Vagy én gondolkodom rosszul.

bopeti: köszönöm a segítséget a nyomatékhoz. Gondolod, hogy a CadTerv csak úgy válaszol ilyen kérdésre?

CDman: meg szabad kérdeznem, hogy milyen témakörben okítottak?

Valaki: a képen látható analízisben kettő fajta erőhatást adtam meg. Elsőként egy terhelőerőt, kiszámolta, megcsináltam az image-eket, animáltam, ment minden. Ezután a második egy nyomaték volt (ez látszik a képen), ezt is kiszámolta, az előbbi image-eket is "átírta" erre az erőhatásra. Hogyan tudok a kétféle analízis eredmény megjelenítése között váltani? Esetleg egyszerre megmutatható lenne mindkettő (vagy még több is)?
Kép

Szerkesztette: 3DFan 2007. 08. 23. 19:08 -kor

#317 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 00:01

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 18:58

Nekem is kiírja, hogy azzal az inteles progival előbb végezne, pedig csak egy magos procim van. Érdekes dolog ez. Megveszel egy procit kemény pénzért és, hogy ki tudd használni a benne rejlő erőt vegyél meg egy programot még annyiért. Vagy én gondolkodom rosszul.

bopeti: köszönöm a segítséget a nyomatékhoz. Gondolod, hogy a CadTerv csak úgy válaszol ilyen kérdésre?

CDman: meg szabad kérdeznem, hogy milyen témakörben okítottak?

Valaki: a képen látható analízisben kettő fajta erőhatást adtam meg. Elsőként egy terhelőerőt, kiszámolta, megcsináltam az image-eket, animáltam, ment minden. Ezután a második egy nyomaték volt (ez látszik a képen), ezt is kiszámolta, az előbbi image-eket is "átírta" erre az erőhatásra. Hogyan tudok a kétféle analízis eredmény megjelenítése között váltani? Esetleg egyszerre megmutatható lenne mindkettő (vagy még több is)?
Kép

Nem kell megvenni, nekem épp most jön le haveromnál, mert neki korlátlan. 2 verzió van, egy 100 megás "Standard Package" és egy 200 megás "Extended Package", nem tom mi különbség van közte, de holnap kiderül :D Mellesleg nekem is 1 magos procim van, sőt mégcsak nem is Intel, hanem egy 2 gigás AMD Turion 64, mégis kiírja. Elvileg ezzel a procival is kompatibilis, mert az Intel MKL-es FAQ-jába azt írta, hogy AMD Turiont is tud, de valahol megint csak az Intel honlapján már nem szerepelt, szóval ha felmászik a progi ezzel a procival is, beszámolok a fejleményekről.

Itt lehet regelni, és leszedni:
https://registrationcenter.intel.com/RegCen...=&rm=EVAL&lang=

#318 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:07

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 18:58

Kép

Amit a képen látsz eredményt, az együttesen a felületen megoszló erőnek, ÉÉÉSS a nyomatéknak az EGYÜTTES hatása, eredménye, vagyis akkor jön ez létre, ha ezen terhelések egyszerre hatnak a testre.

Ez jól látható a fán is, a Loads.1 faágba mindkét terhelés aktív.

Egyábként szemléletesebb eredményt kapsz, ha kétszer ráklikkelsz a színskálára, és ott mondjuk 20 vagy 30  színt állítasz be, vagy épp a More-ra klikkelve, nem Lineáris szín-kiosztást, hanem Histogram-ot állítassz be.

Elkészült egy Assembly-be történő analízis tutorial fordításom, hamarosan felrakom netre a kiinduló assemblyvel, és partjaival, plusz magával a magyar doksival együtt, csak most valamiért nem akar belépni az ftp-mre. Ettől függetlenül végre rájöttem, hogy lehet hegesztést beállítani analízishez, úgy hogy még működik is ;)

#319 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:42

http://kepfeltoltesb...01187977330.jpg

Egyerőre itt tartok, jól látható, hogy valóban hegesztésként viselkedik a hegesztés. A jobb alsó kis képen látható, hogy tudja a program, hogy a két egymásra merőleges lemez különálló test, de a varrat helyén fixen kapcsolódnak, és ha az egyik testre húzóerő hat, a másikat is húzza, de csak a varratok helyén, elvégre csak ott van kötés, szerintem jól néz ki ;)

#320 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 19:10

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 18:42

http://kepfeltoltesb...01187977330.jpg

Egyerőre itt tartok, jól látható, hogy valóban hegesztésként viselkedik a hegesztés. A jobb alsó kis képen látható, hogy tudja a program, hogy a két egymásra merőleges lemez különálló test, de a varrat helyén fixen kapcsolódnak, és ha az egyik testre húzóerő hat, a másikat is húzza, de csak a varratok helyén, elvégre csak ott van kötés, szerintem jól néz ki ;)

Köszönöm. :respect: Nagyon tetszik a munkád (eredménye)!! :)

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.